لیست اختراعات با مالکیت شرکت گسترش فناوري خوارزمي سهامي خاص
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1398/09/19
تاریخ ثبت: 1399/01/26
خلاصه اختراع:

اين اختراع به روش استفاده از كاتاليست هاي مستعمل براي ساخت جاذب‌هاي مبتني بر اكسيد روي مي‌پردازد و مي‌تواند در فرايندهايي از جمله گوگردزدايي از محيط‌هاي مختلف، به خصوص فاز گازي، به كار رود. طبق روش ارائه شده، جاذب‌هاي اكسيد روي با مساحت سطح بين 40 تا 60 متر مربع بر گرم توليد شدند و عملكرد خوبي در حذف سولفيد هيدروژن از جريان‌هاي گازي داشتند. عملكرد مناسب اين جاذب در جذب سولفيد هيدروژن، پس از شكل‌دهي و تشكيل نمونه‌هاي استاندارد، حفظ شد. برخلاف روش‌هاي متداول، در اين فرايند جديد از كاتاليست‌هاي مستعمل براي سنتز نانوپودر ZnO استفاده شد. علاوه بر آن، با استفاده از دي اكسيد كربن نانوجاذب هاي اكسيد روي تهيه شدند كه مشكلات زيست محيط بسيار كم تري نسبت به فرايندهاي متداول دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1401/10/19
تاریخ ثبت: 1402/06/13
خلاصه اختراع:

در اين اختراع، نانو كاتاليست‌‌ Fe2O3-Cr2O3-CuO با عملكرد كاتاليستي و پايداري بالا به روش همرسوبي جهت واكنش در جابه‌جايي آب-گاز دما بالا ساخته شده است. در فرايند توليد هيدروژن به عنوان يك عنصر اصلي در بسياري از فرايندهاي شيميايي و پتروشيمي، به دليل پايين بودن نسبت H2/CO در فرآيند جابه‌جايي آب-گاز و به‌منظور افزايش توليد هيدروژن و كاهش غلظت كربن مونوكسيد، فرايند در حضور كاتاليست‌هاي جابجايي آب-گاز بسيار ضروري است. در اختراع حاضر، با ارائه يك روش سنتز مناسب و استفاده از هوادهي از شروع سنتز تا پايان فرايند پيرسازي، در نهايت كاتاليستي با فعاليت بسيار بالا حتي در مقايسه با نمونه‌هاي تجاري بدست آمد كه از پايداري بالايي نيز برخوردار است. با توجه به استفاده از محلول‌هاي نيتراتي به عنوان خوراك اسيدي سنتز، سولفور نهايي كاتاليست كمتر از ppm 300 مي‌باشد. قابل ذكر است كه با توجه به بهينه روش شست‌وشو از طريق دما، زمان و حجم آب مصرفي كه منجر به كاهش حداكثري سديم در كاتاليست نهايي شده، ميزان كروم شش ظرفيتي موجود در كاتاليست نيز به حداقل مقدار رسيده است.

تاریخ اظهارنامه: 1402/09/28
تاریخ ثبت: 1403/05/10
خلاصه اختراع:

با توجه به بهره‌گيري از فرآيند گوگردزدايي اكسايشي در مجتمع¬هاي پتروشيمي ، از كاستيك، به عنوان حلال مورد استفاده در عمليات گوگردزدايي واحد DMD (مركاپتان زدايي) استفاده مي‌شود. حذف تركيبات گوگردي اكسيد شده از حلال استخراجي (كاستيك مستعمل) مسئله مهمي تلقي مي‌شود؛ در حال حاضر، بازيافت كاستيك، طي انجام واكنش‌هاي اكسايشي با حضور كاتاليست‌هايي نظير كبالت فتالوسيانين همگن انجام مي‌شود كه با مشكلات زيست محيطي روبرو است به اين صورت كه منجر به ورود يون Co+2 به پساب مي‌شود. كاتاليست ارائه شده در اختراع حاضر، يك كاتاليست ناهمگن است كه با استفاده از فاز فعال حاوي اكسيدهاي نيكل و مس روي پايه آلفا-آلومينا و با روش تلقيح تهيه شده است. اين كاتاليست، در راكتور بستر ثابت تست شده و بازده عملكردي بسيار خوبي (بالاي 90 درصد) داشته است. همچنين استفاده از اكسنده هوا به عنوان يك اكسنده سبز منجر به كاهش خطرات زيست محيطي و كاهش هزينه‌ها شده است. بنابراين، علاوه بر عملكرد كاتاليستي قابل قبول، اختراع حاضر از نظر هزينه و زيست محيطي نيز نسبت به كاتاليست‌هاي مورد استفاده در مجتمع¬هاي پتروشيمي برتري دارد.

موارد یافت شده: 3