لیست اختراعات با مالکیت شرکت شركت گاز استان خراسان رضوي
8 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 8
تاریخ اظهارنامه: 1388/10/29
تاریخ ثبت: 1389/03/31
خلاصه اختراع:

يكي از مشكلات موجود در ايستگاه هاي تقليل فشار گاز، صداي مزاحم نويز بيش از حد مي باشد. اين صدا بويژه در كنار مناطق مسكوني و تجاري، ساكنين را با با مشكلات متعددي مواجه ساخته است. دليل اين نويز اين است كه پس از رگلاتور، سرعت افزايش يافته و جريان گاز مغشوش مي شود. اين صداگير در مجراي مقابل رگولاتور و داخل Reducer قرار مي گيرد و جريان توسعه يافته اي بوجود آورده و از شدت اغتشاش مي كاهد. اين عمل بدليل وجود سوراخهاي متعدد روي صداگير است. با اين كار از انبساط ناگهاني جريان گاز پس از رگلاتور جلوگيري مي شود و اغتشاشات بوجود آمده دمپد مي گردند. نكته مهم در طراحي اين صداگيرها، طول لوله صداگير، تعداد و ابعاد سوراخ ها مي باشد. بهينه كردن اين موارد با مدلسازي به كمك نرم افزارهاي شبيه ساز fluent انجام گرديده است. صداگير ساخته شده در شركت كاز خراسان رضوي در مقايسه با انواع ديگر صداگيرها، نسبت به تغييرات دبي شرايط متعادل تري داشته و اين صدا گير در دبي هاي بالا تا حدودي موفق تر عمل كرده است. با توجه به تنوع رگولاتورهاي نصب شده در TBS ها و با عنايت به اينكه صداگير ساخته امكان نصب روي انوع رگولاتورها را داشته و هزينه ساخت و تهيه كمتري را در پي دارد، لذا استفاده از اين صداگير نسبت به صداگير ويژه رگولاتورهاي Flow Axial داراي اولويت بالاتري مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/11
تاریخ ثبت: 1388/12/25
مخترع/مخترعان: محمد مقيمان
خلاصه اختراع:

كوره دوده صنعتي از چهار بخش اصلي تشكيل شده است: 1- محفظه پيش احتراق (Pre - combustor) 2- محفظه اختلاط (Mixing zone) 3- محفظه واكنش (Reactor) و 4- محفظه اطفاء به وسيله آب (Quenching water zone) طل كلي كوره 2 متر، طول محفظه پيش احتراع 0/7 متر، قطر محفظه پيش احتراق 0/2 متر و قطر راكتور 0/17 متر محاسبه گرديد. در محفظه پيش احتراق گازهاي داغ حاصل از احتراق توليد مي شود. در محفظه اختلاط خوراك تزريق شده با گازهاي داغ حاصل از احتراق مخلوط مي شود. در محفظه واكنش فرآيند تجزيه حرارتي خوراك رخ مي دهد. در تجزيه حرارتي خوراك كه واكنشي گرماگير است ملكول سوخت شكسته و كربن و هيدروژن آن ازاد مي شود. محفظه اطفاء به وسيله آب كه درواقع بخشي از رآكتور است با پاشش آب و سرد كردن فضاي داخل رتاكتور پيشرفت واكنشها متوقف (Quench) مي گردد. به دوده خروجي از رآكتور فلافي و به گازهاي خروجي از آن Process gas گفته مي شود. از سوخت گاز طبيعي در محفظه پيش احتراق براي احتراق و توليد گازهاي داغ استفاده شده است. آزمايشات انجام شده براي توليد و اندازه گيري دوده صنعتي بر اساس دو نوع خوراك بوده است: گاز طبيعي و گاز مايع. آنچه كه در راكتور ابتدا توليد مي شود از نوع دوده فلافي مي باشد كه حجيم بوده، دانسيته آن پايين است، داخل پاكت را سريع اشغال و پر مي كند و هزينه بسته بندي بالايي دارد. درواقع حالت غبار (Dust) را دارد و سريع به هوا پراكنده شده و آلودگي هوا ايجاد مي كند. وقتي دوده وارد سيكلون مي شود، در سيكلون مقداري آب نيز از دوده جدا مي شود. اب مذكور ناشي از بخار موجود در محصولات احتراق و آب اسپري شده در راكتور است و موجب مزاحمت مي گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/11
تاریخ ثبت: 1388/12/11
مخترع/مخترعان: اصغر رزازيان
خلاصه اختراع:

