لیست اختراعات با مالکیت شركت پالايش گاز سرخون و قشم
14 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 14
تاریخ اظهارنامه: 1392/04/21
تاریخ ثبت: 1392/04/21
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف عنوان اختراع: دستگاه شبيه ساز استارت باطري هاي ديزل ژنراتور با قابليت اتصال به زمانسنج ، شارژر و دشارژر زمينه فني اختراع: ح ( برق) به دليل انجام دستورالعمل هاي خاص نگهداري باطري هاي ديزل ژنراتورها ، نياز است تا در بازه هاي زماني مشخص روزانه يا هفتگي نسبت به استارت باطري ها با استفاده از راه اندازي ديزل ژنراتور اقدام بعمل آورد. با استارت ديزل ژنراتور هم باطري ها شارژ مي گردد و هم نسبت به بررسي وضعيت و سلامت آنها با توجه به راه اندازي ديزل ژنراتور اقدام بعمل مي آيد . اين كار مشكلاتي در بر دارد كه در زير به آن اشاره مي شود . 1- بوجود آمدن سر و صدا و آلودگي صوتي ناشي از راه اندازي دستگاه ديزل ژنراتور 2- نياز به اوپراتور جهت برنامه ريزي زماندار استارت ديزل ژنراتور 3- استهلاك قطعات فني و دوار ديزل ژنراتور به ازا هربار شروع به كار آن 4- مصرف سوختهاي فسيلي به دليل راه اندازي ديزل ژنراتور دستگاه شبيه ساز استارت باطري هاي ديزل ژنراتور با قابليت اتصال به زمانسنج ، شارژر و دشارژر ، براي حل مشكلات فوق و رسيدن به اهداف ذيل اختراع و ساخته شد. 1- برنامه ريزي زماندار استارت باطري هاي ديزل ژنراتور بدون راه اندازي ديزل ژنراتور 2- عدم نياز به اوپراتور راه اندازي ديزل ژنراتور 3- شارژ و دشارژ ( تخليه ) زماندار باطري ها بدون راه اندازي ديزل ژنراتور و بوجود آمدن سروصداي ناشي از آن

تاریخ ثبت: 1392/11/01
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف عنوان اختراع: سيستم هوشمند تست و بارگذاري باطري هاي نيكل-كادميم 110 ولت براي شارژرها و سيستم هاي قدرت بدون وقفه زمينه فني اختراع: ح ( برق) طبق رويه ها و دستورالعمل هاي مربوط به نگهداري باطري هاي موجود در صنعت ، هرساله مي بايست كليه بارهاي الكتريكي باطري هاي ادوات شارژ كننده و سيستم هاي قدرت بدون وقفه ، به طور كامل تخليه شود كه به اين عمل دشارژ مي گويند. جهت انجام اين كار ، مي بايست به دقت نسبت به تخليه باطري ها از طريق يك محل مصرف بار الكتريكي كه مي تواند يك دستگاه استفاده كننده از جريان الكتريسيته باشد ، اقدام كرد. همچنين همواره نيازمند استفاده از بيش از يك اوپراتور انساني براي ثبت و كنترل همزمان تخليه باطري ها از بار الكتريكي بوده ايم. تخليه باطريها از بار الكتريكي مي بايست با توجه به موارد ذيل صورت گيرد: 1- با استفاده از يك مصرف كننده الكتريسته كه جريان تخليه در آن قابل كنترل باشد اقدام نمود. 2- ولتاژ جريان تخليه باطري مي بايست قابل ثبت و كنترل باشد. 3- زمان تخليه جريان باطري مي بايست قابل ثبت و كنترل باشد. 4- به دليل وجود خطاهاي انساني از نيروي انساني كمتري جهت انجام عمليات تخليه باطري استفاده شود. 