لیست اختراعات با مالکیت
مهدي هدايتي
7 عدد
زمينه فني اين اختراع حوزه پزشكي و غير پزشكي مي باشد. آپوليپوپروتئين E يك پروتئين پلاسمايي است كه به عنوان يك ليگاند براي رسپتور هاي HDL عمل مي كند. تداخل اين ليگاند و رسپتور نقش مهمي در انتقال كلسترول و ساير ليپيدها، بين سلول هاي مختلف بدن بازي مي كند.جهش هاي شايع در ژن آپوليپوپروتئين E ، از عوامل مهم بيماري هاي غيرواگيردار مانند آلزايمر(AD)، ديابت نوع 2 (T2D)، بيماري قلبي- عروقي، چاقي، مولتيپل اسكلروز پيشرونده و هايپرليپوپروتئينما مي باشند. اهميت شناسايي اين جهش ها در اين است كه مي تواند يك ابزار تشخيصي در شرايط تحقيقاتي و باليني براي پيشگيري از ناهنجاري هاي غيرواگير ذكر شده باشد. تاكنون توليد داخلي كيت تشخيص مولكولي جهش هاي آپوليپوپروتئين E انساني گزارش نشده است و براي اولين بار است كه در ايران ساخته مي شود. شناسايي جهش هاي ژن APOE در آزمايشگاه در حال حاضر از طريق كيت هاي خارجي و با صرف هزينه بالا انجام مي شود كه به علت داشتن اشكالاتي از جمله زمان انجام تست بالا، الزامي بودن به مهارت عملي بالايي شخص استفاده كننده، الزامي بودن تجهيزات پيشرفته نمي توانند براي كاربردهاي آزمايشگاهي و باليني مناسب باشند. كيت مورد ادعايي حاضر گذشته از توليد داخل، بسيار ارزان بوده و مطابق با ژنوم ايراني مي باشد. اين كيت با روشي ساده بر مبناي PCR معمولي در زمان كوتاهتري، با دقت، تكرارپذيري و صحت بالا جهش هاي ژن APOE را شناسايي مي كند. همچنين نياز به تجهيزات پيشرفته ندارد.تمام مواد اين كيت در داخل موجود بوده و بدون نياز به روشهاي آزمايشگاهي و كارگاهي قابليت صنعتي شدن را دارا مي باشد.
شير حمام با قابليت كنترل دماي خودكار
اندازه گيري مالون دي آلدهيد به عنوان شاخص حساس ليپيد پراكسيداسيون و اكسيداتيو استرس بسيار مورد توجه ميباشد. مالون دي آلدهيد در اثر ليپيد پراكسيداسيون ناشي از راديكالهاي آزاد توليد مي شود. از آن جايي كه اندازه گيري مستقيم راديكال هاي آزاد بسيار مشكل است، معمولا محصولات ناشي ازعملكرد راديكال هاي آزاد مانند مالون دي آلدهيد اندازه گيري مي شود. افزايش مالون دي آلدهيد در سرم انساني بالاتر از 5 ميكرومولار مي تواند عامل بروز بيماري هاي متعددي باشد، لذا اندازه گيري آن در خون از اهميت زيادي برخوردار است. در حال حاضر، معمول ترين روش سنجش مالون دي آلدهيد در آزمايشگاه تشخيص طبي، استفاده از كيت TBARS (كمپاني كاي من، آمريكا ) با استفاده از روش معروف تيوباربيتوريك اسيد انجام مي شود. ما روشي را ابداع كرده ايم كه در آن مي توان مالون دي آلدهيد را در سرم انساني به دقت اندازه گيري كرد. در تمام روشهاي دستي، خوانش در لوله آزمايش و در روشهاي خودكار (Automated) در كووت دستگاه انجام مي گيرد. در اين شيوه ها نه تنها حجم مواد مصرفي بالا مي باشد ، سرعت خوانش نتايج نيز پايين است، به گونه ايي كه حداكثر 100 خوانش در ساعت امكان پذير است. اما خوانش در فرمت ميكروپليت توانسته است خوانش تك نمونه ايي را به خوانش 96 نمونه ايي تبديل كند و در اصل سرعت خوانش حدود صد برابر افزايش مي يابد ( شيوه خوانش ميكرو پليتي )
افزايش راندمان توليد در پرورش صنعتي طيور يكي از اركان افزايش سودآوري براي توليد كننده و كشور مي باشد. امروزه حضور پروبيوتيك ها و پري بيوتيك ها در تغذيه طيور در پرورش هاي صنعتي انكار ناشدني است. اغلب اين تركيب ها وارداتي هستند و بنابراين ارز زيادي براي واردات بايد از كشور خارج گردد. طراحي محصولي به اين شكل در داخل كشور مي تواند بومي و سودآور باشد. قارچ شبه مايكوريزاي Piriformospora Indica قادر به همزيستي با ريشه گياهان تك لپه اي و دولپه اي مي باشد. اين قارچ بعد از كشت بر روي محيط كشت پيچيده و رشد آن به اندازه كافي به همراه متابوليت هاي حاصل از رشد آن در محيط كشت با سبوس گندم به عنوان ناقل (Carrier) مخلوط و بعد در دماي اتاق خشك شد. اين قارچ در سطوح مختلف در تغذيه جوجه هاي گوشتي به عنوان يك پروبيوتيك و پري بيوتيك استفاده شد كه در مقايسه با محيط كشت مخمر تجاري و باكتري هاي گونه لاكتوباسيلوس تجاري توانست پاسخ هاي بهتري از لحاظ ايمني و عملكردي در جوجه هاي گوشتي نشان دهد و اثرات بدي بر صفات ايمني، فراسنجه هاي بيوشيمي خون و عملكرد نداشت. با توجه به هزينه توليد بسيار مناسب اين تركيب در مقايسه با رقباي خارجي، استفاده از آن در تغذيه طيور مي تواند بسيار سودآور باشد.
ايران بزرگترين توليد كننده و صادر كننده پسته در دنيا مي باشد توليد سالانه اين محصول در ايران به طور متوسط طي پانزده سال اخير232 هزار تن مي باشد كه تقريبا 52/5 ٪ كل توليد دنيا را به خود اختصاص داده است. فرآوري مناسب پسته پس از برداشت تا عرضه آن به بازار تاثير زيادي در حفظ كيفيت ارزش غذايي خصوصيات ظاهري و در نتيجه ميزان بازار پسندي اين محصول دارد. در اين راستا انجام هر گونه پژوهش تحقيقي و كاربردي جهت فرآور مناسب اين محصول بطور مستقيم و يا غير مستقيم تاثير بسزايي در توسعه فناوري در اين بخش و به تبع آن در افزايش درآمد كشاورزان پسته كار ونهايتا افزايش درآمد ناخالص ملي در بخش كشاورزي خواهد داشت. در اين تحقيق شيوه هاي مختلف فرآوري پسته طي سال هاي گذشته و سال هاي اخير مورد مطالعه قرار گرفته وبه دنبال آن طرحي نو و مناسب از يك دستگاه چند منظوره جهت انجام چندين مرحله از فرآوري پسته ارائه شده است. مراحل قابل انجام در اين طرح شامل پوست كني شستشو خشك كردن و تغذيه تك دانه اي پسته براي درجه بندي ارائه شده است. از خصوصيات مهم اين دستگاه مي توان به ساده بودن مكانيزم آن عدم استفاده از قطعات پيچيده قابليت بالاي اتوماسيون استفاده راحت تعمير آسان و بخصوص قيمت تمام شده پايين براي ساخت آن اشاره كرد.
موارد یافت شده: 7