لیست اختراعات با مالکیت
مهرداد كاشفي
4 عدد
خلاصه فرآيند خالص سازي تيمول از بذر گياه زنيان (trachyspermumcopticum.L) گياه زنيان با نام علمي (trachyspermumcopticum.L) يك گياه عطري، علفي و يكساله با ارتفاع 30 تا 90 سانتي متر است. گياه زنبان درايران پاكستان و هند و مصر مي رويد. ميوه يا دانه آن داراي اسانس بي رنگ و مايل به زرد و با بوي نافذ شبيه بوي تيمول است. اسانس زنيان شامل تيمول (29/46 درصد) گما ترپنين (27/28 درصد) و پارا ـ سيمن (31/20 درصد) مي باشد. تيمول داراي فرمول بسته C10H14O و نام آيوپاك Isopropyl-5-methylphenol2- مي باشد. تيمول داراي نقطه ذوب 51- 48 در جه سانتيگراد مي بشاد و نقطه جوش 5/233 چگالي 028/1 گرم بر سانتيمتر مكعب و وزن مولكولي 22/150 گرم بر مول مي باشد. بعد از جمع آوري گياه از محل رويش (بلوچستان) از قسمت بذر گياه اسانس تهيه شد. اسانس بدست آمده در حلال نرمال هگزان حل شد و در دماي 8- درجه سانتيگراد نگهداري شد. بعد از دو روز، بلورهاي تيمول در درون بشر تشكيل شد و بلورها از حلال خارج شدند. تيمول استخراج شده با روش هاي مختلف طيف سنجي تعيين ساختار شد و با دستگاه GC درصد خلوص تركيب نيز بالاي 99% مشخص شد.
استفاده از روش غیرمخرب جریانگردایی در رسم پروفیل سختی و تعیین عمق لایهی سخت شده در تولید انبوه قطعات فولادی سخت کاری القایی شده در صنعت
طراحي و ساخت دستگاه آناليز سيگنالهاي بارك هازون به منظور جداسازي قطعات صنعتي پس از عمليات حرارتي به روش غيرمخرب در صنعت بر روي اغلب قطعات توليدي، سيكلهاي مختلف عمليات حرارتي انجام مي شود تا خواص مكانيكي موردنظر حاصل شود. از آنجايي كه در بسياري از موارد ريزساختار حاصل از يكي از فرايندهاي عمليات حرارتي به عنوان ريزساختار اوليه فرايند ديگر مورد استفاده قرار مي گيرد، همواره احتمال اختلاط ناخواسته ي قطعات وجود داشته و بنابراين جداسازي آنها براساس نوع عمليات حرارتي اعمال شده از اهميت خاصي برخوردار است. در اين پژوهش، جهت بهره گيري از توانايي روش غيرمخرب آناليز سيگنالهاي بارك هازون در شناسايي و جداسازي ريزساختارهاي متفاوت ناشي از اعمال عمليات حرارتي هاي متفاوت بر قطعات فولادي CK45، دستگاهي با در نظر گرفتن شرايط بهينه و حساسيت بالا با كارايي صنعتي، طراحي و ساخته شد. نتايج حاصل، نشان دهنده توانايي بالاي اين روش غيرمخرب در شناسايي و تفكيك ريزساختارهاي متفاوت ناشي از عمليات حرارتي هاي آنيل، نرماله، كوئينچ و همچنين كوئينچ - تمپر در دماهاي متفاوت در توليد انبوه قطعات صنعتي مي باشد. روش ارائه شده مي تواند جايگزيني براي روشهاي مخرب، وقت گير وهزينه بر متالوگرافي و سختي سنجي باشد. همچنين با استفاده از اين روش، امكان بازرسي و كنترل كيفيت 100% قطعات و در نتيجه افزايش كيفيت محصولات فراهم مي شود.
موارد یافت شده: 4