لیست اختراعات با مالکیت
فرزانه محمدي
4 عدد
در كار انجام شده، ساخت غشاي ميكروفيلتر سراميكي ژئوپليمري با استفاده از سرباره آهن بازيافتي انجام شده است كه در صنايع تصفيه آب و فاضلاب و پساب كارخانهها كاربرد دارد. سرباره آهن دورريز كارخانههاي ذوب آهن است كه در اين كار با بازيافت آن، محصولي ارزشمند تهيه شده است. با توجه به ضعفهاي غشاهاي ميكروفيلتر كه تا به حال ساخته شدهاند، مانند هزينه ساخت بالا، مقاومت شيميايي و مكانيكي پايين و بازده پايين، و همچنين براي تكميل كار انجام شده توسط محققان و مهندسان پيشين ساخت اين غشا، اين فرآيند براي بهبود ضعفهاي عملياتي پيشين ارايه شده است. براي ساخت اين غشا از سديم هيدروكسيد، آب مقطر و سرباره آهن استفاده شده است. تجهيزات مورد نياز براي ساخت اين غشا دستگاه پرس ده تن، قالب استيل ديسكي، همزن و محفظه ساخت، و ابزار اندازهگيري است. براي تست كارايي و بازده غشاي ساخته شده، از پايلوت ساخته شده براي فرآيندهاي غشايي استفاده شده است كه شامل سيستم پمپاژ و لولهكشي استيل و وسايل اندازهگيري فشار و دبي است. غشاي مذكور با تئوري فرآيند ژئوپليمري شدن آلومينا و سيليس موجود در سرباره تهيه شده است. از تركيب مقدار مشخصي از محلول سديم هيدروكسيد با سرباره آهن، خمير ژئوپليمري تهيه شد و در دستگاه پرس، به صورت ديسكي قالبگيري شده و ديسكها براي مدت معيني در دما و رطوبت محيط در ظرفي در بسته قرار داده شد، و بعد از آمادهسازي در ماژول مناسب قرار گرفت و با استفاده از پايلوت فرآيند غشايي مورد ارزيابي شد. براي ارزيابي بازده غشا، پسابي با كدورت بالا متشكل از امولسيون آب و روغن و پسابهاي روغني مختلف با تركيب حدودي 3 درصد روغن-آب مورد استفاده قرار گرفت كه بعد از عبور از غشا آب كاملا شفاف به دست آمد.
به دليل نياز روز افزون به انرژي و مشكلات ناشي از سوختهاي فسيلي، در سالهاي اخير تلاشهاي زيادي براي يافتن سوخت¬هاي جايگزين انجام گرفته است. بيوديزل يك سوخت پاك است كه از منابع قابل تجديد مانند روغن دانه هاي گياهي، روغن هاي پسماند غذايي و جلبك ها توليد ميشود. در فرايند توليد بيوديزل، هدف، يافتن راهكارهايي است كه راندمان فرايند توليد را تا حد ممكن افزايش داده و خصوصيات بيوديزل توليد شده مطابق با استانداردهاي موجود باشد. بدليل نقش اساسي كاتاليست در توليد بيوديزل، بكار بردن كاتاليست مناسب، نكته كليدي توليد اقتصادي اين سوخت است. كاتاليست هاي موجود داراي معايب زيادي هستند، از جمله عدم توانايي در كاتاليز كردن روغن هاي با اسيد چرب بالا، جداسازي هزينه بر كاتاليست ، تشكيل محصول نامطلوب صابون و ژل شدن محصول نهايي (كاتاليست بازي همگن)، نرخ بسيار آهسته واكنش، نياز به دماي واكنش بالا، نسبت بالاي مولي الكل به روغن، مشكلات جدي محيط زيستي و خوردگي(كاتاليست اسيدي همگن)، هزينه توليد بسيار بالا ، فرايند توليد پيچيده (كاتاليست ناهمگن) و در كاتاليست آنزيمي معايبي چون هزينه بالاي آنزيم، نرخ پايين واكنش و غير فعال شدن آنزيم . در اين طرح 4 نوع نانوكاتاليست اكسيد كلسيم/ نانورس بنتونيتي (CaO/Na Montmorillonite ، CaO/K10 Montmorillonite ، CaO/Cloisite 15A ، CaO/Cloisite 30B) توليد شد كه علاوه بر قابليت توانايي كاتاليز كردن روغن با اسيد چرب آزاد بالا، جداسازي آسان كاتاليست از مخلوط واكنش با كمترين هزينه و قابليت بازيابي مجدد، از لحاظ اقتصادي نيز داراي اصل اول صنعتي شدن است، بدليل در دسترس بودن مواد تشكيل دهنده (بنتونيت يكي از خاكهايي است كه در كشور ما به وفور يافت ميشود) و سهولت توليد كاتاليست.
