لیست اختراعات با مالکیت
شرکت صنایع شیمیایی فارس
10 عدد
اهميت توليد كودهاي آهسته رهش با توجه به راندمان پايين كودهاي نيتروژنه و مضرات استفاده زياد از حد آنها به محيط زيست (آلودگي خاك و منابع زير زميني آب) امري شناخته شده و بديهي است. كود كندرهش اوره فرمالدهيد سنتز شده در اختراع حاضر يكي از مطمئن¬ترين و آهسته¬ترين منابع رهاسازي نيتروژن است كه مي تواند (در مقايسه با كود اوره و اوره پوشش دار) نيتروژن را تا مدت 22 هفته يا بيشتر به صورت تدريجي و با سرعت كندتري به گياه برساند. از آنجايي كه 70 درصد نيتروژن اين كود غير محلول در آب است لذا مقاومت بالايي نسبت به آبشويي و آسيب پذيري در اثر عوامل محيطي دارد و همچنين منجر به كاهش دفعات كوددهي، كاهش هدر رفت كود، كاهش آلودگي آب¬هاي زير زميني و كاهش صدمه به بذر و جوانه گياه مي شود. بدون شك، با بهرهگيري از مزاياي اين فناوري بهعنوان يك فناوري پيشرفته نوظهور در بخش كشاورزي، ميتوان به نتايج مطلوبي ازجمله تضمين امنيت غذايي و توسعه كشاورزي پايدار و سازگار با محيط زيست دست يافت.
بهبود و ارتقاء قابليت دوام كاغذ مخصوص اسكناس در برابر عوامل مختلف محيطي با دستيابي به فن آوري دانش جديد رزين ملامين مادوريت حاصل گرديد. توليد انحصاري اين رزين در اختيار شركت هاي آلماني است اما بدليل تحريمهاي اقتصادي وابستگي به شركتهاي آلماني براي توليد اسكناس و اوراق بهادار از طريق واردات اين رزين از بين مي برد و دانش بومي را در اختيار توليد كننده قرار مي دهد. بنابراين با هدف بومي سازي و دستيابي به اين فن آوري براي كاهش اثرات محيطي بر دوام اسكناس و نيز ارتقاء مقاومت اين كاغذ و نيز كاهش هزينه ها از جمله صرفه جويي اقتصادي بدليل تحريمهاي اقتصادي به اين فن آوري رسيديم. در كارخانه توليد كاغذ اسناد بهادار براي مصرف اين رزين بايستي به آن اسيد اضافه كرده و PH آن را به 2 برسانند تا محلول كاتيوني تشكيل شده بتواند روي سطح كاغذ كه آنيوني مي باشد قرار بگيرد. رزين هاي ملامينه معمولي در مقابل اسيد اصلا پايدار نبوده و محلول كاتيوني آن قبل از اين كه بخواهد مصرف شود ژل گشته و غير قابل مصرف مي گردد. در صورتي كه محلول كاتيومي رزين ملامينه متيله شده تا حدود 2 ماه پايداري دارد. فرمول توليد رزين ملامين مادوريت به شرح ذيل است: 1. افزودن فرمالين و متانول به راكتور 2/65 مول متانول و 5/5 مول فرمالدئيد 2. افزودن مقدار كافي سود جهت رسيدن به PH=8 3. افزايش كريستال ملامين و اوره (1 مول كريستال ملامين و 1 مول اوره) 4. افزايش دما جهت رسيدن به جوشش در دماي 80 درجه سانتيگراد 5. 30 دقيقه در جوشش بماند سپس تا دماي 350 درجه سانتي گراد سرد شود 6.افزودن اسيد فرميك براي رسيدنبه PH=6/7 7. افزايش دما جهت رسيدن به جوشش در دماي 80 درجه سانتيگراد 8. 20 دقيقه در جوشش بماند 9. خنثي سازي با سود سوزآور و تنظيم PH روي 9 و همزمان كاهش دما تا 50 درجه سانتي گراد 10. آبگيري از سيروپ بدست آمده تحت خلا تا زماني كه وزن مخصوص به 1/250 - 1/245 برسد. كاهش دما تا 30 درجه سانتي گراد و تخليه راكتور
خلاصه توصيف اختراع:ربات دو نازله پركن مايعات در بشكه هاي بيست ليتري بصورت اتوماتيك بشكه هاي 20 ليتري كه در دو رديف وبه تعداد دلخواه كه از قبل كنار ريل دستگاه چيده شده را پر مي كند.اين دستگاه ميتواند جايگزين نيروي انساني در پر نمودن مواد شيميايي ،اسيدي و سمي كه براي انسان مضر است گرددو نيازي به دخالت دست نيست.و از مزاياي اين دستگاه پرتابل بودن آن است ونياز به جايگاه خاصي نيست.دقت در پر كردن بصورت يكنواخت در تمام بشكه ها وجلوگيري از ريزش احتمالي مواد.
