لیست اختراعات با مالکیت
محمد رضا قدسي فر
8 عدد
امروزه در ايران سالانه صدها هزار واحد خوني اهدا ميگردد. هرچند كه با پيشرفت علم و تكنولوژي انتقال خون در حال حاضر از بهداشت مناسبي برخوردار است. اما سيستم و برنامه ي جامع و هوشمندي وجود ندارد كه علاوه بر مسائل بهداشتي، مسائل پزشكي و فيزيكي و باليني را نيز مد نظر داشته و پوشش دهد. لذا اين طرح با هدف هوشمند سازي و اتوماتيك سازي برخي از فرآيند هاي اساسي خونگيري و انتقال خون طراحي و ساخته شده است كه علاوه بر مانيتورينگ علائم حياتي فرد اهدا كننده، پارامترهاي ميزان و فشار خونگيري و نيز مدت زمان لازم براي دريافت يك واحد خوني (۳۵۰ يا ۴۵۰ ميلي ليتر ) بر اساس آناليز لحظه اي علائم فرد صورت مي پذيرد. در سيستم هاي خونگيري و انتقال خون امروزي با توجه به اينكه علايم حياتي و باليني فرد در فرآيند خونگيري هيچ نقشي ندارند و فشار، ميزان و مدت زمان خونگيري متكي بر اطلاعات علايم حياتي و فيزيكي فرد صورت نمي گيرند و در پايگاه هاي امروزي انتقال خون، خون هاي اهدا شده پس از جمع آوري و آماده سازي، در شرايط خاصي نگهداري مي شوند تا براي استفاده بيماران به بيمارستانها و مراكز درماني ارسال شوند. لذا با توجه به عدم ارتباط بين سن، جنسيت و علايم حياتي فرد اهدا كننده با جزئيات فرآيند خونگيري در سيستم هاي كنوني، انتقال و اهدا خون عوارض و پيامدهاي متعددي از جمله احساس درد در بازو و كبودي در محل خونگيري و بروز عفونت موضعي در انگشتان يا بازو، بروز واكنش آلرژيك پوستي عليه محلول ضد عفوني كننده (يد) ؛ سر گيجه، ضعف شيد و يا طپش قلب و غيره خواهد داشت. همچنين اهداي خون ممكن است شرايط افرادي را كه از حالت صرع رنج مي برند و يا بيماري قلبي دارند بدتر نمايد. لذا در اين طرح براي رفع اين مشكل و پيشگيري از بروز عوارض ذكر شده، مورد از علايم حياتي بدن از جمله نبض، فشار خون و درجه حرارت در كنار عرق و رطوبت بدن، توسط چند سري سنسور مجزا آناليز و سئس نشده و اطلاعات آن به منظور مقايسه با پارامترهاي اوليه در اختيار پردازنده سيستم قرار مي گيرد. دستور ميزان و شدت خونگيري نيز از طرف پردازنده صادر خواهد شد لذا پردازنده و كنترلر مركزي سيستم با آناليز اطلاعات مربوط به علايم حياتي فرد و با اتكا به برنامه نويسي و الگوريتم بندي سيستم، ميزان و فشار و مدت مناسب براي دريافت يك واحد خون از فرد خون دهنده را تشخيص داده و اطلاعات آن به سيستم هاي سنس دبي و فشار و كورنومتر سيستم ارسال مي گردد. در اين سيستم علايم حياتي فرد در هر لحظه در دست است و خونگيري و تمام فرآيندهاي پزشكي فرد اهدا كننده بر اساس اين اطلاعات و بر اساس برنامه كشوري IBTO صورت مي پذيرد. براي مراقبت از واحدهاي خوني دريافت شده نيز از ارزيابي تاثيرات خون و فراورده هاي آن در استفاده هاي روتين، surveillance بيماريهاي عفوني و دنبال كردن موارد اورژانس، روش ترانسفوزيون، پراكندگي و گسترش بيماريهاي منتقله از راه خون، نظارت بر اهداكنندگان و كنترل ، نظارت ، و رديابي Risk factor ها و نشانه هاي بيماريهاي عفوني استفاده مي سود
