لیست اختراعات با مالکیت
شرکت تریتا داروی هزاره سوم نوع شخص حقوقی: سهامی خاص
4 عدد
در اين اختراع دستگاهي به منظور توليد صنعتي نانو-ماده اوليه دارويي به روش ترسيب طراحي، ساخته و تست شد. دستگاه ترسيب در تنش برشي بالا متشكل از سه بخش اصلي الكتروموتور، روتور و استاتور مي باشد. ساختار اصلي دستگاه بر اساس ميكسرهاي تنش برشي بالا طراحي شده است. با اين تفاوت كه در دستگاه ترسيب در تنش برشي بالا، بمنظور تماس دو فاز مختلف (فاز آبي و فاز آلي) در محيطي با بيشترين تنش برشي، ورودي هر دو فاز روي استاتور به گونه اي تعبيه شده كه دوفاز در قسمت پاياني تيغه مركزي روتور (بيشترين تنش برشي) باهم تماس داده شده و عمليات ترسيب در بيشترين تنش برشي انجام شود. دستگاه مذكور بمنظور توليد نانوداروي ايبوپروفن به روش ترسيب در دور rpm 3000 و با دبي تزريق فاز آلي 1 ليتر بر دقيقه مورد آزمايش قرار گرفت كه در نهايت منجر به توليد نانوايبوپروفن با اندازه ذرات nm 201-207 شد.
در ميان روش ها و سيستم¬هاي دارورساني موجود، فيلم¬هاي حل شونده خصوصا براي اطفال و سالمندان و همچنين كساني كه دچار مشكل بلع و ترس از خفگي هستند مورد توجه زيادي قرار گرفته است. چراكه اين فرم خوراكي در تماس با بزاق دهان حل شده و نيازي به استفاده از آب در آن وجود ندارد. از مزيت¬هاي افزون اين روش مي¬توان به افزايش جذب دارو خصوصا داروهايي با فراهمي زيستي پايين اشاره كرد. در حقيقت فيلم¬هاي خوراكي ماتريس¬هاي پليمري هستند كه بعنوان يك سيستم دارورساني مي¬توانند بصورت موثر بسياري از نياز¬هاي بزرگ دارورساني را براورده كنند. با توجه به موارد ذكر شده هدف از اين اختراع، توليد فيلم دهاني مونتلوكاست سديم با فرآيند كوتاه و مقرون به صرفه جهت افزايش فراهمي زيستي و كاهش مشكلات ناشي از بلع دوز¬هاي جامد دارويي براي گروههاي مختلف سني مي¬باشد. لازم به ذكر است كه اين دارو جهت پيشگيري و درمان آسم و تسكين علائم آلرژي فصلي مورد استفاده قرار مي گيرد.
داروهاي سيستم رده¬بندي بيوفارماسي (BCS) كلاس II با حلاليت آبي كم طبقه بندي شده اند. اين حلاليت ضعيف در مايعات بيولوژيك بدن يك مشكل عمده در اين داروهاست كه در نتيجه باعث فراهمي¬زيستي ضعيف آن بعد از تجويز خوراكي مي¬شود. هدف از اين اختراع ساده¬سازي و افزايش كارآمدي فرايند توليد ملح دارويي ايبوپروفن ليزين از نقطه نظر صنعتي و در راستاي اصول شيمي سبز است. اين فرايند شامل واكنش ساده اسيد و باز است كه در آن مخلوطي هم مولار از اسيد آمينه ليزين با ايبوپروفن در يك محيط آبي در دماي °C 25-50 تحت همزدن قرار مي¬گيرد و پس از تشكيل مخلوط همگن ايبوپروفن ليزين مخلوط واكنش تا تبخير كامل حلال آبي حرارت داده مي¬شود. پس از خشك شدن كامل حلال, نمك دارويي مورد نظر با راندمان و خلوص بالا بدست مي¬آيد. با استفاده از اين فرايند محصول نهايي نيازي به خالص¬سازي بيشتر ندارد و مي¬تواند مستقيماً در يك تركيب دارويي مناسب فرموله شود. اين روش بدليل استفاده از تجهيزات و مواد ارزان، قابليت صنعتي شدن را داشته و بازده بالايي را از خود نشان مي دهد.
داروهاي خوراكي در ميان ساير روشهاي دارورساني در ميان بيماران داراي پذيرش و محبوبيت بيشتري بوده و به همين دليل پرفروشترند.از طرفي فراهمي زيستي پايين و پذيرش كم دراطفال، سالمندان و بيماراني كه داراي مشكل بلع هستند، از مشكلات رايج فرمهاي خوراكي مي باشد. در اين ميان جايگزين كردن فيلم دهاني با ساير فرمهاي خوراكي علاوه بر افزايش پذيرش از جانب بيمار بدليل انحلال سريع در حفره دهاني توسط بزاق و عدم نياز به آب و بلعيدن دارو ، از قرارگيري دارو در محيط اسيدي معده جلوگيري كرده و موجب تسريع ورود دارو به گردش خون (بدون عبور اوليه كبدي) و درنتيجه جذب سريعتر با عارضه كمتر مي شود. اين امر خصوصا در افزايش ميزان جذب داروهايي با فراهمي زيستي پايين از اهميت ويژه اي برخوردار است. در حقيقت فيلم هاي خوراكي سامانه هاي پليمري هستند كه بعنوان يك سيستم دارورساني مي توانند بصورت موثري نياز هاي بزرگ دارورساني را براورده كنند. با توجه به موارد ذكر شده هدف از اين اختراع، توليد فيلم خوراكي داروي دكسترومتورفان با فرآيند كوتاه و مقرون به صرفه جهت افزايش فراهمي زيستي و كاهش مشكلات ناشي از بلع دوز هاي جامد دارويي براي گروههاي مختلف سني مي باشد. لازم به ذكر است كه اين دارو براي كودكان و بزرگسالان به منظور درمان سرفههاي خشك و بدون خلط ناشي از سرماخوردگي مورد استفاده قرار ميگيرد.
موارد یافت شده: 4