5- تجزيه و تحليل نتايج عمليات تخليه باطري ها امري پيچيده و نيازمند دخالت اوپراتور انساني متخصص است . به دلايل 1 ،2 و 3و 4 ، معمولا واسطه الكتريكي مصرف كننده جرياني يافت نمي شود كه همه خصوصيات فوق را داشته باشد و در عين حال بتواند با تنظيم مناسب نسبت به تخليه يا دشارژ جريان باطري ها در ادواتي مانند شارژرها و سيستم هاي قدرت بدون وقفه ، اقدام نمايد. به دليل 5 ، تجزيه و تحليل عمليات تخليه باطري ها با توجه به مشكل عمومي كمبود نيروي انساني متخصص ، به درستي صورت نمي گيرد. با هدف رسيدن به قابليت هاي فوق ، سيستم هوشمند تست و بارگزاري باطري هاي نيكل – كادميوم 110 ولت براي شارژرها و سيستمهاي قدرت بدون وقفه با استفاده از ميكروكنترلر طراحي و ساخته شد به نوعي كه بتواند : 1- ثبت و كنترل ولتاژ تخليه باطري را به انجام رساند. 2- ثبت و كنترل جريان تخليه باطري ها را به انجام رساند. 3- ثبت و كنترل زمان تخليه باطري ها را به انجام رساند. 4- اوپراتور انساني را حذف كرده و عمليات را به طور اتوماتيك با حداقل خطا و حداكثر دقت عملكرد بويژه در موارد اضطراري مانند بوجود آمدن عيب در عملكرد باطري ها انجام دهد. 5- نيروي انساني متخصص مورد نياز جهت جهت تجزيه و تحليل عمليات تخليه الكتريكي را حذف يا كاهش دهد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/05/11
تاریخ ثبت: 1392/05/11
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف عنوان اختراع: سيستم مهپاش پساب در حوضچه تبخير پالايشگاهها زمينه فني اختراع: بخش و : مكانيك حوضچه ها تبخير پساب ها در پالايشگاهها براي تبخير پساب هاي صنعتي كه رها كردن آن در محيط زيست خطرناك بوده و باعث آلودگي هاي زيست محيطي مي گردد طراحي مي شوند. هدف از ساخت اين حوضچه ها در معرض جريان هوا و نور آفتاب قرار دادن اين مايعات و در نهايت تبخير آنها با هدف پاك و عاري سازي محيط از اينگونه پسماندهاي آلوده است. حوضچه تبخير پساب پالايشگاه گاز سرخون و قشم با مساحتي در حدود 18000 متر مربع و عمق 2 متر براي حجم روزانه 100 مترمكعب پساب طراحي و ساخته شده است. به مرور زمان و با افزايش ظرفيت عملياتي پالايشگاهها ، مجتمع هاي پتروشيمي وكارخانجات ، حجم پسماندها و پساب هاي انتقال يافته به حوضچه هاي تبخير نيز افزايش مي يابد. به جهت نياز به تبخير اين حجم افزايش يافته نياز است راندمان تبخير حوضچه تبخير نيز افزايش يابد. براي افزايش راندمان ، مي بايست يا سطح تبخير و ظرفيت عملياتي حوضچه تبخير به طور فيزيكي افزايش داده شود كه اين امر مستلزم افزايش مساحت و ساختمان حوضچه تبخير است و يا با استفاده از تجهيزاتي ميزان تبخير پساب در حوضچه تبخير افزايش داده شود. اختراع سيستم مهپاش پساب در حوضچه تبخير پالايشگاهها ، سيستمي است كه با نصب در حوضچه تبخير ، با مكش پساب و به صورت مهپاش در آوردن آن ( اسپري كردن ) و باز گرداندن آن به حوضچه تبخير باعث افزايش راندمان تبخير در حوضچه تبخير شده و باعث افزايش ظرفيت عملياتي آن مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1393/07/06