زنگ و رسوب گرفتگي در دستگاه هايي نظير كندانسور و اواپراتور و ساير قسمت هاي عبور مايع خنك كن كاري در كارخانجات و سردخانه ها، در نتيجه استفاده از سيال غيراستاندارد در سيكل و در اثر كار مداوم در گذر زمان مي باشد. در چنين مواردي حجم جابجايي سيال از داخل لوله ها كاهش يافته و نيز رسوبات باعث ايجاد عايق حرارتي و عدم دفع حرارت مي شوند. رسوب هاي داخل اين تاسيسات موجب گرفتگي و يا تنگ شدن كانال هاي آن مي شوند و باعث كاهش جريان كشي و راندمان كاري سيكل ها و تاسيسات شده و مهمتر از همه مصرف انرژي توسط دستگاه افزاي مي يابد. نزديك به دو دهه است كه مباحث صرفه جويي انرژي در ايران مطرح گرديده است، موضوع انرژي امروزه به عنوان مهمترين دستاورد رويدادهاي اقتصادي و سياسي در جهان امروز جايگاهي انحصاري را به خود اختصاص داده است. در اين ميان صنايع سردكننده يكي از موارد عمده مصرف انرژي در بخش هاي خانگي، تجاري و صنعتي را به خود اختصاص داده اند و در زمينه صنايع، كشاورزي و بازرگاني از اهميت به سزايي برخوردار هستند لذا همواره مهندسين و متخصصين اين حوزه با چالش ارائه روشي نوين براي كاهش مصرف انرژي در سردخانه ها رو به رو بودند. براي رسوب گيري تاسيسات حرارتي و برودتي روش ها و سيستم هاي متعددي ارائه و ساخته شده اند كه از جمله آن ها مي توان به روش واترجت، روش هيدروفرز پنوماتيكي، استفاده از فشنگي هاي ساينده، استفاده از مواد شيميايي و غيره اشاره نمود. هركدام از اين روش ها معايب و ايرادات عملي اساسي دارند كه از جمله آن ها مي توان به مصرف بسيار زياد آب، مصرف بسيار زياد انرژي، خطرات جاني و عدم ايمني نيروي اپراتور، ايجاد آلودگي آب هاي سطحي و زيرزميني به علت معلق كردن رسوبات خطرناك نفتي و پليمري، عدم رعايت استانداردهاي HSE و ميحط زيست اشاره نمود. اين طرح در زمينه عيب يابي و رفع نقص سيستم هاي تركيبي حرارتي و برودتي از جمله كندانسور، اواپراتور، كمپرسور، كويل آيس بانك با تست جريان كشي و رسوب زدايي با استفاده از فشار سيال به صورت تركيب سيال گاز و مايع پرفشار طراحي و ساخته شده است كه در آن همزمان با آزادسازي انرژي توسط الكترو ايمپالس و نرم سازي رسوب ها و زنگ هاي داخل تاسيسات، خروجي دستگاه سيستم به ورودي تاسيسات وصل و كيپ مي گردد كه دستگاه در سيستم به صورت يك سه راهي با ورودي سيال مايع پرفشار ، سيال گاز پرفشار و خروجي است كه فشار گاز بر روي مايع محبوس تاثير گذاشته و باعث خروج پرسرعت و پرفشار سيال مخلوط از خروجي دستگاه و ورود آن به داخل لوله هاي اواپراتور، كندانسور يا ساير تاسيسات موجود مي گردد. همزمان حلال شيميايي و الكتر ايمپالس باعث نرم سازي رسوب و زنگ زدگي هاي داخلي لوله شده و سيال پرفشار باعث جداسازي رسوب از ديواره لوله ها مي شود. با اين روش تركيبي مي توان حدود 100% از رسوبات ديواره لوله هاي تاسيسات حرارتي و برودتي مانند اواپراتور، كمپرسور، كندانسر و غيره را بدون هيچگونه آسيب به ديواره ي لوله ها رسوب گيري نمود.
