لیست اختراعات با مالکیت
شركت احداث و توسعه نيروگاههاي مپنا توسعه يك
8 عدد
به طور كلي سيستم خنك كن خشك مستقيم هوا (ACC) جهت كندانس بخار خروجي از توربين بخار و تامين آب مورد نياز سيكل بخار و همچنين خروج هواي اضافي از سيستم را به عهده دارد. سيستم فوق بر خلاف سيستم قبلي سهولت بيشتري در اجرا دارد و تاثيرپذيري كمتري نسبت به سرعت باد دارد. بويژه مصرف آب اين سيستم در مقايسه با ساير سيستم ها نظير هلري و تر، صفر بوده كه با توجه به مسئله كمبود آب در كشور، مزيت قابل توجهي مي باشد.
واحد هاي بخار اغلب داراي كليد قدرت مجزا نيستند بلكه بصورت مستقيم به كليد¬هاي پست (معمولاً با ساختار يك و نيم كليدي) متصل مي شوند. بنابراين بروز هرگونه نقص در كليدهاي قدرت يا مدارهاي الكتريكي مربوطه به آن، منجر به ايجاد خطر براي واحد هاي نيروگاهي مي شود. در اين شرايط رله حفاظت CBF وظيفه تشخيص نقص در كليد قدرت را بر عهده دارد تا با ارسال دستور قطع به كليد هاي ديگر، واحد نيروگاهي را از شبكه جدا كند. اما اگر به دلايلي رله حفاظت CBF نتواند به وظيفه خود عمل كند، واحد نيروگاهي پس از بروز خطا قادر نيست از شبكه جدا شود و ممكن است در حالت موتوري به شبكه متصل بماند و متحمل فشار زياد به ژنراتور و توربين نيروگاه شود. در اين پروپوزال يك لاجيك حفاظت CBF پشتيبان ابداع شده است تا در صورت عدم عملكرد مطلوب حفاظت CBF اصلي بصورت مستقل انجام وظيفه كرده و ژنراتور را از شبكه جدا كند. در اين لاجيك از معيار ولتاژي به عنوان معيار جديدي براي تشخيص نقص در كليد قدرت استفاده مي شود. همچنين محل مناسبي براي پياده سازي اين لاجيك يافت شده است بطوريكه براي پياده سازي آن به كمترين ميزان سيمكشي و تغييرات سخت افزاري در سيستم حفاظت نياز است و براحتي توسط قابليت¬ برنامه¬ريزي رله¬هاي ديجيتال قابل پياده¬سازي است. در لاجيك ارايه شده دستورات حفاظتي در چند مرحله و بصورت بهينه، منطبق با توپولوژي پست و نيازمندي هاي بهره برداري ايجاد مي شود.
سیستم خنك كن كمكی جهت دفع حرارت از تجهیزات نیروگاهی با استفاده از مبدل های هوا خنك و حذف سیستم دیلوج
اختراع « سيستم خنك كن كمكي جهت دفع حرارت از تجهيزات نيروگاهي با استفاده از مبدل ¬هاي هوا خنك و حذف سيستم ديلوج » كه از سه مجموعه كه همه آنها با مجموعه اي پايپينگ به هم متصل است و توسط سيستم كنترل مركزي كنترل مي شود، تشكيل مي گردد كه شامل پمپ ها و تانك تحت فشار، مبدل هاي حرارتي و فن هاي مربوطه و كولرهاي تجهيزات مولد حرارت مي باشد. در اين اختراع از سيال آب به همراه اتيلن گليكول استفاده شده است كه مي تواند با درصد تركيب هاي متفاوت از يخ زدن سيال در دماهاي پايين چه در زمان كاركرد سيستم و چه در زمان خاموشي آن، جلوگيري نمايد. در اين سيستم نيازي به سيستم ديلوج (پاشش آب) بر روي مبدل ها نمي باشد و به اين ترتيب، به جاي استفاده از مبدل هاي آلومينيمي دلتا شكل مي توان از مبدل هاي افقي كربن استيل ساده تر و ارزان تر استفاده نمود. اين اختراع قابليت استفاده در انواع نيروگاه هاي سيكل تركيبي حرارتي، بخاري، هسته اي و يوتيليتي با انواع سيستم خنك كن اصلي ACC و هلر را دارد