مخازن دستگاه هاي بودار كننده به در نوع تحت فشار و اتمسفريك مي باشند. جهت پر كردن آنها بايد از وسايلي كه ضد انفجار باشد نظير استفاده از نيروي وزن اعمال فشار اختلاف سطح و پمپ برقي بهره جست. سازندگان دستگاه هاي بودار كننده استفاده از روش اعمال فشار بر سطح مايع بودار كننده (استفاده از odorant loader را توصيه مي نمايند. اين اختراع براساس اعمال فشار بر سطح ماده داخل بشكه و تخليه آن توسط لوله اي كه تا كف بشكه در مايع فرو رفته ساخته شده و داراي دو قسمت فشار ساز و تخليه كننده مي باشد. قسمت فشار ساز شامل يك شير در ورودي يك رگلاتور از نوع فيلتر دار ، يك فشار سنج، يك شير اطمينان، يك آسيابي و در انتها يك شير است و روي درب بزرگ بشكه نصب مي شود. گاز از نزديكترين نقطه توسط يك شيلنگ فشار قوي به شير ورودي وارد شده و پس از تقليل فشار با فشار 5psi روي سطح مايع داخل بشكه اعمال مي شود. شير اطمينان دستگاه روي 7psi تنظيم شده تا از اعمال فشار بيش از حد به بشكه جلوگيري نمايد. قسمت دوم شامل لوله باريكي از جنس استيل است كه همراه يك درپوش به درب كوچك بشكه بسته مي شود. هنگام اعمال فشار بر سطح مايع داخل بشكه از طريق اين لوله باريك و از كف بشكه بودار كننده به مخزن دستگاه ادورايزر منتقل مي شود. چون پراكنده شدن گاز آلوده به ماده بودار كننده در فضا علاوه بر آلوده نمودن محيط زيست در افراد جامعه ايجاد نگراني مي نمايد و بعلاوه در صورت تكرار آن از حساسيت افراد نسبت به بوي گاز مي كاهد بنابراين بايد سعي شود به هر نحو ممكن از اين عمل خودداري شود.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/11
تاریخ ثبت: 1388/12/11
خلاصه اختراع:

