لیست اختراعات با مالکیت
مهدي عليزاده
20 عدد
بسياري از تشخيص ها در طب ايراني به صورت تجربي صورت مي گيرد كه داراي خطاي انساني است. يكي از موارد كه در تشخيص مزاج افراد استفاده مي شود، تشخيص قوام بافت زير پوستي تحت روشي به نام ملمس در طب ايراني است. ما به كمك سيستم بيوامپدانس متري ميزان قوام بافت زير پوستي را به صورت خودكار و با روشي استاندارد اندازه گيري مي كنيم. بدين ترتيب عواملي مثل خطاي انساني، ميزان تجربه و تفاوت سليقه در تشخيص را برطرف مي كنيم و از طرفي با ارائه ي مقادير كمي استاندارد امكان ارائه گزارش در مقالات و پيشرفت مطالعات طب ايراني را فراهم مي آوريم.لازم به ذكر است بافت زير پوستي در طب ايراني از اهميت ويژه اي برخوردار است و بسياري از روش هاي درماني طب ايراني از جمله استفاده از بادكش، حجامت، زالو و... به بافت زير پوستي و خون رساني آن مربوط است.همچنين طبيب به كمك ملمس مي تواند مزاج افراد را تشخيص دهد و به صورت شخصي سازي شده براي درمان فرد تجويز دارو كند. بدين ترايب به كمك داده ي اندازه گيري شده قوام بافت زير پوستي توسط بيوامپدانس متري توانستيم افراد را به سه گروه تقسيم بندي نمائيم و گامي مهم در زمينه پزشكي شخصي سازي شده كه يكي از مهمترين روند هاي پزشكي مي باشد، برداشته ايم. اين روش بافت زيستي را معادل يك امپدانس مختلط در نظر مي گيرد. بدين ترتيب با تزريق جريان متناوب الكتريكي به بافت زيستي و سپس اندازه گيري ولتاژ حاصله ميزان امپدانس بافت را تخمين مي زند. اين سيستم مشتمل بر بخش هاي : توليد شكل موج، منبع جريان كنترل شده با ولتاژ، تقويت كننده ولتاژ، مبدل آنالوگ به ديجيتال، سيستم ذخيره و انتقال داده ها، پردازش داده ها مي باشد.
در مورد هاي قبلي براي استفاده از سمبه براي اثر گذاري و ... بايد از چكش براي ضربه زدن به سمبه استفاده كرد و سنگين بود و مقرون به صرفه نبودن اين وسيله مي تواند بر اثر ضربه و ردي كه بر روي جسم مي اندازد نشانه گذاري براي كارهايي نظير برش ، سوراخ كاري و ... با ضربه زدن به قطعات توسط اين وسيله ^( سمبه فنري ) علاوه بر نشان اداختن روي قطعاتي نظير فلز مي شود باعث داخل رفتن ضربه خورده شده و كنار رفتن آن قسمت از فلز كه بر اثر ضربه سمبه فنري به داخل رفته بود ميشود اين امر باعث ايجاد حالتي داندانه دار در قطعه مي شود از اين خاصيت در موتور هاي كه بلبرينگ در جاي خود لق مي زند ( ب اثر عوامل مختلف كه اشاره نمي كنيم ) استفاده مي كنند با ايجاد شدن اين دندانه ها باعث از بين رفتن اين لقي مي شود ابتدا فنر بين قسمت كشنده فنر و سر سمبه وصل شده كه با كشيدن قسمت انتهايي و رها كردن آن و نگه داشتن قسمت سر سمبه بر روي جسم كه كار نشان گذاري و عمل سمبه زدن را انجام مي دهد كار برد هاي آن 1- نشانه گذاري براي كار هاييي نظير برش ، سوراخ كاري و ..... 2- با ضربه زدن به قطعات توسز اين (^ سمبه فنري ) علاوه بر نشان انداختن روي قطعاتي نظير فلز باعث ايجاد حالتي دندانه دار در قطعه مي شود