تاریخ ثبت: 1393/07/06
مخترع/مخترعان: سيدمسعود محمدي
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: يك فرآيند توليد توليد كربوكسي متيل سلولز اصلاح شده با استفاده از امواج فراصوت زمينه فني اختراع: ج ( شيمي) تاكنون از روش هاي مختلف فيزيكي و شيميايي جهت اصلاح كربوكسي متيل سلولز كه نوعي از هيدروكلوييد ها هستند استفاده شده است. اين نوع هيدروكلوييد ( كربوكسي متيل سلولز ) براي استفاده در گستره وسيع مواد غذايي نيازمند عملياتي است كه به نوعي خواص فيزيكي و شيميايي آن را بسته به كاربرد مربوطه تنظيم نمود كه به آن عمليات اصلاح مي گويند. از كاربردهاي صمغ كربوكسي متيل سلولز مي¬توان به موارد ذيل اشاره نمود: قوام دهنده، افزايش ويسكوزيته، پايدار كننده، روان كننده و نيز در كنترل كريستاليزاسيون شكر در ساخت بستني و دسر ها به كار مي¬رود. همچنين براي توليد فيلم ها و توليد پودر هاي شستشو كاربرد دارد. از اشكالات روشهاي قبلي فيزيكي و شيميايي اصلاح كربوكسي متيل سلولز موارد زير را مي توان نام برد : 1-\\\\\\\\tعدم پايداري تركيب 2-\\\\\\\\tافزايش خاصيت ويسكوزيته و ژل دهي هدف از اين اختراع معرفي فرآيند توليد كربوكسي متيل سلولز اصلاح شده است كه : 1-\\\\\\\\tدر گستره وسيع از مواد غذايي مورد استفاده قرار گيرد 2-\\\\\\\\tبدون افزايش ويسكوزيته و ژل دهي مورد استفاده قرار گيرد. 3-\\\\\\\\t وزن مولكولي كمتري داشته باشد. 4-\\\\\\\\tفرآيند اصلاح كنترل شده تر از فرآيندهاي قبلي باشد. اين فرآيند با استفاده از امواج مافوق صوت صورت مي گيرد. در اين اختراع استفاده از امواج فراصوت در بهبود خواص كاربردي كربوكسي متيل سلولز قرار مي گيرد. در اين روش امواج فراصوت با استفاده از كاويتاسيون سبب ايجاد حباب و انفجار در ساختار كربوكسي متيل سلولز شده و باعث كاهش ويسكوزيته و وزن مولكولي آن مي شوند.

تاریخ اظهارنامه: 1392/11/20
تاریخ ثبت: 1394/04/24
مخترع/مخترعان: سيدمسعود محمدي
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: يك روش شناسايي و اندازه گيري آكريلاميد در مواد غذايي با استفاده از روش كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا در شرايط شيميايي بهينه ، به صورت ايزوكراتيك و استفاده از سيالات فاز متحرك آب و متانول زمينه فني اختراع: ج ( شيمي) برخي از تركيبات شيميايي كه از طريق مواد غذايي وارد بدن انسان مي شوند ،مواد سمي هستند كه در طي مراحل پخت در مواد غذايي تشكيل مي شوند. از جمله اين تركيبات اكريلاميد مي باشد كه در غذاهاي با منشاء گياهي كه غني از كربوهيدرات و مقدار كمي پروتئين مي باشند و طي مراحل پخت با حرارت بالا تهيه مي گردند توليد ميشود. يكي از موثرترين و ساده ترين روشهاي شناخته شده براي اندازه گيري اكريلاميد در غذاهاي سرخ شده روش HPLC يا كروماتوگرافي مايع با كارايي بالا مي باشد . از مشكلات اين روش مي توان به موارد ذيل اشاره كرد : 1-\\tطولاني بودن مدت زمان مورد نياز براي تعيين جواب به ميزان بيش از 40 دقيقه 2-\\tگران بودن سيالات فازهاي متحرك در اين نوآوري ، فرآيندي اختراعي معرفي شده است كه با برطرف نمودن عيوب فوق و در شرايط شيميايي بهينه نسبت به اندازه گيري آكريلاميد در مواد غذايي و با خصوصيات ذيل اقدام نمايد : 1-\\tكوتاه شدن مدت زمان مورد نياز براي تعيين جواب به 3 دقيقه 2-\\tاستفاده از سيالات ارزان براي فاز متحرك ، آب ومتانول 3-\\tاستفاده از متد ايزوكراتيك كه داراي برتري نسبي نسبت به روش گراديانت مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/11/04
تاریخ ثبت: 1392/11/04
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف عنوان اختراع: يك روش پلاروگرافي بهينه سازي شده جهت تعيين غلظت يون آهن 3+ موجود در محلول دي اتيلن گلايكول زمينه فني اختراع: بخش ج : شيمي در حال حاضر مساله تامين انرژي دغدغه بسياري از كشور هاي توسعه يافته دنيا محسوب مي شود . نفت و گاز به نوبه خود جايگاه ويژه اي در تامين انرژي صنايع كشور هاي توسعه يافته و در حال توسعه را دارا مي باشد. اهميت، كاربرد و نقش كليدي نفت و گازو مشتقات آن در جامعه صنعتي يكي از مهم ترين مسائل روز در جامعه است و به منظور تامين تقاضاها جستجو براي مخازن جديد در سالهاي اخير افزايش يافته است. اهميت، پردازش و كنترل استخراج و استفاده بهينه از تاسيسات و كنترل زباله هاي توليد شده از اين فعاليتها به نوبه خود داراي اهميت است. خوردگي اثر تخريبي محيط بر فلزات و آلياژها مي باشد در واقع واكنش فيزيكي- شيميايي متقابل بين فلزومحيط اطرافش كه معمولا"داراي طبيعت الكتروشيميايي است و نتيجه اش تغيير در خواص فلز مي باشد. اين تغييرات خواص ممكن است منجر به از دست رفتن عملكرد فلز و محيط يادستگاهي شودكه اين دو، قسمتي از آن را تشكيل مي دهند. از آنجا كه لوله هاي منتقل كننده گاز خام در پالايشگاهها از جنس استيل مي باشد و خوردگي لوله هاي استيل به مقدار قابل توجهي بالاست ، لذا جلوگيري از خوردگي واجراي روشهاي گذر از خسارات ومشكلات ناشي از خوردگي يكي از مراحل بسيار مهم در فرآيند پالايش گاز مي باشد. اندازه گيري آهن در محلول دي اتيلن گلايكول (DEG ) مورد استفاده در پالايشگاههاي گاز معياري از خوردگي لوله هاي استيل مي باشد. از آنجا كه روشهاي موجود براي اندازه گيري تعيين مقدار جزئي آهن+3 (سه مثبت) در محلول دي اتيلن گلايكول داراي معايبي چون : 1- پيچيدگي زياد 2- دقت كم نتايج بدست آمده با توجه به خطاهاي اندازه گيري و مزاحمت يون گلايكول در غلظتهاي بالا 3- نياز به دستگاههاي گران قيمت مي باشد ، يك روش آزمايشگاهي مناسب مبتني بر پلاروگرافي قابل اجرا پالايشگاههاي گاز و تاسيسات نم زدايي ، اختراع گرديد كه توانايي تعيين مقدار يون آهن موجود در محلول دي اتيلن گلايكول مورد استفاده دز تجهيزات نم زدايي را در هر محدوده غلظتي دارا