لیست اختراعات با مالکیت
فروغ ادهمي
3 عدد
امروزه با توجه به پيشرفت هاي صنعتي، مديريت در حفظ و نگهداري سطوح، آلودگي هوا، كمبود هاي آبي در اقصي نقاط دنيا و به ويژه ايران، نياز به مجموعه هاي خودتميزكننده (self-cleaning)بسيار ضروري به نظر مي رسد، كه به راحتي بتوانند در محيط¬ها و فضاهاي مختلف و براي هر سطحي استفاده شوند. به كارگيري مجموعه هاي خودتميزكننده به معناي عدم نياز به تميز كردن سطوح نيست، بلكه نياز به نظافت سطوح كاهش مي يابد و به نوعي حفاظت سطوح را نيز در پي دارد. خود تميز كننده ها مي توانند داراي خاصيت آبگريزي و آبدوستي (يا فرايند فوتوكاتاليزوري) باشند. اختراع حاضر براي اولين بار به روشي نو، به ساخت خودتميز كننده آبگريز بر پايه تيتانيا به شيوه سل شفاف ميپردازد كه داراي هر دو ويژگي آبگريزي و آبدوستي (فوتوكاتاليزوري) است. در اختراع فوق، سل شفاف و بلوريني از تيتانيا سنتز مي شود كه مي تواند بر سطوح مختلف مانند شيشه، سراميك، آجر و سنگ اسپري شود و فيلمي شفاف بر روي سطوح تشكيل گردد. خاصيت آبدوستي همراه با فعاليت فوتوكاتاليزوري فيلم شفاف ايجاد شده، از تركيب تيتانياي دوپ شده با دو يون نيتروژن و فلوئور (جهت انجام فعاليت فوتوكاتاليزوري در محدوده مرئي) ناشي مي شود كه با توجه به روش و تركيب هاي به كار رفته داراي خاصيت آبگريزي، باايده از طبيعت مانند نيلوفر آبي، گلبرگ رز و پرهاي اردك نيز هست. فعاليت فوتوكاتاليزوري فيلم شفاف باعث تجزيه و حذف آلاينده هاي آلي از سطح پوشش داده شده مي شود و با خاصيت آبگريزي، آب از سطح جاري و مانع از ايجاد، لكهاي سطحي ناشي از رطوبت مي¬گردد.
نانو كاتاليست اختراعي يك ماده 3 جزئي است با فرمول شيميايي CuO, SnO2, CaAl,Si4O12H2 كه از 2 جزء مصنوعي و در ابعاد نانومتري و يك جزء طبيعي مي باشد. تهيه اين ماده به هزينهن كمي نياز دارد و از نوع كاتاليست هاي فعال در ناحيه مرئي است. موارد استفاده اين كاتاليست بسيار زياد بوده كه مي توان به تصفيه پساب هاي صنعتي كه حاوي مواد آلي رنگي يا شيميايي مضر براي محيط زيست اشاره نمود.
يكي از مسائلي كه محيط زيست را تهديد مي كند رنگزاهايي است كه در پسابهاي كارخانجات نساجي وارد محيط زيست و آبهاي طبيعي مي شود . اين گونه مواد سمي و گاهي سرطان زا بوده و همچنين به دليل اينكه حضور اين رنگزا ها باعث كدر شدن آبها مي شود امكان دسترسي گياهان آبزي را به نور خورشيد مشكل ساخته ، فتوسنتز را مختل مي كند.روشهاي مختلفي جهت تصفيه تا كنون ارائه شده است از جمله روشهاي بيولوژيكي ، كه به دليل زيست تخريب ناپذيري اين دسته رنگزاها عملا كاربردشان را بي فايده مي سازد. بهترين روش استفاده از جاذبهايي همچون زغال فعال است كه با توجه به گران بودن اين دسته از مواد مي بايد جايگزيني براي آنها پيدا كنمود . امروزه نانورسها در صنايع مختلف كاربرد بسياري دارند . ارزان بودن و در دسترس بودن آنها از دلايل عمده تمايل به استفاده آنهاست .اين ماده به خصوص پايه مونت موريلونيت آن به دليل قابليت جذب زياد مي تواند جايگزين مناسبي براي ديگر جاذبهاي متداول باشد . جهت جذب رنگزاي آلي ، آب گريز كردن رس كه به ذات آب دوست است امري اجتناب ناپذير است . لذا در اين تحقيق خاك رس بر پايه مونت موريلونيت پس از اصلاح به منظور تصفيه پسابهاي صنعتي حاوي رنگزاي نساجي استفاده شد و بدين منظور مونت موريلونيت اصلاح نشده با تركيبات آلي CTAB و DT اصلاح شد . رس اصلاح شده با تركيبلات الى قابليت جدا سازي تركيبات رنگزاي آلي را خواهد داشت . پس از اصلاح رس پسابهاي حاوي رنگزاي راكتيو و بازيك با استفاده از اين ماده تصفيه شد . آزمايشات نشان مي دهد كه رس اصلاح شده توانايي جذب مقادير بسيار زيادي از رنگزا را داراست .
موارد یافت شده: 3