در ازمايش تداخل نوارهاي تداخلي به علت اختلاف راهي كه پرتوهاي نوري از دو منبع دارند بر روي پرده تشكيل ميشوند در اين طرح اختلاف راه بوسيله تينهاي از ماده شفاف بوجود ميايد به اين صورت كه در ابتدا نور به يك تيغه متوازي السطوح تابيده ميشود و سپس بازتابهاي نور از سطح بالايي و سطح پاييني تيغه با يكديگر تداخل ميكنند حال براي اندازه گيري ضريب شكست جسم شفاف بايستي ابتدا زاويه تابش پرتو را اندازه گرفت سپس با تغيير زاويه تابش اختلاف راه بين دو پرتوي بازتابش از سطوح بالايي و پاييني جسم شفاف تغيير ميكند در نتيجه نوارهاي تداخلي جابجا ميشوند و در حين تغيير زاويه تابش تعداد نوارهاي تداخلي جابجا شده را شمرده و با داشتم طول كوج مگا نور قرمز و ضخامت D و همچنين مقادير SIN ,COSزاويه تابش جايگزين كردن در فرمول مربوطه ميتوان ضريب شكست جسم شفاف را محاسبه كرد.
يكي از چالشهاي كليدي در تحقيقات پزشكي، يافتن نشانگرهاي زيستي است كه ميتوانند اطلاعات مفيدي در مورد بيماريها در مراحل اوليه ارائه دهند. تريپتوفان يكي از 20 اسيد آمينه است كه براي حفظ فرآيندهاي فيزيولوژيكي حياتي انسان ضروري است. سطوح غير طبيعي تريپتوفان مي تواند منجر به پيامدهاي نامطلوب سلامتي شود. تريپتوفان درون زا به عنوان يك نشانگر زيستي با ارزش با كاربردهاي بالقوه به عنوان نشانگرهاي تومور براي نظارت بر سرطان و ارزيابي متاستاز ظاهر مي شود. از اينرو طراحي و ساخت حسگرهايي كه بتواند اين ماده را با گزينش پذيري بالا در مقادير جزئي اندازه گيري كند، گام مهمي در سلامت جامعه است. در اين طرح حسگر تشخيص نشانگر زيستي تريپتوفان براساس حسگر دوگانه پليمر قالب مولكولي-آپتامر پيشنهاد شده است. بدين ترتيب اندازه گيري تريپتوفان در محدوده 0.01 فمتومولار تا 1000 نانو مولار با حدتشخيص 0.003 فمتومولار به كمك پروب الكتروشيميايي فرو/فري سيانيد جهت نشان دادن تغييرات سيگنال الكتروشيميايي انجام مي شود. از مهمترين ويژگي هاي اين نانو زيست حسگر قابليت حمل و نقل، گزينش پذيري عالي و حدتشخيص بالاي آن است كه مي توان از آن بعنوان ابزاري قدرتمند در تشخيص سلول هاي سرطاني استفاده نمود. تا به امروز هيچ نمونه ي داخلي و خارجي مشابه آن وجود نداشته است
موارد یافت شده: 4