موتور تمام قطب مغناطيسي(complete magnetic polar motor) برق تمامي موتورهاي موجود براي چدخاندن رتور نياز به سوخت هاي فسيلي براي توليد برق و مصرف برق براي تبديل به انرزي مكانيكي دارند كه اين ها تماما عيب محسوب ميشود اما در اين ايده با استفاده از ميدان هاي مغناطيسي ثابت توسط قطب هاي مغناطيسي جا زده شده در رتور و استاتور و به علت نيروي دافعه باعث گردش رتور مي شود هدف اين موتور استفاده نكردن از انرزي الكتريكي،نداشتن گرما،آلودگي،هزينه،نياز به سيم پيچي نداشتن،كابل رابط و... است اين موتور بهامكان ساخت در حجم،قدرت،گشتاور و سرعت هاي متفافتي را دارد چون با مقدار شار قطب هاي ثابت و حجم قطب ها رابطه ي مستقيمي دارد مزاياي اينايده به طور كامل در متن توصيف آمده است و در صورت لزوم نيز مي توان به نقشه ا ي ارائه شده مراجعه كرد
القاي ماده ضد سرطاني بتولين و بتولونيك اسيد در شرايط درون شيشه¬اي – بيوتكنولوژي جنگل - بتولين يكي از متابوليت هاي ثانويه موجود در پوست درخت توس و بتولونيك اسيد حاصل اكسيداسيون بتولين مي¬باشد كه خاصيت پيشگيري كننده و درمان انواع سرطان شامل پوست، ريه، پروستات، رحم و تومورهاي مغزي داشته و در درمان بيماري¬هاي مهمي چون هپاتيت، مالاريا وHIV موثر است. با توجه به اين كه رويشگاه¬هاي اين جنس در ايران، محدود به ارتفاعات بالا بوده و صعب العبور و در عين حال رو به انقراض مي¬باشند عملا امكان استفاده از پوست آن وجود نداشته، جنگلكاري آن نيز با هدف استفاده دارويي از پوست به دليل مشكلات مربوط به جوانه زني و طولاني بودن دوره بهره برداري، بسيار مشكل و زمان بر است. نويسندگان موفق شده اند براي اولين بار در ايران، در آزمايشگاه و در شرايط درون شيشه¬اي با بهينه سازي محيط كشت از گونه Betula litwinowii كالوس¬هايي از ريزنمونه برگ، بدون آسيب رساندن به اين گونه در حال انقراض توليد كنند كه حاوي اين ماده ضد سرطاني باشد، در صورتي كه در عرصه¬هاي طبيعي بتولين در برگ¬ها وجود نداشته و فقط در پوست آن يافت مي¬شود.
يكي از معضلات مردم پس از اجابت مزاج نحوه¬ي خشك كردن باسن، ناحيه¬ي تناسلي و قسمت¬هاي ديگر خيس بدن است. راه حل امروزه اين مشكل استفاده از دستمال توالت است كه مشكلات و معضلات بسياري را در پي دارد و بيشتر مواقع نه تنها مشكل را حل نمي كند بلكه خود مي تواند منجر به عفونت¬هاي قارچي خطرناكي نيز بشود. اين روزها بسياري از خانم ها با شكايت از وجود دانه هايي ريز و همرنگ پوست كه در قسمت داخلي لبه هاي ناحيه تناسلي (محلي كه مخاط تناسلي را هم دربر مي گيرد) ايجاد شده اند، به پزشك مراجعه مي كنند. اين ضايعات كه بدون درد، سوزش يا خارش هستند پاپيلوماتوز نام دارند. پاپيلوماتوزها معمولا كنار هم و در يك خط قرار مي گيرند و آلرژي هاي تماسي مانند استفاده از دستمال هاي كاغذي باعث تحريك براي ايجاد يا تشديد آنها مي شود. هدف از اين اختراع خشك كردن كاملا ايمن و سلامت نواحي مذكور بدون ايجاد هيچ گونه مشكل جانبي و انتقال عفونت و ... است. اين كاربرد علاوه بر خشك كردن كه هدف اصلي آن است در پيشگيري و درمان بيماري¬هاي اين نواحي از جمله شقاق، بواسير و ... بسيار مفيد است.
