لیست اختراعات با مالکیت
مريم محسني كيا
5 عدد
چسب زخم با قابليت تسريع در فرايند بهبود زخم با القاي جريان الكتريكي؛ وسيله اي است كه جهت تسريع روند درمان زخم هاي مختلف بكار ميرود اين وسيله با جريان مستقيم الكتريسته6ولت و 500 ميلي آمپر كه البته ميزان اين جريان بسته به نوع و اندازه زخم قابل تغيير مي باشد،وبا يك منبع تغذيه الكتريكي قابل تعويض مانند باتري كار مي كند. از يك سطح پلاستيكي نارسابا ۴ نوار فلزي از جنس استيل زد زنگ تشكيل شده است اين نوارهاي فلزي بصورت عرضي و موازي در كنار هم قرار گرفته اند كه فاصله اين نوار هاي فلزي از هم يك ميليمتر مي باشد. جريان الكتريسته بصورت يك در ميان از نوارهاي فلز عبور داده مي شود كه دو ميدان الكتريكي مختلف در مجاور نوارهاي فلزي بوجود مي آورند. سطح اين نوارها بر روي زخم قرار خواهد گرفت. و ميدان هاي الكتريكي در فاصله هر دو نوار فلزي به وجود مي آيد . اين وسيله قابل سترون كردن مي باشد. ميدان الكتريكي توليد شده توسط اين وسيله باعث تسريع روند بهبودي زخم از طريق تحريك تقسيم سلولي و همچنين باعث جلوگيري از عفونت زخم و كاهش دهنده خونريزي زخم و قابل استفاده جهت درمان كليه جراحتهاي پوستي موضعي،درمان زخم هاي ديابتي، زخم بستر و زخم هاي مزمن مي باشد.
اختراع شامل سنتز و استفاده از حاملهاي پليمري غير يوني زيست سازگار براي افزايش حلاليت سولانين به عنوان يك تركيب ضد سرطان مي باشد. اختراع نوع جديدي از حاملهاي پليمري بر پايه اسيدهاي چرب گياهي را معرفي مي نمايد كه علاوه بر زيست سازگار بودن، قادر است ماده موثره سولانين را براي مدت حداقل يك سال در محيط آبي بافر فسفات در ابعاد 80 نانو متر پايدار نمايد. اين امر باعث افزايش حلاليت ماده سولانين شده و اثر بخشي آن را به عنوان يك تركيب ضد سرطان بسيار بالا مي برد. حاملهاي پليمري بوسيله مواد اوليه اسيدهاي چرب 12 تا 20 كربنه و گريد هاي مختلف پلي اتيلن گليكول200، 400، 600، 1000، 1500، 2000، 4000، 6000 و 8000 و اسيد سيتريك، اسيد تارتاريك سنتز شده است. ساختار شيميايي حاملهاي پليمري بصورت دو قطعه اي Diblock، سه قطعه اي Triblock و شاخه دار Branch مي باشد. 40 نوع از حاملهاي پليمري غير يوني زيست سازگار طراحي و سنتز شده كه قابليت استفاده در دارو رساني هدفمند به منظور درمان سرطان را دارند.
سوختگي حرارتي يكي از علل جدي مرگ و مير در سراسر جهان است. انتخاب هاي زيادي براي درمان موضعي وجود دارد درمان زخم هاي سوختگي مانند سولفاديازين نقره ايپماد (SSD)، استات mafenide و... وجود دارد. استفاده از داروهاي گياهي در درمان آسيبهاي پوستي مانند زخم و سوختگي با انجام تحقيقات مختلف و تأييد اثربخشي آنها مرسوم گرديده است. اثرات مفيد گياهاني مانند آلوئه، هميشه بهار، لاواند و ... در بهبود زخمها و سوختگيها كاربرد آنها را در طبابت نوين تأييد نموده است گياه عجوه با نام Arnebia از خانواده Boraginaceae داراي گونه هاي مختلف مي باشد كه در آسيا و مناطق شمال آفريقا رشد و تكثير مي يابد. عوجوه در مناطقي از ايران رشد ميكند وافراد محلي از آن در بهبود زخمهاي پوستي استفاده ميكنند. بعلاوه در كتاب قانون ابن سينا (جلد دوم) از عوجوه و ابوحلسا نام برده شده و از موارد استفاده آن در سوختگي پوستي- پوست بدن – ياد شده است همچنين تحقيقات نشان داده است كه عصاره اين گياه در درمان سوختگي مناسب است. مواد موثر اين گياه خواص دارويي گسترده اي از جمله ضد التهابي ، ضد ميكروبي و ضد فعاليت تومورهاي سرطاني دارد در مطالعه انجام شده نشان داده شده كه عصاره برگ اين گياه باعث تسريع بهبود سوختگي در مقايسه با درمان هاي رايج مي باشد. در اين ابداع از برگ گياه خشك شده عوجوه، پودري تهيه گرديده و در دستگاه سوكسيله عصاره گيري به صورت آبي- الكلي صورت مي پذيرد. براي استعمال عصاره ي گياه را همراه ژل vehicle تهيه مي كنيم و از نسبت 20 درصد استفاده مي كنيم ژل توليد شده براي سوختگي حرارتي بصورت موضعي مورد استفاده قرار مي دهيم
