لیست اختراعات با مالکیت
شاهين بنكدار
17 عدد
داربست هاي ليفي مورد استفاده در مهندسي بافت در حال حاضر با استفاده ار تكنيك هاي ساده الكتروريسي، جمع كردن الياف بر روي ميله گردان، حاصل ميگردند. براي ساخت كانال از اين داربست ها براي مهندسي بافت سيستم هايي چون سيستم اعصاب محيطي، وجود جهت¬مندي بالاي الياف نياز است و در حال حاضر داربست هايي كه ميتوان تهيه كرد به صورت صفحات دوبعدي هستند. در اين روش نوين جمع كننده اي طراحي شده كه نه تنها الياف به دست آمده با آن داراي جهت¬مندي موازي بسيار بالا مي¬باشند، بلكه داربست به صورت يك لوله توخالي سه بعدي تشكيل ميشود. 4) شرح وضعيت دانش پيشين : الكتروريسي فرآيند استفاده از نيروهاي الكترواستاتيك براي توليد فيبر¬هاي مصنوعي است كه از حدود 100 سال پيش شناخته شده است. اين روش به علت تطبيق پذيري و نيز قابليت استفاده در زمينه هاي گوناگون بسيار مورد توجه قرار گرفته است. علاوه بر اين ، توانايي توليد فيبر¬هاي با ثبات در محدوده زيرميكرون ، از ديگر مزيت هاي اين روش است ، كه دستيابي به اين امر با استفاده از تكنيك هاي مكانيكي معمول بسيار دشوار مي باشد. در اين فرآيند از يك منبع ولتاژ بالا استفاده مي¬كنند تا باري با قطبيت مشخص را به يك محلول يا مذاب پليمر(هم پليمر هاي طبيعي و هم مصنوعي) وارد كند، كه سپس به سمت يك جمع كننده با قطبيت مخالف شتاب مي¬گيرد. با قوي تر شدن نيروي جاذبه الكتروستاتيك بين مايع و جمع¬كننده كه داراي بار مخالف اند، و نيز نيروي دافعه الكتروستاتيك بين بار هاي مشابه در مايع، لبه پيش برنده محلول از شكل هلال دايره اي به يك مخروط تغيير شكل مي دهد (مخروط تيلور). در نهايت زمانيكه قدرت ميدان الكتريكي از كشش سطحي مايع بيشتر شود، يك جت فيبري از مخروط تيلور خارج مي شود. با عبور اين جت فيبري از فضا، حلال تبخير شده و در نتيجه فيبر هاي پليمري به صورت جامد روي جمع كننده جمع مي شوند.اين تكنيك روشي نسبتاً ساده و تطبيق پذير براي توليد مواد فيبري به صورت نبافته است.
فرآيند بهينه سازي سولفاته كردن زنجيره هاي آلجينات باهدف رهايش كنترل شده فاكتورهاي رشد جهت كاربرد در مهندسي بافت
تهیه ساختار نانو الیاف آلژینات سولفات جهت رهایش عوامل كنترل شده ی فاكتور های رشد موثر در مهندسی بافت
يكي از مهمترين مشكلات در استفاده از فاكتورهاي رشد، ناكارآمدي كافي در سيستم انتقال يا رهايش اين فاكتور در محل مورد التيام مي¬باشد، از اين رو با تدوين يك سيستم رهايش تدريجي منجر به بهبود محل مورد التيام در كمترين زمان ممكن مي شويم، نانو الياف آلژينات سولفات بدليل زيست سازگار بودن، نرخ تخريب پذيري مناسب، ساختار متخلخل مناسب، خواص مكانيكي مناسب،آنها رامناسب براي جاي دادن سلول ها درون خود كرده است و انتشار تركيبات محلول در آ بمانندپروتئين¬ها رابه شيوه اي كنترل شده و موثر و به طورخاص به سمت محل مورد التيام هدايت مي كنند. با توجه به اينكه اكثر فاكتورهاي رشد به عنوان پروتئين متصل به هپارين و سولفات شناخته مي شوند و از طريق ميان كنش الكتروستاتيك خاص با افينيتي بالا به پروتئوگليكان حاوي سولفات و هپارين متصل مي شوند و منجر به رهايش كنترل شده فاكتور رشد مورد نظر از آنها مي شود بنابراين با نشاندن گروه سولفات بروي سديم آلژينات و ساخت نانو الياف آلژينات براي درمان و بهبود محل مورد التيام با هدف رسيدن به روش سريع در ترميم مي¬باشد. اختراع حاضر يك روش سولفاته كردن پلي ساكاريد آلژينات داراي گروه ارونيك اسيد بوده و سطح بالاي سولفات شدن نانو الياف جهت كاربرد در داخل بدن با استفاده از روش اختراع حاضر را نشان مي دهد.