در كشور ما سالانه صدها هزار واحد خون اهداء مي گردد كه اين امر حساسيت و دقت خاص خود را مي طلبد و در سيستم هاي خونگيري كنوني نقوص فراواني مشاهده مي گردد كه اين عوامل موجب بروز خسارات هاي جاني متعددي مي گردد. بروز نشتي در كيسه ها و پَك هاي انتقال خون سبب خارج شدن آن ها از حالت ايزوله و استريل شده و ضمن آلوده شدن خون داخل بسته بندي سبب بروز مشكلات جاني غيرقابل جبراني خواهد شد، كيسه هاي انتقال خون ممكن است در اثر تغييرات ترموديناميكي، ضربه هاي وارده، فشار بيروني و عوامل بسيار ديگري آسيب ديده و نشتي پيدا كنند. بنابراين اين طرح در زمينه نشت يابي در سردخانه هاي ثابت و متحرك خون طراحي و ساخته شده است كه از مهمترين مشخصه هاي آن تشخيص آني بروز نشتي و تطابق سيستم با شاخص هاي برنامه ملّي IBTO است. اساس كار آن به اين صورت است كه پاكت هاي ذخيره خون پس از توليد وارد نوار نقاله مخصوص نشت يابي سيستم مي شوند و در ابتدا به صورت اتوماتيك از آب مقطّر پر مي شوند و سپس وارد دستگاه خشك كن مي شوند تا سطح بيروني آنها به صورت كامل از آب خشك شود. دستگاه خشك كن توسط سنسورهاي رطوبتي HS1101 در هر لحظه كنترل مي شوند. پس از آنكه سطح خارجي كيسه كاملا از آب خشك شده و اطمينان از اين امر حاصل گشت، كيسه طبق شماتيك زير وارد نوار نقاله سنسورهاي MEMS مي شوند. اين سنسورها با توجه به فناوري سيستم هاي ميكرو الكترومكانيكي از حساسيت فوق العاده بالايي برخوردارند و ويژگي هاي يوني و الكتروليتي آب به پردازنده آنها تعريف مي شود و سنسورها قابليت آن را خواهند داشت كه برخورد كمترين مقدار آب را در سريع ترين زمان تشخيص دهند. با توجه به عبور پاكت ها از دستگاه خشك كن، در صورت عدم وجود هر گونه نشتي هيچ آبي به سنسورها برخورد نمي كند و سيستم برخورد آب با سنسور را به عنوان نشتي اعلام كرده و كيسه هاي معيوب را به وسيله آونگ بالاي نوار نقاله به مخزن مربوطه مي اندازد. كيسه سالم پس از عبور از نوار نقاله وارد سيستم تخليه آب شده و پس آز آن به عنوان كيسه سالم و تست شده از نوار نقاله خارج شده و وارد مرحله پر شدن از خون مي شود. با اجرا و توليد صنعتي اين سيستم مي توان مانع آلودگي خون در سردخانه هاي نگهداري آن شده و نقش به سزايي در صنعت انتقال خون به واسطه سالم سازي خون انتقال شده ايفا نمود.
