لیست اختراعات با مالکیت غزل لبيكي
1 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 1
تاریخ اظهارنامه: 1387/10/16
تاریخ ثبت: 1388/04/20
خلاصه اختراع:

اريترومايسين يكي از پر كاربردترين داروهاي مصرفي در ايران و جهان است. به همين دليل بالا بردن بازده كاهش هزينه ها و بهينه سازي شرايط توليد اين داروي وارداتي در داخل كشور بسيار حائز اهميت است. در همين راستا تركيبات محيط كشت ميكروارگانيسم ها بروي رشد پارامترهاي سينتيكي و توليد محصولات اثر زيادي دارند. در اين اختراع از آرد كنجاله كلزا - كنجاله روغن گيري شده و آسيا شده دانه كلزا - كه حاوي مقادير زيادي پروتئين، فيبر و رطوبت بوده و در ايران نيز به وفور توليد مي شود و در دسترس است و داراي قيمت بسيار ارزاني است. به جاي ساير منابع متداول نيتروژني نظير آراد سويا، روغن سويا و ... استفاده و نتايج بررسي شده است. نتايج حاصله نشان داده است كه استفاده از مقدار مشخصي از آرد كلزا در محيط كشت توليد اريترومايسين نسبت به همان ميزان آرد سويا باعث توليد مقدار بيشتري از محصول اريترومايسين مي شود بازده توليد نيز به اندازه 1.7 برابر بيشتر مي شود. از سوي ديگر در صورت استفاده از آرد كنجاله كلزا، طول فرايند كوتاهتر شده و همچنين در مرحله خالص سازي و جداسازي محصول نيز از هزينه هاي تحميلي استخراج روغنها به سيستم جلوگيري مي شود اين نكات در صنعت توليد آنتي بيوتيك ها اهميت داشته و به همين دليل استفاده از كنجاله آرد كلزا را به ساير منابع نيتروژني ارجح مي دارد. در اين اختراع براي توليد اريترومايسين از باكتري رشته اي saccharopolyspora erythraea استفاده شده است. دوره گرماگذاري 11 روز ، دور شيكر 220rpm ، دماي انكوباتور 33C و PH اوليه محيط 6/8 بوده است. در طμول فرايند تغييرات مورفولوژي باكتري PH، بيومس ، برخي پارامترهاي تخمير نظير شدت توليد بيومسγX سرعت ويژه رشد باكتريμ شدت ويژه توليد ارتيرومايسين qcy ، شدت توليد اريترومايسينγery و بازده توليد اريترومايسين نسبت به بيومس yery/bio اندازه گيري شده است ميزان اريترومايسين تام ، اريترومايسين A و فعاليت اريترومايسين توليد شده به ترتيب به روشهاي اسپكتروفتومتري، HPLC و ميكروبيولوژيك سنجيده شده است. بر طبق نتايج به دست آمده استفاده از آرد كلزا در مقايسه با آرد سويا در محيط كشت پايه، موجب افزايش توليد اريترومايسين شده است. بطوريكه نسبت اريترومايسين توليد شده در محيط حاوي آرد كلزا، در غلظتهاي 10، 20، 30، 35، 40 و 50 گرم در ليتر به ترتيب 2/09 ، 2/47 ، 1/49 ، 1/28 ، 0/7 و 1/23 برابر اريترومايسين توليد شده در محيط حاوي آرد سويا بوده است.

موارد یافت شده: 1