لیست اختراعات با مالکیت
علیرضا کیهانی
10 عدد
نيروي محركه اين تراكتر با استفاده از يك موتور 150 سي سي تامين شده. همچنين براي كنترل قسمت هاي حركتي و كنترلي (مانند گاز، دنده، گرانيگاه و زاويه چرخها) توسط نيروي باد كنترل ميشود. با پمپ بادي كه در قيمت نيروي محركه تعبيه شده هواي فشرده شده در مخزن مخصوص ذخيره گرديده، سپس با استفاده از جك هاي الكتريكي هواي فشرده شده به محل مورد نظر ميرسد و دستور لازم را انجام ميدهد. سپس با سنسورهاي كار گذاشته تراكتور به طور هوشمند متوجه ميشود كه دستور انجام شده يا خير. همچنين بر روي اين تراكتور يك رايانه به همراه چندين بورد الكترونيكي تعبيه شده تا بتواند وضعيت داخلي خود را پايش كرده و دستورات لازم را به سيستم هاي بادي ارسال كند. به علاوه با ماژول مخابراتي كه بر روي تراكتور نسب شده يك كاربر را قادر ميسازد تا تمامي حركات روبات را كنترل كند. همچنين با تعبيه شدن سه GPS و يك قطب نماي ديجيتالي و چهار سنسور دور سنج چرخها (بر روي تك تك چرخها) تراكتور قادر ميباشد تا مكان خود را با دقت بسيار بالايي (كمتر 0.5 متر) در زمين هاي چند هكتاري تشخيص دهد. لازم به ذكر است كه تمام اجزاء الكترونيكي و مكانيكي و نرم افزاري اين تراكتور بومي بوده و ساخت مخترعان آن ميباشد.
محور محرك مجهز به ابزار اندازه گيري عملكرد كششي تاير جهت انجام مطالعات مربوط به وسايل نقليه زميني خصوصاً مطالعات ديناميكي و اطلاع از مقادير لحظه اي كميت هاي فيزيكي وسيله نقليه ابداع گرديده است. اين سامانه به منظور دريافت آني مقادير مؤلفه هاي نيروي وارد بر چرخ هاي محرك به همراه تعيين سرعت دوران لحظه اي ابداع گرديده است. سامانه ابداعي، قابليت اندازه گيري مستقيم بار عمودي ديناميك وارد بر چرخ، نيروي جانبي و گشتاور وارد بر چرخ هاي محرك را بوسيله سه مبدل s-شكل و دو مبدل برشي اندازه گيري نيرو داراست. مقاومت غلتشي، نيروي كششي و فاصله نقطه اثر نيروي مقاومت غلتشي از مركز ناحيه تماس خاك و تاير به طور غير مستقيم نيز از طريق معادلات كمكي با كمترين مفروضات ساده كننده قابل محاسبه اند.
چرخ دينامومتري غيرمحرك و فرمان پذير وسايل نقليه جهت انجام مطالعات مربوط به وسايل نقليه زميني خصوصاً مطالعات ديناميكي، اطلاع از مقادير لحظه اي كميت هاي فيزيكي وسيله نقليه ابداع گرديده است. اين سامانه به منظور دريافت آني مقادير مؤلفه هاي نيروي وارد بر چرخ هاي غير محرك فرمان پذير به همراه تعيين سرعت دوران و زاويه فرمان لحظه اي ابداع گرديده است. سامانه ابداعي، قابليت اندازه گيري مستقيم بار عمودي ديناميك وارد بر چرخ، گشتاور ناوشي ، گشتاور غلتشي و گشتاور برگردان را بوسيله چهار مبدل s-شكل اندازه گيري نيرو داراست و نيروي مقاومت غلتشي، نيروي جانبي و فاصله نقطه اثر نيروهاي عكس العمل سطح از مركز ناحيه تماس خاك و تاير به طور غير مستقيم از طريق معادلات كمكي با كمترين مفروضات ساده كننده قابل محاسبه اند.
