لیست اختراعات با مالکیت
عباس براتلو
2 عدد
نمك خوراكي (هاليت) يكي از كاني هايي است كه انسان پيش از دوره ي شهرنشيني آن را شناخته و به كار برده است. هر نفر سالانه پنج تا هفت كيلوگرم نمك بايد مصرف كند امروزه در 80 ماده از 140 ماده ي شيميايي پركاربرد در صنعت بهره گيري از نمك خوراكي ضروري است و از اين رو ست كه مقدار نمك مصرفي يك شكور را نشانگر درجه ي صنعتي بودن آن مي دانند. استفاده از نمك در اكثر غذاهاي و صنعت رايج است. غالب افراد ميزان نمك موجود در غذا را بر حسب تجربه و يا آزمايش مزه انتخاب مي كنند و در هر بار مصرف نمي توانند ميزان دقيق آن را مشخص نموده و يا براي آن برنامه ريزي كنند. براي افراد داراي بيماري هاي مرتبط با نمك ميزان مصرف و كنترل آن بسيار مهم است. ليكن امكان كنترل دقيق وزن نمك مصرفي در حالت پودري وجود ندارد. براي افراد معمولي نيز مصرف كم و زياد نمك مي تواند باعث بروز اختلال در متابوليسم بدن گردد. بسياري از افراد فكر مي كنند كه عدم مصرف نمك به آنها كمك شاياني مي نمايد در صورتي كه عدم مصرف نمك باعث اختلال در حركت ماهيچه ها مي شود. پس كنترل مقدار مصرف بر حسب گرم بسيار مفيد است. از طرفي فله اي بودن نمك هاي موجود باعث شده تا پس از باز نمودن درب آنها امكان ورود آلودگي به آنباشد. برداشت با قاشق از اين نوع نمك ها مواد خارجي زيادي را به آن وارد مي نمايد. ايراد رايج ديگر اين نوع نمك هاي بعلت پودري بودن احتمال ريختن نمك روي زمين مي باشد. درمواقعي نيز كه بصورت مستقيم نمك داخل غذا ريخته مي شود احتمال ريختن زياد نمك وجود دارد كه باعث شوري غذا مي شود. در ماه مبارك رمضان كه امكان چشيدن غذا وجود ندارد نيز ميزان مصرف نمك غير قابل كنترل است در صورتي كه با اين نوع نمك مي شود ميزان دقيق را تا حد گرم كنترل نمود. اما مشكل اين نمك ها در نوع ارائه آنها به صورت پودري است در صورتي كه بتوان نمك را بصورت حبه ارائه نمود اين مشكل حل مي شود. اما برخلاف قند (كه امكان حبه نمودن آن بخاطر چسبندگي وجود دارد) نمك را نمي توان بصورت حبه تهيه نمود. عدم امكان ايجاد قابليت چسبندگي در نمك مشكل فني اين اختراع بود. تاكنون روشهاي مختلفي براي حل اين مسئله طراحي شده است. استفاده از بسته بندي هاي يك بار مصرف يكي از اين روشها است اما به علت افزايش زياد قيمت و بسيار كوچك و كم حجم بودن آن (يكبار مصرف) مطلوبيت استفاده در مصارف خانگي و صنعتي را پيدا ننمود. براي حل اين مشكلات بايستي روشي ابداع نمود تا ضمن حفظ بسته بندي هاي سابق حالت پودري نمك را به حالت حبه تبديل نماييم. بدين منظور از مواد مكمل و خوراكي استفاده نموده در ضمن ميزان اين ماده و طعم آن بايستي بسيار كم و غير قابل تشخيص باشد. در اين اختراع از يك ماده طبيعي است كه از پروتئين به دست مي آيد پروتئين كلاژن ماده است كه باعث توليد بافت پيوندي مي شود و به طور خالص در استخوان و پوست وجود دارد و وجودش براي بدن الزامي است ميزان بسيار كم آن باعث مي شود كه هيچ تاثير در مزه رنگ و بو ايجاد نشود. از طرفي به ميزان بسيار بالايي چسبندگي بين كريستاهاي نمك را ايجاد مي نمايد. اين اختراع قابليت بسته بندي مناسب و دور از آلايندگي ها را ايجاد نموده و درهر بار مصرف مصرف كننده مي تواند ميزان مصرف را كاملا مشخص نمايد. مصرف كننده مي تواند يك دو يا چند حبه مصرف نمايد با بر عكس از نصف يا ربع يك حبه استفاده نمايد علاوه بر موارد فوق مي توان به قابليت هاي اضافه اين اختراع به شرح زير اشاره نمود: - قابليت بسته بندي زيبا و مشتري پسند. - تعيين دقيق ميزان مصرف - فرصت صادرات و ارز آوري براي كشور پ - غني سازي نمك - ايجاد فرصت شغلي - استفاده از ماشينهاي مشابه توليد قند حبه به دليل تشابه با فرايند توليد اين محصول مي تواند در مصارف خانگي رستورانها و محيطهاي صنعتي كاربرد داشته باشد.
موارد یافت شده: 2