باشد . به دليل اهميت يون آهن در تعيين خوردگي واحدها، اين روش جديد به تعيين ميزان آهن +3 در محلولهاي گلايكول در زمان كم ، با دقت بالا ، حداقل خطاي اندازه گيري و حداقل هزينه كمك شاياني مي نمايد. روش پيشنهادي يك روش پلاروگرافي (‌ولتامتري موج مربعي و ولتامتري چرخه اي ) است كه براي اولين بار در دنيا با استفاده از الكترود طلاي اصلاح شده توسط تك‌لايه خودآراي مركاپتوسوكسينيك اسيد ، بهينه سازي شده به نوعي كه با دقت بالا و بدون تاثير نامطلوب از ساير مزاحمتهاي يوني ، ميزان يون آهن +3 موجود در محلول دي اتيلن گلايكول را اندازه گيري مي نمايد. اين روش در پالايشگاه گاز سرخون و قشم و با حضور كليه تركيبات مزاحم در صنعت نفت و گاز آزمايش گرديد و از صحت و دقت مطلوبي برخوردار مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/09/14
تاریخ ثبت: 1394/09/14
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف عنوان اختراع: يك فرآيند طراحي دمايي دستگاه لوله – گرمايي حلقوي زمينه فني اختراع: بخش و : مكانيك در بسياري از تجهيزات موجود در صنايع گوناگون، بكارگيري انرژي جزء لاينفك آنها بوده و بدون آن، فعاليت تجهيزات غير ممكن مي باشد. با بالا رفتن هزينه هاي توليد و تهيه انواع انرژي، بدست آوردن آن علي الخصوص از طريق بكارگيري انرژي هاي نوين، انرژيهاي برگشت پذير و يا بازيافت آن، داراي ارزش بسيار بالايي خواهد بود. در حيطه بازيافت حرارت، مطمئنا مهمترين عامل در تعيين راندمان و افزايش رضايت و مقرون به صرفه بودن آن، همانا بالا بودن ضريب بازيافت حرارت مي باشد بدين معني كه هر آنچه حرارت از يك دستگاه نمونه به بيرون تلف مي شود، تا حد امكان به همان اندازه نيز بازيافت گردد. انجام بازيافت حرارت، از طريق دستگاههاي مبدل هاي حرارتي مي بايست صورت پذيرد كه متأسفانه تمامي انواع آنها، داراي راندمان هايي حداكثر تا 75% بوده كه هم اكنون با ارائه يك فرآيندي طراحي دمايي يك دستگاه لوله گرمايي حلقوي، حداقل راندمان مورد انتظار، به 95% خواهد رسيد. هدف اصلي در اين طرح، بدست آوردن الگوريتم و فرآيندي طراحي دمايي دستگاههاي لوله گرمايي حلقوي با راندمان عملياتي بالا مي باشد اين فرايند در شركت پالايش گاز سرخون و قشم براي طراحي تجهيزات ذكر شده بكار گرفته شد و دستگاه ساخته شده با اين فرآيند طراحي حرارتي از عملكرد و راندمان بالايي برخوردار مي باشد. پيش از اين، تنها كشورهايي مانند امريكا و روسيه به طور كامل و تا حدودي چين، هند و برزيل بر روي نمونه هاي مشابه اين دستگاه فعاليت نموده كه البته همگي آنها، براي انجام بازيافت حرارت در مقياسهاي كوچك(حداكثر تا 1000w) بوده اند، همچنين در ايران نيز تمامي تلاشها تاكنون بر روي مبدلهاي لوله گرمايي از نوع معمولي(Heat Pipe) صورت پذيرفته كه منجر به ساخت نيز شده است وليكن تاكنون تلاشي در جهت ايجاد فرآيند طراحي دمايي لوله هاي گرمايي حلقوي(Loop Heat Pipe) در مقياس صنعتي صورت نگرفته است.

