لیست اختراعات با مالکیت
سيدمحمدحسين رضايي جواهريان
4 عدد
يكي از با ارزش ترين مواد غذايي در جهان سبوس است اين ماده غذايي در واقع لايه خارجي دانه هاي غلات است كه در مراحل مختلف آماده سازي حذف مي گردد. اين ماده غذايي در جريان فرآوري برنج و گندم به صورت عمده توليد مي شود. در فرآوري برنج سبوس به طور كامل حذف مي گردد و در فرآوري گندم نيز به مقدار زيادي حذف مي شود. حذف سبوس از جيره غذايي موجب مشكلات تغذيه اي فراواني مي شود كه انواع سرطان هاي دستگاه گوارشي تنها يكي از معايب حذف سبوس از جيره غذايي است از طرفي اين ماده غذايي به تنهايي قابل استفاده نيست. همچنين اضافه كردن سبوس به آرد مصرفي نان يا ساير فرآورده هاي غلات باعث تيرگي رنگ اين محصولات مي شود كه اغلب مصرف كنندگان اقبالي به آن ندارند. در اين طرح ابتدا سبوس به خوبي آسياب شده و نرم مي شود سپس با استفاده از روش هاي كاملا فيزيكي و بدون استفاده از مواد شيميايي ميكرو زايي شده و در نهايت با شيرين كننده طبيعي گياهي ميكس و در نهايت بسته بندي مي شود. بسته هاي تك نفره جهت مصرف يك وعده غذايي يك نفر به همراه آب ميوه يا شير قابل استفاده خواهد بود.
خلاصه چاي شيرين طبيعي چاي يكي از پرمصرف ترين نوشيدني ها در ايران است . به طوري كه تقريبا در تمامي مراسم رسمي و غيررسمي پذيرايي با چاي مرسوم است. از طرفي به دليل طعم ذاتي تلخ چاي و بر اساس رسوم ديرين هميشه چاي را با شكر يا قند مصرف مي كنند اين در حالي است كه اولا بايستي هميشه همراه چاي قند يا شكر سرو شود و ثانيا براي مصرف شكر بيماران ديابتي داراي رژيم خاص مشكلاتي به دنبال دارد . در اين طرح با استفاده از يك شيرين كننده طبيعي چاي توليد شده كه پس از آماده شدن كاملا شيرين بوده و براي مصرف هيچ نيازي به شكر ندارد. ميزان شيرين كننده طبيعي به گونه اي تنظيم شده كه دودسته چاي كم شيرين و پر شيرين براي سليقه هاي مختلف مصرف كنندگان در دسترس مي باشد.
خلاصه ساخت شيريني رژيمي طبيعي كليدي ترين ماده درتوليد انواع شيريني شكر يا همان ساكروزاست طوري كه عملا وجود شيريني بدون استفاده از شكر متصور نيست اين درحالي است كه وجود شكر براي افرادي كه داراي رژيم هاي خاص غذايي هستند مثل افراد ديابتي مانع مصرف اين گونه فر آورده ها مي شود از طرفي حذف شكر علاوه بر حذف طعم شيرين بافت يا ظاهر فرآورده را هم به هم مي ريزد تاكنون تلاش هايي براي جاي گزيني شكر با شيرين كننده هاي مصنوعي يا قند طبيعي قابل جذب انجام شده اما هيچ كدام از آنها كاملا بي ضرر نيستند دراين طرح اولا از هيچ كدام از موادي كه دربند چهار توضيح داده شداستفاده نشده است به جاي آن از عصاره چندنوع گياه كه كاملا طبيعي وبي ضرر هستنداستفاده شده است اين درحالي است كه باتغيير فرمولاسيون در ساير مواد اوليه بدون استفاده از هيچ گونه ماده غير طبيعي بافت شيريني حفظ شده است جالب اينجاست شيرين كننده هايي كه دراين فرآورده استفاده شد فقط طعم شيرين ايجاد مي كنند وبه هيچ وجه جذب بدن نمي شود درواقع اين ماده ذائقه مصرف كننده راگول مي زند فرمولاسيون اليه اين نوع شيريني كاملا مطابق باروش توليد شيريني هاي شكري است با اين تفاوت كه چون شيرين كننده هاي طبيعي به مقدار بسيار كم استفاده مي شوند بايستي دراختلاط مواداوليه نهايت دقت را به خرج دهيم درغير اينصورت طعم فرآورده يكنواخت نخواهد بود درتمامي شاخه هاي صنايع غذايي مرتبط با شيريني كاربرد دارد
توليد انواع شير طعم دار با استفاده از شيريني رژيمي طبيعي غير قابل جذب در بدن يكي از پرمصرفترين فرآورده اهي لبني در بين تمامي اقشار جامعه به ويژه كودكان فرآورده هاي طعم دار شير مانند شيركاكائو است. در اين فرآورده ها براي ايجاد طعم مطلوب ناگريز بايستي از حدود 10 – 8 درصد شكر استفاده نمود، اين مقدار شكر خصوصا اگر دفعات استفاده زياد باشد مشكلاتي را براي مصرف كنندگان ايجاد خواهد كرد. خصوصا اينكه افراد داراي رژيم هاي خاص مثل افراد ديابتي مطلقا از اين فرآوردهها نمي توانند استافده كنند. از سوي ديگر استفاده از قندهاي جايگزين دو مشكل دارد. اگر از قندهاي طبيعي مثل فروكتوز استفاده شود مشكل جذب قند همچنان وجود دارد. استفاده از شيرين كننده هاي مصنوعي به دليل تجزيه اين ها در دماي بالا مقدور نمي باشد. در اين طرح از شيرين كننده هاي كاملا طبيعي غير قندي استفاده شده كه تحمل دماهاي بالا را دارد. لذا فرآيندهاي حرارتي طبيعي شير به طور كامل قابل انجام است و اين اختراع در مورد كليه فرآورده هاي طعم دار شير قابل استفاده است.
موارد یافت شده: 4