لیست اختراعات با مالکیت
مسعود مظفري
4 عدد
رنگ هاي ترافيكي و اجزاء ساختماني فتولومينسانس با كمك علم مواد، فيزيك و شيمي نو رتهيه گرديده است. لومينسانس نشر فتون هاي فرابنفش مريي يا فروسرخ از نمونه اي است كه الكترون هاي آن برانگيخته شده اند. بسته به اينكه برانگيختگي توسط چه منبع انرژي صورت گرفته باشد، لومينسانس انواع مختلف دارد. در فوتولومينسانس كه يكي از پركاربرد ترين انواع لومينسانس است، برانگيختگي توسط فوتون نور انجام مي شود. . تركيب فتولومينسانس محصول مورد نظر از مواد لومينسانس پايه آلومينياتي تهيه گرديده كه مي تواند در خط كشي جاده و اجزاء ساختمان مانند سنگ هاي نما و پلاك منازل بكار رود. اين مواد در طول روز نور خورشيد را جمع كرده و در شب با قطع شدن منبع نور از خود نور ساطع مي كنند. از مزاياي بكارگيري پديده فتو لومينسانس در جاده ها تعيين حدود جاده و مشخص كردن مسير پيش رو در شب و در نتيجه كمك به تقويت ايمني جاده ها مي باشد.
روش تهيه به اين صورت بود كه در ابتدا 1. تري اتيل فسفات را به درون آب با pH اسيدي (ph~1/5 ) ريخته و سل حاصله در دماي اتاق به مدت 4 ساعت هم زده شد. 2- در ظرف جداگانه اي تتراتيل اورتوسيليكات به محلول آب و اتانول با pH اسيدي اضافه شد. مخلوط به مدت ا ساعت در دماي اتاق هم زده شد. 3- اتيل فسفات هيدروليز شده به سل سيليكا اضافه و براي ا ساعت ديگر هم زده شد. .4- سپس كلسيم نيترات به سل اضافه و 1 ساعت هم زده شد. 5- پس از آن نيترات نقره به سل اضافه و 1 ساعت هم زده و سل حاصله در دماي 20 درجه سانتيگراد و با سرعت 50 دور بر دقيقه توسط همزن مغناطيسي ا ساعت ديگر نيز هم زده شد تا در نهايت ژلي مناسب حاصل شود. اين ژل به مدت 24 ساعت در دماي 70 درجه سانتي گراد خشك و سپس به منظور تثبيت در بوته آلومينايي تا رسيدن به دماي حدود 700 ºC با آهنگ 5 ºC/rnin حرارت داده شد و در نهايت به مدت 24 ساعت در اين دما نگهداري شد. براي بررسي خواص ضد باكتريايي نمونه ها عليه باكتري اي.كولاي از ´´تست هاله´´استفاده شد شيشه ضد باكتري تهيه شده به روشي سل ژل درون ظرفي حاوي ژل آگاردر مدت زمان هاي معيني قرار گرفت. از نسبت پهناي هاله آنتي باكتريال )W( به قطر نمونه ها( d ( به عنوان معياري براي تخمين خواص ضد باكتريايي نمونه ها استفاده شد و مطابق شكل زير مشخص شد كه نمونه هاي تهيه شده خاصيت ضدباكتريايي از خود نشان داده اند. تصوير حلقه اي ازشيشه ضد باكتري تهيه شده به روش سل ژل را نشان مي دهد
در اين پژوهش داربستهاي كامپوزيتي كايتوسان/ شيشه زيست فعال58 اس حاوي نانوذرات كروي پليلاكتيكگلايكوليكاسيد (PLGA) با استفاده از روش خشكايش انجمادي ساخته و مشخصهيابي شدهاند. تاثير افزايش مقدار شيشه زيست فعال بر روي خواص مختلف داربستها بررسي شده است. جهت بررسي ساختار شيميايي و ريخت شناسي، داربستها توسط ميكروسكوپ الكتروني، پراش اشعه ايكس و طيف سنج فروسرخ مورد تحليل قرار گرفتند و همچنين آزمايش استحكام فشاري، ميزان جذب آب، تخريب و معدني شدن در شرايط برونتني بر روي آنها انجام گرفت. نتايج نشان دادند كه داربستها داراي تخلخل مناسب و به هم پيوسته ميباشند و با افزايش مقدار شيشه زيستفعال اندازه تخلخلها كاهش مييابند. علاوه بر اين نانوذرات كروي PLGA به طور همگن در بستر پليمري داربستها پخش شدهاند. با افزايش شيشه، استحكام فشاري افزايش مييابد ولي باعث كاهش جذب آب و تخريب خواهد شد. به طور كلي استحكام اين داربستها پايين است و براي كاربرد در مناطقي از استخوان كه تحت بار نيستند، مناسب ميباشند. همچنين اين داربستها به دليل دارا بودن نانوذرات PLGA براي مقاصد رهايش دارو از اهميت ويژهاي برخوردار مي باشند.
موارد یافت شده: 4