لیست اختراعات با مالکیت
محمدجواد رسائي
14 عدد
ساخت كيت نواري تشخيص سريع ماركر توموري پيرووات كيناز M2 با استفاده از نانوذرات طلا به منظور غربالگري سرطان روده، در زمينه بيوتكنولوژي پزشكي و براي كمك به تشخيص زودرس سرطان ميباشد. روشهاي غربالگري موجود محدوديت هاي بسياري داشته و از دقت مناسب برخوردار نيستند. روش كولونوسكوپي نيز اگرچه دقت بالايي دارد اما هزينه بر و تهاجمي است و در سطح جامعه تمايل چنداني براي انجام آن وجود ندارد. هم چنين انجام آن نيازمند افراد متخصص و ابزار ويژه مي باشد. بهمين دليل غربالگري سرطان كولوركتال در كشور موفقيت آميز نبوده و آمار مرگ و مير ناشي از اين سرطان بسيار بالاست. بهمين دليل با كمك اين كيت با تشخيص ماركر توموري پيرووات كيناز M2 در نمونه مدفوع بصورت سريع، آسان و ارزان، ميتوان گامي بلند در جهت غربالگري موثر سرطان روده و كاهش بار ناشي از اين بيماري و مرگ و مير آن برداشت. اين كيت بصورت اختصاصي فرم دايمريك پيرووات كيناز M2 را كه در سلولهاي توموري بيان مي شود شناسايي كرده و با ساير ايزو فرم هاي آنزيم پيرووات كيناز كه در سلولهاي نرمال بيان ميشوند واكنش متقاطع نميدهد. اين كيت طي 10 دقيقه نمونه فرد را بررسي كرده و نتايج آن با چشم قابل مشاهده است.
راه اندازي مدل بيماري گلوكوم با اعمال فشار هيدرواستاتيك بالا بروي سلول هاي عصبي شبكيه، مشابهترين حالت را به بيماري گلوكوم داشته و در چشم پزشكي به عنوان استاندارد طلايي مدسازي مطرح مي باشد. دستگاه هايي كه پيش از اين طراحي شده بودند، فشار با دقت پايين و نوسانات فراوان اعمال ميشد كه براي مطالعات حساس سلولي و مولكولي فاقد كارايي است. همچنين اين دستگاهها فضاي زيادي را بهمراه تجهيزات پيچيده درگير مي نمودند كه امكان انجام آزمايشات سلولي مختلف را آن هم بطور همزمان محدود ميساخت. در اين اختراع، "مدل بيماري گلوكوم بر تراشه"، براي اولين بار امكان شبيه سازي دقيق گلوكوم را بر روي تنها يك تراشه امكان پذير مي سازد تا ظرف كمتر از چندثانيه فشار با ضريب دقت بالا (0.01 درصد به ازاي هر bar) به حد مورد نظر افزايش يافته و ثابت باقي بماند. بواسطه اندازه كوچك در رويكرد "آزمايشگاه بر تراشه"، مراحل مختلف يك آزمايش و نيز آزمايشات مختلف يك مرحله بر روي تنها يك تراشه قابل اجرا مي باشد. بعلاوه، كاهش ميزان نمونه مورد نياز با كنترل دقيق پارامترهاي فيزيكي/شيميايي، امكان پيش بيني دقيق شرايط آزمايش، كنترل مناسب و تجزيه و تحليل سريع داده ها را فراهم ميكند. بدينترتيب،"مدل بيماري گلوكوم بر تراشه" توانست امكان طراحي شرايط بيماري را در in-vitro آنهم با جزييات مناسب و نزديك به in-vivo ممكن سازد، مسئله اي كه تا كنون در دستگاه هاي قبلي وجود نداشت.
اختراع موجود دست ورزي ژنتيكي سويه وحشي و ملي باكتري استرپتوكوكوس زو اپيدميكوس در ايران مي باشد . از برجستگي اختراع ، اين است كه اين باكتري به دليل وحشي بودن توالي ژنتيكي آن به هيج وجه مشخص نبود و طراحي پرايمر و تكثير ژن مورد نظر بسيار مشكل و براي اولين بار در ايران انجام شده است. وند كار اين بود ،پس از شناسايي بيوشيميايي و مولكولي، دست ورزي ژنتيكي سوية وحشي استرپتوكوكوس زواپيدميكوس(SZE) جهت Overexpress ژن HasA انجام شد مقدار هيالورونيك اسيد در سويه وحشي 2/6 گرم بر ليتر بود. با Overexpress ژن HasA مقدار اين ماده به 3/58 گرم در ليتر افزايش يافت، اما وزن مولكولي آن از1/71 به 1/31 ميليون دالتون كاهش يافت. پس از بهينه نمودن محيط كشت و شرايط آن مقدارهيالورونيك اسيد 3/5 گرم در ليتر رسيد. و با افزايش مقدار گلوكز و نيسين وزن مولكولي ثابت و مقدار توليد نيز به 6/9 گرم بر ليتر رسيد.
عنوان : " زيست حسگر آني توالي هاي اسيد نوكلئيكي بر پايه ساختارهاي سنجاق سري " اختراع حاضر در زمينه تست هاي تشخيص آني توالي هاي هدف نوكلئيك اسيدي بر مبناي جريان جانبي مبتني بر خواص كروماتوگرافي ساختارهاي سنجاق سري ميباشد. اختراعاتي كه در اين زمينه صورت گرفته، با هدف تشخيص هاي آني در زمينه هاي پزشكي و آزمايشگاهي، مبتني بر پروتئين ها يا اسيدهاي نوكلئيك تغيير يافته، تنها جهت تشخيص يك آناليت طراحي ميشوند، بنابراين نياز است تا مواد مورد نظر به طور جداگانه براي هر تست خريداري و همچنين طراحي مجزا براي هر تست انجام پذيرد كه باعث تحميل هزينه هاي زياد ميشود. اختراع حاضر، با استفاده از ساختارهاي سنجاق سري از جنس DNA بدون تغيير و بدون استفاده از هر نوع پروتئين تثبيت كننده، فقط با تغيير در بخشي از توالي خط تست و ثابت در نظر گرفتن توالي هاي ديگر و نيز با يك بار تنظيمات، براي تشخيص انواع microRNA و توالي هاي نوكلئيك اسيدي 40-20 نوكلئوتيدي، قابل تعميم است.
در پرونده خلاصه اختراع يافت نشد به شرح و توصيف پرونده رجوع شود.
موارد یافت شده: 14