لیست اختراعات با مالکیت فناوري اطلاعات
14 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 14
تاریخ اظهارنامه: 1390/11/12
تاریخ ثبت: 1391/09/29
مخترع/مخترعان: علي پوراسلامي
خلاصه اختراع:

‏مشكل فني: ‏بدليل اينكه در شبكه هاي دسترسي نوري FTTH ‏فيبر نوري كه در اختيار مشترك قرار داده مي شود، با گذر از ادوات غير فعال به تجهيزات موجود در مركز شبكه متصل است، از اينرو هر نوع سيگنال مزاحمي كه توسط يك خرابكار يا سيستم آسيب ديده بروي اين فيبرها ارسال شود، باعث ايجاد اخلال در عملكرد سيستم مركزي و در نتيجه اخلال در ارائه سرويس به كليه مشتركين خواهد شد. ‏حل ارائه شده: ‏در اين ايده مطابق شكل زير در خروجي هر پورت مشترك، يك نمونه گير توان نوري با عنوان 10/90 Coupler ‏قرار داده مي شود، پورت نمونه گير به يك واحد تحليگر و ثبات پروتكل PON ‏وصل مي شود، پورت خروجي اصلي نمونه گير از يك عنصر كنترل كننده كه مي تواند يك تضعيف كننده متغير كنترل پذير و يا يك سويچ lx2 ‏نوري عبور كرده و به شبكه وصل مي شود. واحد تحليگر و ثبات پروتكل PON ‏وظيفه پايش سيگنالهاي مشترك را به عهده دارد، كه در صورت تشخيص سيگنالهاي مزاحم و يا مخرب با فرمان به تضعيف كننده متغير كنترل پذير و يا سويچ 1*2 نوري مسير مشترك مزاحم را قطع مي كند و از ادامه اخلال در شبكه جلوگيري ميكند.

تاریخ ثبت: 1394/07/26
خلاصه اختراع:

رابط برق قابل برنامه‌ريزي زماني و تقويمي رابط‌هاي موجود در بازار قابليت كنترل و برنامه‌ريزي را ندارند و از آن‌ها تنها جهت انتقال برق و توزيع آن استفاده مي‌شود. يكي ديگر از مشكلات اين رابط‌ها عدم كنترل و مديريت روي تك‌تك خروجي‌ها مي‌باشد. سيستمهاي كنترلي با امكان برنامه‌ريزي در صنعت با نام پي ال سي (PLC) وجود دارند كه به دليل ملزومات زياد براي برنامه‌ريزي و استفاده از آن، قابليت استفاده آسان در مصارف عمومي و مسكوني را ندارند. همچنين اين سيستمها قابليت برنامه‌ريزي زماني و تقويمي را ندارند و تنها نسبت به ورودي‌ها و برنامه داخلي خود واكنشي مناسب در خروجي ايجاد مي‌كند. در اين رابط از يك پردازنده مركزي كه وظيفه پردازش اطلاعات را دارد استفاده‌شده است كه از طريق همه كانال‌هاي ارتباطي موجود اعم از Bluetooth، Wi-Fi، Ethernet، اينترنت، GPRS، پيامك و ارتباط سريال قابليت برنامه‌ريزي دارد. بدين گونه كه با استفاده از هر كدام از بسترهاي ارتباطي فوق‌الذكر مي‌توان با استفاده از موبايل، تبلت، كامپيوتر و لپ تاپ به رابط مورد اختراع متصل شده و شروع به برنامه‌ريزي زماني و كنترل آن نمود. اين رابط يك واحد ذخيره‌سازي اطلاعات به حجم 2 گيگابايت (با قابليت ارتقا) دارد كه تمامي اطلاعات زمان بندي براي كنترل دستگاه و همچنين تمامي فرآيندها و عملكردهاي دستگاه جهت گزارش گيري در آن ذخيره مي‌شود. بعد از ذخيره‌سازي اطلاعات درون كارت حافظه، پردازنده با استفاده از واحد زمان و تاريخ اطلاعات اولين فرآيند را از كارت حافظه خوانده و اجرا مي‌نمايد و اگر به زمان مورد نظر رسيد عمليات مربوطه را اجرا مي‌كند. اين عمليات شامل پخش آژير هشداردهنده كوتاه به طول 10 ثانيه مانده به وصل جريان، سپس جريان را به كانال مربوطه متصل مي‌كند. مشابه همين فرآيند در هنگام قطع جريان اتفاق مي‌افتد يعني 10 ثانيه قبل از خاموش شدن خروجي مربوطه يك آژير هشداردهنده كوتاه به صدا درآمده و سپس جريان قطع مي‌شود.

