لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا داوري
10 عدد
\\"ورمي واش غني شده\\" تركيبي از ورمي واش، مواد آلي گياهي و آبي (استخر پرورش ماهي) و ميكروارگانيزم هاي مختلف مي باشد كه براي استفاده در كشاورزي ارگانيك و متداول مناسب است. مشكلات زيست محيطي استفاده از كودهاي شيميايي به همراه عدم كيفيت رضايت بخش محصولات غذايي حاصله سسب گسترش كشاورزي هاي دوستدار محيط زيست همچون كشاورزي ارگانيك شده است. از طرف ديگر عدم وجود كودهاي آلي و معدني به ميزان كافي و رضايت بخش نبودن عملكرد گياهان با استفاده از اين تركيبات در مقايسه با كشت متداول سبب شده است تا پژوهشگران به دنبال تركيبات مناسبي باشند تا ضمن داشتن اثرات زيست محيطي سودمند، توليد محصول به ميزان كافي را نيز تضمين نمايد. در توليد اين نوع كود، ورمي واش به عنوان ماده اوليه و تقويت كننده رشد گياهي در نظر گرفته شده است. براي تامين بيشتر مواد محرك، پيش برنده و ميكروارگانيزم هاي سودمند براي گياهان به ترتيب از عصاره گزنه و آلوئه ورا و ميكروارگانيزم هاي كوهستاني سودمند و تثبيت كننده نيتروژن هوا و آمونياك آب استخر پرورش ماهي (و نيترات حاصل از اثر باكتري نيتروزوموناس) استفاده مي شود. ضمن اينكه با توجه به نوع كشت و گياه مي توان از عناصر معدني گوناگون به عنوان تامين كننده بخشي از نياز غذايي گياه استفاده كرد. ميكروارگانيزم ها(قارچ ها و باكتري ها) نقش مهمي در تركيب عناصر معدني (غير سنتتيك) و قابل دسترس شدن آنها براي افزايش قابليت جذب عناصر توسط ريشه گياهان خواهند داشت.
دستگاه توليد كود زيستي آكوا فيتو تركيبي از ورمي واش، مواد آلي گياهي و آبي (آب آكواريوم ماهي) و ميكروارگانيزم هاي مختلف را توليد مي نمايد كه براي استفاده در كشاورزي ارگانيك و متداول مناسب است. مشكلات زيست محيطي استفاده از كودهاي شيميايي به همراه عدم كيفيت رضايت بخش محصولات غذايي حاصله سبب گسترش كشاورزي هاي دوستدار محيط زيست همچون كشاورزي ارگانيك شده است. از طرف ديگر عدم وجود كودهاي آلي و معدني به ميزان كافي و رضايت بخش نبودن عملكرد گياهان با استفاده از اين تركيبات در مقايسه با كشت متداول سبب شده است تا پژوهشگران به دنبال تركيبات مناسبي باشند تا ضمن داشتن اثرات زيست محيطي سودمند توليد محصول به ميزان كافي را نيز تضمين نمايد. در ساخت اين دستگاه تمهيدات لازم انديشه شده است تا كشاورز و مصرف كننده بتوانند به آساني كود آلي و غني شده مورد نياز مزرعه يا گلخانه خود را توليد نمايند. در اين نوع كود ورمي واش به عنوان ماده اوليه و تقويت كننده رشد گياهي در نظر گرفته شده است. براي تامين بيشتر مواد محرك پيش برنده و ميكروارگانيزم هاي سودمند براي گياهان به ترتيب از عصاره گزنه و آلوئه ورا و ميكروارگانيزم هاي كوهستاني سودمند و تثبيت كننده نيتروژن هوا و آمونياك آب آكواريوم ماهي (و نيترات حاصل از اثر باكتري نيتروزوموناس) استفاده مي شود. ضمن اينكه با توجه به نوع كشت و گياه مي توان از عناصر معدني گوناگون به عنوان تامين كننده بخشي از نياز غذايي گياه استفاده كرد. ميكروارگانيزم ها(قارچ ها و باكتري ها) نقش مهمي در تركيب عناصر معدني (غير سنتتيك) و قابل دسترس شدن آنها براي افزايش قابليت جذب عناصر توسط ريشه گياهان خواهند داشت.
