لیست اختراعات با مالکیت
مهدي كديور
5 عدد
فرآيند تهيه فيلم زيست تخريب پذير از پروتئين دانه گاودانه (Vicia ervilia) به منظور بسته بندي مواد غذايي زمينه فني اين اختراع كشاورزي با گرايش صنايع غذايي و در ارتباط با صنعت بسته بندي مي باشد. بسته بندي مرحله اي ضروري براي نگهداري، حفظ كيفيت و ايمني مواد غذايي از زمان فرآوري تا مصرف است. انواع مختلف مواد بسته بندي به دو دسته سنتزي و زيست تخريب پذير قابل تقسيم اند. تجمع انواع مواد سنتزي غير قابل تجزيه به خصوص انواع مختلف مواد بسته بندي در طبيعت، سبب شد تا بحث بسته بندي هاي زيست تخريب پذير و قابل بازيافت شدن به طور جدي مطرح شود. در اين اختراع نيز ابتدا پروتئين از دانه گاودانه استخراج و سپس فيلمي زيست تخريب پذير از كنسانتره پروتئيني بدست آمده و گليسرول تهيه شد. فيلم حاصله رنگ نسبتا قهوه اي مطلوبي را داراست. از نظر خصوصيات مكانيكي، استحكام كششي آن قابل مقايسه با انواع ديگر فيلمهاي پروتئيني و كشش پذيري آن به مراتب بالاتر است. اين فيلم در مقايسه با ساير فيلم هاي زيست تخريب پذير فعاليت آنتي اكسيداني قابل ملاحظه اي را نشان مي دهد. در مجموع با توجه به قيمت به مراتب پايين تر دانه گاودانه نسبت به ساير منابع پروتئيني و فرآيند ساده توليد، اين محصول قابليت صنعتي شدن را داراست.
زمينه فني اين اختراع كشاورزي با گرايش صنايع¬غذايي و در ارتباط با صنعت بسته¬بندي مي¬باشد. بسته¬بندي مرحله¬اي ضروري براي نگهداري، حفظ كيفيت و ايمني مواد غذايي از زمان فرآوري تا مصرف است. انواع مختلف مواد بسته¬بندي به دو دسته سنتزي و زيست¬تخريب¬پذير قابل تقسيم¬اند. تجمع انواع مواد سنتزي غير قابل تجزيه به خصوص انواع مختلف مواد بسته¬بندي در طبيعت، سبب شد تا بحث بسته¬بندي¬هاي زيست تخريب¬پذير و قابل بازيافت شدن به طور جدي مطرح شود. در اين اختراع نيز ابتدا پروتئين از دانه گاودانه استخراج و فيلمي زيست¬تخريب¬پذير از كنسانتره پروتئيني بدست آمده و گليسرول تهيه و در مرحله بعد با لايه¬اي از زئين ذرت پوشش داده شد. فيلم دولايه حاصل با استفاده از دستگاه طراحي شده به ظرف تبديل شد. ظرف حاصله رنگ نسبتا قهوه¬اي مطلوبي را داراست و به دليل طبيعت و تركيبات موجود در منبع تهيه آن، فعاليت آنتي¬اكسيداني قابل ملاحظه¬اي را نشان مي¬دهد و در عين حال نسبت به نفوذ آب نيز تا حد زيادي مقاوم است. امكان تهيه انواع ظرف فعال نيز با ايجاد تنوع در فرمولاسيون تهيه فيلم وجود دارد. در مجموع با توجه به قيمت به مراتب پايين تر دانه گاودانه نسبت به ساير منابع پروتئيني و فرآيند ساده توليد، اين محصول قابليت صنعتي شدن را داراست.