اختراع « طراحي و ساخت ماژول با سايز بهينه براي استفاده در سيستم خنك كن ACC در نيروگاه ها » كه مربوط مي شود به روشي جهت ساخت يك ماژول بهينه براي سيستم خنك كن ها در نيروگاه ها. در اين اختراع با استفاده از تحليل فني و اقتصادي، مقادير بهينه براي هر يك از پارامترهاي مرتبط كه در نهايت منجر به انتخاب يك ماژول بهينه و در نتيجه سيستم خنك كن ACC بهينه مي گردد، بدست آورده شده است و تجهيزات اصلي سيستم خنك كن ACC كه بر اساس اين اختراع تيپ شده اند. روند كار به اين صورت است كه بر اساس محدوديت هاي موجود در ساخت و همچنين طراحي هاي انجام شده تا به حال، محدوده هايي براي پارامترهاي تاثير گذار در نظر گرفته مي شود. ماژول هاي بهينه شده قابليت استفاده در نيروگاه هاي سيكل تركيبي، هسته اي و يوتيليتي به عنوان مبدل هاي هوا خنك در سيستم خنك كن خشك ACC را دارد. با استفاده از اين مبدل ها بخار خروجي از توربين گرماي نهان خود را به هواي محيط پيرامون انتقال داده و پس از ميعان شدن مجدداً به سيكل باز مي گردد.
اختراع « مبدل حرارتي مپنا دلتا در سيستم خنك كن نيروگاهي » با قابليت افت فشار كمتر و نرخ انتقال حرارت بالاتر و افزايش دبي با تغيير ساختار هندسي مبدل حرارتي موجود كه مربوط مي شود به روشي جهت بهبود عملكرد سيستم خنك كن ها در نيروگاه ها و و همچنين مربوط مي شود به روشي جهت ساخت مبدل هاي حرارتي در سيستم خنك كن نيروگاه هاي. هدف از اين اختراع دستيابي به طرحي جايگزين براي مبدل نوع Forgo T-60 به منظور بهبود عملكرد سيستم خنك كن نيروگاه با تغيير طراحي هندسي مبدل حرارتي مي باشد. در روش اين اختراع، قطر تيوب ها بزرگتر و ضخامت ديواره تيوب ها نيز بيشتر از فورگو T60 در نظر گرفته شده است و گام عرضي و عمقي قرارگيري تيوب ها نيز بيشتر است. مبدل حرارتي مپنا دلتا قابليت استفاده در نيروگاه هاي سيكل تركيبي، حرارتي، هسته اي و يوتيليتي به عنوان رادياتورهاي به كارگرفته شده در برج خنك كن نوع هلر (خشك غير مستقيم) را دارد. با استفاده از اين مبدل ها آب خنك كن سيكل كولينگ به ميزان مورد نياز در تماس با هواي محيط، خنك مي شود.
اختراع « فرآيند طراحي و اجراي سازه كولينگ به صورت يك سازه با ستون هاي بتني و عرشه فلزي با قابليت حذف ستون هاي مازاد » كه به روشي جهت بهينه سازي و كاهش مصالح مصرفي در سازه مربوط مي شود. هدف از اين اختراع كاهش حداكثر تعداد ستون هاي بتني موجود در سازه با فرض استفاده از حداكثر ظرفيت باربري ستون هاي موجود مي باشد به نحوي كه هر چهار وجه عرشه سازه فاقد تكيه گاه انتهايي و به صورت كنسول طراحي و اجرا گردند فرآيند طراحي سازه كولينگ اصلي ACC بدين نحو مي باشد كه سازه مذكور پس از انجام اصلاحات لازم بر روي مدرك ACC General Layout با اصلاح آرايش ستون هاي مورد نياز در نرم افزار تحليل و طراحي سازه ها (SAP 2000) با انجام مدل سازي، بارگذاري، تحليلي و طراحي سازه انجام گرفته است كه مدل ساخته شده، كفايت لازم در برابر كليه بارهاي موجود را دارا مي باشد. با استفاده از روش اين اختراع، هر ستون بتوني در مركز چهار ماژول محيطي قرار مي گيرد كه سبب افزايش تقارن در انتقال بارهاي موجود بر روي سازه از طريق ستون ها مي گردد. سازه كولينگ اصلي بتني بصورت چهار وجه كنسول مي تواند براي آرايش ماژول ها به صورت زوج در هر دو بعد نيز مورد استفاده قرار گيرد كه منوط به در اختيار داشتن هندسه مدل و بارهاي موجود بر روي سازه با توجه به شرايط ساختگاه مي باشد.
