لیست اختراعات با مالکیت شركت بين المللي تحقيقات صنعت و معدن آيرما
11 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 11
تاریخ اظهارنامه: 1393/04/17
تاریخ ثبت: 1394/02/02
مخترع/مخترعان: سيدشهاب الدين ضيائي
خلاصه اختراع:

فلوتاسيون انتخابي آپاتيت در يك مرحله و بصورت مستقيم در اين اختراع به روش پوشش انتخابي سطح مواد فسفاته با يك لايه مولكولي از سولفيد فلزي امكان پذير گشته است. اين روش به كاني‌هاي فسفاته اين اجازه را مي‌دهد كه با كلكتورهاي مواد سولفيدي شناور شده و بطور مستقيم از هردو گانگ سيسكاته و كربناته جدا شود. بعلاوه، براي كاهش تعداد مراحل فلوتاسيون كه در روش‌هاي قبلي براي اينگونه مواد فسفات رسوبي با گانگ كربناته و سيليكاته وجود داشت، اين روش علاوه بر محدود كردن مراحل به يك مرحله مزاياي ديگري از جمله حذف معرف‌هاي شيميايي كه از روغن‌هاي زنجيره بلند مشتق مي‌شوند. روغن هاي زنجيره بلند اصلي ترين منبع اسيدهاي چرب مي‌باشند. با اين حال، كاهش منابع، ذخايرمتنوع و افزايش قيمت روغن هاي زنجير بلند در سال‌هاي اخير باعث تلاش براي يك روش جايگزين شده است. در اين اختراع بار ورودي به فلوتاسيون نرمه گيري شده و سطح ذرات فسفات بطور انتخابي توسط سولفيد فلزي حاوي مس- به عنوان جزء اصلي- تحت سولفيداسيون قرار گرفت. در اين فرآيند فسفات بطور انتخابي با كلكتورهاي مواد سولفيدي با بازيابي بالايي شناور شدند و مواد باطله سيليكاته و كربناته در كف سلول باقي ماندند.

تاریخ اظهارنامه: 1393/12/21
تاریخ ثبت: 1394/04/15
مخترع/مخترعان: سيدشهاب الدين ضيائي
خلاصه اختراع:

خاك فسفات به منظور توليد اسيد فسفريك و انواع كودهاي شيميايي و خوراك دام نيازمند پرعيارسازي تحت فرآيندهاي پرعيار سازي قرار مي‏باشد. پرعيارسازي فسفات رسوبي و كم عيار توسط روش ثقلي، كلسيناسيون و هيدراسيون داغ در اين اختراع امكان پذير گشته است. در اين روش استفاده از هيدراسيون داغ باعث تبديل ذرات آهك كلسينه شده به ابعاد بسيار ريز شده كه در مرحله سرند كردن از كنسانتره جداو به بخش نرمه انتقال مي‏ يابد كه باعث افزايش عيار فسفات در كنسانتره نهايي مي شود. همچنين براي كاهش مصرف انرژي در مراحل خردايش از روش پيش‏ فرآوري با ميزلرزان استفاده شد كه نياز رسيدن به درجه آزادي نداشته و بخش قابل توجه‏ اي از كربنات و سيليكات از مرحله ابتدايي حذف شود. با استفاده از اين روش و بهينه كردن شرايط كلسيناسيون به شرايط مطلوب دست يافته شد. بهينه سازي شرايط كلسيناسيون باعث كاهش مصرف انرژي و عدم تاثير منفي كلسيناسيون در دماي بالا بر روي كنسانتره نهايي براي فرآيندهاي زيردستي خواهد داشت. و نيز استفاده از پيش فرآوري باعث عدم نياز به نرمه گيري‏ هاي مرسوم در فرآيندهاي پرعيارسازي فسفات ميشود كه از افت بيش از حد بازيابي جلوگيري مي‏كند. با توجه به رو به كاهش بودن ذخاير پرعيار دنيا، با اين روش مي‏توان تمامي ذخاير رسوبي كم عيار با گانگ كربناته را پرعيار ساخته و در فرآيندهاي توليد اسيد فسفريك به روش تر وارد كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/06/05
تاریخ ثبت: 1394/08/24
مخترع/مخترعان: شهرام كدخدائي
خلاصه اختراع:

توليد كنسانتره روي از ماده معدني اكسيده از طريق فلوتاسيون روي از خاك هاي با عياركمتر از 14 درصد

تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شريعتي
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/02
تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

توليد اسيد فسفوريك به روش همي هيدرات دي هيدرات

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/02
تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

براساس مواد 13 و 14 قانون ثبت اختراعات همچنين بند 4 از پيوست 1 آئين نامه اطلاعات ذيل فقط به منظور بيان اطلاعات اختراع تهيه گرديده است. در اين روش كه براي تهيه نيترو فسفات از اسيد فسفريك مورد استفاده قرار گرفته به صورت خلاصه به شرح ذيل مي باشد. ابتدا سنگ فسفات به همراه اسيد نيتريك 60% - 56 و اسيد فسفريك حاوي 54% p2o5 براي شستشو به تانك شستشوي اسيدي انتقال مي يابد. خروجي تانك مذكور توسط آمونيا خنثي سازي شده و براي گرمايش به اتاقك مخصوص هدايت مي شود در مرحله بعد ماده يا پالپ مذكور سرند شده و بخش درشت دانه آن براي خردايش و بازيابي به بخش گرانوله سازي هدايت مي شود. خروجي سرند به بخش colding هدايت مي شود و پس از كوتينگ محصول نهائي نيترو فسفات خواهد بود.