مناسب سازي امكانات تردد معلولان از سالها پيش در دنيا مطرح بوده است، فعاليت هايي از جمله مناسب سازي خيابان ها و معابر، دستگاههاي خودپرداز و تلفن كارتي، پلههاي داخل ساختمانهاي عمومي و شخصي و دستشوييها از جمله بخشي از اين اقدامات است تا معلولان بتوانند مانند ساير افراد در خيابان ها و ساختمانها تردد كنند و كشور ژاپن از سالها قبل، امر مناسب سازي فضا براي تردد معلولان را مد نظر قرار داده و اقدامات مورد نياز در اين خصوص صورت گرفته است چراكه افراد معلول مانند ساير افراد اين حق را دارند كه بتوانند به راحتي در منزل، خيابانها، معابر و ساختمانها تردد كنند و در اين خصوص با مشكل و مانعي مواجه نباشند. به رغم اين امر، شاهد هستيم كه معلولان مخصوصا معلولين نقص عضو و داراي عضو فاقد حس در تردد خود با ويلچر به ويژه زمان حضور در خيابانها، ساختمانها و معابر، مشكلات جدي براي تردد دارند و در بسياري از موارد براي تردد به كمك ديگران نيازمند هستند. در سطح دنيا تجهيزات مختلفي از جمله انواع مختلف ويلچرهاي دستي و مكانيزه براي رفاه حال معلولين طراحي و ساخته شده است تا بخشي از مشكلات وسيع آنها به اين طريق حل و فصل گردد؛ اما يكي از مهمترين كاستي هاي موجود در اين مورد در زمينه معلولين نقص عضو و يا داراي عضو فاقد حس در خصوص مشكلات تردد و حركت آنها چه در منزل و محل كار و چه در سطح شهر و معابر خياباني است. لذا اين سيستم براي حل اين مشكل موجود و براي تبديل فرمان صوتي و حركت چشم به فرمان حركتي در كنار سيستم هاي پايش و ارسال اتوماتيك علائم حياتي طراحي و ساخته شده است. اين ويلچر براي تبديل دستور صوتي به فرمان حركتي با اعمال فاكتورهاي پردازش تصوير براي عدم عمل به فرمان غير صحيح طراحي و ساخته شده است و قابليت تعريف نقشه منزل و مناطق پر كاربرد فرد معلول را دارد. در اين سيستم با دريافت فرمان صوتي عنوان محل يا فاكتورهاي حركتي، موتورهاي هوشمند پس از آناليز منطقه اي كه ويلچر در آن قرار دارد به كار افتاده و مسير مورد نظر را از مبدا به مقصد به صورت هوشمند طي مي كند. اين سيستم مجهز به سامانه پايش و ارسال علايم حياتي فرد معلول است. در اين سيستم گيرنده امواج صوتي موج پخش شده را دريافت و سه فاكتور اصلي بسامد، دامنه و اختلاف فاز را آناليز و با اطلاعات تعريف شده به پردازنده مقايسه مي كند و بر اساس تطابق صوت پخش شده با صوت تعريف شده به پردازنده (مانند چپ، راست، راهرو، خروج و ...) فرمان حركتي ويلچر را صادر مي كند. سيستم پردازش تصوير مورد استفاده در اين طرح از نوع پيشرفته MPEG4 مي باشد كه براي دو منظور از آن استفاده مي شود، مورد اول آناليز و پردازش حركت چشم فرد معلول براي ايجاد فرمان حركتي مخصوص افراد معلولي كه علاوه بر نقص عضو توان تكلم نيز ندارند و مورد دوّم آناليز و پردازش لحظه اي محيطي كه ويلچر در آن قرار دارد براي عدم عمل به دستور غير صحيح؛ به عنوان مثال اگر در مقابل پله ها دستور حركت به جلو به ويلچر داده شود سيستم پردازش تصوير با آناليز محيط اين دستور را تاييد نكرده و ويلچر حركت نمي كند. همچنين در صورت صدور دستور مقصد (مانند راهرو) سيستم پردازش تصوير با آناليز مسير حركتي فرد را از مبدا به مقصد مورد نظر منتقل خواهد كرد.