بقاياي گياهي و ساير فرآورده هاي كشاورزي در يك چرخه طبيعي تجزيه شده و بعنوان مواد آلي براي اصلاح بافت خاك براي حيات گياهان زراعي ، باغي و گلخانه اي مورد استفاده قرار مي گيرند. همچنين حاصلخيزي خاك با استفاده از كود سبز بهبود مي يابد. برگ ها از جمله بقاياي گياهي مي باشند كه در فصل پاييز و زميستان از درختان جدا شده و برروي زمين مي ريزند، و براي جمع آوري آنها، با توجه به شرايط آب و هوايي و مرطوب بودن با مشكلاتي زيادي روبرو هستيم. جمع كردن برگ ها از سطح خيابانها و چمنزارها و پارك ها و بوته زارها اغلب زمان زيادي صرف كرده و كار پر هزينه اي مي باشد، كه اغلب سازمان ها و شهرداري ها و اماكن داراي فضاي سبز سالانه هزينه بسيار زيادي را براي جمع كردن آن صرف مي كنند. از برگ ها بعنوان محصولي براي خوراك دام ها (بعد از عمل آوري شيميايي و بيولوژيكي) نيز استفاده مي شود. جهت خوراك دام، برگ ها را بوسيله عمل آوري با نيتروژن غني سازي مي كنند. استفاده از اوره به عنوان منبع آمونياك مي تواند يكي از بهترين گزينه در عمل آوري برگ ها باشد. عمل آوري گياهي با انواع مواد شيميايي عملكرد دام ها را افزايش مي دهد. در بعضي مناطق از فشار آب و در برخي ديگر از ماشيني كه شبيه به غلتك دستي مي باشد و روي سطح استوانه اي آن سيخكهايي قرار دارد، به جمع آوري برگ ها در فضاي سبز مي پردازند. در بعضي از مكان ها براي جمع آوري برگ ها از دمنده هاي پشت كارگري استفاده مي شود. اين برگ جمع كن با دميدن باد، برگ ها را در يك مكان جمع كرده و سپس آنها را با دست جمع آوري مي كند. اين برگ جمع كن ها كارايي كمي داشته و تنها براي فضاهاي كوچك و باغچه ها مناسب است. در تمامي مراحل جمع آوري برگ ها توسط ماشين هاي اشاره شده در بالا حداقل چهار كارگر مورد نياز است و در بعضي موارد بايد پس از جمع كردن برگ ها در يك مكان، آنها را در كيسه ريخته و به مكان مورد نظر حمل كرد كه اين روش جمع آوري و حمل و نقل برگ ها پر هزينه مي باشد. از جمله فاكتورهاي مهم براي جمع آوري برگ ها مي توان به احتياجات زماني و ارزش گذاري براي مردم در رفت و آمد عمومي و كاهش هزينه جمع آوري برگ ها و همچنين فرآوري آن ها اشاره كرد. برگ جمع كن اين اختراع حاضر از نوع كششي تراكتوري مي باشد و توسط محور تواندهي تراكتور قدرت مورد نياز را دريافت مي كند، و با سيستم دهش برگ ها را جمع آوري و با سيستم مكش و دهش، مكانيزم هاي ساده و ارزان، قابليت مونتاژ و دمونتاژ آسان به منظور افزايش سرعت تعمير و نگهداري، هزينه اوليه خريد دستگاه و خصوصا قابليت نصب آن به پشت تمامي تراكتورهاي رايج داخل كشور اشاره نمود. اين خصوصيات باعث افزايش ميزان بازار پسندي هر گونه دستگاهي خواهد شد كه دستگاه حاضر نيز از اين مستثني نخواهد بود.