تاریخ اظهارنامه: 1389/09/02
تاریخ ثبت: 1389/11/09
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

براساس مواد 13 و 14 قانون ثبت اختراعات همچنين بند 4 از پيوست 1 آئين نامه اطلاعات ذيل فقط به منظور بيان اطلاعات اختراع تهيه گرديده است. در اين روش براي تهيه اسيد فسفريك با خلوص p2o5 57% مورد ارزيابي قرار گرفته است از دو راكتور استفاده مي شود. خروجي راكتور وارد تانك فيلتر خوراك شد و به روش فيلتراسيون و اضافه نمودن اگزانتات پتاسيم اسيد فسفريك تهيه مي شود. خروجي هاي راكتورها به مخزن تهويه هدايت شده از سيستم خارج مي شوند. در اين سيستم با يك روش گردشي فسفات موجود بهينه شده و از سيستم دور ريخته نخواهد شد. اين سيستم با راندمان 70% بالاترين نرخ توليد را در روش هاي متداول دارا است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/08/11
تاریخ ثبت: 1388/09/28
مخترع/مخترعان: شهرام شريعتي
خلاصه اختراع:

دودكش كاهنده ذرات سمي تسط سيستم بخار آب و نانوفيلتر در صنايع سرب و روي در حالي طراحي گرديد كه يكي از اصلي ترين مشكلات مربوط به الاينده ها در صنايع فلزي مربوط به خروجي دودكش هاست بنابراين اين طرح با هدف كاهش عناصري نظير سرب، روي، آرسنيك و كادميوم به عنوان عناصر اصلي و نيكل و كروم به عنوان عناصر فرعي ساخته شد. هرچند كه ساير عناصر نيز در مجموعه عناصر حذف شونده از محيط قرار مي گيرند. در اين پروژه مخزن اصلي خروجي گازها به يك مخزن مجزا در ارتباط اس اين مخزن كه ورودي دودكش است با يك سوپاپ مكنده به درون مخزن شماره 2 كه اشباع از بخار آب مي باشد راه دارد. در اين اتاقك بخار آب با گازها تركيب شده و از يك خروجي مستقل به استخر گرم يا خشك كن انتقال مي يابد. سرريز گاز حاصله به توسط يك سوپاپ مجزا با مخزن شماره 3 ارتباط دارد و بخش ديگر از گازهاي متصاعدشده در آن مخزن حذف مي گردد. در مرحله بعدي ورودي گازهاي مستقل به اتاقك داراي نانوفيلتر راه يافته و بنابراين حجم باقي مانده قابل تفكيك از اتاق نهايي در آن مجزا خواهد شد. سيستم با قابليت دارا بودن يك دستگاه مونيتورينگ قابليت خواهد داشت هر روزه ميزان خروجي دودكش را از روي آناليز بخارات محاسبه و تكنسين مربوط آن را گزارش نمايد. دارا بودن سيستم خشك كن در كنار مخزن خروجي براي تبخير آبهاي مخلوط با عناصر فوق الذكر و برگرداندن آب به ابتداي مخزن بخارسازي به منظور كاهش ميزان آب مصرفي از عمده ترين مزاياي اين سيستم به شمار مي آيد همچنين كاهش آلاينده ها تا حدود 20 درصد آلودگي از مهمترين دستاوردهاي اين تحقيق مي باشد.

تاریخ ثبت: 1393/11/04
مخترع/مخترعان: شهرام شریعتی
خلاصه اختراع:

در اين روش خاك فسفات پس از فرآوري اوليه با عيار 18 درصد % P2O5 از يك طرف و زغال كك و سيليس از طرف ديگر بطور جداگانه توسط سنگ شكن و آسيا پودر و همگن مي‌شوند. سپس در ميكسرهاي مخصوص با مواد افزودني تركيب خواهند شد. خاك فسفات ميكرونيزه شده در واحد گرانولاسيون به فرم آگلومرا در مي‌آيد، سپس در سطح آگلومراها توسط زغال سنگ و سيليسي كه از پيش پودر شده بود پوشانده مي‌شود. در واحد بعدي گلوله ها خشك شده و از آنجا وارد كوره دوار مي شوند. در اين كوره در حرارت 1200 تا 1380 درجه سانتيگرادP4 به همراه Co بصورت گازي شكل شده، پس از اكسيد شدن به P2O5 تبديل مي شود. سپس به واحد جذب رفته با آب تركيب و توليد اسيد فسفريك مي كند. ناخالصي‌هاي اسيد فسفريك توليدي در واحد فيلتراسيون حذف و اسيد با خلوص بالا (85%) و صنعتي (Technical Grade) توليد مي‌شود.

موارد یافت شده: 11