اين سيستم با هدف آناليز و پردازش علايم حياتي در افراد معلول، بيماران خاص و به ويژه بيماران ديابتي و اشتراك پارامترهاي آناليز شده از علايم حياتي با پزشك يا افراد تعيين شده طراحي و ساخته شده است. اساس كار اين سيستم مبتني بر آناليز علايم حياتي با استفاده از فاكتورهاي غير تهاجمي از جمله نبض، فشار خون، درجه حرارت و.... و برنامه و.. برنامه نويسي الگوريتم مناسب با اين پارامترها مي باشد. در اين سيستم وضعيت فرد با عملكرد سنسورها و پردازنده هاي مشخص به صورت كامل قابل تشخيص بوده و پس از آناليز و تعيين، توسط سيستم هاي اشتراك و ارتباطي در دو روش مجزا ارسال مي شود. خستگي بيش ازحد، گرسنگي دايمي، تكرر ادرار، كاهش وزن ناگهاني، خستگي مفرط و تاري ديد از جمله علايم ملموس وجود كلي ديابت است اما نوسانات قند خون نيز با برخي علايم ظاهر مي شود كه توسط سنسورها و پردازنده اين سيستم قابل آناليز و ثبت است. به عنوان مثال فشارخون بالا در بيماران ديابتي بخصوص ديابت نوع 2 بسيار شايع است و در بسياري از بيماران ديابتي افزايش قند خون با افزايش فشار خون رابطه مستقيم دارد و اين سيستم قابليت آنانيز فشار خون را دارد. همچنين نوسانات قند خون در بدن با نوسان درجه حرارت بدن رابطه دارد، تغييرات در سرعت، قدرت و نظم نبض و نيز تشكيل عرق نيز پيرو تغييرات قند خون در افراد به صورت متفاوت صورت مي گيرد. اما اين تغييرات در تمام افراد به صورت مشابه اتفاق نيفتاده و كاملا متفاوت است. لذا پردازنده اين سيستم براي افراد ديابتي كه مي خواهند از آن استفاده كنند به صورت متفاوت و انحصاري و با در دست بودن اطلاعاتي كه پس از معاينه پزشكي به درست مي آيد برنامه نويسي مي شود. در اين سيستم 3 مورد از علايم حياتي بدن از جمله نبض، فشار خون و درجه حرارت توسط چند سري سنسور مجزا آناليز و سنس شده و اطلاعات آن به منظور مقايسه با پارامترهاي اوليه در اختيار پردازنده سيستم قرار مي گيرد كه اين علايم به صورت همزمان و آني بررسي و با يكديگر مقايسه مي شود و حالت كلي علايم حياتي و وضعيت جسماني فرد را سنس و به سيستم هاي فرستنده و اشتراكي ارسال مي كند. پردازنده سيستم براي هر فردي كه مي خواهد از آن استفاده كند نسبت به نوع بيماري و معلوليتي كه دارد و نيز نسبت به عكس العملي كه بدن وي در مقابل تغييراتي چون افزايش قند خون، افزايش فشار خون و... از خود نشان مي دهد، به صورت انحصاري برنامه نويسي مي شود.
فرآيند فساد در مواد غذايي هم در مقياس هاس كوچك و خانگي و هم در مقياس هاي بزرگ تر و صنعتي از نظر بهداشت و سلامتي و نيز از نظر اقتصادي حائز اهميت است و فرآيندها و مواد بسيار متعددي جهت جلوگيري يا تاخير فساد فرآوري و ساخته شده اند. تمامي انواع نگه دارنده ها ، فرآيندهاي گرمايي، بسته بندي ها و ... به منظور جلوگيري از فساد و آلودگي مواد غذايي به كار گرفته شده اند. اما سيستم كاملي به منظور تشخيص و مانيتورينگ بروز نشتي در مواد غذايي وجود نداشته است لذا اين سيستم با هدف تشخيص پارامترهاي بروز نشتي در مواد غذايي و هشدار و مانيتورينگ آن به كادر فني و پيش گيري از انتشار فساد طراحي شده است. يكي از مهمترين دلايل بروز و گسترش فساد مواد غذايي در