لیست اختراعات با مالکیت
مهدی سلطانی
16 عدد
دستگاه ضد رسوب مغناطيسي وسيله اي است كه در آن از موادي با خاصيت مغناطيسي استفاده شده كه به وسيله ي آن قادر به ايجاد يك ميدان مغناطيسي روي جريان آب و تاثيرگذاري بر روي آب و تركيبات محلول در آن است. در اين دستگاه با استفاده از روي و مدل خاصي در چيدمان آهن رباهاي نئوديميم و تعبيه آن به دور لوله انتقال آب عمل سختي گيري انجام مي شود. جهت استفاده از اين دستگاه نيازي به قطع كردن لوله و نصب آن در ميان خط انتقال وجود ندارد و دستگاه به دور لوله نصب خواهد شد كه اين خود يكي از مهمترين مزاياي اين دستگاه مي باشد.
طي سال هاي اخير با افزايش آگاهي مردم نسبت به اثرات زيان بار گوشت قرمز ميل به استفاده از گوشت سفيد بويژه گوشت ابزيان رشد چشم گيري داشته است محدوديت ها ي زيست محيطي به لحاظ صيد بي رويه آبزيان منجر به توجه ويژه به سمت صنعت تكثير و پرورش آبزيان شده است مهمترين مرحله تكثير و پرورش آبزيان مرحله انكوباسيون تخم مي باشد زيرا تخم ماهيان مستعد آلودگي به قارچ ها و نابودي درپي مي باشند مواد شيميايي مختلفي براي كنترل فعاليت قارچ ها در سالن هاي تكثير استفاده مي شود مصرف اين مواد و ورود آنها به آبهاي سطحي مشكلات زيست محيطي مخربي ايجاد مي كند پس يافتن راه حلي جهت به حداقل رساندن تلفات تخم ها كاهش فعاليت قارچ ها و همچنين عدم آلودگي محيط زيست در اولويت قرار گرفت فلز نقره داراي خاصيت ضد ميكروبي مي باشد بنابراين سعي شد اشكال مختلف فلز نقره همانند نانو ذرات نقره در غالب يك فيلتر بكار گرفته شود جهت استفاده از حداكثر بازدهي نانو ذرات نقره از ماتريس پلي پروپيلن استفاده شد بدين منظور طبق مكانيسم هاي خاصي الياف پلي پروپيلن حاوي نانو نقره تهيه گرديد الياف مذكور به همراه 200 گرم كربن فعال و 200 گرم زئوليت در غالب يك فيلتر استوانه اي با حجم 2 ليتر در يك انكوباسيون نيمه مدار بسته بكار برده شد در نهايت فيلتر بهينه اي بر اسااس بازماندگي تخم ها و تراكم قارچ مشخص گرديد كه در اين ميان فيلتر طراحي شده توانست نسبت به تيمار شاهد ميزان چشم زدگي را به ميزان 33/15 درصد و ميران بازماندگي نهايي را 67/44 درصد افزايش دهد اين پژوهش در مدت زمان يك سال و در غالب پايان نامه كارشناسي ارشد به راهنمايي دكتر محمدرضا كلباسي در مركز تكثير و پرورش ماهيان سردابي كلار دشت صورت گرفت
دراين مطالعه با استفاده از ايزوله هاي حاد نسبت به فرموله كردن و ساخت واكسن اقدام و ماهيان به روش حمام واكسينه شدند.سپس كارايي واكسن در طي هفته هاي 2،4،6،8،10 پس از واكسيناسيون ارزيابي گرديد. براساس اين نتايج ميزان درصد بقا نسبي (RPS) طي دوران 10 هفته پس از واكسيناسيون در دامنه 3/83%-7/72% بوده و به ترتيب 7/72%، 80%، 80%، 2/82% و 3/83% بر اورد شد. به عبارت ديگر ميزان درصد تلفات در گروههاي واكسينه طي 10 هفته مذكور در دامنه 20-10٪ بوده است در حالي كه در گروه شاهد ميزان درصد تلفات طي دوران مذكور در دامنه 3/73-7/56 ٪ بوده است كه از تفاوت كاملا معني داري برخوردار بود ( P<0.05). نتايج تيتر آنتي بادي نيز نشان داد كه كمترين و بيشترين تيتر آنتي بادي به ترتيب برابر 32 و 256 بوده است كه مربوط به هفته هاي 4 و 10 پس از واكسيناسيون بوده است در حالي كه تيتر آنتي بادي گروه شاهد صفر بوده است. با توجه به مطالعات بعمل آمده و تفاوت قابل توجه بين ميزان درصد بقا گروه هاي واكسينه و غير واكسينه استفاده از اين واكسن مي تواند موجب پيشگيري از بروز بيماري يرسينيوزيس در مزارع قزل آلاي كشور شده و از كارايي و محافظت بالايي برخوردار باشد.