يكي از مشكلات جوامع امروزي آلودگي هوا مي باشد. معمولا افراد شهرنشين 90 درصد از عمر خود را در فضاهاي بسته مي گذارنند. از سوي ديگر آلودگي هواي داخلي 2 تا 5 برابر بيشتر ار هواي بيرون مي باشد. با توجه به افزايش روزافزون بيماري هاي تنفسي و انواع حساسيت ها و بيماري هاي مرتبط با آلاينده ها استفاده از دستگاه هاي تصفيه كننده هوا در محيط هاي داخلي ضروري به نظر مي رسد. اكثر دستگاه هاي موجود در بازار كاملا الكتريكي و مكانيكي بوده و نياز مداوم به نگهداري و تعويض فيلتر داشته كه بعضا هزينه هاي جانبي زيادي براي صاحب آنها ايجاد مي كند. دستگاه پالاينده زيستي داخلي موجود سيستمي كاملا طبيعي و زيستي (گياه خاكي و هوايي+ ميكروارگانيزم + ماهي) استفاده كرده كه نياز به تعويض مكرر فيلتر نداشته و به علت استفاده از سيستم هوشمند الكتريسيته مصرفي بسيار كمي نياز دارد و آبياري و تغذيه آن به صورت اتوماتيك و كاملا ارگانيك (آلي) توسط سيستم قطره اي و ايروپونيك (مه پاش بر روي ناحيه ريزوسفر) انجام مي شود. براي اطمينان از تصفيه كامل هواي محيط در قسمت خروجي آن فيلتر هواي سه لايه اي نانو قرار گرفته است. در ساخت اين دستگاه تمهيدات لازم انديشه شده است تا مصرف كننده بتوانند به آساني از آن استفاده كند و دوست دار محيط زيست بودن از مزاياي ديگر اين دستگاه مي باشد. با توجه به محيط داخلي مورد نظر (اتاق خواب، پذيرايي، آشپزخانه ، محيط اداري يا كارگاهي) گياه مناسب انتخاب مي شود.
زمينه فني: سلامتي و بهداشت/ پزشكي هدف: هدف اصلي اين اختراع پيشگيري از بروز آسيبهاي ناشي از سرسوزن و وسايل نوك تيز در كاركنان خدمات بهداشتي درماني با كمترين هزينه ميباشد. مشكل فني و راه حل: كاركنان خدمات بهداشتي همواره در معرض صدمات ناشي از وسايل نوك تيز به خصوص صدمات ناشي از سر سوزن (Needle Stick Injuries) ميباشند. نيدل استيك آسيبهاي هستند كه به وسيله ي سرسوزن و يا ساير وسايل نوك تيزي كه با خون يا ساير ترشحات بدن سر و كار داشته اند، به وجود مي آيد. بنابراين، اين افراد همواره در معرض خطر ابتلا به عفونتهاي قابل انتقال از راه خون از قبيل ايدز، هپاتيت B و C قرار دارند. پزشكان، پرستاران، بهياران و تكنسينهاي آزمايشگاه بيشتر در معرض خطر بوده و ميزان شيوع آسيب با سوزن در آنها بيشتر است. 90% آسيبهاي سرسوزن در كشورهاي در حال توسعه اتفاق مي افتد، كه از اين ميان فقط 10% گزارش ميشود. راه حل پيشنهادي جهت كاهش خطر آسيبهاي ناشي از وسايل تزريقي و نوك تيز، بكارگيري نوعي ابزار تهيه شده از اسفنج ميباشد. اين ابزار به شكل مكعب در ابعاد 5× 5 × 5 طراحي شده به صورتي كه يك بعد آن داراي چسب ميباشد و پيش از هر تزريق، در ظرف مخصوص تزريقات چسبانده شده و به بالين بيمار برده ميشود. سوزن آلوده بلافاصله پس از خروج از بدن بيمار بدون نياز به صرف زمان و با سرعت، داخل ابزار طراحي شده قرار داده ميشود. كاربرد اصلي اختراع: اين ابزار علاوه بر اين كه قابل بكارگيري حين انجام تزريقات وريدي و عضلاني است، در هر شرايط و هر مكاني قابل استفاده است از جمله بخشهاي بيمارستاني، درمانگاه ها، آزمايشگاه ها، اتاق هاي عمل و ... . بكارگيري اين ابزار نياز به آموزش خاصي نداشته و توسط كليه پرسنل كادر بهداشت درمان ميتواند مورد استفاده قرار گيرد. برجستگي هاي تكنيكي و فني اختراع: مهمترين برجستگي اين ابزار، سهولت تهيه و كاربرد و عدم نياز به صرف هزينه هاي گزاف ميباشد.