اختراع « ارتباط دهنده دو طرفه مابين سيستم كنترل و ساختار خنك كننده برج خشك نيروگاهي » كه به علوم الكترونيك و كنترل و همچنين تكنولوژي هاي استفاده شده در كنترل و ابزار دقيق و اتوماسيون صنعتي مربوط مي شود. هدف از اين اختراع تطبيق تكنولوژي فيلدباس و اجراي آن با سيستم كنترل سيستم هاي خنك كن نيروگاهي از نوع برج خشك (هلر) مي باشد. جهت انجام اين فرآيند، اين مراحل طراحي شده اند: 1- پيكربندي سيستم كنترل: انتخاب كارت هاي مورد نياز و نحوه چينش اين كارت ها براي تشكيل سيستم كنترل بر اساس مشخصات فني مورد نياز (به طور مثال ريداندانسي و ...) 2- توزيع ماژول هاي ريموت در سطح برج خنك كن: جانمايي بهينه براي آن دسته از ماژول هاي شبكه كه در سطح فيلد قرار داد مي شوند به گونه اي كه بالاترين سطح ايمني فرآيند و كمترين حجم ممكن براي تجهيزات شبكه و كابل كشي حاصل شود. 3- پيكربندي شبكه PA: انتخاب نوع كارت هاي شبكه و محاسبه تعداد و جانمايي تجهيزات شبكه دركنار آدرس دهي تجهيزات و تنظيم پارامترهاي شبكه. 4- پيكربندي شبكه DP: انتخاب نوع كارت هاي شبكه و محاسبه تعداد و جانمايي تجهيزات شبكه د ركنار آدرس دهي تجهيزات و تنظيم پارامترهاي شبكه.
اختراع « فرآيند حذف همزمان فيزيكي و شيميايي اكسيژن محلول در آب » به علم شيمي مربوط مي شود. هدف از اختراع حاضر ارائه روشي جهت حذف همزمان فيزيكي و شيميايي از طريق كاهش كاتاليستي بوسيله هيدروژن مي باشد. اين اختراع ارائه يك روش بسيار ساده و موثر براي كاهش همزمان فيزيكي و شيميايي اكسيژن محلول آب به وسيله هيدروژن است. اين فرآيند در يك مخزن استوانه اي تحت فشار انجام مي شود كه از لحاظ فرآيندي به سه بخش تقسيم مي شود. آب حاوي اكسيژن محلول از بالاي مخزن وارد مي شود و جريان آن از بالا به سمت پايين مي باشد. هيدروژن در دو نقطه، يكي از قسمت پاييني بخش مياني مخزن و ديگري از قسمت پاييني بخش تحتاني مخزن وارد مي شود و جريان آن از پايين به بالا مي باشد. حذف فيزيكي از طريق تماس مستقيم آب با گاز هيدروژن در بخش فوقاني مخزن انجام مي شود كه در اين مرحله قسمتي از اكسيژن محلول در آب از فاز مايع جدا شده و به همراه هيدروژن اضافي از مخزن خارج مي¬شود. حذف شيميايي نيز از طريق واكنش مستقيم اكسيژن و هيدروژن محلول در آب انجام مي شود.
موارد یافت شده: 8