تاریخ اظهارنامه: 1393/08/03
تاریخ ثبت: 1393/08/03
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف عنوان اختراع: يك روش پلاروگرافي جهت تعيين غلظت يونهاي آهن ( 2 و 3 و فلزي ) در محلول دي اتانول آمين بدون نياز به خاكستر سازي زمينه فني اختراع: بخش ج : شيمي در حال حاضر مساله تامين انرژي دغدغه بسياري از كشور هاي توسعه يافته دنيا محسوب مي شود . نفت و گاز به نوبه خود جايگاه ويژه اي در تامين انرژي صنايع كشور هاي توسعه يافته و در حال توسعه را دارا مي باشد.اهميت، كاربرد و نقش كليدي نفت و گازو مشتقات آن در جامعه صنعتي يكي از مهم ترين مسائل روز در جامعه استو به منظور تامين تقاضاها جستجو براي مخازن جديد در سالهاي اخير افزايش يافته است. اهميت، پردازش و كنترل استخراج و استفاده بهينه از تاسيسات و كنترل زباله هاي توليد شده از اين فعاليتها به نوبه خود داراي اهميت است. خوردگي اثر تخريبي محيط بر فلزات وآلياژها ميباشد در واقع واكنش فيزيكي- شيميايي متقابل بين فلز و محيط اطرافش كه معمولا\\"داراي طبيعت الكتروشيميايي است ونتيجه اش تغيير در خواص فلز ميباشد. اين تغييرات خواص ممكن است منجر به از دست رفتن عملكرد فلز و محيط يادستگاهي شودكه اين دو، قسمتي از آن را تشكيل ميدهند. از آنجا كه لوله هاي منتقل كننده گاز خام در پالايشگاهها از جنس استيل ميباشد وخوردگي لوله هاي استيل به مقدار قابل توجهي بالاست ، لذا جلوگيري از خوردگي واجراي روشهاي گذر از خسارات ومشكلات ناشي از خوردگي يكي از مراحل بسيار مهم در فرآيند پالايش گاز ميباشد. اندازه گيري آهن در محلول دي اتانل آمين (DEA) مورد استفاده در پالايشگاههاي گاز معياري از خوردگي لوله هاي استيل ميباشد. از آنجا كه روشهاي موجود براي اندازه گيري تعيين مقدار يونهاي آهن ، در محلول دي اتانل آمين معايبي چون : 1-\tپيچيدگي زياد 2-\tدقت كم نتايج بدست آمده با توجه به خطاهاي اندازه گيري و مزاحمت ساير يونها 3-\tنياز به دستگاههاي گران قيمت مي باشد ، يك روش آزمايشگاهي مناسب مبتني بر روش پلاروگرافي و بدون نياز به خاكستر سازي قابل اجرا پالايشگاههاي گاز و تاسيسات نم زدايي ، اختراع گرديد كه توانايي تعيين مقدار يون آهن موجود در محلول دي اتانل آمين و پايه آبي در تجهيزات نم زدايي را در هر محدوده غلظتي دارا باشد . به دليل اهميت يون آهن در تعيين خوردگي واحدها، اين روش جديد به تعيين ميزان يونهاي آهن در محلول دي اتانل آمين در زمان كم ، با دقت بالا ، حداقل خطاي اندازه گيري و حداقل هزينه كمك شاياني مي نمايد. اين روش در پالايشگاه گاز سرخون و قشم و با حضور كليه تركيبات مزاحم در صنعت نفت و گاز آزمايش گرديد و از صحت و دقت مطلوبي برخوردار مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/18
تاریخ ثبت: 1392/12/14
مخترع/مخترعان: سجاد ساعی
خلاصه اختراع:

