لیست اختراعات با مالکیت سمانه جعفري فرد
2 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 2
تاریخ ثبت: 1395/04/27
خلاصه اختراع:

ثبت تغييرات شيميايي طي فرايند فوتو پليمريزاسيون (بسپارش نوري) سامانههاي تابشپز حين پخت با دستگاه طيف سنجي مادون قرمز در سامانههاي تابشپز مورد توجه زيرشاخههاي مختلف صنعت رنگ و پوشش از جمله، پوششهاي محافظتي و ظاهري، مركبهاي چاپ، چسبها و لاكها قرار گرفته است. پخت با تابشهاي متفاوت از جمله تابش فرابنفش ، تابش مادون قرمز و يا پرتو الكتروني در يك آميزه عبارت است از تبديل بسيار سريع تركيببندي با اجزاي واكنشپذير به يك ساختار پليمريزه شده و شبكهاي شده. آميزههايي كه با اين فرايند پخت ميشوند صد در صد جامد شده و اجزاي فرار را توليد نميكنند. روشهاي متفاوتي براي بررسي سينتيك حين پخت آميزههاي تابشپز وجود دارد. در اين فرايند ميوان با استفاده از دستگاه طيف سنجي مادون قرمز، طيف FTIR نمونهي تابشپز را در مراحل مختلف پخت ثبت كرد و از اين طريق چگونگي تغييرات پيك مربوط به گروه شيميايي مورد نظر كه در واكنشهاي پليمريزاسيون شركت ميكند را مورد بررسي قرار داد.

تاریخ ثبت: 1394/10/08
خلاصه اختراع:

استفاده از سامانه¬هاي تابش¬پز مورد توجه زيرشاخه¬هاي مختلف صنعت رنگ و پوشش از جمله، پوشش¬هاي محافظتي و ظاهري، مركب¬هاي چاپ، چسب¬ها و لاك¬ها قرار گرفته است. پخت با تابش¬هاي متفاوت از جمله تابش فرابنفش در يك آميزه عبارت است از تبديل بسيار سريع تركيب¬بندي با اجزاي واكنش¬پذير به يك ساختار پليمريزه شده و شبكه¬اي شده در اثر تابش فرابنفش. آميزه¬هايي كه با اين فرايند پخت مي¬شوند صد در صد جامد شده و اجزاي فرار را توليد نمي¬كنند. يكي از جنبه¬هاي مهم كه در سينتيك پخت آميزه¬ي تابش¬پز بايد به آن توجه شود نحوه¬ي تغيير رفتار مكانيكي آميزه حين پخت است. طيف سنجي مادون قرمز حين پخت و گرماسنجي روبشي تفاضلي با تابش مثال¬هايي از روش¬هايي هستند كه با آن¬ها واكنش¬هاي شيميايي حين پخت مورد بررسي قرار مي¬گيرد. ولي اين روش¬ها اطلاعاتي درباره¬ي تغيير رفتار مكانيكي آميزه در حين پخت به دست نمي¬دهند. با استفاده از آزمون رئومتري در حين پخت سامانه¬هاي تابش¬پز، مي¬توان سينتيك پخت آميزه¬ي را بر اساس تغييرات ايجاد شده در خواص مكانيكي در حين پخت مورد بررسي قرار داد. با استفاده از خواص رئولوژيكي طول پخت، تغييرات مكانيكي مربوط به ساختارهاي در حال تغيير از مايع ابتدايي آميزه¬ي تابش¬پز تا زماني كه آميزه به نقطه¬ي ژل شدن مي¬رسد و پس از آن به جامد تبديل مي¬شود، در طي فرايند شبكه¬اي شدن، نشان داده مي¬شوند.

موارد یافت شده: 2