لیست اختراعات با مالکیت
سید محمدرضا خلیلی
8 عدد
به علت نبود امكان دويدن در افراد معلول از ناحيه پا، اقدام به طراحي و ساخت پاي مصنوعي كامپوزيتي شده است. اين پا از كامپوزيت تركيبي الياف كربن و كولار ساخته شده است و در عين حال كه از وزن كم برخوردار است امكان تحمل بار هاي ضربه اي در هنگام دويدن را دارا است. افراد معلول از ناحيه پا با استفاده از اين پاهاي مصنوعي ميتوانند همانند افراد معمولي بدوند و حتي در مسابقات دو شركت كنند !
با توجه به نياز شديد كشور به دستيابي دانش توليد مواد دما بالا كه قابليت مقاومت در برابر خوردگي، اكسيداسيون، سوزش و ... را داشته باشند. در اين تحقيق ساخت و خواص دسته اي از اين مواد مورد بررسي قرار گرفت. به منظور رسيدن به سيكل پخت پليمريزاسيون بهينه، چندين سيكل انتخاب شد و استحكام خمشي نمونه حاصل از آن سيكل اندازه گيري شد. با انجام تست اكسيداسيون، رفتار پليمر فنوليك در برابر اتسمفر اكسيدي در دماهاي مختلف مورد بررسي قرار گرفت. بعد از انتخاب سيكل پخت اوليه تا دماي 180 درجه سانتيگراد با توجه به استحكام خمشي، در مرحله بعد با انتخاب چندين سيكل كربن دهي و بررسي تغييرات وزن، سيكل كربن دهي مناسب انتخاب گرديد. رفتار اكسيداسيون زمينه كربني ساخته شده در دو حالت مختلف نرخ حرارت دهي و در دماهاي مختلف بررسي گرديد. با افزودن نانوذرات TiO2 و ZrO2 به زمينه رزين و پخت آن، اثر نانوذرات بر خوص زمينه كربني مورد بررسي قرار گرفت. اثر افزايش استحكام نانوذرات در زمينه ي كربني، به وسيله ي تست خمش سه نقطه بررسي شد. نتايج نشان مي دهد كه افزدن نانوذرات به زمينه مي تواند استحكام نانوكامپوزيت را تا 50٪ افزايش دهد. مقاومت سوزشي نانوكامپوزيت هاي حاصله توسط تست سوزش آزمايش گرديد كه نتايج مناسبي را در مقايسه با ساير مواد دمابالا از قبيل گرافيت، مس، تنگستن و كربن / كربن از خود نشان داد.
كامپوزيت پايه پلي پروپيلن تقويت شده با ذرات نانو خاك رس و الياف بازالت تحت كشش و ضربه در گسترده هاي دمايي متفاوت
1. عنوان اختراع:ساخت پنل ساندويچي با هستهي فوم اگزتيك از جنس پلياورتان و رويه فايبر گلاس 2. زمينه فني اختراع: علم مكانيك 3. مشكل فني: در حال حاضر مواد كامپوزيتي كه در ساخت بدنه هواپيما استفاده ميشود، هنگاميكه تحت بار خمشي قرار ميگيرند، لبههاي آنها به سمت عمود بر راستاي گشتاور خمشي است و باعث ميشود كه در برابر فشار لايهها مقاومت خوبي از خود نشان ندهند و از روي اسكلت بدنه جدا شوند. در صورتيكه استفاده از پنل ساندويچي با هسته فوم اگزتيك به عنوان پوشش بدنه هواپيما باعث ميشود در برابر اعمال نيرو تشكيل يك زين معمولي با يك سطح كروي دهد و در مقابل فشار حاصل از جو بر روي سطح بدنه هواپيما به خوبي قرار گيرد و در اثر فشار لبههاي آن بالا نيايد و جدا نشود. 4. توصيف ارجاع به نقشه: قسمت شماره 1 در نقشه، نشاندهنده رويههايي متشكل از 4 لايه الياف شيشه است و قسمت شماره 2 نشاندهنده هستهاي از جنس فوم اگزتيك است كه داراي ضريب پواسون منفي است. 5. برجستگيهاي تكنيكي: استفاده از فوم اگزتيك با ضريب پواسون منفي به عنوان هسته، قابليت افزايش مقاومت در برابر نيروي فشاري، خمشي و ضربه، سبك بودن سازه
پروتز پاي مصنوعي كربني قابل استفاده براي معلولين از ناحيه پا مي باشد. اين پروتز از جنس الياف كربن ساخته شده است به گونه اي كه از قابليت انعطاف پذيري بالا بر خوردار بوده و حركتي روان را براي فرد معلول به همراه خواهد داشت.
خلاصه اختراع: در اين پژوهش رفتار خمشي سازه ساندويچي متشكل از لايههاي بيروني كامپوزيتي و لايه مياني (هسته) شانه تخم مرغي مورد مطالعه و بررسي قرارگرفته است. شانه هاي تخم مرغ در پنچ نوع مختلف با لايه هاي بيروني از جنس كامپوزيت تركيبي پلي لاكتيك اسيد/كنف-كتان، ساخته شده است. ويژگي مهم اين سازه سازگاري آن با محيط زيست (زيست تخريب پذير بودن آن) است كه يكي از اهداف اصلي تعريف اين اختراع مي باشد. خواص اين سازه توسط تست هاي خمش سه نقطه و كشش مورد مطالعه قرار گرفت و همچنين نتايج توسط برنامه شبيه-سازي عددي المان محدود بررسي شده است. هدف اين پژوهش، كاهش استفاده از مواد شيميايي براي ساخت مصالح سازه اي و بررسي خواص مكانيكي اين سازه است. با توجه به خصوصيت هايي همچون استحكام، خواص مكانيكي و عايق بندي اكوستيك بسيار مناسب، شانه-هاي تخم مرغ به عنوان هسته ي مياني و پليمر زيست تخريب پلي لاكتيك اسيد به عنوان ماتريس كامپوزيت سازه-هاي ساندويچي زيست تخريب پذير انتخاب شده است. اين امر سبب كاهش هزينه هاي ساخت، بازيافت و جلوگيري از آلودگي محيط زيست مي شود. مقاومت كششي و مدول يانگ اين كامپوزيت به ترتيب مقادير 19.4MPaو 1.055GPa بدست آمد. • تست خمش نمونه كامپوزيتي نشان داد كه اين سازه نسبت به خمش منعطف و داراي مدول خمشي 450MPa و مدول برشي 167MPa مي باشد. تخريب كامپوزيت تحت خمش به صورت رشد ترك ميان سلولي ماتريس مشاهده شد. • با دو برابر و نصف كردن ضخامت رويه كامپوزيتي ميزان نيرو در مقايسه به حالت اوليه به ترتيب 660 % افزايش و 87.3% كاهش يافت. • در ساندويچ پنل ها با دوبرابر كردن ضخامت رويه¬ها، ميزان نيروي تحمل شده توسط سازه افزايشي در حدود 140% داشت و كماكان S22وS11 بيشترين و كمترين نيرو را تحمل كردند.
خلاصه در پرونده يافت نشد به شرح و توصيف مراجعه شود
موارد یافت شده: 8