آسيب هاي پوستي يكي از علل جدي مرگ و مير در سراسر جهان است كه سهم زيادي از مخارج و هزينه ها در حوزه سلامت را به خود اختصاص مي دهد ترميم زخم يك پاسخ طبيعي، بازسازي نسبت به آسيبهاي بافتي مي باشد. در واقع فرآيند ترميم مجموعه پيچيده اي از وقايع سلولي است كه در نهايت موجب ترميم بافت آسيب ديده مي گردد. بررسي منابع موجود نشان مي دهد كه در حال حاضر از روشهاي بسيار متنوعي همچون پانسمان،استفاده از داروهاي مختلف بصورت سيستميك و موضعي،ليزر با توان كم،فراصوت،اكسيژن هيپرباريك، جايگزين هاي پوستي، فاكتورهاي رشد، تحريك الكتريكي و حتي ژن درماني براي تسريع التيام زخم هاي پوستي استفاده مي شود. از آنجا كه در درمان زخم ها، در صورت مداواي صحيح زخم ، پوست دچار اسكار و التهاب كمتري مي شوند و ميزان مرگ و مير كاهش مي يابد. و تركيب داروهاي موجود براي بهبود زخم از مواد شيميايي تشكيل شده كه غالبا آسيب رسانند و قابليت استفاده طولاني مدت را ندارند.بعلاوه در كتاب قانون ابن سينا (جلد دوم) از ابوحلسا نام برده شده و از موارد استفاده آن در زخمهاي پوست بدن ياد شده است. همچنين در مخزن الادويه ( فصل الالف مع الباء الموحده) از اين گياه تحت نام هوچوبه يا ابوخلسا نام برده شده است كه در آفت هاي پوستي و سالك مورد استفاده قرار مي گرفته است. همچنين در تحفة المومنين يا تحفه حكيم مومن (صفحه 32، هوچوبه يا ابوخلسا) از اين فوايد گياه براي درمان گزيدگي و خارش و عفونت هاي پوستي سخن گفته شده است.گياه ابوخلسا با نام Arnebia از خانواده Boraginaceae داراي گونه هاي مختلف مي باشد كه در آسيا و مناطق شمال آفريقا رشد و تكثير مي يابد. مواد موثر اين گياه خواص دارويي گسترده اي از جمله ضد التهابي، ضد ميكروبي و ضد فعاليت تومورهاي سرطاني دارد. وعصاره گياه ابوخلساعلاوه و تسريع بهبود زخم عوارض داروهاي شيميايي را ندارد و هزينه كمتري را به بيمار تحميل مي كند. در اين ابداع از برگ گياه خشك شده ابوخلسا، پودري تهيه گرديده و در دستگاه سوكسيله، عصاره گيري به صورت آبي- الكلي صورت مي پذيرد. براي استعمال عصاره گياه به صورت ژل آن را تهيه مي كنيم و از نسبت 20 درصد عصاره آبي-الكلي گياه عجوه به ژل پايه vehicle استفاده مي گردد. ژل توليد شده به صورت موضعي براي زخمهاي پوستي ناشي از بريدگي، پارگي و بيماريهاي مزمن مورد استفاده قرار مي گيرد.
در حال حاضر براي درمان جراحت ها ، در ايران از محصول هاي ضد عفوني كننده نظير بتادين ، اسيد استيك ، سرم فيزيولوژي ، پمادهاي آنتي بيوتيك و هيدروكورتيزون استفاده مي شود . در شرايط خاص و در زخم هاي مزمن پانسمان بيولوژي نظير اتوگراف پوستي نيز بكار مي رود. در حاليكه پژوهش هاي اخير نشان مي دهد كه بسياري از اين محلول ها نظير بتادين، اسيد استيك، يدوفور، پراكسيد هيدروژن، محلولDakin (هيپوكلريد سديم) براي فيبروبلاست ها ،لنفوسيت ها و سلولهاي مورد نياز ترميم زخم سمي هستند. داروي گياهي هزينه كمتري را به بيمار تحميل مي كند. در اين ابداع از برگ گياه خشك شده گياه هوفاريقون، پودري تهيه گرديده و در دستگاه سوكسيله، عصاره گيري به صورت آبي- الكلي صورت مي پذيرد. براي استعمال عصاره گياه به صورت ژل آن را تهيه مي كنيم و از نسبت 20 درصد عصاره آبي-الكلي گياه هوفارقون به همراه حامل ژل استفاده مي گردد. ژل توليد شده به صورت موضعي براي زخم هاي ناشي از جراحت و بخصوص زخم هاي مزمن بيماران ديابتي، مورد استفاده قرار مي گيرد.
موارد یافت شده: 5