سامانه¬ي پايش مداوم و همزمان ويژگي¬هاي فيزيكي فرآورده¬هاي غلات طي تخمير فرآورده¬هاي تخميري غلات از جمله نان، كيك، بيسكويت و كراكر بخش عمده¬اي از توليدات حاصل از غلات را شامل مي¬شوند و به همين جهت كيفيت آن¬ها مدنظر بسياري از محققان بوده و هست. سنجش اين فرآورده¬ها در مقاطع مختلف فرآيند توليد آن¬ها، مورد توجه محققان صنعت غذا بوده است. در ميان اين مقاطع، مقطع تخمير به عنوان قلب فرآيند توليد اين دست از فرآورده¬ها، از اهميت بسزايي برخوردار بوده است. به جهت ارزيابي اين مقطع كليدي، روش¬ها و دستگاه¬هاي بسياري عرضه شده است. اين روش-ها و دستگاه¬ها با اين¬كه در زمينه¬ي سنجش فراورده¬ها تا حد زيادي كارآمد بوده¬اند ولي همواره با مشكلاتي مواجه بوده و هستند. به رغم كليه¬ي پيشرفت¬هايي كه در زمينه¬ي اين روش¬ها مشاهده مي¬شود، همچنان جديدترين دستگاه¬هاي ارائه شده در اين زمينه به اندازه¬گيري غيرمستقيم فشار پرداخته و مواردي كه قادر به اندازه¬گيري مستقيم مي¬باشند از مدل¬هاي ارائه شده در گذشته پيروي كرده و پيشرفت ناچيزي داشته-اند. هدف از اين اختراع طراحي، توليد و به كارگيري سامانه¬اي در حيطه¬ي فرآورده¬هاي تخميري غلات مي¬باشد كه با هدف كنترل فرايند توليد و نيز فرآورده¬ي حاصله، به ارزيابي تعدادي از ويژگي¬هاي فيزيكي از جمله فشار، دما، ابعاد، حجم و دانسيته¬ي خمير اين فرآورده¬ها در حين مرحله¬ي تخمير مي¬پردازد.
خلاصه: روغن ها و چربي ها از جمله اجزاي مهم تشكيل دهنده غذاي انسان بوده اند كه به عنوان منابع انرژي، اسيدهاي چرب ضروري وويتامين هاي محلول در چربي محسوب شده و نقش اساسي در متابوليسم دارند. طبق تعريف روغن دي آسيل گليسرول به روغن خوراكي گفته مي شود كه حاوي حداقل 10 درصد دي آسيل گليسرول باشد. مشكلاتي كه در زمينه روغن هاي خوراكي معمولي وجود دارد در واقع مربوط به زمان پس از مصرف روغن مي باشد كه باعث افزايش وزن، بروز چاقي و بيماري هاي قلبي در افراد مستعد مي شود. روغن اختراعي با توليد انرژي مشابه قادر است پس از مصرف با توجه به متفاوت بودن هضم، جذب و متابوليسم نسبت به روغن هاي معمولي ، اثرات مفيدي در بدن داشته و بر خلاف روغن هاي معمولي مانع افزايش وزن، بروز چاقي ، بيماري هاي قلبي عروقي، فشار خون بالا، چربي خون بالا، متابوليسم غير طبيعي ليپيدها، اسيد اوريك بالا(نقرس)، تصلب شرائين، كبد چرب، بيماري هاي كيسه صفرا، ديابت هاي نوع اول و دوم ، اختلالات عضلاني و سرطان در افراد مستعد بيماري شود. روغن دي آسيل گليسرول در موارد مختلفي از جمله روغن هاي خوراكي ، محصولات نانوايي، شيريني سازي، سس مايونز، مارگارين ، محصولات لبني، امولسيفاير،روغن هاي خاص غني از اسيدهاي چرب ضروري، ايجاد عطر و طعم در غذا، نوشيدني ها، مواد آرايشي، پليمرهاي ترموپلاستيك، داروسازي ، جايگزيني براي سوخت هاي فسيلي و پيش ساز براي توليد محصولاتي مثل فسفوليپيدها،گليكوليپيدهاو ليپوپروتئين ها استفاده مي شود.
موارد یافت شده: 5