بسمه تعالي عنوان اختراع فارسي: دستگاه گزارش دهي صوتي پرستاري هوشمند عنوان اختراع انگليسي: Smart Nursing Report System خلاصه اختراع زمينه فني: سلامتي و بهداشت/ پزشكي هدف: هدف از طراحي اين دستگاه ثبت دقيق گزارشات پرستاري با صرف زمان بسيار كم و درصد خطاي كمتر به طور جامع و ايمن مي باشد. مشكل فني و راه حل: پرستاران، علاوه بر مسئوليت مراقبت از بيمار، وظيفه ثبت دقيق گزارشات و فعاليتهاي انجامشده را نيز دارند؛ زيرا اين گزارشات علاوه بر اطلاعرساني كارهاي انجامشده براي بيمار، جنبهي حقوقي نيز دارد. به اين معني كه اگر براي بيمار اتفاق ناگواري رخ دهد پرستار مسئول، تنها در چهارچوب گزارشات ثبت شده ميتواند از خود دفاع نمايد. در كشور ما ثبت گزارشات پرستاري به صورت دستي انجام ميشود كه اين امر خود باعث ايجاد مشكلاتي از قبيل وقتگير بودن ثبت گزارشات، امكان سوء استفاده و دستكاري گزارشات توسط ساير افراد، ثبت ناقص و بسياري از مشكلات ديگر ميشود. با طراحي اين دستگاه، علاوه بر اين كه صرفه جويي چشمگيري در وقت پرستار ايجاد مي شود، با استفاده از سيستم ثبت اثر انگشت براي ورود و خروج به صفحه گزارش مخصوص هر پرستار، امنيت بالاي اطلاعات فراهم شده و از امكان هرگونه دستكاري و سوء استفاده توسط سايرين جلوگيري خواهد شد. كاربرد اصلي اختراع: دستگاه گزارش¬دهي صوتي پرستاري هوشمند قابلاستفاده در تمامي بخشهاي درماني به منظور تسهيل روند ثبت گزارشات پرستاري و درعينحال افزايش كيفيت و امنيت در گزارشات پرستاري با صرف زمان كمتر ميباشد. برجستگيهاي تكنيكي و فني اختراع: از برجستگيهاي تكنيكي و فني اين دستگاه ميتوان به 1)\tضبط صداي پرستار (گزارش شفاهي) به جاي ثبت نوشتاري گزارش و در نتيجه صرفه جويي در وقت 2)\tاستفاده از اثر انگشت پرستار براي ورود و خروج به پروفايل شخصي خود و حفظ امنيت بالاي اطلاعات 3)\tامكان ذخيره اطلاعات بهصورت خودكار با ساعت و تاريخ دقيق 4)\tرفع ابهامات ناشي از ناخوانا بودن گزارشات ثبت شده 5)\tوجود پيش نويس آيتم هاي لازم در گزارش پرستاري مصوب وزارت بهداشت در صفحه نمايش دستگاه، به هنگام گزارش دهي پرستار و در نتيجه كمك به جامعيت گزارش پرستاري 6)\tقابليت اتصال به شبكه بيمارستان بهمنظور تبادل اطلاعات و آگاهي يافتن از پذيرش و ترخيص بيماران به محض ايجاد تغيير در پذيرش و ترخيص بيماران 7)\tدسترسي به تمامي اطلاعات و گزارشات توسط سرپرستار بخش و سوپروايزر با استفاده از قابليت اتصال به شبكهي دستگاه بدون امكان دستكاري در گزارشات ثبت شده 8)\tدر مواردي كه گزارش نياز به تاييد دو پرستار داشته باشد (به عنوان مثال تزريق خون)، قابليت باز شدن خودكار سيستم براي پرستار دوم، شنيدن گزارش پرستار اول، انتخاب گزينهي تائيد و سپس ثبت اثر انگشت پرستار دوم 9)\tدارا بودن پورتهاي USB، Parallel و LAN بهمنظور تبادل اطلاعات و اضافه كردن فايل jpeg و pdf به گزارشات ثبتشده در صورت لزوم
جمعآوري آب باران و آبهاي سطحي در مناطقي كه در فصول زمستان و بهار بارش مناسبي دارند با روشهاي معمول و با وجود امكان تبخير نميتواند روش مناسبي براي آبياري باشد. از سوي ديگر در آبياري قطره اي گياهان چندساله به دليل نرسيدن آب به بخشهاي فعال ريشه گياهان، كار آيي مصرف آب (WUE) بسيار پايين است. دستگاه آبياري اقليم هوشمند با اهداف جمعآوري آب باران و انتقال آن به زيرزمين و استفاده از آن در آبياري مدتي از سال زراعي و نيز براي قرار گرفتن بهينه آب در دسترس ريشه كه باعث افزايش كار آيي مصرف آب ميشود، طراحيشده است. اين دستگاه بهوسيله سفره آبگير بخش بالايي به مقطع يك مترمربع با جمعآوري آب بارشها و انتقال به مخزن زيرزمين باعث ذخيره آن ميشود و از ايجاد روان آب و تبخير سطحي آن جلوگيري ميكند. از مخزن ذخيره آب خروجيهايي در عمقهاي مختلف با كلاهكهاي سفالي آب را به محيط فعال ريشه ميرساند. در قسمت بالاي مخزن خروجيهايي تعبيهشده است تا آب اضافي حاصل از بارشهاي شديد و آب ورودي به مخزن بهجاي سريز و جاري شدن در سطح و تبخير، به منطقهاي از ريشه در عمق خاك كه همراه زئوليت است، هدايت شود تا در آنجا ذخيره و باعث افزايش و ماندگاري رطوبت در خاك شود. بر روي يكي از اين دستگاهها سيستم مايعسنج خورشيدي نصبشده است تا بهعنوان نمونهاي از كل سيستمهاي نصب شده از طريق سيستم هشداردهنده، خالي شدن آب مخزن را به كشاورز يا مدير مزرعه اطلاع رساني نمايد.
