لیست اختراعات با مالکیت معصومه مدرس
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ اظهارنامه: 1390/10/27
مالک/مالکان: معصومه مدرس
تاریخ ثبت: 1391/03/31
مخترع/مخترعان: معصومه مدرس
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1391/03/02
تاریخ ثبت: 1391/04/18
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/20
مالک/مالکان: معصومه مدرس
تاریخ ثبت: 1388/01/08
مخترع/مخترعان: معصومه مدرس
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1387/12/20
مالک/مالکان: معصومه مدرس
تاریخ ثبت: 1388/01/08
مخترع/مخترعان: معصومه مدرس
خلاصه اختراع:

تاریخ اظهارنامه: 1398/06/27
مالک/مالکان: خانم معصومه مدرس
تاریخ ثبت: 1399/09/15
خلاصه اختراع:

اين اختراع در حوزه نانو تكنولوژي و بيوتكنولوژي صنايع غذايي مي باشد و در موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي انجام شده است. از آنجا كه اثرات زيان آور نگهدارنده هاي شيميايي بر سلامت انسان اثبات شده است، جايگزيني آنها با عصاره هاي گياهي ضروري به نظر مي رسد. به اين منظور نانوعصاره گياه نوروزك كه بومي ايران است توليد و از آن جهت كاهش و حذف بار ميكروبي در محصولات غذايي كالباس و همبرگر استفاده شد. براي اولين بار استخراج عصاره اين گياه با روش سيال فوق داغ بهينه سازي گرديد و اثرات ضد ميكروبي آن بر روي ميكرو ارگانيسم هاي استافيلوكوكوس اورئوس، ليستريا مونوسيتوژنز، اشريشيا كلي، سالمونلا انتريتيديس، ساكارومايسس سرويزيه و آسپرژيلوس نيجربا بررسي شد و اثرات ضد ميكروبي عصاره تاييد شد. .سپس نانو كپسول حاوي اين عصاره توليد شد و اثر ضدميكروبي آن در مقايسه با عصاره معمولي در كالباس و همبرگر مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمون¬هاي ميكروبي در نمونه¬هاي كالباس و همبرگر و همبرگر ديفراست شده نشان داد نانوكپسول حاوي عصاره در مورد بيشتر ميكرو ارگانيسم ها اثر ضد ميكروبي بيشتر از عصاره داشت و هم عصاره و هم نانوعصاره توانستند سبب حذف كامل استافيلوكوكوس اورئوس شوند . همچنين شمارش كلي ميكروارگانيسم هاي مذكور را بطور معني داري نسبت به شاهد و در بعضي موارد نسبت به نمونه هاي داراي نيتريت كاهش دهند . بطور كلي نانوكپسولي حاوي حدود يك چهارم تا يك پنجم نانوعصاره، اثري ضد ميكروبي معادل با عصاره دارد. در مجموع مي¬توان گفت كه استفاده از عصاره و نانوكپسول حاوي عصاره برگ گياه نوروزك قابليت خوبي در جلوگيري از رشد بسياري از ميكروارگانيسم¬هاي نامطلوب مواد غذايي داشته و مي¬توان در محصولاتي كه اجازه استفاده از نگهدارنده سنتزي براي آن¬ها وجود ندارد (نظير همبرگر) براي افزايش ماندگاري محصول استفاده كرد؛ همچنين مي¬توان از آنها، به عنوان جايگزين نگهدارنده¬هاي سنتزي (نيتريت) ويا كاهش دهنده مصرف نيتريت در محصولات غذايي (به ويژه فرآورده هاي گوشتي) استفاده نمود.

موارد یافت شده: 5