لیست اختراعات با مالکیت
زهرا گلشادي قلعه شاهي
1 عدد
يكي از مشكلاتي كه در گياهان پيازي و سوخوار از جمله گياه مريم (Polianthes tuberosa) ايجاد مي¬گردد، ابتلا به بيماري¬هاي قارچي است كه در گياه مريم دو قارچ فوزاريوم و آلترناريا عامل پوسيدگي سوخ هستند. بنابراين استفاده از يك تركيب براي ضد عفوني سوخ¬ها قبل از كاشت، ضروري است. در اين راستا از سموم قارچكش شيميايي استفاده مي¬شود كه علاوه بر آثار مخرب زيست محيطي، با توجه به وارداتي بودن، ارز زيادي از كشور خارج مي¬گردد. بنابراين توليد يك ماده گياهي ارزان قيمت ضروري است. بدين منظور از تركيب¬هاي گياهي نعناع فلفلي، مرزه و آويشن در غلظت¬هاي 12، 25 و 50 ميلي¬گرم در ليتر در مقايسه با قارچكش شيميايي مانكوزب براي ضد عفوني سوخ¬هاي گياه مريم استفاده و پس از آن سوخ¬ها كشت شدند و صفات كمي و كيفي در اين گياه مانند طول ساقه، زمان ظهور گل، جوانه¬زني سوخ و آنزيم¬هاي كاتالاز و پراكسيداز بررسي شدند. به طور كلي مشخص گرديد كه تركيبات گياهي با كاهش قارچ¬هاي مذكور يك ماده كاملا كاربردي، بسيار ارزان و سالم براي ضد عفوني سوخ¬ها خواهد بود.
موارد یافت شده: 1