اين اختراع به بهينه سازي استخراج اسيدهيالورونيك از تاج خروس و تعيين خلوص آن توسط روش رنگ آميزي بر پايه رنگهاي تولويدين بلو (TB) و دايمتيلمتيلنبلو (DMMB) مربوط ميشود. اسيدهيالورونيك يكي از مواد طبيعي پركاربرد در صنايع پزشكي و آرايشي- بهداشتي است. اين ماده از منابع مختلفي مانند بند ناف، مايع زجاجي چشم، مايع مفصلي و تاج خروس استخراج ميشود. تاج خروس يكي از منابع ارزان قيمت و سرشار از اين ماده است. از اين رو استخراج اين ماده ميتواند سودآور باشد. همچنين تعيين خلوص اسيدهيالورونيك در بافتهاي بيولوژيكي مانند مايع مفصلي جهت تعيين آرتروز از اهميت بالايي برخوردار است. روشهاي زيادي براي استخراج اسيدهيالورونيك از تاج خروس و تعيين خلوص آن وجود دارد، اما اين روشها مستلزم صرف هزينه و زمان زيادي است. اين اختراع به دو بخش تقسيم بندي شده است. در بخش اول به بهينه سازي استخراج اسيدهيالورونيك از تاج خروس و در بخش دوم به تعيين خلوص اسيدهيالورونيك توسط روش رنگآميزي اشاره شده است.
مهندسي بافت علم نوپايي است كه با هدف يافتن راهي براي ترميم بافتهاي آسيبديده مورد توجه قرار دارد. اساس اين روش بر استفاده از سلولها و داربستها همراه با سيگنالهاي محرك سلولي استوار شده است. از آنجاكه يافتن جايگزين سلولي مناسب براي بافتهاي بالغ از سلولهاي بالغ خود شخص بيمار در خيلي از موارد غير ممكن است، لذا توجه ويژهاي به بهرهگيري از سلولهاي بنيادي بالغ و جنيني شده است. به دليل توانايي كاربردي سلولهاي بنيادي در پزشكي ترميمي، تحقيقات گستردهاي جهت يافتن راهي براي كنترل رفتار سلولها در حال انجام است. داربستها و سيگنالهاي محرك شيميايي و فيزيكي نقش اساسي در تغيير رفتار سلولها ايفا ميكنند. از جمله سيگنالهاي محرك فيزيكي شكل و مورفولوژي سلول در ماتريس خارج سلولي آن است. روش الگو برداري از غشاء سلول (Cell membrane Imprinting) در گذشته توسط محققان مختلف معرفي شده است. اما استفاده از اين روش براي القا تمايز در سلولهاي بنيادي براي اولين بار توسط مخترع و همكاران در سال 2013 در تمايز كندروژنيك سلولهاي بنيادي چربي معرفي شد. سپس در سالهاي 2014 و 2016 تمايز كراتينوژنيك و تنوژنيك نيز به چاپ رسيد. لذا اين روش قابليت تعميم به ساير سلولها را نيز دارا است. در اين روش سلولهاي مدنظر (كندروسيت، كراتينوسيت يا تنوسيت ...) برروي سطح ظرف كشت سلولي كشت شده و به كمك محلول گلوتارآلدئيد 4 درصد تثبيت ميشوند. سپس به كمك پليدي متيل سيلوكسان (PDMS, Sylgard 184) از غشاء سلولها الگو برداري ميشود و اين الگو به عنوان زمينه جديدي در پليت كشت سلولي براي كشت سلولهاي بنيادي مورد استفاده قرار گيرد.
آسيب هاي تاندوني چه در ورزشكاران و چه در حيوانات از آسيب هاي شايعي است كه بدن به طور طبيعي توانايي ناچيزي در بهبود آن دارد. لذا استفاده از علوم نوين جهت كمك به اين روند بهبودي از اهميت شاياني برخوردار است. از موثرين روش هاي نوين درماني ميتوان به طب بازساختي اشاره كرد. اين روش بر پايه سه رهيافت سلولي، داربست و فاكتور هاي رشد استوار است. اين محصول به طوري طراحي شده است كه هر سه مقوله را در برگرفته از مزاياي تمامي آنها بهره مي برد. بافت چربي به دليل سهولت در جراحي، كم خطر بودن جراحي و ميزان زياد در دسترس يكي از بهترين بافتهايي است كه ميتوان از آن سلول هاي بنيادي چربي گرفت. بافت برداشته شده پس از استخراج سلول هاي بنيادي و رسيدن به پاساژ سوم به پليت مخصوص تمايز منتقل مي شوند و به مدت 14 روز كشت داده ميشوند. اين پليت از پيش به روش امپرينتيگ آماده سازي شده كه روشي فيزيكي است و بدون دخالت هيچگونه ماده شيميايي باعث تمايز سلولي مي شود. سلول هايي كه تمايز پيدا مي كنند پس از انتقال به محل آسيب فاكتورهايي ترشح خواهند كرد كه روند ترميم را بهبود خواهند بخشيد. پس از اين مرحله، سلول هاي تمايز داده شده به داربستي منتقل ميشوند كه ويژگي هاي بافت تاندون را شبيه سازي ميكند. اين داربست داراي اليافي مشابه سايز رشته هاي كلاژن طبيعي است. جنس اصلي اين الياف از پليمر پلي كاپرولاكتون ساخته شده است كه با كلاژن پوشش داده شده اند. طول عمر اين پليمر بالاست كه با سرعت كم ترميم بافتي در تاندون هماهنگي دارد. مهمترين ويژگي اين داربست رشته هاي كاملا موازي آن است كه در ساخت استحكام تاندوني نقش كليدي دارد. سلول هايي كه بر روي داربست چسبيده اند در نهايت به همراه داربست داخل محلي كه ضايعه رخ داده است به روش جراحي قرار ميگيرند. و بهبود بافت ايجاد شده را به ميزان بسيار معناداري بهبود مي بخشند.