تاریخ اظهارنامه: 1396/03/06
تاریخ ثبت: 1396/09/21
خلاصه اختراع:

نمايشگر پيام رسان ديجيتال سيار با قابليت كنترل از طريق اپليكيشن تلفن همراه، يك نمايشگر LED( تابلو روان) قابل نصب در داخل خودرو است كه امكان ارسال پيامهاي مختلف با محتوي تبليغاتي، اطلاع رساني، سرگرمي و ... را به صورت پويا و با هزينه بسيار كم امكان پذير ميكند. كنترلر اين نمايشگر به راحتي و بدون نياز به اتصال به كامپيوتر، اطلاعات لازم را از طريق يك اپليكيشن تلفن همراه دريافت كرده و آن را بر روي نمايشگرLED كه در داخل خودرو نصب شده به نمايش ميگذارد. با توجه به عملكرد ساده و ماهيت سيار بودن اين وسيله، ميتوان از آن به عنوان يك وسيله تبليغاتي، اطلاع رساني و پيام رساني در زمانهاي رانندگي و يا زمانهاي اتلافي و از دست رفته در ترافيك شهري سود برد.

تاریخ اظهارنامه: 1396/03/09
تاریخ ثبت: 1396/03/09
خلاصه اختراع:

تقويت‌كننده SSPA با توان خروجي 8 وات و PAE بيش از 50% در فركانس GHz 7/11 – 4/11 بخش تقويت¬كننده¬ توان RF وظيفه تامين توان خروجي ترانسپوندر ماهواره را بعهده دارد.TWTA و SSPA دو گزينه اصلي براي تقويت¬كننده¬ توان در ماهواره¬ها هستند.نمونه‌هاي فضايي TWTA در رده كالاهاي تحريمي براي ايران قرار دارند و از اينروي به عنوان گلوگاه اصلي ساخت يك ترانسپوندر ماهواره‌اي به شمار مي‌روند.البته مدت زماني است كه تقويت كننده‌هاي SSPA با راندمان بالا در باندهاي فركانسي Cو X جانشين لامپ TWTA در ترانسپوندر ماهواره شده‌اند. روند تكنولوژي بصورتي است كه بزودي در باندهاي بالاتر SSPA جايگزين TWTA خواهد شد. ساختSSPA نسبت به TWTA راحتتر و ارزانتر است،لذا ساخت تقويت كننده SSPA با راندمان بالا بعنوان يكي از امكانات جايگزين براي TWTA مطرح مي¬باشد. با توجه به ساخت و پرتاب ماهوارهLEO در كشور نياز به ساخت SSPA با راندمان بالا وجود دارد. در اين طرح،با استفاده از ترانزيستور Die، تقويت كننده SSPA با توان خروجي 8 وات و PAE بيش از 50% در فركانس GHz5/11 در كشور ساخته شده است كه با توجه به اطلاعات موجود اولين نمونه ساخت تقويت كننده GaN با استفاده از Die با PAE بيش از 50% در فركانس بيش از GHz11 داخل كشور مي¬باشد

تاریخ اظهارنامه: 1395/07/25
تاریخ ثبت: 1395/07/25
خلاصه اختراع:

