لیست اختراعات با مالکیت
فرشاد هاشميان
4 عدد
تا كنون مطالعات زيادي در زمينه wound healing انجام شده كه نتيجه آن انواع مختلفي از dressing مي باشد. اين dressing ها با هزينه هاي زياد توليد مي شوند و غالباً در آنها از موادي چون نقره، يد و برخي از آنتي بيوتيكها استفاده مي شود كه مصرف dressing را محدود مي كند. كيتوزان ماكروفاژها را فعال مي كند، سوكرالفيت موجب تحريك رگزايي مي شود و آلژينات سديم ترشحات زخم را جذب مي كند. بنابراين پوششي كه با استفاده از اين 3 ماده تهيه شده پروسه healing را به شكل قابل ملاحظه اي تسريع ميكند. dressing ساخته شده ترشحات زخم را جذب ميكند، محيطي مرطوب براي بهبود زخم فراهم ميكند و نفوذپذيري بالايي نسبت به اكسيژن و بخارآب دارد و به علت شفافيت امكان مشاهده زخم را به ما ميدهد.اين dressing باتكنيك casting and solvent evaporation تهيه شده و در انواع زخم ها بخصوص زخم هاي مزمن و وسيع با ترشحات زياد در بيماران ديابتي، سرطاني و بيماران بستري قابل استفاده است. كارايي اين dressing روي خرگوش آزمايش شده و نتايج رضايت بخش آن به اثبات رسيده است.
خلاصه: خونريزي از بيني از مشكلات شايع جوامع بشري ميباشد كه تا كنون درمان قطعي وكم عارضه¬اي نداشته است. تركيبات گياهي طبيعي هستند و ميتوانند نسبت به روشهاي موجود در درمان خونريزي از بيني عوارض كمتري داشته و انتخاب مناسبي براي درمان خونريزي بيني ميباشند. هدف توليد شكل دارويي قطره از گياه تره ايراني است كه به صورت سنتي در درمان اختلالاتي مثل مشكلات گوارشي،هموروئيد و انواع خونريزيها استفاده ميگردد. ابتدا عصاره متانولي از گياه تهيه و استانداردسازي براساس ميزان نشاسته نامحلول انجام شد.سپس با تهيه غلظتهاي مختلف از عصاره گياه اثرات ضد خونريزي بيني در فاز ميكرو و ماكروسكوپي بر روي نمونه حيواني وهمچنين عوارض ناشي از جذب سيستميك هم مورد بررسي قرار گرفت.آزمون كنترل ميكروبي در محيط كشت باكتري و قارچ نيز انجام شد. نتايج حاصل از عصاره گيري بازده عصاره را 10-20% نشان داد و همچنين درصد نشاسته نامحلول هم 20-35% گزارش شد. بررسي هاي ميكروسكوپي حضور فيبرين در محل و تغيير قطر عروق را نشان داد و علاوه بر كاهش قابل توجه زمان خونريزي،عوارض سيستميك هم مشاهده نشد.در آزمون ميكروبي هم رشد كلني مشاهده نشد و نمونه ها پس از عصاره گيري فاقد هر نوع آلودگي ميكروبي بودند. در حال حاضر شكل دارويي از گياه تره در ايران و خارج از كشور موجود نميباشد.اميد است با تهيه شكل مناسب دارويي از اين گياه روشي نو منطبق بر طب ايراني اسلامي در درمان خونريزيها از جمله خونريزي از بيني ايجاد شود.
با توجه به اثرات ضد التهابي ، ضد دردي ، آرامش بخشي و ضد اسپاسم گياه چاي كوهي ، اين گياه و فرمولاسيون كپسول آن مي تواند جهت انديكاسيون ديسمنوره اوليه تعريف و مورد استفاده قرار گيرد. جهت تهيه فرمولاسيون كپسول از پودر گياه به روش پركولاسيون وبا استفاده حلال اتانول وآب (20.80) طي سه مرحله عصاره گيري شد.به منظور تهيه گرانول با مقدار بالاي عصاره ،گرانولاسيون طي دو مرحله انجام گرفت .پس از خشك شدن كامل ،گرانول تهيه شده از الك با مش ١٨ عبور داده و توزين شد و در نهايت ١ درصد وزن گرانول ها منيزيم استئارات به فرمولاسيون به عنوان لوبريكانت اضافه گرديد.گرانول ها به ميزان ۵٠ 4 ميلي گرم در كپسول هاي ژلاتيني سخت سايز صفرپر شدند. اين ميزان برابر با ٩٠ تا ١٠٠ ميلي گرم عصاره خشك در هر كپسول ميباشد.بر روي فرمولاسيون نهايي كنترل هاي فيزيكوشيميايي انجام گرفت و همگي مورد تائيد بودند.رديابي تيمول در تست هاي كنترلي توسط دستگاه GC/FID صورت گرفت. براي اين كار ابتدا استاندارد مرجع تيمول تهيه گرديد و منحني كاليبراسيون مطابق فارماكوپه BP رسم و تيمول در نمونه ها ي حاصل از استخراج تعيين مقدار گرديد.
با توجه به اينكه مواد سايتوتوكسيك مورد استفاده در بخش هاي شيمي درماني و ضايعات ناشي از آنها وارد فاضلاب مي شوند و همچنين غير فعال سازي مواد سايتوتوكسيك در كارخانه هاي داروسازي توليد كننده داروهاي ضد سرطان در كشور با صرف هزينه هاي بسيار به روش دستي انجام مي گيرد، دستگاه cytotoxic deactivator طراحي گرديد. اين دستگاه پس از اتصال به لوله فاضلاب، با استفاده از مواد غير فعال كننده استاندارد و با حفظ زمان ايستايي و نگهداشت مورد نياز جهت تكميل فرآيند ) deactivation بر طبق پروتكل هاي جهاني)، فرآيند غيرفعال سازي مواد سايتوتوكسيك را انجام مي دهد و سپس تخليه مواد غيرفعال شده صورت مي گيرد
موارد یافت شده: 4