تراكتور براي مكانيزه كردن فعاليت كشاورزي در كشورهاي در حال توسعه، به عنوان منبع اصلي توان تلقي مي گردد. براي كاهش هزينه هاي توليد، شناخت و آگاهي كافي از عملكرد وسائل پيچيده امروزي ضروري است كه جايگاه خاصي در كشاورزي و نقش مهمي در افزايش توليد محصول دارند. يكي از بخش هاي كشاورزي كه انرژي زياد را مي طلبد، آماده كردن زمين و تهيه بستر براي كشت مي باشد. در اين تحقيق ارائه طرح و ساخت يك دستگاه دينامومتر اتصال سه نقطه براي اندازه گيري و ثبت مولفه هاي نيروي كششي انجام شد. اين دينامومتر براي تراكتورهاي گروه I,O طراحي و ساخته شده است كه مجموعه شاسي بوزن 49 كيلوگرم و به شكل U و ارائه مي باشد كه امكان استفاده از محور تواندهي را فراهم مي سازد. دينامومتر فوق قادر به اندازه گيري نيروهاي افقي و عمودي وارده به بازوهاي اتصال سه نقطه تراكتور مي باشد. سيستم از سه قسمت شاسي، مبدلهاي حساس اندازه گيري نيرو و سيستم تحصيل و ثبت داده تشكيل شده است. پس از كاليبره كردن مبدل هاي نيرو و نصب آنها روي شاسي، مجموعه سيستم در مزرعه با تراكتور و گاو آهن برگرداندار مورد آزمايش قرار گرفت. آزمون مزرعه اي نشان داد كه دينامومتر بخوبي قادر به اندازه گيري و تجزيه نيروها روي بازوهاي اتصال سه نقطه مي باشد و سيستم تحصيل داده علاوه بر ثبت لحظه اي داده ها قادر است داده ها ترا به صورت نمودار نمايش دهد يا جدول داده ها را حافظه كامپيوتر ثبت نمايد.
به منظور افزايش كيفيت محصولات خشك شده و كاهش ضايعات مرحله خشكاندن مي بايد پارامترهاي اساسي سيستم براساس مقادير محاسبه شده به صورت مداوم در طول فرآيند خشك شدن كنترل گردند. كنترل دقيق اين پارامترها با استفاده از سيستم هاي كنترل خودكار ممكن است. خشكاندن اضافي و بدون كنترل علاوه بر مصرف بيهوده انرژي افزايش ضايعات را نيز به دنبال دارد. به منظور بهينه سازي بازده انرژي در خشك كن هاي خورشيدي همرفت اجباري يك كنترلر طراحي و ساخته شد. دور فن خشك كن به عنوان متغير كنترلي در نظر گرفته شد. بازده خشك كن با توجه به روابط تعيين شده و پايش دماهاي هواي ورودي به جمع كننده، هواي خروجي از جمع كننده و هواي خروجي از محفظه خشك كن با استفاده از 3 حسگر دما به دست آمد. با استفاده از نرم افزار كنترل خشك كن بازده فعلي و بازده بهينه خشك كن محاسبه و با يكديگر مقايسه شد. در صورت برابر نبودن اين دو بازده، پس از محاسبات لازم دور موتور به گونه اي تغيير مي يافت كه بازده كنترلي خشك كن با بازده بهينه برابر شود. به منظور ارزيابي سيستم كنترل خودكار، آزمايش هايي در 3 تكرار انجام شد و نتايج نشان داد كه سيستم كنترل خودكار فن قادر است به خوبي دور فن را به دور كنترلي مورد نظر براي تامين بازده بهينه برساند. هم چنين با استفاده از اين سيستم، بازده كنترلي دقيقا برابر با بازده بهينه خشك كن مي شود به طوري كه در طول يك روز كاري خشك كن همواره با بالاترين بازده خود، كار مي كند. با استفاده از نرم افزار SPSS12 آزمون نمونه هاي جفتي براي دو بازده كنترل شده و بازده كنترل نشده با توزيع t-student انجام شد و نتايج نشان داد كه با اطمينان 99% بازده كنترل شده به طور بسيار معني داري بيشتر از بازده بدون كنترل است.
موارد یافت شده: 10