با افزايش نياز به پهناي باند، بستر مخابراتي نيز نيازمند افزايش ظرفيت لينكهاي انتقال خود بوده و لذا استفاده از سيستمهاي STM-16 براي تجميع و انتقال ترافيك با نرخ 2.5Gbps ضروري ميباشد. سيستم قبلي STM-4 بوده كه نرخ بيت 622Mbps را دارا بود. سيستم طراحي شده قابليت ادغام چهار سيگنال STM-4 نوري به يك سيگنال STM-16 نوري در طول موج nm1550 با نرخ 2.5Gbps را دارد. ويژگي مهم اين سيستم پشتيباني از همزماني و حفاظت 1+1 است. بخشهاي سخت افزار و نرم افزار اين سيستم به صورت ماژولار و در ابعاد 1U در داخل كشور طراحي و ساخته شده است. از بخشهاي مهم سيستم همزماني آن مي باشد كه از خروجيهاي تراشه تايمينگ با فركانس 155.52MHz و اسيلاتور‌هاي با فركانس 77.75 MHz به عنوان سيگنال كلاك استفاده شده است. واحد كنترلر استفاده شده شامل پردازنده 32 بيتي با معماري ARM9 است. پيكربندي و كنترل سيستم توسط پردازنده انجام مي‌شود. از تراشه FPGA براي انجام برخي پردازش‌ها استفاده شده است. كنترل و مديريت اين سيستم شامل نرم‌افزار GUI و بخش نرم‌افزار نهاده است كه طراحي آن كاملاً بومي بوده و از طريق شبكه‌ي Ethernet يا درگاه‌هاي ارتباطي توسط پروتكل SNMP با يكديگر در ارتباط بوده و از توابع استاندارد FCAPS پشتيباني مي كند.

تاریخ ثبت: 1397/06/13
خلاصه اختراع:

امروزه در شبكه‌ي اپراتورهاي تلفن همراه، صدا و سيما، شركت نفت و گاز براي انتقال صدا، تصوير و داده از سه روش فيبر نوري ، ماهواره و راديوهاي مايكروويو استفاده مي‌شود. راديوهاي مايكروويو پهن باند، براي برقراري ارتباط در مناطق صعب العبور و روستاهاي دورافتاده از اهميت ويژه اي برخوردار بوده و هزينه آن نسبت به ارتباطات ماهواره‌اي به مقدار قابل ملاحظه‌اي كاهش مي‌يابد. راديوي ساخته شده قابليت ارسال و دريافت اطلاعات 63E1 در قالب يك STM1 در باند 18 GHz را دارد. اين سيستم به صورت 1+1 اسپليت طراحي و از مدولاسيونهاي پيچيده و دشوار 64QAM و 128QAM استفاده شد. براي پياده سازي باند پايه فرستنده و گيرنده، همچنين اجراي كدينگ ها و اكولايزرها از فناوري FPGA استفاده شد. شكل دهي پالس در فرستنده و الگوريتم هاي كرير ريكاوري و كلاك ريكاوري در گيرنده از بخش‌هاي پيچيده پروژه بود كه براي پياده سازي آنها نيز از فناوريFPGA استفاده شد. در قسمت مدارهاي آنالوگ، از نوسان سازهاي فركانسي دقيق و با نويز فاز كم استفاده شده و مدارهاي تقويت كننده نيز به قدر كافي خطي طراحي شده تا براي اجراي مدولاسيونهاي چند سطحي مناسب باشند. كليه آلارمهاي راديو و دستورات كاربري از طريق يك كانكتور LCT قابل دسترسي هستند.

تاریخ اظهارنامه: 1396/11/18
تاریخ ثبت: 1397/07/15
خلاصه اختراع:

