لیست اختراعات با مالکیت
سعيد احمدي اتوئي
3 عدد
در سال هاي اخير ، مولد هاي ترموالكتريكي كه قابليت توليد مستقيم الكتريسيته از حرارت را دارند بعنوان يك دستگاه توليد انرژي الكتريكي بشدت مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته اند. چالش بزرگ در حوزه تكنولوژي مولد هاي ترموالكتريكي بالا بردن توان توليدي و راندمان عملكردي آنها مي¬باشد. در حال حاضر راندمان اين مولد ها در كاربردهاي صنعتي زير 7 درصد مي باشد و به همين دليل بكارگيري اي مولد ها از لحاظ بهره وري توجيه چنداني ندارد. در اين اختراع، با بكارگيري دو مرحله اي مولد هاي ترموالكتريكي بطور همزمان دريك سيستم از يك سو و استفاده از مواد تغيير فاز دهنده از سوي ديگر، راندمان و توان توليدي سيستم را افزايش داده و همچنين زمان توليد الكتريسيته را براي مدت بيشتري پس از حذف منبع حرارتي بهبود بخشيد. در اين اختراع براي اولين بار بكارگيري مواد تغيير فاز دهنده در يك سيستم مولد ترموالكتريكي دو مرحله اي پيشنهاد گرديده و نمونه اوليه آن ساخته شده و مورد آزمايش قرار گرفته است. نتايج آزمايشات نشان مي دهد كه سيستم اختراعي پيشنهاد شده نسبت به مولد هاي مشابه تك مرحله اي در شرايط كاركردي مشابه به ميزان حدود دو برابر ولتاژ الكتريكي توليد نمايد علاوه بر اين، نتايج بدست آمده در تست ها نشان مي¬دهند كه سيستم پيشنهادي قادر است حداقل 0.15 ولت ولتاژ را براي مدت 6500 ثانيه پس از حذف منبع حرارتي خارجي در سيستم توليد نمايد. از آنجا كه سيستم اختراعي ساخته شده تنها يك نمونه اوليه مي¬باشد، با طراحي بهينه سيستم و انتخاب نوع و مقدار مناسب مواد با توجه به شرايط كاركردي سيستم، مي¬توان مقدار ولتاژ و پتانسيل الكتريكي توليد شده را افزايش داد و آن را براي مدت طولاني تري حفظ نمود.
در سال هاي اخير ، مولد هاي ترموالكتريكي كه قابليت توليد مستقيم الكتريسيته از حرارت را دارند بعنوان يك دستگاه توليد انرژي الكتريكي بشدت مورد توجه قرار گرفته اند. چالش بزرگ در حوزه تكنولوژي مولد هاي ترموالكتريكي بالا بردن توان توليدي و راندمان عملكردي آنها مي¬باشد. در حال حاضر راندمان اين مولد ها تقريبا پايين مي باشد(زير 15 درصد) و به همين دليل بكارگيري اي مولد ها از لحاظ بهره وري توجيه چنداني ندارد. در اين اختراع براي اولين بار بكارگيري مواد تغيير فاز دهنده بمنظور مديريت انرژي مولد ترموالكتريكي و افزايش بهره وري آن استفاده شده است. بررسي هاي صورت گرفته توسط مخترعين اين اختراع نشان ميدهد درصورت طراحي درست سامانه پيشنهادي ميتوان بهره وري مولد ترموالكتريكي را به ميزان 25 درصد بهبود بخشيد. از اين اختراع مي¬ توان در بازيافت انرژي و توليد الكتريسيته از حرارت اگزوز خودرو ها و انرژي گرمايي خورشيد و هر منبع اتلاف انرژي حرارتي بهره برد.
با توجه به اهميت روز افزون انرژي در دنيا روش هاي بهينه سازي انرژي و تكنيك هاي دريافت انرژي از جايگاه خاصي برخوردار مي باشد به خصوص در خودوها كه سهم قابل توجهي از انرژي در دنيا را به خود اختصاص مي دهند. در نتيجه در اين طرح براي اولين بار با استفاده از قطعات پيزوالكتريك كه در تاير دوچرخه تعبيه و نصب شده و با بكارگيري نيرو و فشار حاصله از وزن آن، انرژي الكتريكي استحصال مي گردد. با توجه به حركت دوراني و متغير با زمان تايرها، فشار متغير كه اساس عملكرد پيزو جهت توليد انرژي است، حاصل شده و انرژي در اختيار قرار مي دهد. انرژي الكتريكي توليدي مي تواند در مصارف مختلف در دوچرخه (مصارف اصلي مانند شارژ باتري در دوچرخه الكتريكي يا مصارف جانبي ديگر ) در انواع مختلف دوچرخه بكار گرفته شود. اين اختراع مي تواند نه تنها سبب ايجاد جذابيت در دوچرخه ها شده بلكه مي تواند سبب شارژ باتري در دوچرخه هيبريد الكتريكي و افزايش مدت زمان استفاده با يك بار شارژ گردد و به عنوا بك نتيجه آينده نگرانه منجر به كاهش توليد گازهاي الاينده ناشي از مصرف كمتر از خودرو ها و مصرف سوخت فسيلي گردد.
موارد یافت شده: 3