لیست اختراعات با مالکیت
زهرا سیار
1 عدد
يكي از اين گياهان دارويي با خواص منحصربفرد آويشن مي باشد كه در صنايع غذايي، دارويي، بهداشتي و آرايشي استفاده هاي متنوعي دارد كه محتوي 0.8 تا 2.6 درصد اسانس مي باشد، اما با توجه به خاصيت آبگريزي اين نوع اسانس ها، حلاليت پايين در آب، فرار، قوي و بسيار غليظ بودن آنها، همچنين اكسيداسيون سريع و بي ثباتي شيميايي در حضور نور، رطوبت و دماي بالا از معايب آن به شمار رفته كه باعث شده استفاده از اين تركيبات طبيعي در مواد غذايي به خصوص مواد آشاميدني و مواد دارويي محدوديت داشته باشد. براي غلبه بر اين مشكل و استفاده بهينه از اسانس ها در مواد غذايي و دارويي، انكپسولاسيون به روش هاي مختلف و يا تهيه نانوامولسيون ها صورت مي گيرد. اين مشكلات دلايل روشن و كافي براي ايجاد شدن انگيزه تحقيق در زمينه توليد نانوامولسيون اسانس آويشن با پايداري بالا توسط مخلوط سه امولسيفاير طبيعي با روش آب مادون بحراني مي باشد.لذا در اختراع حاضر، نانوامولسيون اسانس آويشن با مخلوط سه امولسيفاير براي اولين بار توليد شد كه در اين اختراع بهبود خواص مختلف نانوامولسيون اسانس آويشن، كاهش قيمت تمام شده آن جهت ارتقاي پتانسيل صنعتي و در نهايت تسهيل روند تجاري سازي هدف كار قرار داده شده است. بنابراين نانوامولسيون اسانس آويشن، پس از اسانس گيري از گياه آويشن، با مخلوط سه امولسيفاير طبيعي تويين 80، ساپونين و صمغ زانتان با كمترين مقدار مورد استفاده، تحت شرايط آب مادون بحراني (دماي 110 الي 160 درجه سانتي گراد) به مدت 30 الي 180 دقيقه توليد شد. روش توليد نانوامولسيون با آب مادون بحراني به دليل كنترل اندازه ذرات، شرايط مساعد توليد، سرعت عمل بالا در تشكيل نانوامولسيون و در نهايت هزينه عملياتي پايين از پتانسيل بالايي جهت استفاده در صنعت برخوردار است. استفاده از امولسيفايرهاي طبيعي، باعث رفع نگراني شيميايي بودن محصول نهايي شده و فرمولاسيون مخلوط بهينه سه امولسيفاير باعث پايداري و زمان ماندگاري بيشتر و بهبود خواص محنصربفرد نانوامولسيون توليدي خواهد شد كه انتظار مي رود خاصيت ضدباكتريايي، دارويي و آنتي اكسيداني مناسب تري دارا باشد. خصوصيات اسانس و نانوامولسيون توليد شده توسط آناليزهاي Zeta potential ،UV-Vis ،DLS و FTIR ارزيابي گرديد.
موارد یافت شده: 1