لیست اختراعات با مالکیت
سعيد رحيمي
13 عدد
عنوان اختراع ادعايي آبگريز كردن سطح آلياژ حافظه دار نايتينول مي باشد. بسياري از زمينه هاي كاربرد آلياژ نايتينول به نحوي است كه تحت تاثير جذب سطحي رطوبت (تر شدن) و ساير عوامل محيطي و در نتيجه تخريب ناشي از آن ها (خوردگي و يخ زدگي سطح) و افت عملكرد قطعه مربوطه است. هدف اين اختراع، معرفي يك روش ساده و انعطاف پذير جهت ايجاد سطحي آب گريز بر سطح آلياژ نايتينول و در نتيجه جلوگيري از جذب عوامل مخرب محيطي است كه از اين طريق سبب حفظ عملكرد و افزايش طول عمر قطعه شود. بدين منظور، ابتدا قطعاتي از آلياژ نايتينول سنباده زني و شستشو شده در اتوكلاو محتوي محلول سود با غلظت، دما و زمان معيني قرار داده شدند كه نتيجه آن ايجاد سطوحي با زبري نانويي و ميكروني است. در ادامه، نمونه هاي شستشو و خشك شده در محلولي از HDTMS قرار گرفتند و مجدداً شستشو و خشك شدند. حداكثر زاويه تماس آب (برابر با 0.5±138.2 درجه) بر سطح قليايي شده در محلول 10 مولار سود در دماي 120 درجه سانتيگراد به مدت 24 ساعت، همراه با پوشش HDTMS بعدي حاصل شد. آساني اجرا و انعطاف پذيري فرآيند (قابليت اعمال بر انواع شكل ها و اندازه هاي قطعات آلياژ نايتينول) از مزاياي روش معرفي شده در اين اختراع است كه در صنايع مصرف كننده آلياژ نايتينول از جمله هوافضا، دريايي، پزشكي و ... قابل استفاده است.
هدف از اختراع حاضر ساخت نوعي تابه دو طرفه چند منظوره جهت رفع مشكلات موجود و جذب كمتر روغن هنگام خروج از تابه و انتقال روغن پس زده شده بعد از سرخ شدن مواد به مخزن تعبيه شده و همچنين انتقال بخار آب جمع آوري شده به داخل مخزن آب و برخورداري از تابه چند منظوره (سرخكن، بخارپز، عصاره گيري، گريل، قابلمه) توسط توري فلزي كه فقط نمونه هاي آن در سرخكن هايي برقي خانگي است كه حال مي توانيم با اختراع موجود با هر نوع اجاق و بي نياز از دستگاه و تجهيزات در اين تابه تجربه كرد.
دستگاه ترازوي وزني-رژيمي با وارد كردن اطلاعات اوليه شخص به ترازو مانند:سن، ميزان فعاليت، جنسيت، شخص مورد نظر بر روي ترازو قرار مي گيرد و ترازو وزن، قد، دور شكم و دور مچ دست، پهناي كتف را اندازه گيري مي كند. پس از ثبت اطلاعات مورد نظر در ترازو، شاخص بدني فرد مانند: شاخص توده بدني(bmi,RFM)، درصد چربي بدن، شاخص توده عضله(وزن بدون چربي)، مساحت سطح بدن، شاخص متابوليسم پايه(حداقل كالري مورد نياز در طي24 ساعت)، تعيين جثه، مقدار انرژي مصرفي را محاسبه ونمايش مي دهد. با نمايش اطلاعات مورد بررسي پزشك مي تواند برنامه رژيمي براي شخص تنظيم كند.اين دستگاه مي تواند توسط پزشكان براي درمان رژيمي بكار گرفته شود. اين دستگاه تمام شاخص هاي مورد نياز پزشك براي رژيم را محاسبه مي كند.
