لیست اختراعات با مالکیت
شرکت سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران نوع شخص حقوقی: سهامی خاص
4 عدد
گل قرمز پس از اختلاط با نسبت 1 به 3 با آب مخلوط شده و سپس در ظرف مجهز به همزن مكانيكي در دماي 80-90 درجه سانتيگراد به مدت يك ساعت شستشو ميشود. دوغاب حاصله توسط فيلتر پرس فيلتر شده و محلول قليايي حاصل جهت بازگشت مجدد به مرحله هيدراسيون محلول محتوي تيتانيوم برگشت داده ميشود. گل قرمز شسته شده مجددا در شرايط مشابه شسته شده و جامد شسته شده در كوره مطبق و در دماي 600 درجه سانتيگراد به مدت 2 ساعت كلسينه ميشود. جامد كلسينه شده پس از سرد شدن نسبي جهت انحلال به ظرف هم زن دار منتقل شده و با اسيد سولفوريك با غلظت 1127 گرم بر ليتر و در دماي 90 درجه سانتيگراد و نسبت جامد به محلول 20% طي 2.5 ساعت حل ميشود. دوغاب حاصله فيلتر ميگردد. آهن سه ظرفيتي محلول فيلتراسيون با افزودن پودر آهن به آهن دو ظرفيتي احيا شده و محلول پس از افزودن pH بكمك محلول قليايي توليد شده در ابتداي فرايند در دماي جوش به مدت 1 ساعت هم ميخورد تا هيدرواكسيد تيتانيوم رسوب كند. جامد حاصله پس از شستشو و فيلتراسيون در دماي 1000 درجه در كوره تكليس ميود تا اكسيد تيتانيوم با خلوص بالا بدست بيايد. محلول حاصل از مرحله شستشو محتوي فلزات نادر است كه ميتواند جهت بازيابي اين عناصر استفاده شود.
مشكل عمده توليدكنندگان بزرگ آهن، حضور ناخالصي ها مانند سولفور در خوراك ورودي به واحدهاي فرآوري براي توليد محصول با كيفيت است. در صنعت فرآوري كانههاي آهن، از سلولهاي فلوتاسيون مكانيكي جهت كاهش سولفور در محصول نهايي استفاده ميشود. محدوديتهاي سلولهاي مكانيكي در زمان مواجهه با ذرات بسيار ريز كه داراي احتمال برخورد پايين با حبابهاي هوا هستند و يا در معرض دنبالهروي قرار دارند بسيار برجسته ميگردد. دستيابي به عملكرد متالورژيكي مورد نياز فرآيند با استفاده از روش هاي مرسوم، منجر به از دست دادن مقادير بسيار زياد ذرات آهن و در نتيجه كاهش در مقدار كنسانتره نهايي و همچنين عدم دستيابي به محصول با حداقل ناخالصي (سولفور) ميشود. در اختراع حاضر به دليل اهميت نقش فلوتاسيون در عمليات سولفورزدايي و همچنين مزاياي بارز ستونهاي فلوتاسيون، براي اولين بار از فرآيند فلوتاسيون ستوني در حضور نانو- ميكروحباب ها در جهت سولفورزدايي كنسانترههاي ريزدانه آهن استفاده شده است. نتايج نشان داد كه سلول ستوني در حضور نانو-ميكروحباب ها در عمليات سولفورزدايي از عملكرد متالورژيكي بالايي برخوردار است به طوري كه كارايي جدايش سولفور، بسيار بالاتر از روش هاي مرسوم است.
