لیست اختراعات با مالکیت علي رنجي
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ ثبت: 1386/12/13
خلاصه اختراع:

استفاده از كاتاليست هاي هتروژن در فرآيندهاي شيميايي بخصوص واكنش رفورمينگ، روند فزاينده اي دارد و واكنش هاي بسياري توسط اين كاتاليست ها، كاتاليز مي گردند، كه بعنوان مثال مي توان از ايزومري شدن، حلقه زايي ، هيدروژنه شدن، هيروژن زدائي، اروماتيك زائي و غيره نام برد. مواد فعال اين كاتاليست ها، اغلب عناصر گرانقيمتي نظير Pt و Re و lr مي باشند كه حدود 1٪ وزن كاتاليست را تشكيل مي دهند. در يك دوره استفاده، فعاليت كاتاليست رفورمينگ بتدريج كاهش مي يابد كه توسط اعمال روش هايي خاص احياء مي گردد. ولي پس از چندين براي تكرار اين عمليات، كاتاليست غير فعال شده و نمي تواند توسط احياي مجدد به فعاليت اوليه و خاصيت انتخابي خود باز گردد. بازيافت كاتاليستهاي مستعمل از دو جهت حائز اهميت است: جلوگيري از آلودگي محيط زيست و بدست آوردن ماده اي با ارزش از فلزات موجود در كاتاليستهاي مستعمل - كاتاليست موجود در راكتور پالايشگاه هاي كشور پس از غير فعال شدن ، بدليل عدم امكان بازيافت فلزات با ارزش و همچنين ساخت كاتاليست به كشورهاي سازنده خارجي فروخته مي شود. سالانه مقادير قابل ملاحظه اي از اين كاتاليست ها در صنعت نفت مورد استفاده قرار مي گيرند و در حال حاضر حدود 500 تن از انواع كاتاليست رفورمينگ در راكتور پالايشگاه هاي كشور موجود، و در حال استفاده است. اينگونه كاتاليست ها در صنعت پتروشيمي نيز كاربرد وسيع داشته كه با توسعه مراكز پتروشيمي كشور، مصرف اين كاتاليست ها افزايش خواهد يافت. در اين اختراع بر روي جدا سازي پلاتين از كاتاليستهاي مستعمل كار شده است و روش انحلال براي جدا سازي پلابتن از كاتاليستهاي مستعمل انتخاب شده است. براي مثال از محلول سود سوزآور براي انحلال پايه كاتاليستها و برخي عوامل احياء كننده براي تبديل نمك پلاتين محلول به فلز پلاتين استفاده شده است.

تاریخ ثبت: 1386/07/09
خلاصه اختراع:

فرايندي از قبيل افزايش فشار داي افزايش گشتاور نيروي دستگاه و همچنين مشكلات ظاهري محصول توليد شده مانند شكست مذاب معايب سطحي ايجاد مي گردد اين اختراع كمك فرايندي را معرفي مي كند كه بر پايه پليمرهاي فلوئوردار مي باشد. ابتدا كمك فرايند در مقادي مشخص با پلي اتيلن مخلوط و طي فرايند كامپاندينگ تبديل به مستربچ با غلظت يك تا پنج درصد و سپس به شكل گرانول تبديل شد. در ادامه مستربچ هاي فوق با درصدهاي مشخص با پلي اتيلن مخلوط و در فرايندهاي شكل دهي خواص آنها مورد بررسي قرار گرفته است. در اين اختراع ضمن كاهش آمپر فشار پشت داي دستگاه و افزايش دبي خروجي دستگاه هاي شكل دهي محصول توليدي از صافي سطح شفافيت و صيقلي بودن مطلوبي برخوردار است.

تاریخ ثبت: 1386/01/18
خلاصه اختراع:

هموپليمر و كوپليمرهاي اتيلن مستقيما پاسخگوي برخي از موارد مصرف و نياز بازار نمي باشد كه از جمله دانسيته كم، عايق خوب صوت و حرارت و ... را مي توان نام برد. متخلخل شدن بافت پليمري و توليد فوم هاي پليمري مي تواند خواص مورد نظر را علاوه بر خواص ويژه پلي اولفينها ايجاد كند. به ويزه اينكه در صنايع خودروسازي و بسته بندي و ساختماني از موارد مصرف زيادي برخوردار است. با توجه به مصرف جهاني قابل توجه آن و در راستاي نياز روز افزون داخلي و وجود مواد اوليه پليمري بعنوان خوراك در داخل كشور توليد گرانول قابل انبساط مي تواند به عنوان گريدهاي تازه اي از فرآورده هاي پتروشيمي به بازار مصرف عرضه گردد. به دليل داشتن مسائل و مشكلات توليد اسفنج پلي اتيلن در ايران در اين اختراع براي اولين بار در ايران از فرايند اكستروژن براي توليد اسفنج پلي اتيلن به روش شيميايي استفاده شد. اين فرايند شامل سه بخش Premixingو compounding و molding است. براي توليد گرانول قابل انبساط پلي اتيلن، در اين روش، گرانول پلي اتيلن را با افزودنيهاي مورد نظر و از جمله عامل انبساط كننده با نسبتهاي مناسب مخلوط نموده و به عنوان خوراك اكسترودر با گستره دمايي مناسب و با توجه به زمان عبور پليمر و افزودنيها از اكسترودر شرايط بهينه را براي توليد آميزه قابل انبساط به صورت گرانول به نحوي كه تنها حدود 5% از عامل انبساط كننده وارد عمل شده باشد بدست آورده و آميزه به صورت گرانول تهيه شد. گرانول توليد شده به عنوان خوراك دستگاههاي تزريقي و فشاري جهت توليد قطعات مهندسي مورد نظر در صنايع پلاستيك بكار برده مي شود. در اين فرايند ممكن است از مستربچ عامل انبساط كننده نيز استفاده شود.

موارد یافت شده: 4