آسيب اعصاب محيطي، به خصوص جراحات شديد كه منجر به قطع كامل تنه ي عصبي و ايجاد فاصله بين دو انتهاي عصب ميگردد، اغلب با بازسازي ضعيف و حتي منفي عصب رو به رو ميشود و چنانچه دخالت موثري صورت نگيرد ممكن است منجر به نقص عضو گردد. از روشهاي نوين ترميم جراحت عصبي، استفاده از طب بازساختي است. اين روش شامل استفاده از مهندسي بافت وتكنولوژي سلولهاي بنيادي ميباشد. اين محصول از تكنولوژي مهندسي بافت در سطح بسيار پيشرفته اي برخوردار است و نتايج خيره كننده اي را حاصل كرده است. كارايي اين محصول در مطالعات آزمايشگاهي تاييد شده است. همچنين در مطالعه ي باليني بر روي مدل حيواني رت نيز كارايي آن اثبات شده است. تكنيك بكار رفته در ساخت اين محصول امنيت استفاده از آن را تضمين مي كند. اين محصول از طريق دو جراحي كوچك، يكي براي تهيه سلول تمايزي، و ديگري براي كاشت داربست مورد استفاده قرار ميگيرد. براي تاثير هر چه بيشتر سلولهاي بنيادي در بازسازي بافت آسيب ديده بهتر است كه اين سلولها از قبل به سلولهاي تخصصي بافت هدف تمايز داده شوند. از جمله سلولهاي تخصصي در سيستم اعصاب محيطي سلولهاي شوآن اند كه سلولهاي حمايتي اصلي در ترميم بافت عصبي و تشكيل دهندهي ميلين سيستم اعصاب محيطي هستند.از نوين ترين شيوه هاي تمايز ايمپرينتينگ است كه به دليل شيميايي نبودن در تمايز سلولي، راهگشاي استفاده گسترده انساني است. در اين اختراع، ايمپرينت سلول شوآن با استفاده از پلي دي متيل سيلوكسان، از سلولهاي شوآن جدا شده از عصب سياتيك تهيه ميشود. سپس سلولهاي بنيادي مزانشيمي مشتق از چربي در پاساژ 4 با استفاده از روش ايمپرينتينگ در طي مدت 18 روز به سلول شوآن تمايز داده ميشوند. پس از تاييد تمايز، براي حمل و استفاده از اين سلولها بر روي داربست نانوالياف الكتروريسي شده به روش دو قطبي كشت داده ميشوند. جنس اصلي اين الياف الكتروريسي شده، از پليمر پلي كاپرولاكتون كه با كلاژن پوشش داده شده ميباشد. داربست مورد استفاده به شكل قابل توجهي زيست سازگار، زيست تخريبپذير، داراي انعطاف پذيري و نفوذ پذيري مناسب ميباشد. اين داربست به دليل هم راستا بودن الياف آن، باعث شكل گيري فيبرهاي عصبي در يك جهت و در نتيجه افزايش عملكرد و استحكام رشته هاي عصبي تشكيل شده ميشود. سپس داربست، درون كاندوئيت هاي ساخته شده به روش قالب گيري قرار ميگيرند.
به منظور دست يافتن به اين اختراع يك تحقيق موردي-توصيفي انجام شد كه جمع¬آوري اطلاعات بر اساس نمونه برداري، مشاهده، مصاحبه، پرسشگري و تحقيق كتابخانه¬ي بوده است. با توجه به نتايج به دست آمده استفاده از پد¬هاي ضد عرق به گونه¬اي كه بر روي ميزان تعريق طبيعي بدن تأثيري نداشته باشد، حتي¬المكان غير قابل رويت باشد و استفاده از آن آسان باشد مي¬تواند به كنترل مشكلات ناشي از آن كمك كند. بر اساس يافته¬هاي تحقيق محصول نهايي طراحي شد و تعدادي پليمر براي رسيدن به هدف مورد نظر مورد بررسي قرار گرفتند. محصول نهايي فيلم شفاف بي¬رنگي است كه به پوست ناحيه¬ي زير بغل مي¬چسبد و تعريق را جذب مي ¬كند.
موارد یافت شده: 17