لیست اختراعات با مالکیت
محمد رستمي
14 عدد
از عوامل ژنتيكي مهم در ابتلا به بيماري سلياك، حضور الل هاي HLA-DQ2 و HLA-DQ8 در افراد مبتلا ميباشد. روشهاي مولكولي متعددي جهت تعيين اين الل ها در دسترس ميباشد. اما اين روشها علاوه بر هزينه بالا، داراي مراحل متعددي هستند كه استفاده از آنها را دشوار كرده است، لذا هدف از طراحي اين كيت، راه اندازي تكنيكي كارآمد، ساده و سريع جهت تعيين الل هاي HLA-DQ در بيماران مبتلا به سلياك با استفاده از روش Real-time PCR using SYBR® Green مي باشد. با استفاده از اين روش حضور الل هاي HLA-DQ2 و HLA-DQ8 به ترتيب با حساسيت و اختصاصيت 80 و 100 درصد، تعيين شد و نتايج حاصل از اين روش در مقايسه با كيتهاي تجاري در دسترس با قدرت تفكيك پايين، كارايي بالاتري را نشان داد.
در اين اختراع طراحي و ساخت نانوكاتاليست ZSM-5 حاوي تقويتكننده بور در ساختار، براي اولين بار جهت تجزيه ضايعات پلاستيكي و تبديل آنها به هيدروكربنهاي محدوده بنزين مورد بررسي قرار گرفته است. نانوكاتاليست ZSM-5 در دو نسبت Si/Al برابر با 20 و 200 به روش هيدروترمال سنتز شد (ZSM-5(20) و ZSM-5(200)). در اين اختراع همچنين جهت بهبود خصوصيات ساختاري و اسيدي نانوكاتاليست، تقويتكنندههاي آهن و موليبدن به روش نوين تلقيح مرطوب چند مرحلهاي به آن افزوده شد ( 10%Fe/ZSM-5(20) و 25%Mo/ZSM-5(200)). خصوصيات فيزيكي-شيميايي نانوكاتاليست¬هاي سنتز شده با آناليزهاي XRD، FE-SEM و BET تعيين گرديد و در نهايت كارايي آنها در فرايند پيروليز كاتاليستي مورد ارزيابي قرار گرفت. نتايج آناليز XRD وجود فازهاي كريستالي مورد نظر را تأييد كرد. آناليزهاي FE-SEM نشان داد كه مورفولوژي سطحي ذرات كروي بوده و توزيع اندازه ذرات يكنواخت است. آناليز BET سطح ويژه بالا و حجم حفرات مزو بالايي را نشان داد. نتايج نشان داد كه افزودن تقويتكننده-هاي آهن و موليبدن باعث بهبود خصوصيات فيزيك-شيميايي نانوكاتاليست ZSM-5 شده است. عملكرد كاتاليستي نمونههاي سنتز شده براي پيروليز كاتاليستي ضايعات پلاستيكي در يك راكتور نوين بستر ثابت دوجداره و داراي دو بستر در دماي °C 500 ارزيابي شد. نتايج نشان داد كه نانوكاتاليس ZSM-5(20) عملكرد بهتري نسبت به ZSM-5(200) از خود نشان داد و محصول با كيفيت بالاتر توليد كرد بطوريكه نانوكاتاليست ZSM-5(20) داراي بازده بالايي از آروماتيكها (83/7%) و توليد كمتر الفيها (11/13%) در فرايند پيروليز كاتاليستي بود. با اينحال، نانوكاتاليست با نسبت بالاي Si/Al اثر مثبتي بر فرآيند پيروليز كاتاليستي داشت و محصول مطلوبتري در قياس با پيروليز حرارتي توليد كرد. همچنين در مقايسه دو -نانوكاتاليست ZSM-5(20) و 10%Fe/ZSM-5(20)، نانوكاتاليست 10%Fe/ZSM-5(20) با توليد مقدار مناسب آروماتيك (89/13%)، بنزن (35/0%) و الفين (59/10%) عملكرد كاتاليستي خوبي را داشته است. افزودن تقويت كننده موليبدن، عملكرد نانوكاتاليست ZSM-5(200) را بهبود بخشيد. نتايج حاكي از پتانسيل بالاي نانوكاتاليستهاي توسعه داده شده براي كاربردهاي صنعتي ميباشد.
در اختراع حاضر كيت سنجش سريع نواري با فرمت ساندويچ و با استفاده از آنتي بادي مونوكلونال ضد گليادين كنژوگه شده به نانوذرات طلا براي تشخيص نيمه كمي گليادين در مواد غذايي ساخته شده است. حد تشخيص سنسور حاضر 20 ميلي گرم بر كيلوگرم است و زمان تشخيص تست 15 دقيقه مي باشد. غلظت آناليت موجود در نمونه مواد غذايي با شدت رنگ حاصل شده بر روي خط تست متناسب مي باشد در نتيجه در صورت رعايت تمام شرايط مراحل بهينه ساخت، مي توان براي تعيين دقيق غلظت گلوتن، شدت رنگ حاصل شده بر روي خط تست را اندازگيري كرد. هدف سنسور ساخته شده ارزيابي ميزان گلوتن موجود در نمونه مواد غذايي مصرفي بيماران مبتلا به سلياك با استفاده از حجم كم نمونه و همچنين جايگزيني براي روش هاي زمان بر و گران موجود از جمله الايزا مي باشد.
عنوان: كيت تشخيص مولكولي ژنوتايپ هاي اكينوكوكوس گرانولوزوس در ايزوله هاي ايراني شايع ترين سويه هاي اكينوكوكوس گرانولوزوس در كشور سويه گوسفندي و در مرحله بعدي شتر مي باشد. شناسايي و تمايز ايزوله هاي اين انگل عامل بيمار كيست هيداتيك به واسطه پاتوژنز و شيوع بالاي آن در كشورهاي در حال توسعه، از جمله ايران از اهميت ويژه اي برخوردار است. از آنجا كه تاكنون روش دقيقي در كشور به منظور ردياب فيلوژنتيك و ساب تايپينگ اين گونه صورت نگرفته است ما به دنبال طراحي روشي سريع، آسان و با صرفه و براساس سويه هاي موجود در ايران (سويه گوسفندي و سويه شتري) و داراي كاربرد مشترك و كارآمد بر روي نمونه هاي انساني و دام بوديم. براي دستيابي به اين هدف بر روي ايزوله هاي جدا شده از استانهاي شمالي و جنوبي كشور كار انجام شد. پس از تكثير لوكوس زني منتخب مورد تعيين توالي قرار گرفتند و كار راه اندازي روي اين نمونه ها با موفقيت انجام شد. در اين تحقيق براساس بررسي هاي صورت گرفته بر روي الگوهاي تشخيصي موجود و رديابي تفاوت توالي هاي ثبت شده در بانك ژن، جفت پرايمرهاي اختصاصي براي دو ژنوتايپ شناخته شده موجود در ايران طراحي گرديد و تكثير ژنوتايپ هاي G6,G1 اكينوكوكوس گرانولوزوس با استفاده از روش PCR انجام شد. در نتيجه كاربرد اساسي اين كيت اختصاصي، تشخيص آسان، سريع و بدون اشتباه سويه هاي انگل اكينوكوكوس گرانولوزوس جهت بالا بردن سطح كيفي زندگي رد بيماران ايراني و پيشگيري از عوارض مهلك آن است.
موارد یافت شده: 14