اين اختراع شامل توليد انواع پروبيوتيك و سين بيوتيك قزل آلا بوده و در زمينه فني توليدات كشاورزي به شمار مي رود. برخي از بيماريهاي عفوني در مراكز پرورشي قزل آلا تلفات بالاي 50% را سبب شده و خسارات اقتصادي فراواني را به همراه دارند. اصولا عملكرد پروبيوتيك ها در جانوران به صورت اختصاصي بوده و بايستي از پروبيوتيك هاي هر گونه جانوري صرفا براي همان گونه استفاده شود تا بتوان با اطمينان از توانايي عبور پروبيوتيك ها از كانال گوارشي ، كلونيزاسيون و رشد پروبيوتيك ها در روده و در نهايت تاثير گذاري آن تا حدود زيادي اطمينان حاصل نمود. در حال حاضر عمدتا از پروبيوتيك هاي وارداتي غير اختصاصي در پرورش دام ، طيور و آبزيان در كشور استفاده مي شود و بنابراين نمي توان به بهره گيري كاملي از بكارگيري پروبيوتيك ها در كشور اميدوار بود. تاكنون توليد تجاري پروبيوتيك هاي بومي واختصاصي ماهيان قزل آلا در كشور انجام نپذيرفته است و در نظر است تا با تهيه پروبيوتيك و سين بيوتيك هاي تجاري قزل آلا با حصول حداقل 10 10 (CFU/g) باكتري در محصول نهايي و استفاده از اين محصولات در مزارع قزل آلاي كشور به بهبود كمي و كيفي پرورش قزل آلا در كشور دست يافت.
اين اختراع شامل توليد سين بيوتيك هاي بومي و اختصاصي طيور بوده و در زمينه فني توليدات كشاورزي است. عفونت هاي روده اي از مهمترين علل تلفات در پرورش طيور محسوب مي شوند. از سوي ديگر مقاومت هاي آنتي بيوتيكي نيز در حال توسعه بوده و بكارگيري آنها مي تواند در گوشت ايجاد باقيماندگي نمايد. با توجه به محدوديت مصرف آنتي بيوتيك ها در صنعت پرورش طيور استفاده از سين بيوتيك ها به عنوان جايگزين استفاده از آنتي بيوتيكها در پرورش طيور مطرح بوده و مي توانند در پيشگيري از برخي بيماريها موثر واقع شوند. توليد و استفاده از پروبيوتيك ها و سين بيوتيك ها در مزارع كشور بهبود هضم و جذب غذا و ضريب تبديل غذايي، افزايش وزن بدن، كاهش تلفات، كاهش باكتري هاي توليد كننده آنزيم اوره آز، توليد ويتامين، كاهش زمان پرورش، تحريك سيستم ايمني و عملكرد بهتر مرغان تخم گذار و در نهايت كاهش ضررهاي اقتصادي ناشي از بيماريهاي عفوني را به همراه دارد. تاكنون توليد تجاري سين بيوتيك هاي بومي واختصاصي طيور در كشور انجام نپذيرفته است و عرضه اين محصولات با حصول حداقل 10 10 (CFU/g) باكتري در محصول نهايي به بهبود كمي و كيفي توليد طيور در كشور ياري خواهد رساند.
