لیست اختراعات با مالکیت
سميه قاسمي سعادت آبادي
3 عدد
خلاصه توصيف اختراع فناوري توليد سم بيولوژيك ورماستر در سال¬هاي اخير، مصرف بي¬رويه كودها و سموم شيميايي سلامت انسان را تهديد كرده و باعث افزايش خطر ابتلاء به انواع بيماري¬ها، به¬خصوص سرطان¬ها شده است. يكي از راه¬كارهاي پايدار براي بهبود كيفيت محصولات كشاورزي، استفاده از سموم بيولوژيك به جاي سموم شيميايي است. فناوري توليد سم بيولوژيك ورماستر با استفاده از جداسازي اكتينومايست¬هاي متحمل به شوري توليدكننده آنتي¬بيوتيك و هورمون¬هاي رشد گياهي، نتيجه تحقيقات گسترده متخصصان تغذيه گياه و بيولوژي خاك دانشگاه يزد مي¬باشد كه با هدف بهبود عملكرد و كيفيت محصولات كشاورزي و ايجاد فرهنگ استفاده از سموم بيولوژيك در كشاورزي انجام شده است. اكتينومايست¬هاي مورد استفاده در سم ورماستر با توليد متابوليت¬هاي ثانويه مانند هيدروسيانيك¬اسيد، سيدروفور و ايندول¬استيك¬اسيد، علاوه بر كنترل پاتوژن¬هاي گياهي به تحريك رشد گياه و بهبود كيفيت محصول كمك مي¬كنند. بنابراين، توليد اين محصول توسط متخصصان داخلي علاوه بر اينكه منجر به اشتغال¬زايي، رونق صنايع داخلي كشاورزي، بهره¬گيري از استعدادهاي داخلي و جلوگيري از خروج ارز از كشور مي¬شود، براي بخش سلامت و بهداشت جامعه نيز مفيد خواهد بود. بومي بودن محصول و تناسب كافي با شرايط مصرف در داخل، تنوع محصول با توجه به نياز داخلي، قيمت مناسب و مشاوره فني و كارشناسي و خدمات مربوط، از جمله خصوصيات بسيار مهم سم ورماستر است.
خلاصه: تكنولوژي توليد آمينوكلات ها با توليد ريزمغذي هاي تنش زدا و محرك رشد ، باعث كاهش مشكلاتي ناشي از كمبود عناصر غذايي و تنش هاي زيستي و غير زيستي ، افزايش باروري و سوددهي و بهبود كيفيت محصولات كشاورزي به روش غني سازي(Biofortification) جهت بهبود سلامت افراد جامعه خواهد شد. آمينوكلات هاي ساخته شده داراي مقادير مناسبي از آمينواسيدهاي گليسين،گلوتامين،آرجينين،هيستيدين و متيونين بوده كه وظايف متعددي را در بدن موجودات زنده ايفاء مي كنند. بنابراين، انتظار مي رود تيمار گياهان با آمينوكلات ها، علاوه بر تامين عناصر غذايي ضروري(به ويژه عناصر ريز مغذي)، تحريك رشد، كاهش خسارت اكسيداتيو و كاهش اثر پذيري گياه از تنش هاي محيطي، اثرهاي قابل توجهي بر كيفيت محصولات كشاورزي و در نتيجه بهبود سلامت انسان و دام داشته باشد.
غني سازي محصولات كشاورزي به ويژه غلات، از نظر عناصر كم مصرف و كاهش آلودگي عناصر سمي مانند كادميم در اين محصولات از موثرترين و كم هزينه ترين راه كارهاي رفع سوء تغذيه عناصر كم مصرف در انسان است. روي عنصري ضروري و كادميم عنصري غيرضروري و سمي براي گياه بوده كه داراي ويژگي هاي فيزيكي و شيميايي مشابهي مي باشند. بنابراين كادميم جذب شده به وسيله گياه، وظايف متابوليسمي روي را تقليد كرده ولي بر خلاف روي اين عنصر براي گياهان سمي است. در شرايط سميت فلزات سنگين. كاربرد كود،گلوتامينوروي از طريق حفظ ساختار تكاملي غشاي پلاسمايي سلول هاي ريشه، محبوس كردن كادميم ديواره سلولي و توليد آنزيمهاي آنتي اكسيدان باعث كاهش غلظت كادميم در اندام هاي مختلف گياه، نظير ريشه و اندام هوايي خواهد شد. همچنين كود گلوتامينوروي !ز طريق !فزايش گروه هاي سولفهيدريل در ريشه گياهان مي تواند موجب افزايش پروتئين هاي كمپلكس كننده فلزات سمي در ريشه شده و مانع از انتقال آن به اندام هوايي گردد. به طور كلي كود گلوتامينوروي علاوه بر افزايش غلظت روي و جلوگيري از تجمع عناصر سنگين در اندام هاي خوراكي، به افزايش غلظت ال- گلوتامين نيز كمك مي كند.
موارد یافت شده: 3