كارخانجات، انبارها، سوله ها و ... سردخانه هاي مواد غذايي جدا نكردن مواد غذايي فاسد شده از مواد سالم است. چرا كه فساد بخشي از مواد غذايي يك انبار سريع و فاكتورهاي فساد و به ويژه اسپور ها در محيط همراه است . لذا اطلاع از بروز فساد در بخش خاصي از انبار مي تواند به جلوگيري از فساد مواد ساير بخش ها كمك كرده و از نظر بهداشتي و اقتصادي نقش مهمي را براي آن واحد ايفا كند. اساس كار اين سيستم مبتني بر آناليز گازها در محيط مي باشد و به اين منظور از سنسورهاي متعدد و مناسب براي گازها استفاده مي نماييم. آناليز و تشخيص اسپورها كه مي تواند نقش مهمي تشخيص فساد ايفا كند براي پردازنده ها و سنسورهاي سيستم به صورت مستقيم ممكن نيست لذا از تغييرات پارامتري ايجاد شده در محيط در انژ انتشار اسپورها براي تشخيص انتشار آن بهره خواهيم گرفت اصل اساسي در برنامه نويسي پردازنده و عملكرد سيستم عبارت از تغييرات مهار اكسيژن، توليد دي اكسيد كربن، حذف بخار آب، حذف اتيلن و انتشار اتانول در محيطي كه عمل فساد مواد غذايي در آن رخ داده است. تغييرات مذكور تغييرات عمده اي هستند كه به موجب فساد مواد غذايي و انتشار اسپورها در محيط رخ مي دهند و اين تغييرات به وسيله برخي سنسورهاي خاص قابل آناليز مي باشند. سنسورها بروز تغيير را تشخيص داده و پردازنده سيستم اطلاعات پارامتري آن را پردازش مي كند. پكيج و سيستم تمام شده طرح محل هاي مناسبي كه گازهاي انتشاري از مواد بتوانند با سنسورهاي سيستم تماس داشته باشد نصب شده و سيستم در دو حالت عملكرد دائمي و آناليز پروسه اي كار مي كند. در حالت عملكرد دائمي گازهاي انتشاري در هر لحظه توسط سنسورها دريافت و توسط پردازنده آناليز مي شود و در حالت آناليز پروسه اي پردازش گازها در زمان مشخص مانند ساعتي، روزانه و... صورت مي گيرد كه با توجه به نوع ماده يا محيط و حساسيت آن مي توان از روش مناسبي بهره گرفت. پس از تشخيص بروز فساد فاكتورهاي نوع ماده فاسد شده، ميزان فساد ايجاد شده، محل و انباري كه فساد در آن ايجاد شده است توسط نمايشگرهاي سيستم مانيتورينگ شده و توسط سيستم هاي ارتباطي و مخابراتي با مراكز تعريف شده از جمله كادر فني كارخانه به اشتراك گذاشته مي شود تا اقدامات لازم انجام گردد.
كاهش دماي بدن بيماران تحت عمل جراحي، عوارضي را حين و بعد از بيهوشي براي بيمار به دنبال دارد. اين كاهش دما تحت سه عامل رخ مي دهد كه يكي از ا«ها كاهش دماي محيط مي باشد و اين كاهش دماي محيط عوارض بسيار و غير قابل جبراني دارد كه در توصيف طرح به آنها به اشاره شده است. لذا با توجه به اين عوارض اين نكته حايز اهميت است كه در بيماراني كه مشكلات قلبي عروقي دارند اين افزايش و كاهش فشار مي تواند مشكلاتي جدي براي بيمار ايجاد كند. علاوه بر آن ايسكمي قلبي و به تبع آن انفاركتوس نيز عليت مرگ شماري از بيماران قلبي است. تمامي عوارضي كه در اين بخش ذكر شده اكثرا در همه ي بيماران و بخصوص سالخوردگان و اطفال بسيار خطرناك بوده و بايد از آن جلوگيري نمود. پس كاهش دماي محيط جراحي روش مناسبي براي عدم تعريق جراح نمي باشد و اگر از سرد كننده ها استفاده نكنيم بر سر و روي جراح عرق خواهد نشست. اين عرق در تمركز جراح