دستگاه پر كن كاتاليست براي پركردن لوله هاي راكتورهاي واحد هاي توليد كننده فرمالين، ufcو...در پتروشيمي ها ، پالايشگاه ها و ساير كارخانجات توليد مواد شيميايي قابل استفاده ميباشد . در اين راكتور 11000 عدد لوله وجود دارد كه در هر لوله 4 نوع چيدمان كاتاليست با حجم هاي مختلف مي بايست به ترتيب ريخته شوند. براي اين منظور ابتدا مي بايست هر چهار نوع مواد به اندازه مورد نياز داخل هر لوله وزن شوند. بدين صورت كه مثلا قرار است در يكي از لوله ها، 17 گرم از ماده شماره (1) در لايه اول،55 گرم از ماده شماره (2) در لايه دوم، 256 گرم از ماده شماره (3) در لايه سوم و 77 گرم از ماده شماره (4) در لايه چهارم ريخته شوند. بعد از اينكه دستگاه داخل راكتور قرار گرفت ابتدا مخازن (1) دستگاه از مواد مورد نياز پر و لوله هاي (2)خروجي دستگاه كه 10 عدد است در راستاي دهانه 10 لوله راكتور قرار داده شدند ضامنهاي (3) دستگاه آزاد ميشوند تا داخل دو تا از لوله هاي مجاور جهت جلوگيري از جابجايي دستگاه وارد شوند. بعد دسته (4) كه مربوط به ماده شماره (1) است توسط اپراتور گردانده ميشود تا مواد شماره (1) داخل 10 تا از لوله ها ريخته شوند و بعد برگرداندن همان دسته (4)، باعث ريختن ماده شماره (2) روي لايه اول داخل 10 تا از لوله هاي مذكور ميشود. سپس دسته(5) توسط اپراتور گردانده ميشود كه ماده شماره(3) روي ماده شماره (2) و برگرداندن دسته (5) باعث ريختن ماده شماره (4) روي ماده شماره (3) و لايه آخر و پر شدن همزمان 10 لوله در مدت زمان بسيار اندك ميشود. داخل مخازن (1) پياله (6) هايي تعبيه شده كه توسط پيچ هاي (7) هر پياله قابل كاليبره و تنظيم حجم مواد است و هر پياله در راستاي يك كانال (8) منتهي به لوله (2) هاي خروجي است. بعد از پر شدن 10 لوله از يك رديف، اپراتور دستگاه را به سمت جلو هدايت ميكند و 10 تا لوله بعدي را به همين ترتيب پر ميكند تا 11000 لوله در يك روز پرشوند. درحاليكه در دفعات قبل در حدود 10 نفر در 10 روز اينكار را انجام مي دادند.
امروزه به دليل افزايش جمعيت و افزايش نياز به غذا، كشاورزي و به تبع آن ميزان استفاده از كود افزايش يافته است. مصرف بيش از نياز كودهاي كشاورزي به دليل آبشويي سبب آلودگي محيط زيست، تحميل هزينه اضافي به كشاورز، عدم بهره وري بهينه، انباشت مواد شيميايي در محصولات كشاورزي و اثرات سو بر سلامت انسان شده است. براي استفاده بهينه از كودهاي كشاورزي لازم است كه قبل از كوددهي ميزان عناصر مغذي خاك تعيين شود. تعيين سطح مواد مغذي خاك با ارسال نمونه خاك به آزمايشگاه هاي كشاورزي امكان پذير است كه زمان بر و هزينه بر است، لذا معمولاً كشاورز رغبتي به آناليز خاك نداشته و كوددهي را براساس تجربه انجام مي دهد. معمولاً در اين روش كوددهي بهينه نيست. روش بسيار آسان تر استفاده از كيت مورد ادعا در اين اختراع جهت تعيين ارزان، در محل و سريع ميزان عناصر خاك و كوددهي بر اساس آن است. هسته مركزي اين كيت معرف هايي است كه با تغيير pH و يا غلظت عناصر ماكرو خاك (نيتروژن، فسفر، پتاسيم) تغيير رنگ مي دهند. اين پارامترها با مقايسه شدت رنگ ايجاد شده توسط معرف ها با چارت رنگي استاندارد تعيين مي شوند. اكنون با علم به مواد مغذي و pH خاك كشاورز قادر به كوددهي بهينه است. portable and fast kit for measurement of acidity and nitrogen, phosphorous and potassium in farming soils
موارد یافت شده: 10