لیست اختراعات با مالکیت شركت توزيع نيروي برق شهرستان مشهد
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1390/11/15
تاریخ ثبت: 1391/09/20
مخترع/مخترعان: سعيد عليشاهي
خلاصه اختراع:

با توجه به رشد و توسعه تجهيزات الكتريكي و الكترونيكي و همه گير شدن آن ، موجب گرديده تا نقش انرژي الكتريكي در كيفيت زندگي انسان بيشتر از هر زمان ديگري احساس شود . از اين روي ، تلاش براي پايداري و برقراري دائمي و مطمئن آن وظيفه همه دست اندركاران اين صنعت است . شركت هاي توزيع در راس خدمات اين صنعت قرار دارند و بايد شرايطي را بوجود آورند تا مشتركين بتوانند از اين صنعت به نحوي مطمئن و بدون خاموشي استفاده نمايند. در چشم انداز سال ۱۴۰۵ شركت توزيع برق مشهد پيش بيني شده است كه متوسط خاموشي مشتركين از حدود ۱۰۰ دقيقه در سال ۸۸ (كه نسبت به ميانگين كشوري ۱۰ برابر كمتر است ) به حدود ۱۴ دقيقه در سال برسد كه بخش عمده اي از اين كاهش را استفاده از روشهاي انجام كار با خط گرم شامل مي شود . طبق سند چشم انداز كشور تا ۲۰ سال آينده ؛ كشور ما بايد جزو كشورهاي برتر منطقه از نظر اقتصادي و صنعتي و تكنولوژي قرار بگيريد و طبق هدف گذاري بلند مدت تعريف شده در شركت توزيع برق مشهد ما نيز بايد طي اين مدت روند كاهش خاموشي ها و داشتن بهترين شبكه توزيع برق در كشور را ادامه دهيم يعني در سال ۱۴۰۵ بايد متوسط خاموشي هر مشترك از ۱۰۰ دقيقه در سال ۸۸ (كه كمترين خاموشي در سطح كشور بوده است ) به ۱۴ دقيقه در سال برسد. همچنين با وجود تكنولوژي هاي پيشرفته كنوني و از آنجا كه كار با خط گرم حدود ۱۰۰ سال است كه سابقه دارد و در كشور هاي پيشرفته انجام مي گيرد واقعاً خاموش كردن شبكه ها و مشتركين جهت تعميرات و سرويس و نگهداري هيچ توجيهي ندارد و با توجه به اينكه بيش از %۵۰ خاموشي ها در سطح شركتهاي توزيع مربوط به خاموشي هاي خواسته مي باشد با اجراي تمهيداتي از جمله استفاده از تعميرات خط گرم مي توانيم جلو آنها را بگيريم و لذا سرمايه گذاري و اجراي كار با خط گرم بسيار مناسب و سود آور خواهد بود و در اين راستا پروژه طراحي و ساخت لوازم سرويس و نگهداري پستها و ترانسفورماتورهاي زميني و هوايي به صورت برقدار ( خط گرم ) در شركت توزيع نيروي برق شهرستان مشهد تعريف و به مرحله ساخت و توليد رسيد كه برخي از نتايج و دست آوردهاي اين طرح در بخش هاي مختلف اين گزارش معرفي شده است .

تاریخ اظهارنامه: 1390/11/15
تاریخ ثبت: 1391/09/20
مخترع/مخترعان: سعيد عليشاهي
خلاصه اختراع:

