لیست اختراعات با مالکیت عليرضا منصفي پور
4 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1390/05/19
تاریخ ثبت: 1390/07/13
خلاصه اختراع:

امروزه استفاده از بلوك هاي پلي استايرني در بحث ساختمان بسيار زياد شده به شكلي كه حتي ديوارها را نيز مي توان به وسيله اين بلوكها با ضخامت كمتر اجرا نمود. در حال حاضر اين بلوكها با قيمت بسيار مناسب به بازار عرضه مي شود كه داراي مزايا و معايبي است. از مزاياي آن مي توان به سبك بودن و ارزان بودن و سرعت اجراي بالا اشاره كرد كه در برابر آن معايبي همچون احتياج داشتن به اندودكاري ضخيم و نيز احتياج داشتن به يك زيرسازي مناسب به چشم مي خورد. عامل ايجاد اين معايب تنها جذب نكردن آب توسط اين بلوكها مي باشد در صورتي كه در نمونه بلوك هاي قبلي اب اين مشكل مواجه نيستيم حال آيا براي رفع اين مشكل از چه راهكارهايي استفاده شده است؟ 1- استفاده از رابيتس 2- استفاده از طوري مرغي 3- استفاده از تركيب سيمان و گچ استفاده از رابيتس اين پوشش جهت زيرسازي از بقيه موارد مناسبتر است ولي به دليل هزينه بالا و سرعت اجراي كار پايين كمتر از اين ماده استفاده مي شود. استفاده از طوري مرغي اين پوشش نيز براي زيرسازي از تمام موارد بالا بيشتر استفاده مي شود كه به دليل جنس اين ماده در بلند مدت زنگ زده و نيز به دليل نداشتن بست محكم و بعد از مدتي گچ اجرا شده بر روي سقف ترك خورده و حتي در بعضي موارد ريزش نيز داشته استفادهخ از تركيب گچ و سيمان اين ملات نيز به جاي ملات گچ و خاك استفاده مي شود و حكم زيرسازي را ندارد و براي زير سازي اين تركيب نيز از همان طوري مرغي استفاده مي كنند البته وزن زياد اين ملات يكي از بزرگترين معايب اين ملات است. در اين پروژه سعي شده كه تا حد بالايي مشكلات نام برده بررسي و به بهترين شكل برطرف شود. بزرگترين مشكل در نمونه هاي قبلي عدم جذب آب بود كه در نمونه ساخته شده با توجه به مواد استفاده شده جذب سطح بالايي از آب را مشاهده مي كنيم به صورتي كه موادي مانند خاك اره mdf و تركيبات سيليكاتي استفاده شده شديدا جاذب آب هستند و مواد سلولوزي نيز كه بعد از پاشش رزين بر روي رزين قرار مي گيرند نيز نقش بسزايي در جذب آب دارند و اين خود باعث چسبندگي راحت ملات هايي مانند سيمان و گچ به اين نوع بلوك ها مي شوند. جهت جلويگري از ايجاد شكست سطح گچ پس از مدتي كه اين بلوك ها بر اثر حرارت منقبض مي شوند از الياف اسپيرالي استفاده شده جهت ايجاد تخلخل در رزين توليدي از مواد پايه سيليكاتي استفاده شده و جهت تقويت و افزايش باربري استاتيكي و ديناميكي از الياف ابداعي SEP استفاده شده است البته از مواد پايه رزين الياف پلي مري ريز تراشه هاي گياهي تركيبات كمباين شده و الياف سلولزي بصورت اسپري در ملات استفاده شده است. ضخامت نهائي تمام شده بعد از اجرا رزين روي لوك هاي پلي استايرن برابر سه ميليمتر مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1390/03/09
تاریخ ثبت: 1390/04/12
مخترع/مخترعان: اسماعيل معصومي
خلاصه اختراع:

‏امروزه اهميت راهها، بزرگراهها و آزاد راهها در توسعه جوامع بشري بر كسي پوشيده نيست .نقش بسيار مهم راهها در ارتباط بين روستاها، شهرها و كشورها و نيز جابه جايي انسان و كالا، غيرقابل انكار است و به جرات مي توان گفت كه ميزان راههاي موجود ‏در هر كشوري از مظاهر توسعه يافتگي آن كشور به شمار مي رود .بهبود پارامترهاي مقاومتي خاك هاي ريزدانه همواره مورد توجه مهندسين عمران بوده است .تثبيت خاك، اصلاح و بهبود خواص مهندسي آن براي تامين اهداف از پيش تعيين شد. اطلاق مي شود. از مصالح تثبيت كننده جهت ايجاد خاكريزها،لايه هاي اساس، زيراساس و خاك بستر روسازي ها و حتي گاهي اوقات به عنوان يك لايه رويه مي توان استفاده كرد. آهك، سيمان و قير سه ماده اصلي جهت تثبيت خاك به روش سنتي محسوب مي گرد‏ند.در قالب فن آوري هاي نوين، مواد پلي مري به بازار عرضه شدند. تمامي پلي مرها قابليت تثبيت كنندگي خاك را ندارند. سرعت بالا و سهولت اجرايي به خصوص در امور نظامي احداث باندهاي فرود اضطراري و راه سازي سريع) موردنظر است، دراين راستا براي اولين بار عملكرد پلي اتيلن ترفتالات ،درزمينه تثبيت خاك د‏ر قالب آزمايش نسبت باربري كاليفرنيا ( CBR ‏) ارزيابي شد. نتايج آزمايش ( CBR ‏) بروي يك ‏نمونه ماسه سيلتي حاكي از افزايش مقدار درصد CBR ‏خاك ٨١٣ ‏درصد در حالت خشك و بيش از 1140درصد در حالت اشباع در بهينه 6/0%‏وزني مي باشد. كلمات كليدي: خاك ماسه ايي سيلتي،تثبيت خاك، پلي اتيلن ترفتالات ، نسبت باربري كاليفرنياCBR

