لیست اختراعات با مالکیت عليمحمد تمدن
6 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 6
تاریخ اظهارنامه: 1390/07/06
تاریخ ثبت: 1391/04/10
خلاصه اختراع:

در روش غير فعال نمودن آنزيم پكتين متيل استراز در آب ليمو، امواج اولتراسونيك به عنوان عامل اصلي تخريب و يا تغيير شكل جايگاه فعال آنزيم عمل مي كند. امروزه در صنعت توليد آب ليمو، مسئله ي دوفاز شدن آن طي نگهداري مشكلي اساسي مي باشد. جالب توجه است كه اين مشكل به علت وجود آنزيم پكتين متيل استراز به صورت طبيعي در آب ليمو مي باشد كه موجب رسوب پكتين در ته شيشه هاي آب ليمو و ايجاد حالت نامطلوب در آن مي گردد. امروزه در صنعت براي جلوگيري از ايجاد اين مشكل، آب ليمو را در دماي ۹۰ درجه به مدت ۲ دقيقه پاستوريزه مي كنند تا آنزيم را غير فعال كنند.. اين اعمال فرايند حرارتي، موجب از بين رفتن ميزان زيادي ويتامين خصوصا ويتامين سي مي شود و موجب كاهش ارزش تغذيه اي مي شود. امواج اولتراسونيك با استفاده از خاصيت ايجاد كاويتاسيون نقطه اي، موجب غير فعال شدن اين آنزيم در دما و زمان كمتر مي شود. از مزاياي اين روش، افزايش كيفيت و توليد آب ليموي پايدار به ميزان چند برابر روش هاي پاستوريزاسيون با فرايند حرارتي و كاهش هزينه، انرژي و زمان توليد و اقتصادي بودن محصول توليد شده همراه با حفظ كيفيت آن مي باشد.

تاریخ ثبت: 1391/04/10
خلاصه اختراع:

توليد رنگ و نگهدارنده ي طبيعي از طريق استخراج و جزء به جزء كردن تركيبات بيواكتيو (پلي فنوليك، آنتوسيانين و آنتي اكسيدان) از كلم قرمز به منظور كاربرد گسترده در صنايع غذايي و دارويي در مورد توليد نگهدارنده و رنگ طبيعي از كلم قرمز، حلال قطبي آب- اتانول ۵۰: ۵۰ مي تواند به عنوان عامل اصلي در خارج كردن تركيبات رنگي و آنتي اكسيداني ذكر شود. به بيان ديگر، در توالي استخراج و گذشتن عصاره ي تام از ستون حاوي فاز ثابت رزيني، در ابتدا عصاره ي تام توسط آب شسته مي شود و كليه ي قندهاي محلول در آب و عواملي كه مي توانند در استفاده هاي بعدي از عصاره تداخل ايجاد كنند، خارج مي شوند. سپس حلال آب- اتانول ۵۰ : ۵۰ استفاده مي شود كه مي تواند بيشترين ميزان رنگ و آنتي اكسيدان را با خود حمل كند و پس از آن اتانول ۱۰۰ درصد براي شستن تركيباتي مثل كلروفيل به كار رود. از ماده ي فعال استخراج شده از كلم قرمز مي توان به عنوان رنگ طبيعي در صنايع غذايي و دارويي استفاده نمود. همچنين به علت وفور تركيبات پلي فنوليك و ساختار فنولي آنتوسيانين ها، ماده ي استخراج شده داراي خاصيت آنتي اكسيداني قوي و در نتيجه موثر در درمان سرطان، آلزايمر، بيماري هاي قلبي و عروقي و ديابت مي باشد و مي توان از اين تركيبات به عنوان مكمل غذايي در پيشگيري از بيماري هاي مذكور در صنايع دارويي استفاده نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1391/12/22
تاریخ ثبت: 1392/06/22
خلاصه اختراع:

فرآورده دارويي فاكتور محرك رشد گرانولوسيتي (GCSF) از كاربردي ترين فراورده هاي دارويي در بيماران شيمي درماني در ايران و جهان مي باشد. از آنجاكه طول اثر اين فراورده كوتاه است و نياز به تزريق مكرر روزانه دارد، شركت داروسازي روش- هافمن (Roche-Hoffmann) كه بزرگترين شركت داروسازي جهان در توليد داروهاي پروتييني و زيستي مي باشد با تكنيك پگيلاسيون فراورده Neulasta را به بازار عرضه نموده است كه PEG-GCSF 20KD مي باشد و بدليل انحصاري بودن از قيمت بسيار بالايي برخوردار است و عملا امكان استفاده داخلي ندارد. لذا در اين راستا در مركز تحقيقات نانوفناوري و زيست مواد دارويي دانشكده داروسازي شيراز فراورده مذكور بر پايه متدهاي خاص و تكنيك هاي ابداعي سنتز و فرموله گرديد. نتايج آزمايشات برون تن (in-vitro) و درون تن (in-vivo) نشان داد كه فرآورده مذكور داراي انطباق كامل با نمونه استاندارد مي باشد و مي تواند با اطمينان در بازار داخل و خارج مورد استفاده قرار گيرد. به علاوه فراورده PEG-GCSF 40KD نيز سنتز گرديد و نتايج مطالعات حيواني نشان داد كه از برتري كامل از نظر طول و قدرت اثر نسبت به فراورده PEG-GCSF 20KD برخوردار است و مي تواند پس از انجام مطالعات بيشتر حيواني-انساني به عنوان يك فراورده دارويي كاملا نوين وارد بازار دارويي گردد. همچنين مطالعات نشان دهنده پايداري قابل قبول فراورده هاي سنتز و فرموله شده جهت نگهداري طولاني مدت مي باشد. لازم بذكر است فرايند سنتز و فرمولاسيون بگونه اي بهينه سازي گرديده است كه براحتي امكان صنعتي شدن در داخل كشور را دارد و در اين راستا برخي از كارخانجات معتبر داروسازي داخلي متقاضي توليد صنعتي فراورده مي باشند.