در شبكه هاي توزيع برق جهت برقدار نمودن يا انجام مانورهاي لازم نياز به كليدهاي فشار متوسط با قابليت اتصال به سيستم اتوماسيون شبكه ميباشد . اين كليدها ميتوانند به صورت محلي و يا به صورت كنترل از راه دور از طريق مركز ديسپاچينگ توسط يك برنامه كلربردي مانند Citect كنترل و مانيتورينگ شوند . از اين رو در شركت توزيع نيروي برق شهرستان مشهد دسترسي به اين قابليت كه بتوان كليدهاي هوايي پست هاي توزيع برق را توسط RTU كنترل نمود مورد توجه قرار گرفت . براي دسترسي به اين قابليت لازم بود تا در ابتدا يك RTU خاص براي اين سيستم طراحي و ساخته شود بدليل اينكه نرم افزار بخش كنترل و مانيتورينگ شركت براي اتصال به تجهيزات از پروتكل DNP3 استفاده ميكند سعي شده است تا در كنار ساخت اين سيستم كتابخانه پروتكل صنعتي DNP3 نيز ساخته شود تا بتوان ان را بر روي سخت افزار طراحي شده نصب و اجرا نمود . با توجه به اينكه نمونه هاي مشابه در ساير كشورها موجود ميباشد سعي شده است تا اشكالات اين نمونه ها مشخص و در طراحي سيستم كنترل جديد رفع گردد علاوه بر ان امكانات جديدي كه باعث بالا بردن كيفيت مديريت و نظارت شبكه ميشود را در نظر گرفته شده است . بعد از انجام مطالعات تحقيقاتي و بررسي نمونه هاي مشابه در ساير كشورها و ساخت نمونه اوليه ان به سيستمي دست پيدا نموديم كه همه مراحل طراحي و ساخت ان در كشور انجام گرفته است و اين سيستم ساخته شده سازگار با استاندارد ها ي صنعتي روز دنيا ميباشد با توجه به اينكه دستگاه ساخته شده از پروتكل DNP3 پشتيباني ميكند امكان جايگزيني اين ستگاه بجاي نمونه هاي مشابه خارجي كه با قيمت بالايي در اختيار شركت هاي توزيع قرار ميگيرند و در شبكه نصب ميباشند فراهم امده است كه نتيجه ان حركت به سوي خودكفايي هرچه بيشتر در بخش تجهيزات مورد نياز و همچنين كاهش هزينه در شركت هاي توزيع ميباشد .

تاریخ اظهارنامه: 1391/03/07
تاریخ ثبت: 1391/09/20
مخترع/مخترعان: سعيد عليشاهي
خلاصه اختراع:

سيستم استاتيك ذخيره سازي انرژي الكتريكي

تاریخ اظهارنامه: 1396/05/01
تاریخ ثبت: 1396/10/17
مخترع/مخترعان: علي سعيدي
خلاصه اختراع:

از جمله اهداف مهم در بهره برداري از شبكه هاي توزيع نيروي برق، كاهش ريسك بروز خطا در شبكه مي باشد. يكي از چالش هاي شبكه هاي فعلي وجود تعداد زياد برقگير ها و كات اوت فيوز ها در سطح شبكه مي باشد. با توجه به دستورالعمل نصب و بهره برداري اين تجهيزات و استفاده از جمپر براي ارتباط بين برقگير و كات اوت فيوز، حريم شبكه در محل نصب افزايش يافته و همچنين احتمال بروز خطاهايي مانند پرنده زدگي، اتصال كوتاه فاز به فاز در زمان تعميرات شبكه و ... افزايش مي يابد. در همين راستا و براي كاهش احتمال خطا تجهيز برقگير كات اوت فيوز يكپارچه طراحي و نمونه صنعتي آن ساخته شده است.

تاریخ اظهارنامه: 1387/03/26
تاریخ ثبت: 1387/04/15
مخترع/مخترعان: بدون نام
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1392/06/31
تاریخ ثبت: 1393/01/02
مخترع/مخترعان: سعيد عليشاهي
خلاصه اختراع:

استفاده از سيم هاي روكشدار در شبكه هاي جديدالاحداث بطور عملي نشان داده است كه بشدت حوادث گذرا كاهش پيدا كرده است . بنابراين جهت كاهش اينگونه حوادث ضرورت دارد سيم هاي بدون روكش در حال بهره برداري نيز تعويض و سيم روكشدار جايگزين آنها گردد، كه در اين راستا يكي از مشكلات پيشرو جهت جايگزيني، اعمال خاموشي به مشتركين مي باشد ، با عنايت به حساسيت روز افزون مشتركين به برق و شرايط صنعتي و يا شهري بودن خطوط ، اين موضوع باعث شده است تا شركت برق جهت اعمال اين موضوع در تنگنا قرار بگيرد . از طرفي با توجه به اهميت پايداري شبكه اين ضرورت وجود دارد كه سيم روكشدار جايگزين سيم بدون روكش گردد . بر اين اساس جهت رفع اين موضوع \\"سامانه جايگزيني سيم هاي بدون روكش شبكه هوايي فشار متوسط (20kv) با سيم هاي روكشدار بدون اعمال خاموشي به مشتركين(سنجاب 20)\\" طراحي و ساخته شد كه بوسيله آن شركت هاي توزيع بتواننند بدون اعمال خاموشي به مشتركين سيم هاي بدون روكش را جمع آوري و همزمان سيم روكشدار را جايگزين نمايند .

موارد یافت شده: 7