اين اختراع شامل توليد انواع پروبيوتيك و سين بيوتيك اختصاصي ماهيان زينتي آب شيرين و شور بوده و در زمينه فني توليدات كشاورزي به شمار مي رود. ماهيان زينتي علاوه بر زيبايي از ارزش اقتصادي بالايي برخوردار بوده و مستعد انواع بيماريها مي باشند كه اين امر لزوم توجه به بهداشت و بيماريهاي اين ماهيان را مشخص مي سازد. با توجه به تنوع بسيار فراوان ماهيان زينتي آب شيرين و شور و حساسيت هاي گونه اي آنها به انواع بيماريها، طبيعي است كه روشهاي مقابله بيولوژيك در آنها متفاوت بوده و بايستي از پروبيوتيك هاي هر گونه زينتي صرفا براي همان گونه استفاده شود تا بتوان با اطمينان از توانايي عبور پروبيوتيك ها از كانال گوارشي ، كلونيزاسيون و رشد پروبيوتيك ها در روده و در نهايت تاثير گذاري آن تا حدود زيادي اطمينان حاصل نمود. تاكنون توليد تجاري پروبيوتيك و سين بيوتيك هاي بومي و اختصاصي اين ماهيان در كشور انجام نپذيرفته است و در نظر است تا با توليد تجاري با حصول حداقل 10 10 (CFU/g) باكتري در محصول نهايي و استفاده از اين محصولات در اين صنعت به بهبود كمي و كيفي توليد انواع ماهيان زينتي آب شيرين و شور در كشور دست يافت.
اين اختراع شامل توليد انواع پروبيوتيك و سين بيوتيك هاي اختصاصي ماهيان خاوياري بوده و در زمينه فني توليدات كشاورزي به شمار مي رود. برخي از بيماريهاي عفوني در مراكز پرورشي ماهيان خاوياري خسارات اقتصادي فراواني را سبب مي شوند. اصولا عملكرد پروبيوتيك ها در جانوران به صورت اختصاصي بوده و بايستي از پروبيوتيك هاي هر گونه جانوري صرفا براي همان گونه استفاده شود تا بتوان با اطمينان از توانايي عبور پروبيوتيك ها از كانال گوارشي ، كلونيزاسيون و رشد پروبيوتيك ها در روده و در نهايت تاثير گذاري آن تا حدود زيادي اطمينان حاصل نمود. در حال حاضر عمدتا از پروبيوتيك هاي وارداتي غير اختصاصي در پرورش دام ، طيور و آبزيان در كشور استفاده مي شود و بنابراين نمي توان به بهره گيري كاملي از بكارگيري پروبيوتيك ها در كشور اميدوار بود و لازم است كه به تفكيك گونه هاي خاوياري پرورشي اين محصولات تهيه و مورد توليد انبوه قرار گيرند. در نظر است تا بتوان با مصرف پروبيوتيك و سين بيوتيك هاي اختصاصي اين ماهيان با حداقل 10 10 (CFU/g) باكتري در محصول نهايي، در راستاي بهبود كمي و كيفي پرورش شاهد افزايش توليد گوشت و خاويار در كشور بود.