پس از بحران و با شروع عمليات مربوط به جستجو و نجات، كسب اطلاعات، ارزيابي پس از فاجعه، پاسخ و امدادرساني، مديريت اطلاعات و ارتباطات، مديريت عمليات اضطراري، كه مربوط به فاز واكنش هستند، دو بخش ستاد(مركز عمليات بحران ) و ميدان از يكديگر قابل تفكيك هستند. ستاد كه بطور معمول شرايط ويژه اي داشته، وظيفه تجزيه تحليل داده ها، هدايت، راهبري، تصميم گيري هاي اساسي و مشاوره به گروه هاي امدادگر را دارد. از طرف ديگر تيم امدادگر و تجسس نيز وظايف تعريف شده اي براي گردآوري داده، نجات و امداد رساني در محل رخداد و بحران را دارند. مشكلي كه در اينجا مطرح است، خلا بين ستاد و ميدان و لزوم ايجاد يك تصوير مشترك عملياتي است. در واقع اين مشكل از نياز بين ستاد و ميدان به يكديگر، تعامل بين آنها و روند تبادل داده و اطلاعات منجر شده است. براي از بين بردن اين خلاء مي بايست سامانه اي طراحي شود تا با داشتن خصوصيات زير بتواند روند تبادل داده و اطلاعات را بين ستاد و ميدان بر طرف ساخته و با ايجاد يك پايگاه اطلاعاتي در مركز عمليات بحران يك پلان مشترك را براي تمامي گروه هاي درگير در اين فاز بوجود بيآورد. 1.در كشور قابل اجرا باشد. 2.قابليت برقراري ارتباط بين ستاد و مركز را داشته باشد. 3.اين سيستم بايد توانايي پشتيباني از سيستمهاي كه داده هاي آني را در پايگاه داده وارد مي كنند، داشته باشد. 4.قابليت به اشتراك گذاري اطلاعات را براي بخش هاي مختلف داشته باشد. 5.قابليت پردازش داده ها و ارايه گزينه هاي مناسب به تصميم گيرندگان را داشته باشد. 6.قابليت نمايش تمامي داده هاي مورد نظر از شرايط بحراني را به صورت گزارش و بر روي نقشه داشته باشد. در اين راستا با بيان اينكه چگونه مي توان با بكارگيري علوم و فنآوري هاي نوين به طراحي اين سامانه پرداخت و آيا زيرساخت هاي موجود در كشور توانايي بكارگيري اين فنآوري ها و سامانه پيشنهادي را در حال حاضر براي ما فراهم خواهد آورد؟، زمينه براي پژوهش در علومي چون ژئو-انفورماتيك (RS , GPS , GIS )، مخابرات، فن¬آوري اطلاعات (IT )، مديريت بحران و ... بوجود خواهد آمد.
دستگاه رطوبت سنج ديجيتالي كه رطوبت خاك,دماي خاك,دماي محيط و ميزان تابش نور برروي سطح خاك را براي ما در عرض كمتراز يك دقيقه اندازه گيري ميكند و به صورت ديجيتالي برروي صفحه نمايشگرlcdنمايش ميدهد.سنسورهاي رطوبت سنج و دماسنج خاك به كابلي سيمي كه حالتusbدار ميباشند متصل هستند وبه پورت مشخص خود به دستگاه متصل ميشود.سنسورهاي دماي محيط و نورسنج برروي دستگاه فيكس شده اند.براي اندازه گيري رطوبت و دماي خاك سسنسورها را درون خاك فرو ميبريم و دستگاه را فعال ميكنيم و دادها را كمتراز يك دقيقه نمايش ميدهد.دستگاه داراي باطري ميباشد و قابل شارژ هم ميباشد.اين دستگاه داراي صفحه كليد براي ورودset pointميباشد.دستگاه را ميتوانيم به كامپيوتر متصل كرد و دادها روprintگرفت.اين دستگاه با هر جور شرايط آب هوايي سازگار ميباشد.تمامي افرادي كه به نحوي با كارهاي كشاورزي,حفر وگودبرداري,سدسازي و آبياري درارتباط اند ميتوانند ازاين دستگاه استفاده كنند.
