لیست اختراعات با مالکیت
شرکت مهندسي و ساخت برق و کنترل مپنا
5 عدد
MAPCS سامانه پيشرفته FCS/DCS مي¬باشد كه كاملا بر اساس ساختار استاندارد تكنولوژي Fieldbus طراحي و توسعه يافته است و اين توانايي را دارد كه انواع فرآيندهاي صنعتي (همچون فرآيند نيروگاهي، پالايشگاهي، پتروشيمي، صنعت مواد غذايي و شيميايي و…) با هر سطح از پيچيدگي را كنترل نمايد. واحد پردازنده اصلي (MPU)، از اجزاي اصلي سامانه كنترل MAPCS مي¬باشد و وظيفه اجراي استراتژيهاي كنترلي (Control Strategy) طراحي شده، ارتباط و تبادل اطلاعات با لايه بالادست از طريق شبكه HSE ، ارتباط با تجهيزات Fieldbus از طريق پروتكل HART ، و انجام عمليات مورد نياز I/O ها را بر عهده دارد. MPU بطور كامل از افزونگي (Redundancy) در سطح پردازش، در سطح I/O و در سطح ارتباطات پشتيباني مي¬كند. همچنين پلت فرم كنترل نظارتي، مجموعه اي از ابزارها براي ارتباطات سخت افزاري، بررسي، نمايش، تجزيه و تحليل و بهينه سازي اطلاعات را فراهم مي آورد.
امروزه صنعت برق به ويژه صنايع نيروگاهي با چالشهاي زيادي مواجه هستند. يكي از اين چالشها عملكرد پايين و يا ضعيف حلقههاي كنترلي در نيروگاهها است كه اگرچه ظاهرا مشكلي در طول انجام فرآيند ايجاد نميكنند اما با ارزيابي مداوم عملكرد آنها، مي¬توان به عملكرد بهتر، صرفه¬جويي اقتصادي و پيش¬گيري از آسيب¬هاي احتمالي دست يافت. نرم افزار ابداعي با هدف پايش عملكرد حلقههاي كنترلي موجود در واحدهاي نيروگاه گازي توسعه پيدا كرده است كه به صورت آفلاين و آنلاين قابل استفاده است. اين نرمافزار، بهصورت تحت وب، با در نظر گرفتن نوع سوخت، نوع مشعل براي واحد هاي كاري مختلف، براساس سه بخش اصلي Visualization با هدف ارزيابي بصري، بخش KPI با هدف ارزيابي دقيق عملكرد هر حلقه با ارائه شاخصهاي متنوع، بخش Tuning با هدف شناسايي مدل براي حلقههاي كنترلي و تنظيم مجدد پارامترهاي كنترلكننده ارائه شده است. گزارش نتايج دسته¬بندي شده به صورت گرافيكي و قابل فهم براي كاربر در بخشهاي مختلف و امكان تغيير پارامترها جهت بررسي تاثير هر پارامتر در تمامي بخشها و قابليت ارتقا براي نيروگاه¬هاي سيكل تركيبي، صنايع نفت، گاز و پتروشيمي و يا ساير فرآيندهاي صنعتي از ويژگيهاي اصلي اين نرم افزار است.
