لیست اختراعات با مالکیت كاوه ارزاني
15 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 15
تاریخ ثبت: 1391/07/30
مخترع/مخترعان: زهرا ابوالقاسمي
خلاصه اختراع:

چاپ سيلك بعنوان روشي نوين براي تهيه لايه ضخيمي ازدوپ همزمان نيكل وسريم درزيركونياي پايدار شده باايتريا Ni/Ce-YSZ

تاریخ ثبت: 1392/02/16
مخترع/مخترعان: زهرا درخشي
خلاصه اختراع:

فناوري لايه‌ي ضخيم به عنوان روشي مطلوب و اقتصادي براي نشاندن لايه‌هاي نيمه‌رساناها از جنس پروسكايت‌هاي (x= 0, 0.2, 0.4, 0.6, 0.8, 1 )LaCoxFe1-xO3 با روش چاپ سيلك، بر روي زيرپايهي آلومينايي است. لايههاي نازك و ضخيم پروسكايت‌هاي LaCoO3، LaFeO3، LaCoxFe1-xO3 از پركاربرترين مواد به عنوان حسگر گاز، كاتاليست، الكترود پيل سوختي و... مي‌باشند. لايه‌هاي نازك عموماً از فاز بخار، غوطهوري، غوطهوري چرخشي، الكتروفورزيس و... قابل دستيابي است اما مشكلاتي از قبيل سرمايه گذاري بالا براي تجهيزات اوليه، مشكل در كنترل محلول‌هاي آبكاري و خطرهاي شيميايي، ترك و زبري سطح، جدا شدن لايه از زيرپايه و عدم امكان در ايجاد ساختارهاي چند لايه موجب كاربرد كمتر لايه‌ي نازك نسبت به لايه‌ي ضخيم شده است. تا كنون لايه‌هاي ضخيم پروسكايتي به صورت پوشش بر روي تيوپ‌هاي سراميكي و يا به صورت قرص براي بررسي خواص حسگري با محدوديت در كاربرد مورد استفاده قرار گرفته‌اند. اين در حالي است كه در فناوري لايه‌ي ضخيم، ايجاد شده از روش چاپ سيلك مي‌توان ضخامت‌هايي تا حدود 100 ميكرومتر و حتي به صورت چند لايه با استحكام مناسب و كاربردي را ايجاد كرد. با بهينه سازي خمير بكار رفته در اين روش، امكان توليد انبوه با پايداري بالا براي لايه هاي ضخيم پروسكايتي LaCoxFe1-xO3 فراهم آمده است.

تاریخ اظهارنامه: 1388/08/09
تاریخ ثبت: 1388/08/27
مخترع/مخترعان: سحر صابري
خلاصه اختراع:

فرایند تولید سرامیک بستر کاتالیستی آلومینات کلسیمی

تاریخ اظهارنامه: 1386/12/25
تاریخ ثبت: 1387/02/29
مخترع/مخترعان: كاوه ارزاني
خلاصه اختراع:

طي انجام اين پروژه بعلت انحصاري بودن اطلاعات و دانش فني توليد كاتاليست كنورتورهاي فلزي هنور منابع فوق كامل نشده و بايستي با تحقيقات و سعي بيشتر در كامل تر شدن آنها اقدام شود. با وجود اي فاكتورهاي مهمي از بررسي توليد كاتاليست كنورتورهاي فلزي بدست آمده كه كمك زيادي به شناخت تكنولوژي توليد كاتاليست كنورتورهاي فلزي مي نمايد و البته هنوز سوالاتي وجود دارد كه عبارتند از: 1- نوع موادي كه روي فلز پايه پاشيده مي شود و فرمول آن 2- نحوه پاشش مواد روي فلز پايه و تكنولوژي آن جهت ايجاد واش كوت مورد نياز - نحوه كلسينه كردن مواد پاشيده شده روي فلز لازم به تذكر است ادامه تحقيقات نياز مبرم به استفاده از وسايل كاربردي از جمله كوره عمليات حرارتي انواع اسپري هاي پاششي و استفاده هاي آناليز XRD و SEM داراي EDX و ميكروسكوپ نوري متالوگرافي جهت مطالعه نمونه هاي تهيه شده در مراكز علمي و دانشگاهي دارد كه در صورت فراهم بودن آنها ادامه كار تحقيقات با مشكل مواجه خواهد شد.

تاریخ اظهارنامه: 1386/12/25
تاریخ ثبت: 1387/02/29
خلاصه اختراع:

در مطالعه حاضر سعي گرديده تا با استفاده زا روش مهندسي معكوس فرمولاسيون و روشي جهت ساخت سراميك بالا ارايه گردد. سراميك بالا نوعي قطعات سراميكي هستند كه نقش محافظت زا كاتاليست را به عهده داشته و در صنعت پتروشيمي به همين منظور كاربرد فراواني دارند در حقيقت اين قطعات با جذب ناخالصي هاي ناشي از خوردگي كاتاليست اول مانع از نشستن اين ناخالصي بر روي كاتاليست دوم در نتيجه از كار افتادن كاتاليست دوم مي گردد. با توجه به اينكه در منابع اطلاعاتي در رابطه با تركيب و نحوه ساخت اين نوع محافظ كاتاليست اطلاعات اندكي وجود داشت با استفاده از مهندسي معكوس تركيبت شيميايي و مينرالي و همچنين ريز ساختار سراميك بال مصرفي در صنايع پتروشيمي مورد مطالعه قرار گرفت. در نهايت براساس اطلاعات موجود پنج نوع تركيب انتخاب گرديد و به روش هاي مختلفي شكل داده شد و سپس خشك و پخت گرديد. نتايج نشان داد كه با استفاده زا مواد اوليه داخلي كه عمدتا بر پايه آلومينيم سيليكات مي باشد مي توان قطعاتي به شكل و خواص قطعات مذكور ساخت. در قسمت ديگر با تغيير در نوع شكل اين بدنه سراميكي جهت افزايش سطح تماس اين قطعه با گاز استايرن مونومر و استفاده از بدنه فيلتر فوم آلومينيوم سيليكاتي كه فرمولاسيون آن در حقيقت همان فرمولاسيون بدنه سراميك بال مي باشد سعي شد كه كاربري مناسب تري از اين محافظ كاتاليست ارائه شود. در نهايت مطالعات ريز ساختاري توسط ميكروسكوپ الكتروني روبشي و نيز ميترالي (فازي) نشان داد كه بدنه هاي تهيه شده بسيار شبيه به نمونه اوليه مورد مطالعه مي باشد. سراميك بالهاي آلومينوسيليكاتي به دليل نحوه قرار گرفتن اتمها در ساختار آلومينوسيليكاتي كه از تراكم كم آ ن حكايت دارد و قابليت جذب يوني بالاي آنها گزينه مناسبي براي محافظت در برابر مسموم شدن كاتاليست اكسيژناسيون توسط يونهاي محلول در گاز مي باشد.

موارد یافت شده: 15