تاریخ اظهارنامه: 1389/11/09
تاریخ ثبت: 1389/12/14
خلاصه اختراع:

خلاصه اختراع ديوار پيش ساخته ايران اسكرين: در بازاررقابتي كنوني صنعت ؛ افراد و يا موسساتي موفق خواهند بود كه توانسته باشند به سرعت نياز روز جامعه را پاسخ گويند. اما پاسخگويي سريع به اين مورد؛ نيازمند ايده مناسب؛ سرعت در طراحي و توليد ايده راهبردي مي باشد. ديوارهاي كنوني كه در ايران در حال اجراء مي باشد هم از نظر اجرا بسيار وقت گير مي باشد و حجم فضاي محيط ساختمان را بسيار كاهش مي دهند كه اين موضوع در ساخت ساختمان هاي امروزي به دليل كوچك بودن و نياز به سرعت بالا در ساخت مشكلي بسيار مهمي مي باشد و چون بعضي از ديوارهاي ساختمان احتياج به مقاومت فشاري بالايي دارند به جزء آجر و بتن آرمه نمي توان براي آنها جايگزيني گذاشت. در ديوار طراحي شده چون ضخامت بسيار كمي دارد (حدود 6 سانتي متر) مساحت مفيد ساختمان را مي توان تا حد قابل ملاحظه اي افزايش داد به طوري كه با محاسبات انجام شده؛ در يك واحد ساختمان 100 متري كه به وسيله آجر ساخته شده و اسكلت آن بتن آرمه است فضاي مفيد حدود 7/89 مي باشد ولي با ديوار ارائه شده حدود 4/96 متر مي باشد و از نظر سرعت اجراي كار نيز با محاسبات انجام شده از چهار نفر نيروي كار در يك روز كاري حدود 58 متر مربع از اين ديواررا مي توان اجرا نمود.

تاریخ ثبت: 1390/11/06
مخترع/مخترعان: نويد رشيدي
خلاصه اختراع:

در قبل ديوارهايي با محيط ميراكننده ي ژله اي وجود داشت كه در برابر ارتعاشات و موج ناشي از صوت بسيار مناسب بود مقاطع جدار نازك حتي در زمان جنگ به وسيله ي بشكه هاي نفتي ايجاد مي شد كه مقاومت خوبي در برابر موج انفجار و نيروي وارده كه به وسيله ي انفجار پمپ با مواد انفجاري ايجاد مي شد مقاومت خوبي نشان مي داد. اما تاكنون اين مدل صنعتي سازي نشده و به وسيله ي مواد و لايه هايي كه بتوان اين ديوار را بهينه سازي كرد و مقاومت آن را تا حد ممكن بالا برد وجود نداشته كه در اين پروژه سعي شده تا به وسيله ي لوله هاي فولادي و مواد پليمري انجام گردد. روشي كه در اني پژوهش به آن پرداخته شده به گونه اي كه در چند مرحله انرژي موج زلزله جذب مي شود به صورتي كه حداقل انرژي موج به بتن نهايي مي رسد سپس توسط نوع جديدي از بتن و همين طول با طرز قرار گرفتن خاص آرماتورها و استفاده از ميراگرها اثر بار ديناميكي و يا زلزله را خنثي مي كند و آسيب ها را به حداقل مي رساند. در اين طرح با بكارگيري روش هاي ياد شده ضمن افزايش باربري سازه از بروز خسارات به تجهيزات داخل آن جلوگيري كرده و امكان استفاده از سازه امن را بعد از زلزله و يا انفجار فراهم مي سازد. امواج زلزله هنگام عبور از لايه هاي مختلف زمين در حال انعكاس شكست و جذب مي شوند در اين تحقيق در طرح پيشنهادي از خصوصيات تخلخل براي ايجاد هر چه بيشتر نمودن جذب استفاده شده است. سازه هاي مقاوم شده انفجاري عموما در مقابل زلزله نيز باربري مناسبي دارند. جهت توزيع و جذب موج در زمين ژئومبين به صورت لايه هاي بسيار نازك با ضخامت طراحي در لايه هاي خاك استفاده مي شود. دلايل استفاده كردن از مواد اين طرح عباتند از آن: قابليت افزايش مقاومت در جهت دلخواه مقاوم در برابر خوردگي و فرسودگي وزن بسيار كم (براي تقويت ديوار برشي وزن ديوار اضافه نخواهد شد و در نتيجه نيازي به تقويت پي نمي باشد) مقاوم در برابر بارهاي متناوب ديناميكي و تكراري ( استفاده در پلها به دليل خستگي ناپذير بودن) افرزايش رفتار شكل پذير سازه سرعت بكارگيري و نصب بالا رفتار تقريبا يكسان از لحاظ انبساط و انقباض با بتن قابليت حمل آسان صرفه اقتصادي، عليرغم بالاتر بودن قيمت واحد خود مواد كامپوزيت نسبت به مصالح ديگر از جمله از مزايا اين طرح مي باشد كه اين مواد به كار رفته از لحاظ اقتصادي و كاربردي مناسب مي باشد.

موارد یافت شده: 4