دستگاه ترازوي هوشمند ديجيتالي كه داراي مكانيزم تنظيم ارتفاع ، صفحه نمايش ديجيتالي ،ارسال ديتا به صورت وايرلس و sms مي باشد .اين دستگاه شامل صفحه كليدي است كه مي توان براي set pointدادن به دستگاه به صورت دستي و الكترونيكي از آن استفاده نمود. اين سيستم در سالن هاي مرغداري بصورت تراز قرار ميگيرد و با عبور جوجه يا مرغ برروي آن وزن و تعداد مرغ عبوري را ثبت و در حافظه ذخيره كرده و در ساعاتي مشخص (كه قابل تنظيم مي باشد) ديتاي مورد نياز را روي سيستم نصب شده در اتاق فرمان ارسال مي كند و در صورت لزوم مي تواند ديتا را براي شخص به صورت sms ارسال نمايد . اين دستگاه باشرايط وزني مرغهاي موجود در سالن مرغداري تنظيم ميشود (set point) . به طور مثال اگر set point دستگاه را 3كيلو وارد كنيم بدين صورت مرغهاي كمتر از 3كيلو ثبت شده و در غير اين صورت وزن بيشتر از 3 كيلو محاسبه نخواهد شد سپس ميانگين وزن و تعداد جوجه ها محاسبه گرديده و طي ساعات تنظيم شده به سيستم نصب شده در اتاق فرمان به صورت كاملا اتوماتيك ارسال خواهند شد . صفحه نمايشگر ترازو به صورت پرتابل طراحي گرديده كه قابليت نصب به صورت جداگانه در اتاق فرمان و يا نصب بروي ترازو را دارد.تمامي افرادي كه به نحوي با سالنهاي مرغداري درارتباط هستند براي دستيابي به رشد صعودي جوجها ميتوانند ازاين دستگاه پيشرفته استفاده كنند.
استفاده از كپسول هاي گاز به دليل عدم گاز كشي به كليه مناطق و يا استفاده براي بعضي از شغل ها مانند عابق كاري ، لوله كشي ها و بسياري از مكانيكي و صافكاري ها بسيار رايج است و استفاده از كپسول دراين مكان ها و به خصوص در آشپزخانه ها به صورت خطرناكي انجام مي شود و در صورت بروز هرگونه مشكل، خسارات ناشي از تركيدن كپسول بسيار بالا مي باشد، اين سيستم همواره داراي مشكلات زيادي در كاركرد آن براي افراد مي باشد از جمله تغيير دبي خروجي و فشار متغيير گاز درون كپسول كه در ابتدا ي كار با دبي خروجي حداكثر در نتيجه فشار كپسول خيلي زياد بوده و سپس با كاهش دبي خروجي گاز اين فشار با كار كردن تقليل مي يابد و براي جبران فشار كپسول را خوابانده(در اين حالت به دليل شكل كپسول ها حركت كپسول تسريع مي گردد) و سپس حرارت مي دهند(درشغل ها و درخانه ها به دليل ته نشين شدن بايد مدام كپسول را تكان داد) كه كاري بسيار خطرناك است. براي جلوگيري از اين مشكل سيستمي را طراحي و اماده كرديم كه از قسمت هايي نظير: شيلنگ هاي اتصالي، محفظه فيلتردار كنترل و ذخيره گاز، سيستم كنترل دبي خروجي به صورت دريچه درجه اي، شعله پوش و سنسورهاي جرقه زن اتوماتيك تشكيل ميشود.