گازهاي خروجي از نازل يك پرتابگر يا يك هواپيما در جو غليظ باعث ايجاد موج آكوستيك با طيف فركانسي گسترده در فضاي اطراف خود مي¬شود كه به علت توان بالاي آكوستيكي در فواصل نزديك مي¬تواند بسيار مخرب باشد و باعث تخريب بخش-هايي از سيستم هاي پرتابگر ، محموله يا هواپيما گردد. اين تخريب ممكن است باعث شكست بخشي از عمليات يا كل ماموريت گردد. لذا شبيه سازي اين شرايط محيطي و تحليل و آزمون اين شرايط در مراحل طراحي و پيش از ماموريت پروازي امري اجتناب ناپذير است. مهمترين بخش يك آزمايشگاه آكوستيك يا به عبارتي گلوگاه اين آزمايشگاه مولد صوت يا همان ماژولاتور است كه در اين اختراع به طراحي، تحليل، ساخت و تست يك ماژولاتور با قابليت و مكانيزم جديد اقدام گرديده است. با توجه به هزينه هاي بالاي خريد ماژولاتورهاي آزمايشگاه هاي آكوستيك، تكنولوژي پيچيده اين نوع ماژولاتورها و محدوديتهاي فركانسي اين نوع ماژولاتورها، از تكنيك و ابداع روشي جديد براي حركت و كنترل دريچه هاي ماژولاتور الكتروپتوماتيك طراحي شده استفاده گرديد كه محدوديت هاي ماژولاتورهاي موجود دنيا را ندارد. پس از طراحي اين نوع ماژولاتور اولين نوع ماژولاتور ساخته شد و تست هاي اوليه با موفقيت انجام گرديد و صوت با 148 دسيبل توسط سيستم داده برداري با سنسورهاي ميكروفن پيزوالكتريك در پژوهشگاه فضايي ايران ثبت گرديد.
در اين پروژه ابتدا سوسپانسيوني از نانوهيدروكسي آپاتيت آماده شده و سپس فولادهاي برش داده شده در ابعاد 3×1 ميلي متر را به روش ديپ كوت پوشش دهي شدند. سپس نمونه هاي پوشش داده شده توسط ليزر Co2 اصلاح سطح شدند تا خواص آنها بهبود داده شود. تست هايي كه در اين پروژه گرفته شده تست سميت سلولي، خوردگي، سختي بوده و تست هايي نيز براي ارزيابي فازي و ميكرو ساختار انجام گرفته است.
خلاصه عنوان : بازيافت گوگرد از ماد كارخانه چوب كاغذ خلاصه : ماد پسماند كارخانجات چوب وكاغذ كه به علت داشتن مقدار گوگرد بالا مشكلاتي از قبيل دفن ان والودگي محيط زيستي رابراي اين صنايع بوجود اورده است دراين اختراع گوگرد موجود درماد توسط يك فرايند شيميايي اسيدي بازيافت شد بدين صورت كه باافزودن اسيد كلريدريك سولفيد تبديل به گاز H2S (خوراك كوره گوگرد سوزي كارخانه ) شده ومحلول حاصل به عنوان محلول احياكننده رزين كاتيوني مورداستفاده قرار گرفت دراين روش وزن ماد تا 93% كاهش يافت
فولاد هوايي AISI 4340 مطابق با استاندارد AMS-6415 يكي از پرمصرف ترين فولادها در ساخت قطعات هوايي مي باشد. در اين پژوهش با استفاده از فرآيندهاي جداسازي قراضه و تهيه قراضه فولادي با كمترين مقدار درصد مس و آلومينيوم و تهيه قراضه تميز، ذوب قراضه ها و آلياژسازي در كوره قوس الكتريكي، متالورژِ ثانويه و گاز زدايي تحت خلاء، شمش ريزي، ريخته گري، ذوب قطره اي، آهنگري، فورج چهار چكشه، عمليات حرارتي نرماله و تمپرينگ و عمليات خش تراشي، فلادي با خوصا مكانيكي بسيار مطلوب مطابق با استانداردهاي مورد نظر صنايع هوايي به دست آمد. لازم به توضيح است كه فولاد مذكور تاكون با قيمت بيست هزار تومان براي هر كيلوگرم از خارج كشور خريداري مي شده است و امكان توليد آن در داخل كشور، وجود نداشته است. توليد و بومي سازي اين فولاد در داخل كشور علاوه بر استقلال ملي، صرفه جويي اقتصادي بسيار بالايي را با خود به همراه خواهد داشت. تاكنون با همكاري مجتمع فولاد آلياژي اصفهان و اسفراين به انعقاد قرار داد جهت توليد 92 تن از اين نوع آلياژ جهت استفاده در صنعت هواپيماسازي است (هسا) اقدام شده ست.
موارد یافت شده: 20