لیست اختراعات با مالکیت
مجيد جوانمرد داخلي
3 عدد
در سال هاي اخير تحقيقات متعددي حاكي از شيوع كمبود ويتامين د در كشور ما واكثر كشورهاي در حال توسعه وحتي توسعه يافته مي باشد با توجه به اينكه مهمترين منبع تامين اين ويتامين نور خورشيد است ومنابع غذايي محدودي براي رفع نياز روزانه بدن وجود دارد واين ويتامين نقش به سزايي درجلوگيري از اكثر بيماري هاي مهلك مثل انواع سرطان ها ،ديابت ، فشار خون، MSو....دارد غني سازي مواد غذايي با اين ويتامين ضروري به نظر ميرسد .اما اين ويتامين حلاليت بسيار كم در آب(كمتر از g/L 1/0)دارد وحساس به نور و حرارت است وامكان غني سازي مواد غذايي به طور مستقيم با اين ويتامين وجود ندارد .راه حل مناسب براي حل اين مشكل نانو انكپسوله كردن آن در تركيباتي با حلاليت ومقاومت حرارتي بالا بااستفاده از يك فرآيند سريع وكم هزينه است كه .به اين منظور ما ويتامين د را در نشاسته با استفاده از روش التراسونيك با موفقيت وبا كارايي انكپسوله كردن بالا انكپسوله كرديم نتايج DLSذراتي كوچكتر از 40 نانومتررا نشان داد و نتايج XRD وSEMمويد اندازه ذرات نانومتري وكريستاليتي كم بود FTIR مهمترين عامل تشكيل نانوذرات را پيوند هاي هيدوژني نشان داد و DSCحاكي از افزايش بسزايي در مقاومت حرارتي ويتامين د مي باشد كه اين امكان را فراهم ميكند كه با توليد درمقياس صنعتي در انواع محصولات غذايي وحتي نانوايي بتوان از آن استفاده كرد وهمچنين نتايج آزمون رهايش در شرايط شبيه سازي دستگاه گوارش نشان داد ميزان رهايش در معده بسيار اندك ونزديك به صفر وبيشترين ميزان رهايش در ابتداي ورود به روده كوچك است كه موجب اافزايش ميزان زيست فراهمي اين ويتامين مي شود .شير به عنوان مدل غذايي سرشار از كلسيم انتخاب شد وبا انجام تست پنل كوچكترين تفاوت معني داري در طعم و بافت شير غني شده با شير معمولي ديده نشد
پوشش خوراكي ضد ميكروبي نوعي (پوشش) بسته بندي است كه مي تواند ميكروارگانيزم را از بين ببرد يا از رشد آنها ممانعت كند و بنابراين عمر نگهداري محصولات فسادپذير را افزايش داده و سلامت محصولات بسته بندي شده را افزايش دهد. هدف از اين تحقيق توليد پوشش خوراكي ضدميكروبي يا بسته بندي خوراكي ضدميكروبي در مغز پسته جهت جلوگيري از رشد قارچ توكسين زاي آسپرژيلوس فلاووس بوده است. در اين پژوهش به جاي استفاده از پليمرهاي مصنوعي از پليمر طبيعي بر پايه كنسانتره پروتئين خوراكي آب پنير، استفاده گرديد. جهت بكارگيري ماده ضدميكروبي ابتدا حداقل غلظت ممانعت كنندگي و حداقل غلظت كشندگي اين ماده بر عليه قارچ آسپرژيلوس فلاووس تعيين گردد. بعد از تعيين حداقل غلظت ممانعت كنندگي، از غلظت هاي بالاتر عصاره الكلي آويشن شيرازي در پوشش مغز پسته استفاده گرديد. پس از پوشش دهي مغز پسته ها با مقادير ذكر شده عصاره الكلي آويشن شيرازي، گروه هاي تيمار و شاهد جهت بررسي اثرات ضدقارچي در مدل واقعي، در پليت هاي استريل قرار داده شده و كشت هفت روزه قارچ آسپرژيلوس فلاووس را به مركز هندسي پليت ها تلقيح كرده و بعد از آن به شكل روزانه رشد ديسك تلقيحي را اندازه گيري نموديم. تمامي پليت ها در دماي 28 درجه سانتي گراد به مدت 11 روز گرمخانه گذاري گرديدند. نتايج نشان مي دهد كه پسته هاي پوشش ديده حاوي عصاره الكلي آويشن شيرازي قارچ توانايي رشد ندارد در صورتي كه قارچ آسپرژيلوس فلاووس در پسته هاي بدون پوشش به سرعت رشد مي كند.
موارد یافت شده: 3