خلاصه توصيف عنوان اختراع: سيستم اعلان و نگهداري سابقه آلارمهاي ترانسفورماتور شارژر زمينه فني اختراع: ح ( برق) در ترانسفورماتور شارژرها عناصري به عنوان رله حفاظتي وجود دارند كه در اثر بوقوع پيوستن خطا يا به دلايلي از جمله برخي شرايط نامطلوب عملياتي نظير افزايش دماي بيش از حد ، عمل كرده و باعث قطع عمليات ترانسفورماتور شارژر مي شوند. در مدار فرمان ترانسفورماتور شارژرهاي موجود در صنعت ، عناصر خبر دهنده اي به نام آلارم يا اخطار پيش بيني شده است كه در اثر عملكرد اين رله ها ، با نشان دادن اخطار صوتي يا نوري مراتب را به اطلاع كاربر عمليات مي رساند . كاربر دستگاه با مشاهده آلارمهاي بوقوع پيوسته كه ناشي از عملكرد رله ها بوده است نسبت به رفع عيب مربوطه يا اقدام ضروري ديگري و يا يادداشت آنچه كه بوجود آمده است اقدام متناسب را انجام خواهد داد. در حال حاضر اينگونه آلارمها در هنگام اعلان و بعد از رفع موضوع بوجود آمده ، اطلاعي از بابت نوع خطاي بوقوع پيوسته و عامل تحريك رله را در اختيار كاربر ترانسفورماتور شارژر نمي گذارند . اختراع حاضر يك برد الكترونيكي است كه با استفاده از يك ميكروكنترلر از نوع AVR ، نسبت به انجام موارد ذيل در هنگام دريافت سيگنال ارسالي از سوي آلارمها ، رله ها و عناصر حفاظتي در ترانسفورماتور شارژرها اقدام مي نمايد : 1- اعلان نوع آلارم بوجود آمده در اثر دريافت سيگنال ارسالي از سوي عناصر حفاظتي ترانسفورماتور شارژر مانند رله ها يا سنسورها 2- ضبط و نگهداري سابقه آلارم هاي اعلان شده براي دسترسي به آنها در زمانهاي ديگر 3- اتخاذ تصميم مناسب جهت راه اندازي مجدد ترانسفورماتور شارژر بعد از دريافت سيگنال ارسالي از سوي عناصر حفاظتي ترانسفورماتورشارژر مانند رله ها و سنسورها

تاریخ ثبت: 1392/12/21
مخترع/مخترعان: هادی سیار
خلاصه اختراع:

عنوان اختراع: برد كنترل كننده دستگاه يخساز توسط ميكروكنترلر زمينه فني اختراع: بخش ح : برق دستگاههاي يخساز موجود در صنعت ، دستگاههايي با كاركردي همانند كولر و يخچال هستند كه با استفاده از سيكل سرمايشي مشابه اقدام به ساختن يخ و نگهداري آن در شرايط دمايي خاصي مي نمايند. در حال حاضر دستگاههاي يخساز از ادواتي همانند رله و زمانسنج براي كنترل عمليات يخسازي استفاده نموده و ولتاژ كاركرد دستگاههاي فعلي 220 ولت مي باشد كه در انجام سيكل يخسازي داراي معايب ذيل مي باشند : 1-\\tبه دليل احتمال خطر برق گرفتگي نفرات تعمير كننده ، استفاده از ولتاژ 220 ولت تعميرات در حين كار دستگاه را غير ممكن مي سازد. 2-\\tبه علت عدم استفاده از نشاندهنده ، امكان فهم اينكه سيكل يخسازي در كدام مرحله قرار دارد ميسر نيست . بنابراين تنظيم تايمرها با سعي و خطا وكاهش دقت انجام مي گردد. 3-\\tبه علت وجود المان هايي چون رله ، كنداكتور و زمانسنج مصرف انرژي الكتريكي دستگاه يخساز بالا مي باشد. جهت رفع مشكلات ذكر شده بالا ، اختراع برد كنترل كننده دستگاه يخساز توسط ميكروكنترلر، با هدفهاي ذيل صورت گرفت : الف – كاهش ولتاژ عملياتي دستگاه به 24 ولت و نهايتا به 5 ولت ب- برنامه ريزي دقيق و اجراي مرحله به مرحله سيكل يخسازي ، با استفاده از ميكروكنترلر و نشان دادن مرحله عمليات در حين انجام عمليات و امكان تنظيم فرآيندهاي مربوطه در سيكل يخسازي توسط نشاندهنده ها پ – استفاده از ميكروكنترلر براي كاهش المانهايي چون رله ها و زمانسنجها و كاهش مصرف انرژي الكتريكي توسط المانهاي ذكر شده

موارد یافت شده: 14