اين اختراع مربوط به فرآيند استحصال و جدايش عناصر نادر خاكي سبك و سنگين از محلول هاي سولفاته با غلظت بالاي ناخالصي ها مي باشد. فرآيند به كارگرفته شده در اين اختراع شامل تركيبي از روش هاي ترسيب و استخراج حلالي به صورت انتخابي است. در اين روش براي حذف ناخالصيها از محلول، فرآيندهاي ترسيب مستقيم و ترسيب اكسيدي و براي استحصال عناصر نادر خاكي، فرآيندهاي استخراج حلالي، ترسيب و تشويه استفاده مي شود. محلول باردار مورد استفاده در اين روش حاصل هضم كانسنگ با اسيد سولفوريك و انحلال با آب است. اين نوع محلول سولفاته حاوي عناصر نادر خاكي و مقادير قابل توجهي ناخالصي است. در مرحله اول بخش قابل توجهي از ناخالصي ها مانند آهن سه ظرفيتي با استفاده از ترسيب از محلول بادار جدا مي شود. در مرحله دوم سازي فرآيند اكسيداسيون- ترسيب براي حذف كامل آهن دو ظرفيتي موجود در محلول مورد استفاده قرار مي گيرد. در مرحله سوم اين اختراع استخراج انتخابي عناصر نادر خاكي سبك و سنگين با استفاده از استخراج كننده PC88A با بازيابي بالاي 98 درصد صورت مي گيرد. در مرحله چهارم ترسيب عناصر نادر خاكي سبك و سنگين با استفاده از اگزاليك اسيد انجام مي شود و در مرحله نهايي تشويه اگزالات عناصر نادر انجام شده و محصول نهايي توليد مي شود.
در اين اختراع طراحي اجزاي اصلي به گونه اي صورت گرفته است كه بر روي تريلرهاي متحرك قابل نصب است. اين طراحي با در نظر گرفتن اين نكته انجام شد كه سيستمهاي اصلي (سيكلون، سرندها و جداكننده مغناطيسي) را مي توان به واحدهاي كاري جداگانه يا مدولار تقسيم كرد و كه علي رغم اندازه بزرگ و وزن زياد، بر روي يك تريلر قرار گيرند. اين نوع طراحي اجازه مي دهد تا اجزاي كارخانه واسطه سنگين سيار به سرعت به معدن منتقل شوند و به راحتي عمليات پرعيارسازي را با استفاده از تعداد معدودي اپراتور انجام دهند و به سرعت به مكان ديگري منتقل شوند. اين واحد سيار پس از انتقال به معدن جديد، بر اساس برنامه توليد در مكان مورد نظر استقرار يافته و جك هاي تثبيت كننده در جاي خود قرار مي گيرند. نوار نقاله ها و اجزاي تاشو در عرض باز شده و كارخانه آماده بهره برداري ميشود. رفع عيوب و تنظيمات عملياتي مورد نياز اين سيستم در حدود چند ساعت (در مقايسه با چند روز براي كارخانه هاي ثابت) قابل انجام است. سيار بودن كارخانه واسطه سنگين، بهره وري يك كارخانه را به حداكثر مي رساند و هزينه و زمان مربوط به انتقال كارخانه هاي ثابت را به طور قابل توجهي كاهش مي دهد. اين واحد به دو اپراتور نياز دارد و اجزاي اصلي تشكيل دهنده آن به راحتي قابل تعويض است. براي دستيابي به قابليت مدولاسيون سيكلون، جداكننده مغناطيسي و سرند به گونه اي طراحي شده است كه هنگام نصب بر روي تريلر محدوديت هاي وزن، ارتفاع و طول جاده اي رعايت شود. براي حل مشكل ارتفاع، اصلاحاتي در دو قطعه از تجهيزات مورد استفاده ايجاد شد؛ به نحوي كه در جانمايي عملياتي، بين فيدر كه سيكلون را تغذيه مي كند، ارتفاع آن بيش از استاندارد جاده اي است و براي اين منظور بين فيدر و يا هاپر آن به گونه هاي طراحي شد كه مي توان در صورت نياز ارتفاع ديواره هاي آن را با افزودن ديواره هاي لولايي افزايش يا كاهش داد. استفاده از نوار نقاله هاي تاشو در اين واحد سيار امكان غلبه بر محدوديت هاي جاده اي را فراهم مي كند. اين نوار نقاله هاي تاشو به گونه اي طراحي شده اند كه پس از باز كردن در محل معدن نياز به تنظيم مجدد ندارد. اين اختراع از مكانيزمي استفاده مي كند كه مانع سستي نوار نقاله در هنگام تا شدن روي تريلر مي شود، كه اين مسئله خود مانع از ساييدگي و پارگي غير ضروري تسمه نقاله هنگام انتقال واحد سيار مي شود.
موارد یافت شده: 4