تاثير خواهد گذاشت و محل كار ايشان خواهد گشت. اين امر باعث كاهش كيفيت جراحي گشته حتي احتمال خطا را افزايش مي دهد. از آنجايي كه كوچكترين خطا در جراحي تبعات جاني را براي بيمار ايجاد مي كند بايد از اين مشكل جلوگيري كرد. علاوه بر آن در جراحي هاي طولاني مدت كه تا 4 ساعت يا بيشتر (حتي تا 9 ساعت در جراحي هاي كرانيال) طول مي كشد جلوگيري از تعريف اجتناب ناپذير است. بعلاوه در اينصورت حتي احتمال چكيدن قطره اي از عرق جراح بر فيلد عمل وجود دارد كه باعث آن - استريل شدن موضع عمل گشته و عفونتهاي وسيع و در موارد شديد مرگ بيمار را به دنبال خواهد داشت و به منظور جلوگيري از اين مشكل بر روي عينك جراحان دستگاهي با وزن كم تعبيه شده كه حساس به رطوبت پيشاني جراح بوده و با كمترين رطوبتي شروع به كار كرده و عرق جراح را توسط الياف و فوم هاي جاذب رطوبت خشك مي نمايد. در اين سيستم دو اهرم به كار گرفته شده است كه از پهلو به صورت كروي حركت كرده و بر روي پيشاني عرق كرده جراح مي نشيند، جنس اين الياف از نوع الياف پلي اتيلن ترفنالات مي باشد كه سبك بوده و جاذب مناسبي براي رطوبت هستند، جنس اهرم ها نيز از جنس ميله هاي آلومينيومي هستند. عمل تخشيص عرق در اين سيستم به صورت هوشمند و اتوماتيك و توسط سنسورهاي حساس به رطوبت و آناليز مولفه هاي آن توسط پردازنده سيستم مي باشد كه نوع سنسورها از H51101 مي باشند و موتورهاي محرك اهرم ها نيز از نوع موتورهاي سنكرون جريان متناوب تك فاز مي باشند كه در ادامه توصيف طرح، توضيحات هر كدام از قسمت هاي سيستم به صورت مجزا آمده است.
دستگاه كوتر وسيله ايست كه جراح از آن براي برش بافتها حين جراحي استفاده مي نمايد. اين دستگاه از برق استفاده مي كند و برش را ميسر مي سازد. كو آگوليتور نيز وسيله ايست كه جراح از آن براي بند آوردن خون خروجي از رگها استفاده مي كند. هر دوي اين ها بر روي يك دستگاه كه مانند خودكاري ضخيم است سوار شده اند و براي هر يك از آنهخا يك دكمه روي بدنه اين وسيله وجود دارد. اين وسيله به صورت استريل براي هر بيمار به كار گرفته مي شود. از آنجايي كه اين وسيله حين بريدن توسط جريان برق باعث سوختگي مي گردد. بوي بسيار تند و نامطبوع سوختگي گوشت جراح و اطرافيان را مي آزارد. لذا اين سيستم براي جمع آوري بو و هواي نامطبوع ايجاد شده در اين حين طراحي و ساخته شده است. براي اين منظور مي توانيم از يك فن كوچك با گشتاور بالا استفاده نماييم كه اين فن قابليت استريل نمودن دوباره را دارد و در مقابل مايعات مقاوم بوده و خراب نمي گردد. اين فن را مي توان به راحتي روي وسيله خودكار مانند سوار نمود يا به صورت پايه اي متصل به هم توليد كرد. هنگامي كه در يك كاربرد تهويه مطبوع احتياج به سيستم كانال باشد، فن هاي لوله محوري، برد محوي يو يا سانتريفوژ را مي توان مورد استفاده قرار داد. اما در مواردي كه سيستم كانال وجود نداشته و مقاومت كمي در مقابل جريان هوا وجود دارد، به كار بردن فن پروانه اي مناسب تر است. در عين حال هنگامي كه تجهيزات آمادهن نصب براي كاربردهايي كه احتياج به شبكه كانال ندارند مورد استفاده قرار مي گيرند اغلب فن هاي سانتريفوژ به كار برده مي شود.
موارد یافت شده: 8