تاریخ ثبت: 1391/12/26
خلاصه اختراع:

نانو انكپسولاسيون تركيبات بيواكتيو (پلي فنوليك - انتوسيانين و آنتي اكسيدان ) حاصل از كلم قرمز به منظور افزايش پايداري و دسترسي زيستي اين تركيبات در بدن

تاریخ اظهارنامه: 1392/07/21
تاریخ ثبت: 1393/01/24
خلاصه اختراع:

پاكلي‏تاكسل به عنوان يك عامل آنتي نئوپلاستيك در بيماران مبتلا به سرطان به وفور مورد استفاده قرار مي‏گيرد. متأسفانه به دليل حضور كرموفور اي ال در فرمولاسيون اين دارو عوارض جانبي جدي مشاهده مي‏شود. لذا شركت Samyang كشور كره اقدام به ساخت نانوميسل‏هاي حاصل از كوپليمر mPEG-PLA با استفاده از mPEG با وزن مولكولي 2 كيلو دالتون و بارگذاري شده با داروي پاكلي‏تاكسل كرده كه هم‏اكنون در كانادا تا مرحله بررسي هاي باليني به عنوان جايگزين فرمولاسيون رايج آن پيش رفته است و به نظر مي‏رسد فرمولاسيون مناسبي جهت جايگزيني فرمولاسيون حاضر باشد. در آزمايشگاه زيست مواد دارويي واقع در مركز تحقيقات نانوفناوري در دارورساني دانشگاه علوم پزشكي شيراز، كوپليمر mPEG-PLA با استفاده از mPEG با وزن مولكولي 5 كيلو دالتون و در سه نسب 1:25، 1:50 و 1:100 به روش پليمريزاسيون باز شدن حلقه سنتز و خالص سازي شد. سپس بارگذاري داروي پاكلي تاكسل به روش رسوب گذاري نانو در آن انجام و نشان داده شد نانوميسل‏هاي بارگيري شده با پاكلي تاكسل اندازه ذره‏اي و ميزان بارگيري مقبول و مناسبي دارند كه قابليت ورود به مطالعات حيواني و انساني را دارا مي باشند. لذا كوپليمر طراحي شده جديد ضمن داشتن نوآوري از نظر ساختاري نسبت به فراورده Genexol PM داراي اختصاصات كافي جهت ورود به مراحل باليني مي باشد. افزون بر اينكه متد سنتز به گونه اي طراحي شده است كه به آساني و ارزاني قابليت صنعتي شدن را دارا مي باشد.

تاریخ ثبت: 1401/05/31
خلاصه اختراع:

ايرينوتكان اولين مشتق نيمه سنتزي محلول در آب از كمپتوتسين براي ورود به آزمايشات باليني بود. با نام تجاري Camptosar® براي استفاده در درمان سرطان روده بزرگ متاستاتيك راجعه در دسترس است. پس از توسعه اوليه نمونه در ژاپن، مجوز اين دارو به چندين شركت داروسازي مختلف داده شد و به خوبي تحت يك برنامه توسعه جهاني ارائه شد. اين دارو جهت درمان سرطان نظير سرطان روده بزرگ، سرطانهاي ريه، روده بزرگ، مري، معده، لوسمي و لنفوم و همچنين گليوما بدخيم سيستم عصبي مركزي، تأييد اوليه در ايالات متحده به عنوان يك درمان خط دوم براي سرطان كولوركتال متاستاتيك بكار مي رود. جهت افزايش بارگيري تركيبات سايتوتوكسيك نامحلول در آب نظير ايرينوتكان، از پلي اتيلن گليكول هاي چنددندانه به عنوان حامل استفاده مي شود. محل هاي فعال در انتها هاي هريك از بازوهاي پلي اتيلن گليكول چنددندانه از يكديگر خيلي دور مي باشند و مستقل از هم رفتار مي كنند. اين خصوصيت به حذف ممانعت فضايي و همچنين به تكميل بارگيري و بهبود محلوليت مولكول هاي دارويي بارگيري شده كمك خواهد كرد. در اين اظهارنامه روشي براي اتصال داروي ايرينوتكان به پليمرهاي چند دندانه معرفي شده است كه در مقايسه با ساير روش هاي ارايه شده، بسيار موثر بوده و موجب سهولت در دارورساني مي باشد. مزاياي روش ارايه شده بازده توليد بالا نسبت به ساير روش هاي موجود، هزينه پايين تر، كاهش توليد محصولات جانبي، زيست سازگاري بالا، طولاني شدن زمان گردش خون، تجمع بيشتر در تومور، خلوص مناسب محصول نهايي وحلاليت مناسب دارو در محدوده 50 ميلي گرم بر ليترمي باشد. A method for synthesis the anticancer drug multiarm polyethylene glycol-irinotecan

موارد یافت شده: 6