در طراحي سيستم‌هاي مخابراتي، تقويت‌كننده توان به عنوان عنصري كه وظيفه تقويت سيگنال‌هاي با توان كم توليد شده از بخش‌هاي قبلي و رساندن سطح توان به ميزان لازم براي درايو كردن آنتن فرستنده را بر عهده دارد، از اهميت خاصي برخوردار است. در اين ميان دسته خاصي از تقويت‌كننده‌ها تحت عنوان اختصاري TWTA موجود هستند كه به دليل برخورداري از ويژگي‌هايي نظير توان خروجي و بازدهي توان بالا محبوبيت زيادي داشته و به عنوان تقويت‌كننده توان به طور گسترده در ترانسپوندر ماهواره‌ها، رادارها نظير رادارهاي كنترل آتش هوايي ، سيستم‌هاي جنگ الكترونيك و كاربردهاي EMC به منظور انجام تست‌هاي مصونيت مورد استفاده قرار مي‌گيرند. عليرغم مزيت‌هاي ذكر شده براي TWTA، عواملي مانند هزينه بالا و سختي در نگه‌داري و تعمير (به علت ولتاژ بالا و جريان پايين) چالش‌هايي مهم براي استفاده از اين تقويت‌كننده‌ها هستند. از طرفي نمونه‌هاي فضايي TWTA در رده كالاهاي تحريمي براي ايران قرار دارند و از اين‌رو به عنوان گلوگاه اصلي ساخت يك ترانسپوندر ماهواره‌اي به شمار مي‌روند. امروزه با پيشرفت تكنولوژي طراحي و ساخت قطعات نيمه‌هادي، تقويت‌كننده‌هاي تحت عنوان اختصاري SSPA كانديداي مناسبي براي جايگزيني TWTAها مي‌باشند. مدت زماني است كه تقويت‌كننده‌هاي SSPA با راندمان بالا در باندهاي فركانسي Cو X جانشين تقويت‌كننده TWTA در ترانسپوندر ماهواره شده‌اند. روند پيشرفت تكنولوژي به صورتي است كه بزودي در باندهاي بالاتر SSPA جايگزين TWTA خواهد شد. ساختSSPA نسبت به TWTA راحت‌تر و ارزان‌تر است؛ لذا ساخت تقويت‌كننده SSPA با راندمان بالا به عنوان يك جايگزين براي TWTA مطرح مي‌باشد. با توجه به برنامه‌ريزي كلان كشور براي ساخت ماهواره ملي GEO در كشور و عدم امكان تأمين TWTA، نياز به بومي‌سازي طراحي و ساخت SSPA با راندمان بالا وجود دارد. از طرفي با توجه به توان و بازدهي تقويت‌كننده ساخته شده، مي‌تواند در صنايع هوافضا، رادارها، ايستگاه‌هاي زميني ماهواره و همچنين فرستنده‌هاي پخش همگاني كاربرد داشته باشد. در اين طرح، تنها با استفاده از دو ترانزيستور Die، تقويت‌كننده SSPA با توان خروجي 50 وات و بيشينه PAE برابر با 42% در بازه فركانسي GHz10/95-11/15 در كشور ساخته شده است؛ كه با توجه به اطلاعات موجود اولين نمونه ساخت تقويت‌كننده GaN بدون استفاده از ساختارهاي تركيب‌كننده توان، با مشخصات مطرح شده و در بازه فركانسي محدوده GHz11 در داخل كشور مي‌باشد.

تاریخ ثبت: 1393/08/21
خلاصه اختراع:

عيب ياب سيم كشي قابل حمل خودرو اولين دستگاه ابداعي ميباشدو براساس اينكه در سالهاي اخير حجم سيم كشي خودروها افزايش چشمگير داشته است و از گذشته تنها راه عيب يابي سيم كشي خودروها روش هاي سنتي از جمله استفاده از اهم متر بوده و هست.وبا توجه به اينكه اين روش سنتي علاوه بر وقت گير بودن و تخريب سيم كشي خودرو، دقت پاييني هم داشت،به دليل اينكه: چند سيم به هم متصل شده با اين روش(اهم متر) قابل تشخيص نمي‌باشد.ولي با ساخت دستگاه عيب ياب سيم كشي قابل حمل خودرو وبهره مندي از علم الكترونيك ،كه به گونه اي عمل نموديم ،كه كاربر(مكانيك يا باطري ساز)بادردست داشتن كنترولر دستگاه (واحد پردازشگر مركزي) با كمترين عكس العمل بتواند تمام وضعيت هايي كه براي سيم ها ايجاد مي‌شود را بدون تخريب سيم كشي در كمتر از يك دقيقه تشخيص دهد.در اين دستگاه نوآورانه تمامي سيم هاييكه به دسته‌ي سيم ECU متصل است را ، با استفاده از مالتي پلكسر به يك ميكروكنترولر متصل مي‌كند (واحد اتصال به دسته‌ي سيم‌كشي) سپس با يك پراب تست كه نوك آن داراي 5 ولت است را به هر سيمي كه ميخواهيم تست بگيريم متصل مي‌نمائيم.در اين حالت، ميكروكنترولر دستگاه پايه هاي دسته‌ي سيم ECU را جستجو نموده تا 5 ولتي را كه توسط پراب تست به سيم تزريق شده است را، از روي يكي از سيم هاي دسته‌ي سيم كشي تشخيص دهد.

تاریخ ثبت: 1387/11/25
مخترع/مخترعان:
خلاصه اختراع:

سيستم ديجيتالي اندازه گيري و پردازش سيگنالهاي تخليه جز ئي (PD) براي تجهيزات فشار قوي.

موارد یافت شده: 14