لیست اختراعات با مالکیت مجيد طالبي
3 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 3
تاریخ اظهارنامه: 1391/02/16
تاریخ ثبت: 1391/04/11
خلاصه اختراع:

گياهان خانواده لگومينوز نيتروژن مورد نياز خود را از طريق تثبيت بيولوژيك و طي همزيستي با باكتري هاي ريزبيوم تامين مي نمايند. بهره برداري اقتصادي از همزيستي ريزوبيوم - لگوم مستلزم تلقيح گياه ميزبان با جدايه هاي برتر ريزوبيومي و استفاده از كودهاي بيولوژيك مي باشد. اما قدرت رقابت كم جدايه هاي ريزبيومي تجاري با ريزوبيوم هاي بومي موجود در ريز و سفر از جمله موانعي است كه بهره برداري مناسب از كودهاي تجاري را محدود مي سازد. بر اين اساس پژوهش حاضر در جهت توليد مايه تلقيح حاوي جدايه هاي ريزوبيومي با قدرت رقابت گره سازي بالا در ريشه گياه يونجه صورت گرفت. با توجه به نقش ملانين در پايداري و قدرت رقايت ريزوبيوم ها توانايي توليد اين رنگدانه در جدايه ها بررسي گريد. همچنين از حضور ژن هاي موثر در رقايت ريزوبيوم ها از جمله ژن هاي nfe به عنوان معياري در جهت انتخاب جدايه هاي برتر استفاده شد. ناحيه ژني nfe توسط جفت آغازگر اختصاصي در شش درصد از جدايه هاي مورد بررسي تكثير گرديد و قدرت رقابت دو جدايه واجد ژن هاي nfe و All-8 و C81-4 در تلقيح توأمان با شش جدايه فاقد ژن هاي nfe بررسي شد. به منظور توليد مايه تلقيح باكتريايي جدايه هاي ريزبيومي منتخب در محيط كشت TY مايع رشد داده شدند. نتايج نشان داد كه حدود 95 درصد از گره هاي تشكيل شده در ريشه يونجه حاوي جدايه هاي nfe مثبت بودند. همچنين جدايه واجد ژن هاي nfe در تقابل با جمعيت ريزبيومي موجود در 11 نمونه خاك مربوط به مناطق غربي و مركزي ايران حدود 74/5 درصد از گره هاي يونجه را اشغال نموده و وزن خشك گياه را تا 92/5 درصد افزايش داد. جدايه هاي موجود در مايه تقليح توليد شده در اين پژوهش قادرند بر جمعيت ريزوبيومي موجود در خاك غلبه نموده و با گره سازي بالا نيتروژن مورد نياز گياه را تامين نمايند. بر اين اساس مايه تلقيح حاوي دو جدايه موثر ريزوبيومي C81-4 وA11-8 قابليت توليد انبوه و استفاده به عنوان كود بيولوژيك ريزوبيومي همزيست باگياه يونجه را دارا مي باشد.

تاریخ اظهارنامه: 1391/11/30
تاریخ ثبت: 1392/09/20
خلاصه اختراع:

الف ) عنوان طراحي و ساخت دو جفت پرايمر به منظور شناسايي و طبقه بندي ارقام مختلف انار ايران ب ) زمينه فني اختراع اين طرح در زمينه ي كشاورزي صورت گرفته است. ج ) مشكل فني، راه حل ارائه شده براي آن و كاربرد ايران يكي از بزرگترين توليدكنندگان انار در دنيا و داراي متنوع ترين ارقام انار است و احتمالامركز پيدايش آن نيز مي باشد. از مشكلاتي كه در زمينه ي اصلاح ارقام انار وجود دارد, عدم توانايي كافي در تفكيك واريته هاي مختلف را مي توان نام برد كه به موجب آن محقيقن قادر به تمايز بين اين ارقام و در نتيجه طبقه بندي آن ها براي برنامه هاي اصلاحي نيستند. براي روشن شدن موضوع طراحي و ساخت پرايمرهاي مناسب براي تفكيك ارقام انار، جهت افزايش دقت و سهولت در طبقه بندي و حفاظت از ذخاير ملي اين گياه ارزشمند در جهت پروژه هاي اصلاحي ضروري به نظر مي رسد. دو جفت پرايمر ساخته شده در اين طرح قادر هستند ارقام انار را به طور كامل بر اساس واريته و موقعيت جغرافيايي تفكيك و طبقه بندي كنند و مي توانند راهگشاي انجام پروژه هاي اصلاحي بعدي باشند.

تاریخ اظهارنامه: 1400/07/07
مالک/مالکان: مجيد طالبي
تاریخ ثبت: 1401/02/28
مخترع/مخترعان: مجيد طالبي
خلاصه اختراع:

قلم ني خوشويسي بهبود يافته به منظور جبران مركب و تسهيل در نوشتن بر روي انواع كاغذهاي خوشنويسي متشكل از يك قلم ني دزفولي يا خيزران كه يك تراشه فلزي هدايت كننده مركب كه در محفظه مياني قلم نصب مي شود و مركب را با استفاده از خاصيت مويينگي به نوك قلم ني به صورت كنترل شده مي رساند و امكان جبران وكمبود مركب و تحرير بي نقص را بر روي انواع كاغذهاي خوشنويسي فراهم مي كند

موارد یافت شده: 3