لیست اختراعات با مالکیت
محمدرضا فاضلي
6 عدد
يكي از بيماريهاي شايع چشم، انواع عفونتها ميباشد. درمان اين بيماري از آنتي بيوتيك هاي موضعي به صورت محلول يا سوسپانسيون استفاده مي شود كه متاسفانه به دليل كاهش جذب و حذف سريع، كارايي باليني مناسبي در درمان نداشته اند. به همين دليل فرمولاسيون جديد با استفاده از نانوتكنولوژي مي تواند باعث موفقيت در درمان شود. در ابتدا سعي شده نانوذرات جامد ليپيدي ساخته شود. اين فرمولاسيون علاوه بر محافظت دارو در برابر سدهاي فيزيولوژيك چشم، باعث افزايش جذب آنتي بيوتيك نيز مي شود. از طرفي جنس ليپيدي دارو سازگار با بدن است و باعث سميت نخواهد شد آنتي بيوتيك انتخابي سيپروفلوكساسين است. اين دارو در درمان كنژونكتيويت و اولسر باكتريال قرنيه ناشي از ارگانيسم هاي حساس مانند استافيلوكوكوس اورئوس و سودوموناس آئرژينوزا به كار مي رود. با توجه به جذب كم دارو در موضع، استفاده از سيستم هاي جديد دارورساني به منظور افزايش اثربخشي و كاهش عوارض احتمالي مناسب به نظر مي رسد. به منظور بررسي كارايي سيستم، از آزمايشات ميكروبي استفاده شده است. نتايج نشان دهنده افزايش اثرات ضدميكروبي فرمولاسيون حاوي نانوذرات نسبت به فرمولاسيون محلول بوده است. با توجه به مزاياي اين فرمولاسيون، مي توان نانوسوسپانسيون سيپروفلوكساسين را جهت درمان عفونت چشمي پيشنهاد داد.
علي رغم پيشرفت هايي در زمينه كنترل و درمان زخم هاي سوخته و وجود مراقبت هاي ويژه براي اين بيماران، عامل اصلي مرگ و مير در بيماران دچار سوختگي عفونت است كه كنترل عفونت زخم سوخته از مشكلات اساسي بخش سوختگي است. كه هر سال تعداد زايدي از بيماران دچار سوختگي بعلت وجود عوامل عفوني جان خود را از دست داده و يا ناتواني پيدا مي كنند. شايع ترين اين باكتري هاي پاتوژن پسودوموناس آنروژينوزا مي باشد كه در محيط بيمارستان پراكنده اند و در مقاومت به آنتي بيوتيك ها مشهورند. اين مقاومت دارويي مسئله ساز شده است. بدين منظور جهت تقويت سيستم ايمني بيمار دچار سوختگي و جلوگيري از عفونت در زخم سوخته و در نهايت تسريع در روند بهبودي زخم سوخته تركيبي بنام كفير مورد توجه مي باشد. با توجه به ماهيت پروبيوتيكي اين ماده مي توان در ساخت ژل كفير و پروبيوتيك كردن فرآورده هاي دارويي بدون عوارض براي بيماران دچار سوختگي اقدام نمود. جهت توليد اين ژل دو مرحله in vitro, in vivo انجام شد. در مرحله in vivo عصاره كفير بدست آمد و اثرات ضد ميكروبي آن بر روي باكتري پسودوموناس آنروژينوزا بررسي شد. سپس بهترين عصاره از نظر تاثير باكتريوسيدي انتخاب و در مرحله in vivo به پايه ژل اتيل سلولز اضافه شد و ترميم زخم سوخته بررسي گرديد. عصاره كفير 96 ساعت داراي بهترين تاثير باكتريوسيدي بر روي باكتري پسودوموناس آنروژينوزا مي باشد كه اين خاصيت بعلت توليد اسيدهاي آلي از جمله اسيد استيك و اسيد لاكتيك مي باشد. از ديگر دلايل خاصيت باكتريوسيدي كفير مي توان به توليد باكتريوسينها و توليد پر اكسيد هيدروژن و اسيدهاي چپرب آزاد و آمونياك و اتانول مي باشد. ژل كفير 96 ساعت در روند بهبودي زخم سوخته موثر بوده و مدت زمان روند بهبودي و ترميم زخم سوخته را بطور قابل توجهي كاهش داد. كه بعلت تحريك حضور پلي مورفونوكلئرها و لنفوسيتها و ماكروفاژها در محل عفونت در نهايت پروليفراسيون و تسريع روند بهبودي و ترميم زخم سوخته نيز مي باشد. كفير سبب تحريك پاسخ ايمني ذاتي مي شود كه اولين سد دفاعي در برابر پاتوژنها مي باشد.