دستگاه بودار كننده تزريقي از نوع الكترونيك در مقايسه با نوع نيوماتيك فاقد سيستم هاي اريفيس - ترانسميتر - انتگريتور بوده و جهت متناسب ساختن ميزان تزريق با تغييرات جريان گاز از علايم الكترونيكي ساخته دشه در كنتورهاي توربيني ايستگاه هاي سيتي گيت استفاده مي شود. اين علايم پس از تغييرات فركانس در سيستم الكترونيك به يك پمپ برقي منتقل مي شوند، ولي از آنجا كه پمپ دستگاه هاي موجود از نوع نيوماتيكي بوده و كنار گذاشتن آنها به معني كنار گذاشتن كل سيستم مي باشد. لذا تغييرات به گونه اي طراحي گرديد كه بتوان علايم الكترونيكي را به علايم نيوماتيكي تبديل نموده و پمپ هاي موجود همچنان توسط علايم نيوماتيكي تحريك گردند. بنابراين سيستم گاز تغذيه موجود در ايستگاه هاي مزبور همچنان مورد نياز بوده ولي سيستم هاي اريفيس ترانسميتر - انتگريتور را حذف و سيسم الكترونيك ساخته شده جايگزين آنها مي گردد. اين سيستم الكترونيك كه با برق 220 ولت تغذيه مي شود بگونه اي طراحي شده است كه با دريافت پالس ورودي از كنتورها و اطلاعات اعمال شده به آن قادر است يك علامت الكترونيكي با فركانس ديگري توليد نموده كه پس از تقويت بتواند يك شير كشويي را تغيير وضعيت دهد. وضعيت شير كشويي بگونه اي است كه در هنگام وجود پالس، گاز تغذيه شده را به پمپ وارد نمايد، و در زمان صفر بودن علامت دريافتي علاوه بر قطع، گاز تغذيه جمع آوري شده روي پمپ را نيز به اتمسفر رها مي سازد. در اين دستگاه يك سيستم الكترونيك با حافظه و قدرت محاسبه وجود دارد كه براساس اطلاعات داده شده به آن مي تواند نسبت بين علامت دريافتي و ضربات پمپ را محاسبه و اعمال نمايد. جهت محاسبه اين نسبت سه پارامتر متغير وجود دارد: 1- نرخ تزريق (حجم ماده بودار كننده به ازاي هر متر مكعب استاندارد) 2- ارزش حجيمي پالس دريافتي (حجم گاز استاندارد به ازاي هر پالس) 3- حجم پمپ در هر ضرب (حجم ماده بودار كننده در هر بار رفت و برگشت پمپ) سيستم هاي محاسبه كننده الكترونيكي دستگاه هاي بودار كننده قادرند مقادير اين سه متغير را توسط كدهايي دريافت نموده و همزمان اين مقادير را در صفحات نشان دهنده خود نشان دهند.

تاریخ اظهارنامه: 1388/09/11
تاریخ ثبت: 1388/10/23
مخترع/مخترعان: سيدمحمود موسوي
خلاصه اختراع:

هدف اصلي اين اختراع ساخت يك پايلوت جداسازي غشايي گاز ترش مي باشد كه مي توان با آن گازهاي اسيدي و ترش گاز طبيعي را جدا نمود. اما پايلوت طوري ساخته شده است كه در جهت اهداف فرعي نظير جداسازي غشايي - جذبي (آميني) نيز مي توان از آن استفاده كرد. بنابراين مي توان در اين پايلوت از يك گاز ، از يك مايع، از يك مايع و يك گاز، از دو مايع و از دو گاز استفاده نمود جداسازي را با آن بررسي كرد. طوريكه اين پايلوت مي تواند بعنوان يك نانو فيلتراسيون، ميكرو فيلتراسيون، اولترافيلتراسيون، اسمز معكوس فشار پايين، تراوش تبخيري، غشاء مايع تسهيل يافته و دياليز استفاده نمود. همچنين مي توان كارآيي غشاهاي مختلف را تست كرد. از پايلوت ساخته شده علاوه بر شيرين سازي گاز ترش با تغيير در نوع غشاء و مايع جاذب مي توان براي جداسازي مخلوط گازهاي ديگري مانند جداسازي الفين ها از پارافين ها، جداسازي VOCs از مخلوط گازها، جداسازي اكسيژن و نيتروژن هوا، جداسازي so2 از گازهاي دودكش، جداسازي دي اكسيد كربن از نيتروژن، جداسازي بخار آب از گاز و هوا و جداسازي MTBE از متانل استفاده نمود. اين پژوهشها ار مي توان با پايلوت ساخته شده در طرح فعلي با غشاء ها و مايعات جاذب مختلف در قالب طرحهاي پژوهشي ادامه داد زيرا پايلوت حاضر انعطاف پذيري زيادي در اين زمينه دارد. پايلوت ساخته شده تقريبا دو متر طول ، 1/5 متر عرض و 1/5 متر ارتفاع دارد.

موارد یافت شده: 8