لیست اختراعات با مالکیت دانشگاه مرکز تحقیقات علوم تغذیه
1 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1399/02/02
تاریخ ثبت: 1399/04/25
خلاصه اختراع:

اولئيل اتانول آميد (OEA) به عنوان يك چربي شبه اندوكانابينوئيدي و مشتق از اسيد چرب غير اشباع اولئيك اسيد، اخيرا در مطالعات اپيدميولوژيك در درمان چاقي و ساير بيماريهاي متابوليك توجه زيادي را به خود معطوف داشته است. طرح حاضر مربوط به نحوه سنتز N- آسيل اتانول آمين هايي كه داراي فرمول كلي زير هستند مي باشد: در ساختار گفته شده (شكل 2) از مشتقات طبيعي يا سنتزي اسيدهاي چرب حاصل شده است؛ R1 مي تواند هيدروژن و يا هيدروكسيل آلكيل بوده و R2 نيز مي تواند هيدروژن يا راديكال گروه هيدروكربني باشد. اين روش شامل تهيه متيل استرهاي اسيدهاي چرب مربوطه اسيدهاي چرب اشباع به منظور حذف گليسرول توسط واكنش ترانس استريفيكاسيون مي باشد. در ادامه بمنظور افزايش خلوص از روش نوبلورسازي و احتباس توسط كريستاليزاسيون با اوره استفاده مي شود. متيل استر هاي خالص سازي توسط واكنش معكوس ترانس استريفكاسيون به اسيد چرب خالص تبديل مي شوند. اسيد چرب حاصله در حضور آلكيل آمين هاي مربوطه مي تواند براي ساخت تركيب نهايي يعني اولئيل اتانول آمين بكار رود. در نهايت محصول به دست آمده توسط متدهاي خالص سازي از قبيل بكار گيري آب تخليص مي گردد. (شكل3)

موارد یافت شده: 1