اين اختراع در رابطه با يك روي نيمه صنعتي است كه به كمك آن مي توان آب سيب آلوده به مايكوتوكسين پاتولين را با استفاده از ديواره سلولي باكتري هاي پروبيوتيك كشته شده مسموميت زدايي كرد. با وجود اين كه ايران يكي از توليد كنندگان عمده سيب در سراسر دنيا مي باشد به علت مسموميت محصولات حاصل از سيب به مايكوتوكسين پاتولين ميزان صادرات و توليد اين گونه محصولات منجمله آب سيب، كنسانتره سيب، پوره و كمپوت سيب كمتر از ميزان قابل انتظار مي باشد. اين امر باعث هدر رفتن بسياري از منابع منجمله نيروي كار، آب، زمان و محصولات كشاورزي مي شود. در سراسر دنيا تلاش هاي زيادي در جهت مسموميت زدايي از آب سيب آلوده به مايكوتوكسين پاتولين صورت گرفته اما هر يك از آنها داراي نواقصي منجمله كاهش ارزش غذايي آب سيب پس از مسموميت زدايي ، ايجاد سميت در آب سيب پس از پاك شدن پاتولين و يا عدم صرف اقتصادي بوده اند. فرايند ابداع شده در اين اختراع نه تنها هيچ گونه تغييري را در ارزش غذايي آب سيب پس از مسوميت زدايي ايجاد نيم كند و فاقد هر گونه سميتي بوده بلكه داراي صرفه اقتصادي نير مي باشد. بنابراين اميد است روش ابداع شده در اختراع حاضر گامي موثر در جهت بهبود صنايع غذايي كه درگير مشكل مسموميت با مياكوتوكسين ها هستند باشد.
اين اختراع در رابطه با يك روش صنعتي است كه به كمك آن مي توان باكتري يهاي پروبيوتيك را نسبت به شرايط نامساعد دستگاه گوارش مقاوم ساخت. از مهم ترين مشكلات موجود شرايط اسيدي معده و قليايي روده كوچك و دوازدهه است كه باعث كاهش بقاء و تعداد باكتري ها كمتر از استانداردهاي جهاني و آسيب جدي به ساختار باكتري ها مي شود. از سوي ديگر در خارج از ايران با استفاده از دستكاريهاي ژنتيكي بسيار گران قيمت و با تكنولوژيهاي پيشرفته باكتريها را نسبت به شرايط نامساعد مقاوم مي سازند. امروزه به علت نبودن اين تكنولوژيهاي پيچيده در ايران ساليانه با خروج مقادير زيادي ارز باكتريهاي پروبيوتيك را از كشورهاي اروپايي خريداري مي كنيم. اما روش مقاوم سازي مورد بحث در اين اختراع بسيار ارزان قيمت بوده و همچنين كاملا قابل اجرا در ابعاد صنعتي مي باشند كه از خروج ساليانه مقادير زيايد ارز از كشور جلوگيري مي نمايد. زمينه فني اين اختراع مربوط به حوزه بيوتكنولوژي ميكروبيولوژي بخش فرآورده هاي پروبيوتيكي و تكثير صنعتي باكتري ها است كاربرد صنعتي باكتري هاي يپروبيوتيك بومي مقاوم شده به صورت اشكال مختلف دارويي و مكمل هاي غذايي و استفاده در محصولات لبني و نوشيدنيها است.
يكي از مشكلاتي كه در شانه زدن براي كاربران پيش ميآيد، استفاده همزمان برس، سشوار و محلول مورد نياز است. اين كار به صورت همزمان دوشوار است و بهينه نيست. برس قطره چكان مخزن دار مكانيكي براي حل اين مشكل بدون استفاده از انرژي الكتريكي طراحي شده كه با استفاده از انرژي پتانسيل فنر محلول را كمكم روي روي سر ميريزد. هنگام استفاده از اين اختراع كاربر ميتواند ريزش محلول را متوقف كند و دوباره از سرگيرد. حجم مخزن اين برس در بيشترين حالت 125 ميلي ليتر ميباشد كه با استفاده از دريچهي پشت برس ميتوان مخزن را پر كرد. اين اختراع علاوه بر مصارف خانگي و سالنهاي زيبايي براي موهاي انسان، براي حيوانات خانگي نيز كاربردي است. همچنين ميتوان در كلينيكهاي دامپزشكي نيز براي رساندن محلول به تمام سطح بدن و موهاي حيوانات خانگي استفاده كرد.
موارد یافت شده: 6