با توجه به گسترش و پيچيدگي روزافزون صنايع مختلف و همچنين اهميت مساله سلامت تجهيزات در جلوگير از كاهش بهرهوري، پايش وضعيت با هدف نظارت مداوم بر سلامت تجهيزات به منظور تشخيص شناسايي عوامل كاهش بهرهوري تجهيزات از اهميت بالايي براي صاحبان صنايع مختلف برخوردار است. هوش مصنوعي به دليل توانمنديهاي آن در تجزيه و تحليل الگوهاي رفتاري و استخراج اطلاعات از دادههاي توليدي سيستمها و همچنين دقت عملكرد آن پتانسيل بسيار بالايي در زمينه خودكار نمودن فرآيند پايش وضعيت خواهد داشت. از اين رو در اين اختراع با بهرهگيري از هوش مصنوعي يك سيستم پايش وضعيت هوشمند با قابليت تعميم پذيري بالا باهدف تشخيص، شناسايي و پيشبيني رخداد عيب تحت عنوان ICMS طراحي شده است. علاوه بر توانمنديهاي فوق اين اختراع به مرور زمان با جمعآوري و ذخيره اطلاعات سبب گسترش دانش كاربر و خود ميشود و به اين ترتيب به صورت افزايشي دقت عملكرد خود را هم در بحث تشخيص و هم در بحث پيشبيني ارتقا خواهد داد. به بياني ديگر اگر سيستم ICMS را پس از آموزش اوليه با داده نرمال به منزله يك فرزند تازه متولد شده درنظر گرفت آنگاه همانطور كه فرزند انسان در حين فرآيند بزرگ شدن با كسب تجارب مختلف دانش خود را نسبت به محيط اطراف خود گسترش ميدهد، ICMS نيز به كمك مربي يا همان كاربر دانش خود نسبت به سيستم را توسعه ميدهد اين فرآيند تا جايي ميتواند ادامه پيدا كند كه ICMS پس از مدتي تبديل به يك فرد خبره در زمينه پايش وضعيت سيستم تحت پايش شود.
پتلفورم اينترنت اشيا (IOT) و اينترنت اشيا صنعتي (IIOT) MAPNA MIND، در راستاي از بين بردن محدوديت ذخيره سازي حجم وسيع داده هاي صنعتي و همچنين سهولت دسترسي متخصصان و صاحبان صنايع تنها با چند كليك توليد گرديده است كه اين مهم با كمك گرفتن از رايانش ابري و فضاي Cloud بدست آمده است . همچنين با توجه به وجود ابزارهاي نظير چارت ساز يا گزارش ساز در اين اختراع، استفاده كنندگان ديگر نگران عدم همخواني چارت يا گزارش موجود با ابزار مورد نيازشان نيستند همچنين به واسطه وجود ابزار MIND Cloud ، استفاده كنندگان قادر به نوشتن الگوريتم دلخواه خود به 8 زبان برنامه نويسي روز دنيا بر روي كليه داده هاي فضاي ابري هستند تا خروجي مد نظر و خاص خود را از اين پلتفورم دريافت نمايند .
با رشد چشمگير وسايل نقليه برقي و زير ساختهاي مرتبط با آن، كه هر روزه به اين مجموعه گسترده اضافه ميشوند، نياز به يك نرمافزار نظارتي قدرتمند و كارآمد كه بتواند دادهها را، بدون خطا و در زمان حقيقي دريافت، پردازش و نمايش دهد اجتناب ناپذير است. راهكار ارائه شده براي رفع اين نياز طراحي يك داشبورد كنترل و نظارت بر شارژ است كه اطلاعات مربوط به توان، جريان، ولتاژ، پكت خطاها را توسط سرور OCPP از شارژر دريافت و پس از ذخيرهسازي در پايگاه داده MongoDB به صورت بر خط اطلاعات را توسط سرور داشبورد كه به زبان JavaScript و در پلتفرم NodeJs پيادهسازي شده است، از پايگاه داده واكشي و پردازش كند سپس از طريق ارتباط وب سوكت به منظور مشاهده به اپراتور يا مالك ايستگاه شارژ وسايل نقليه برقي با بهرهگيري از تكنولوژي React به شكلهاي آماري و جدولي نمايش دهد. بدين طريق امكان نظارت و كنترل شارژ، وضعيت شارژرها، خطايابي، ارسال دستورات OCPP از سرور به شارژر فراهم ميشود. علاوه بر موارد ذكر شده امكان تعريف اطلاعات پايه با نمايش فرمهاي ثبت و ارسال از طريق وب سوكت از سمت فرانت داشبورد به سمت بك اند آن و ذخيرهسازي در پايگاه داده فراهم شده است.
موارد یافت شده: 5