لیست اختراعات با مالکیت
عباس غلامي
8 عدد
با اينكه اكثر عفونتهاي دهان و حلق خطرناك نيستند ولي به دليل عوارض احتمالي جدي و ندرتا دائمي كه ايجاد مي كنند نظير گلومرولونفريت (بيماري التهاي بكليه ها) تب روماتيسمي پارگي طحال اختلال انعقادي تخريب عصبي و فلج اندام ها انسداد راه هوايي و حتي مرگ از اهميت ويژه اي برخوردار مي باشند. اولين گام در تشخيص علل ايجاد كلودرد پس از اخذ شرح حال معاينه دهان و حلق توسط منبع نور خارجي (چراغ قوه) و باسلانگ (تيغه چوبي معاينه گلو) مي باشد. منبع نور خارجي معمولا در يك دست معاينه كننده و آبسلانگ در دست ديگر وي قرار مي گيرد. اين امر به خصوص در بيماران كم سن و سال با توجه به اينكه اكثريت بيماران مراجعه كننده به پزشك به علت گلودرد را تشكيل مي دهند. باعث بروز مشكلاتي در معاينه واضح و كامل دهان و حلق توسط پزشك تاخير در معاينه و نيز ايجاد ناراحتي براي پزشك و بيمار هر دو حين معاينه و در نتيجه عدم تشخيص صحيح بيماري مي گردد. ما در ساخت اين وسيله ابتكاري منبع نور خارجي و آبسلانگ را روي هم سوار كرديم تا امكان معاينه ساده تنها با يك دست پزشك و در نتيجه معاينه سريع تر و رضايت بخش تر براي پزشك و بيمار را فراهم سازيم. همچنين اين وسيله با مجهز بودن به ضامني جهت رهسازي آبسلانگ بدون نياز به تماس دست يا آبسلانگ و نيز بدون تماس سهوي دست با دهان بيمار در حفظ پاكيزگي سلامتي و جلوگيري از انتشار عفونت ها ياري كننده مي باشد. اين وسيله با دارا بودن قابليت توليد نور زياد با مصرف انرژي اندك و نيز متمركز كردن نور در همان نواحي حفره دهان كه توسط آبسلانگ با پايين نگه داشتن زبان قابل مشاهده و معاينه گشته امكان مشاهده كامل و آسان اجزاي اوروفارنكس (دهان و حلق) را براي پزشك فراهم مي سازد. در ساخت اين وسيله از مواد كم هزينه با دوام و مقاوم سبك و قابل حمل با ظاهري شكيل و زيبا استفاده شده است.
چرتكه الكترونيكي جدول ضرب وسيله اي آموزشي در زمينه آموزش مفهوم جدول ضرب در دوره پيش دبستاني و دبستان (مخصوصا كلاس سوم ) مي باشد. در يادگيري جدول ضرب در پايه سوم ابتدايي مفهوم ضرب و يادگيري ضرب اعداد يك رقمي تدريس مي شود و دانش آموز بايد جدول ضرب را حفظ نمايد، اين يادگيري و حفظ جدول ضرب بر پايه حافظه كلامي دانش آموز قرار دارد و بنابراين دانش آموزان براي حفظ جدول ضرب با مشكل روبرو هستند زيرا كه بر پايه تكرار و مداومت و نه برپايه منطق والگوي ذهني مي باشد. ساخت وسيله چرتكه الكترونيكي جدول ضرب با توجه به اينكه مفهوم اعداد و جدول ضرب را به صورت تصويري به تجسم در مي آورد مي تواند مفاهيم جدول ضرب را به خوبي به كودكان و دانش آموزان بياموزد. اين وسيله براي يادگيري جدول ضرب به صورت منطقي و بر پايه حافظه تصويري رياضي( كه باعث ايجاد الگوسازي هاي متفاوت عددي در ذهن مي گردد.) براي كودكان پيش دبستان و دانش آموزان پايه سوم و بالاتر كاربرد دارد. براي توصيف چرتكه الكترونيكي جدول ضرب با استفاده از مثال 6×4 بدين صورت است كه كودك با زدن كليد 4 در كليدهاي سطري چهار خانه در سطر اول را روشن مي نمايد و سپس با فشردن كليد 6 در كليدهاي ستوني ،شش ستون از رديف هايي 4 تايي را روشن مي نمايد .و با فشردن كليد مساوي اين تعداد خانه هاي روشن شده تغيير چيدمان داده و در سيستم عدد نويسي ده دهي قرار مي گيرند كه نتيجه آن نمايش عدد 24 در نمايشگر مي باشد. كودك با استفاده از چرتكه الكترونيكي جدول ضرب مفهوم جدول ضرب را به خوبي و به روشني درك مي نمايد. روش كار اين وسيله قرار گيري دو رديف مختلف از اعداد در يك چيدمان ده دهي از همان اعداد براي نمايش پاسخ حاصلضرب بر روي آنها مي باشد. اين وسيله اي در واقع كاري را كه چرتكه معمولي براي انجام عمل جمع و تفريق انجام مي دهد را براي انجام عمل ضرب بين دو عدد يك رقمي كه همان جدول ضرب است را انجام مي دهد و باعث به ياد سپاري راحت جدول ضرب شده و درك صحيح مفهوم ضرب دو عدد براي دانش آموزان و كودكان حاصل مي شود و ضمن اينكه الگوسازي تصويري اعداد را به كودك ّآموزش مي دهد باعث پيشرفت چشمگير و جهشي كودك در محاسبات مي گردد.