خلاصه اختراع: عنوان اختراع: توليد بيوديزل با استفاده از روش الكتروليز زمينه فني اختراع: شيمي و بيو تكنولوژي. با توجه به مشكلات زيست محيطي سوخت¬هاي فسيلي و نيز پايان¬پذيري آنها، طي ساليان اخير بحث جايگزيني سوخت¬هاي فسيلي مطرح مي¬باشد در اين راستا بيوديزل كه يك سوخت با منشا گياهي است جايگزين مناسبي براي گازوئيل مي¬باشد اما مشكل قيمت تمام شده بالا تا كنون مانع از جايگزيني كامل اين سوخت به جاي گازوئيل شده است با توجه به اين موضوع كاهش هزينه¬ها مربوط به مواد اوليه و روش مناسب و كم هزينه¬تر براي توليد بيوديزل راه حلي مناسب براي رفع اين مشكلات مي¬باشد، كه با استفاده از روغن پسماند آشپزي و ويژگي¬هاي مربوط به روش الكتروليز به وسيله الكترود متفاوت گرافيت و پلاتين كه به ما اين امكان را مي¬دهد كه از كاتاليست¬ها ، كمك حلال¬ها و همين¬طور الكل¬ها با ميزان خلوص صنعتي استفاده كنيم و از اين طريق قيمت مواد اوليه را كاهش دهيم همچنين با توجه به: ١-صرفه جويي در مصرف انرژي با توجه به عدم استفاده از حرارت دهي و انجام واكنش در دماي محيط ٢- صرفه جويي در زمان واكنش به ميزان چشم گيري از 8 ساعت به 2 ساعت ٣- استفاده از يك راكتور سادهتر و كم هزينهتر ٤- حذف مرحله خالص سازي روغن اوليه و آب گيري روغن اوليه ٥-صرفه جويي در مصرف آب در مرحله آب شويي به ميزان 7 برابر با توجه به مشكلات كم آبي به ما اين امكان را مي¬دهد كه در كنار استفاده از روشي نوين با هزينه¬هاي كمتر و ويژگي¬هاي مناسب تر را تجربه كنيم و به اين وسيله گام موثري جهت كاهش قيمت سوخت و افزايش راندمان سوخت توليدي برداشته شود.
بيماري ويروسي نكروز عفوني پانكراس (IPN) نوعي بيماري واگير دار درماهيان از جمله قزل آلا ميباشد كه هر ساله باعث تلفات و زيانهاي اقتصادي زيادي در دنيا و ايران ميشود. در حال حاضر تعدادي واكسن تجاري بصورت پروتئين نوتركيب و ويروس كشته عليه اين بيماري قابل دسترس ميباشند كه عمدتا به روش داخل صفاقي و براي ماهيان بالاي 20 گرم كاربرد دارند. اين در حالي است كه بيماري بيشتر باعث تلفات در بچه ماهيان زير 5 گرم ميگردد. بعلاوه برخي از اين واكسنها علاوه بر مشكلات بهداشتي و توليدي، متناسب با سويههاي بومي كشور نميباشند. اختراع حاضر ساخت واكسنDNA با استفاده از سويه شايع ويروس عامل بيماري در ايران و قابل تجويز به روشهاي خوراكي و تزريقي در اوزان پايين مي باشد. براي ساخت واكسن ابتدا ويروس جداسازي و شناسايي شده و پس از مطالعات فيلوژني، آنتي ژن VP2ويروس در وكتور يوكاريوتيpcDNA 3.1 حاوي پروموتورCMV (با قابليت بيان مستقيم آنتي ژن در ميزبان) وارد و كلون گرديد. سپس آنتي ژن حاصله با استفاده از نانوذرات كيتوزان-تري پلي فسفات و آلژينات سديم پوشش دار و كارايي باليني و پاسخهاي ايمني واكسنهاي توليدي به روشهاي تزريق عضلاني و خوراكي در بچه ماهيان قزل آلا با وزن 3 گرم ارزيابي و تاييد گرديد.
يكي از تخلفاتي كه برخي از كارخانه توليد لوله پلي اتيلن در حين پروسه توليد تا تحويل لوله به انبار خريداران لوله انجام مي دهند اين است كه كارخانه توليدات قبل خود را كه از مواد نامرغوب تهيه شده يا مورد تأييد ناظران قرار نگرفته است را جايگزين لوله هاي مورد قرار نموده و به فروش مي رسانند اين دستگاه اين قابليت را به بازرس مي دهد كه نام شركت سفارش دهنده لوله را پس از چك نمودن لوله و اينكه آيا لوله استاندارد است يا نه، لوله استاندارد را نام شركت بازرسي را بر روي لوله حك نمايد اين دستگاه به وسيله المنت تا دماي 300 درجه داغ شده و به وسيله ترموستات جريان الكتريسيته قطع شده و دما بالاتر از 300 نمي رود، توضيحات و نقشه ها به صورت مبسوط در گزارش طرح آمده است.
موارد یافت شده: 16