خلاصه: در آزمايشگاههاي تست خوردگي همواره نياز به يك دستگاه جامع ، براي بررسي پارامترهاي موثر در پديده خوردگي حس مي شود. با اختراع اين دستگاه قادر خواهيم بود عوامل مختلف و موثر بر پديده خوردگي را بررسي نمود و راهكارهايي جهت كاهش اثرات مخرب آن ارائه نمود. اين دستگاه با تمامي ويژگي هاي ذاتي آن كه در ادامه ذكر خواهد شد قادر به پاسخگويي به عمده نيازهاي يك آزمايشگاه خوردگي مي باشد. در اين دستگاه پديده خوردگي توسط محيط خورنده، سايش ، نيرو، الكتريسته ، دما ، زمان و ساير عوامل مد نظر آزمايش، بطور همزمان شبيه سازي مي شود. ابتدا نمونه تحت آزمايش را در محل تعيين شده مي بنديم ، مقداري معين از محلول خورنده را درون مخزن دستگاه مي ريزيم و سپس المنت دستگاه را روشن نموده و پس از 10الي 15 دقيقه كه دماي سيستم به ميزان تنظيم شده رسيد ، موتور اصلي را روشن مي نماييم . سرعت دوران موتور را طبق دستورالعمل تنظيم نموده و مكانيزم اعمال نيروي عمودي را فعال مي كنيم و پس از اعمال نيروي عمودي به مقدار از پيش تعيين شده، از اين لحظه، تست خوردگي شروع مي شود. در اين مرحله ، پديده خوردگي توسط محيط خورنده ، سايش ، نيرو، الكتريسيته، دما، زمان و ساير عوامل مد نظر آزمايش شبيه سازي مي شود. آزمايشگر پارامترهاي مد نظر خود را اعمال نموده و اندازه گيري مي كند. اين دستگاه در صنايع مختلفي مانند مراكز تحقيقاتي مواد، مراكز تحقيقات دريايي، كارخانجات پتروشيمي، صنايع نفت و گاز، دانشگاه ها ، آزمايشگاه ها، مراكز طراحي و نمونه سازي و هر صنعتي كه با پديده خوردگي مواجه است كاربرد دارد.
ميز اندازه گيري مركز جرم طراحي شده از روش وزني سه نقطه اي براي اندازه گيري مركز جرم استفاده مي كند محل مركز جرم جسم در دو بعد واقع در صفحه عمود بر راستاي نيروي وزن مشخص مي گردد موقعيت مر جرم دو دو بعد كه همان مقادير XY هستند بر اساس روابط زير تعيين مي شود -
با توجه به اينكه صنعت برق امروزه نقش بسيار مهمي در پيشرفت كشور و نيز زندگي روزمرۀ مردم دارد بنا به نياز جامعه، ما نيز بايد ادوات اين صنعت مهم را تا حد امكان به روز كنيم تا بتوانيم پاسخگوي اين نياز روزافزون شويم. در صنعت برق مهم ترين سرمايه ما نيروهاي متخصص مي باشند، كه متأسفانه با توجه به شرايط خاص كار آنها كه در ارتفاع 12 متري با خطر برق 20000 ولت مواجه هستند و طبق آمار ساليانه 31 نفر كشته به دليل اشتباهات انساني كه عمده آنها مربوط به اپراتورهاي پست كه مسئول قطع و وصل برق، هنگام تعميرات هستند، داريم. به همين دليل ما سعي كرديم طرحي براي كلمپ هاي انتهايي ارائه دهيم كه هم از جهت راحتي و سهولت نصب به نيروهاي كار كمك كنيم و هم با قابليت قطع و وصل كه براي آن ايجاد كرديم، بتوانيم تا حدي ايمني كار آنها را تأمين كنيم. از آنجايي كه در طول خطوط انتقال معمولا بين هر 10 تير، يك تير را به عنوان تقسيم در نظر مي گيريم و بر روي اين پايه ها كلمپ هاي پنج پيچه را به عنوان مهار سيم حامل جريان نصب مي كنيم. با طراحي اين كلمپ ها به راحتي مي توانيم هنگام بروز مشكل قسمت معيوب را از خط جدا كرده و برق بقيه مشتركان را مجددا وصل كنيم تا نيروهاي متخصص بتوانند با آرامش و امنيت بيشتر به كار خود ادامه دهند.
موارد یافت شده: 13