تخت چند قسمتي متحرك براي تسهيل در جابه حايي بيماران سوختگي جهت شستشو و تعويض پانسمان در زمينه علمي مكانيك و طراحي مي باشد . مشكل اصلي ايي كه با استفاده از اين اختراع برطرف شده است مشكل جابه جايي بيماران بخش سوختگي مي باشد. در حال حاضر بيماران بخش سوختگي جهت تعويض پانسمان و شستشو هفتگي به بيمارستان مراجعه مي نمايند با توجه به وزن فرد بايستي تعداد پرسنل مورد نياز براي تغيير وضعيت وجود داشته باشد و هر چه فرد سنگين وزن تر باشد سختي كار بيشتر است مسئله ديگر اين موضوع اين است كه بيمار طي جا به جايي هاي متعدد با استفاده از دست پرسنل دچار آسيب مي شوند و متحمل درد زيادي مي شود . از طرفي ديگر پرسنل بيمارستاني دچار عوارضي چون ديسك كمر و بازنشستگي زودرس تر از بقيه پرسنل هاي قسمت هاي ديگر بيمارستان مي شوند . در هنگام شستشوي فرد بيمار بايستي فرد از روي تخت به مكان شستشو انتقال يابد كه اين خود معضلي جداگانه براي پرسنل بيمارستان مي باشد . حال با استفاده از يك تخت چند تكه كه و متحرك به اين صورت كه با فشردن پدال هاي زير تخت قسمت مورد نظر به سمت پايين جا به جا شده و فضاي مورد نظر براي شستشو و پانسمان ايجاد مي شود و مشكل قبلي برطرف شده است.
امروزه با توجه به كم شدن سوخت هاي فسيلي و هم چنين آلودگي ايجاد شده به وسيله آن¬ها، نياز ما به صرفه جويي و بازگشت انرژي بيشتر مي¬گردد به طوري كه بايد از هر نوع انرژي مصرفي، كمال استفاده را ببريم. اين طرح به موازات ترمز خودروها عمل كرده و موجب بازيافت انرژي از دست رفته هنگام ترمز گرفتن مي¬گردد و هنگام حركت مصرف مي شود. اين اختراع براي كمك به كم شدن آلودگي هوا و محيط زيست مناسب است. اجزاي اين سيستم عبارتند از : آكومولاتور فشار كم(LA)، آكومولاتور فشار زياد(HA)، پمپ هيدروموتور(P0M)، كلاچ(CL)، شير فشارشكن(SRV)، چك والو پيلوت (Pch1,Pch2)، شير برقي فرمان پيلوت دار(S2)، چك والو شارژ (Ch1)، چك والو مكش(Ch2)، چك والو فشاربالا(Ch3)، پرشر سوئيچ فشار كم(PS1)، پرشر سوئيچ فشار بالا(PS2)، شير دستي تخليه سوزني(HV)، فشار سنج(G1, G2). اين اختراع مناسب براي تمامي خودرو هاي سنگين درون شهري مثل وسايل نقليه عمومي، اتوبوس ها و... مي¬باشد.
تخت چند قسمتي با قابليت متحرك بودن هر تكه با استفاده از جك جهت شستشو و تعويض پانسمان بيماران سوختگي كه با استفاده از علم مكانيك طراحي شده است. در حال حاضر بيماران دچار سوختگي هاي شديد كه خود به تنهايي توان حركت ندارند براي شستشوي محل زخم و پانسمان به صورت هفتگي توسط كادر درمان انجام مي شودكه براي دسترسي بهتر و انجام عمليات بايستي جابه جايي فرد توسط كادر درمان صورت گيرد كه منجر به لهيدگي بدن بيمار و از طرفي با توجه به وزن بيمار فشار به كادر درمان مي باشد. از طرفي تخت قبلي كه توسط اينجانب اختراع شده است با عملكرد مشابه به اين تخت با استفاده از عملكرد مكانيكي عمل بالا و پايين شدن هر تكه از تخت صورت مي گرفت كه اين عمل با اعمال فشار و نيروي پاي اپراتور انجام مي پذيرد و از طرف ديگري، درگير بودن قطعات مكانيكي زيادي جهت انجام اين عمليات از معايب تخت پيشين مي باشد كه در حين كار خرابي و متوقف شدن ناگهاني من جمله شكسته شدن شفت و اتصالات بوده است . معايب ديگر سرعت العمل پايين اين مكانيزم مي باشد . حال با استفاده از جك برقي در وسط هر قوطي و دو ميل راهنما در دو طرف مكانيزم ديگري طراحي شده كه براي جابه جايي هر قطعه با استفاده از اين قطعات و پدال برقي به راحتي صورت مي پذيرد.
موارد یافت شده: 8