خلاصه توصيف اختراع عنوان اختراع: لوله تراشه ي داراي مانومتر، لوله ي شستشو و فنر ويبره هدف اصلي اين اختراع كمك به بيماران داراي لوله تراشه جهت رفع مشكلات پيشين، جلوگيري از پنوموني و افزايش هر چه بهتر تهويه ي مكانيكي و بهبود روند درمان در آنها مي باشد. زمينه ي فني اين ابزار پزشكي، تجهيزات پزشكي و سلامت است. لوله تراشه ي طراحي شده قابليت به كار گيري در مواردي همچون اداره كردن راه هوايي بيمار در هنگام بيهوشي عمومي، مراقبت هاي ويژه، تهويه ي مكانيكي و شرايط اورژانسي را دارد؛ همچنين به منظور تحويل برخي داروها و گاز هاي بيهوشي نيز از اين وسيله استفاده مي شود. در لوله تراشه ي طراحي شده مشكلاتي از قبيل تجمع ترشحات ريوي، پنوموني، خوب ساكشن نشدن برخي از قسمت هاي لوله تراشه به دليل عدم دسترسي، مخصوصاً قسمت هاي انتهايي، تشكيل پلاك هايي در ديواره ي لوله تراشه در بيماراني كه مدت زمان زيادي اينتوبه هستند، ايجاد فيستول در ديواره ي بين مري و ناي به دليل زياد بودن فشار كاف لوله تراشه و يا نشت هوا و تهويه ي نامناسب به دليل كم بودن فشار كاف لوله تراشه، بر طرف خواهد شد.
هدف از طراحي اين ابزار اندازه گيري دماي بدن افراد بخصوص كودكان و نوزادان به صورت مدام و لحظه اي با ساده ترين روش و كمترين هزينه همراه با دقيق ترين روش مي باشد. ابزار تب سنج پوستي قابل استفاده در تمامي بخش ها و مراكز درماني و همچنين براي استفاده عموم مردم به منظور سنجش لحظه اي و مدام دماي بدن افراد بخصوص كودكان و نوزادان و در عين حال صرف زمان و هزينه كمتر و بيشترين كارايي مي باشد. تب به معناي بالا بودن دماي بدن نسب به حد معمول طبيعي (37 درجه) است كه مي تواند بر اثر بيماري هاي باكتريايي، ويروسي و يا بر اثر تومور هاي مغزي باشد. تب در صورتي كه توسط دارو ها و روش هاي درماني ديگر كنترل نشود مي تواند عواقب بدي از جمله تشنج، عقب ماندگي ذهني و يا حتي مرگ را به دنبال داشته باشد. براي به دست آوردن درجه حرارت صحيح از تب سنج (ترمومتر) استفاده مي شود. انوع مختلفي از دماسنج ها وجود دارند كه از آن جمله مي توان به دماسنج هاي شيشه اي معمول و دماسنج هاي ديجيتالي اشاره كرد. معمولاً تب سنج هاي ديجيتال براي اندازه گيري دماي بدن به روش هاي دهاني، درون گوشي، شقيقه اي، پستانكي، مقعدي و زير بغلي به كار برده مي شود.
موارد یافت شده: 10