لیست اختراعات با مالکیت شرکت صنايع بسته بندي و بطري سازي ليا
1 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ ثبت: 1393/02/16
خلاصه اختراع:

واكنش اكسيژن با اسيد هاي چرب غير اشباع باعث تخريب و فساد چربيها و روغنها ميگردد. روغن فاسد بوي نامطبوع و طعم تندي دارد. مصرف روغنهاي فاسد شده موجب بيماريهاي كرونري قلب، تصلب شرايين(سخت شدن رگها) و پيري زودرس ميگردند. روغن فاسد شده سرطانزا بوده و اغلب مواد مغذي خود را از دست داده است. بنابراين جلوگيري از تماس اكسيژن با روغن سبب افزايش زمان ماندگاري آن خواهد شد. استفاده از يك بسته بندي مناسب مي تواند سرعت نفوذ اكسيژن به داخل بسته را كاهش دهد. بسته بنديهاي نانوكامپوزيتي به لحاظ خواص مكانيكي و حرارتي بهبوديافته و قابليت نفوذپذيري بهتر امروزه به طور گسترده مورد توجه صنايع غذايي قرار گرفته است. گسترش فن آوري نانو در صنايع غذايي بويژه در بسته بندي سبب ظهور تركيبات نانوكامپوزيتي در بسته بندي مواد غذايي و ديگر سطوح در تماس با غذا شده است. استفاده از پوششهاي محافظ و بسته بندي مناسب به خاطر افزايش زمان ماندگاري محصولات غذايي همواره از موضوعات قابل توجه در صنايع غذايي بوده است. انتخاب صحيح ماده بسته بندي اين امكان را بوجود مي آورد كه كيفيت و تازگي محصول در طي زمان لازم براي تجاري شدن و مصرف حفظ شود. پليمرهاي داراي ذرات نانو داراي خاصيت ممانعت كنندگي بالايي هستند به اين علت كه اين ذرات قادرند مسير پيچيده تري را جهت نفوذ ساير مولكولها ايجاد كنند. به عنوان مثال در ارتباط با محصولات حساس به اكسيژن نظير روغن، حضور تركيبات نانو در ماده بسته بندي سبب كاهش سرعت انتقال اكسيژن (Oxygen Transfer Rate) به داخل بسته بندي ماده غذايي مي شود. همچنين كاربرد ذرات نانو با هدف كاهش مواد پليمري مصرفي نقش موثري در كاهش هزينه و انرژي صرف شده براي توليد خواهد داشت. بطور كلي مي توان گفت بسته بنديهاي داراي ذرات نانو از نظر خواص مكانيكي، ممانعت كنندگي، حرارتي و خواص فيزيكوشيميايي در سطح بالاتري قرار دارند. بالطبع محصولات غذايي بسته بندي شده با اين تركيبات كيفيت خود را تا مدت زمان بيشتري حفظ كرده و زمان ماندگاري آنها افزايش خواهد يافت.

موارد یافت شده: 1