لیست اختراعات با مالکیت موسسه تحقيقات جنگلهاومراتع كشور
7 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 7
تاریخ اظهارنامه: 1396/10/13
تاریخ ثبت: 1396/10/13
مخترع/مخترعان: سمانه سماوات
خلاصه اختراع:

اختراع مورد ادعا نتيجه تحقيقات چند ساله در مؤسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور است. هدف از اين تحقيقات، دستيابي به فرمولاسيوني كارآمد از تركيبات زيست پايه (بيورشنال) است كه از كارآمدي مطلوبي به عنوان قارچكش در كنترل مؤثر بيماري بلايت شمشاد جنگلي برخوردار هستند تا به عنوان جايگزيني مناسب براي قارچكش‌هاي شيميايي معمول جهت كاربرد در سيستم هاي منابع طبيعي معرفي شوند. بيماري بلايت شمشاد جنگلي كه به عنوان يك بيماري نوظهور، تهديدي جدي براي اين گونه‌ي گياهي باارزش تلقي مي‌شود، طي سالهاي اخير در بسياري از نقاط دنيا از جمله: كشورهاي اروپايي، آسيايي و نيز ايالات متحده آمريكا اپيدمي شده است. به گونه اي كه بر اساس منابع موجود، بالغ بر 40000 هكتار از رويشگاههاي شمشاد موجود در جنگلهاي هيركاني در معرض خطر نابودي كامل در اثر اين بيماري هستند. از آنجايي كه كاربرد قارچكش هاي شيميايي از خطرات زيست محيطي بسياري براي اكوسيستم‌هاي جنگلي برخوردار مي‌باشد، لذا در اين دانش فني از تركيبات آلي و معدني از عناصري چون روي، آهن و پتاسيم به عنوان ماده مؤثره و نيز تركيبات كاهنده كشش سطحي، القا كننده مقاومت سيستميك و محلول هاي تثبيت كننده واكنش به عنوان تركيبات همراه به فرمولاسيوني از نوع مايع غليظ دست يافتيم كه علاوه بر ارزان بودن، فاقد هر گونه نمونه مشابه خارجي‌ مي‌باشد و از لحاظ زيست محيطي نيز دوستدار محيط زيست است. نتايج حاصل از آزمايش‌هاي صورت گرفته تحت شرائط آزمايشگاهي و گلخانه‌اي در مؤسسه تحقيقات جنگلها و مراتع كشور، دال بر كارآمدي مطلوب فرمولاسيون مذكور به عنوان قارچكشي زيست پايه در كنترل بيماري بلايت شمشاد جنگلي است. كلمات كليدي: بيماري بلايت، شمشاد جنگلي، بيورشنال، فرمولاسيون، القاي مقاومت ادعاي اين اختراع بصورت خلاصه عبارت است از: 1-\tمنجر به كنترل كارآمد بيماري بلايت شمشاد جنگلي مي‌شود. 2-\tمنجر به القاي مقاومت سيستميك در نهال هاي شمشاد جنگلي در برابر قارچ بيمارگر مي‌گردد. 3-\tسازگار با محيط زيست است و امكان بكارگيري آن در شرائط حفاظت شده جنگل وجود دارد. در واقع فرمولاسيون تهيه شده از گروه تركيبات زيست پايه (بيورشنال) محسوب مي‌شود كه فاقد هرگونه اثرات جانبي و خطرات ناشي از بكارگيري آفتكش هاي شيميايي در محيط‌زيست است . 4-\tاز فرمولاسيون مايع برخوردار است كه منجر به سهولت كاربرد آن (عدم گرفتگي نازل‌هاي سمپاش) و پوشش دهي بهتر سطوح اندامهاي هوايي مي‌شود. 5-\tامكان توليد اين فرمولاسيون جديد در داخل كشور با استفاده از تكنولوژي داخلي وجود دارد. 6-\tفاقد هرگونه نمونه خارجي است و براي نخستين بار در سطح دنيا ارائه شده‌است.

تاریخ ثبت: 1386/08/06
خلاصه اختراع:

استفاده از مواد غير شيميايي در امر مبارزه با آفات و امراض گياهي از قديم الايام مورد توجه كشاورزان بوده است. امروزه كه با استفاده از مواد شيميايي نه تنها مشكلات حل نشده بلكه باعث طغيان آفات و توسعه و اشاعه بيشتر بيماريهاي گياهي شده است. انغوزه ماده ايست كه از گياه كما استخراج مي شود و از قديم الايام و حتي امروزه در بعضي از روستاها، كشاورزان در موقع آبياري در مدخل ورودي مزرعه قرار مي دهند. در تحقيقات قبلي عصاره حاصله از صمغ گياه كما بر عليه شته سبز به ميزان 300 سي سي در يك ليتر استفاده شده كه كارآئي بسيار مطلوبي داشته است. از اين عصاره بر عليه عسلك پنبه استفاده شد كه اثر آن بر روي پوره هاي اين آفت رضايت بخش بوده است و همچنين اثر آن بر روي شته مومي سيب مورد بررسي قرار گرفته كه موثر بوده است. اثر عصاره آنغوزه در كنترل بيماريهاي قارچي فوزاريوم - ورتيسيليوم، رايزوكتونيا بررسي انجام شد كه نتيجه آن منفي بوده است. آنغوزه داراي اثر ضد تشنج قاعده آور و ضد كرم است. در رفع بيماريهاي منشاء عصبي، دستگاه تنفس، اسپاسم حنجره و دستگاه هضم، آسم و رفع يبوست افراد مسن بكار مي رود. از آنغوزه در دامپزشكي استفاده زياد به عمل مي آيد. تركيبات گوگرددار موجود در اسانس گياه، از توليد چربي در بيماران با چربي خون بالا ممانعت مي كند. همچنين اين گياه در درمان سياه سرفه، لارنژيت و هيستر نيز بكار برده مي شود. تركيبات شيميايي آن اسانس، رزين و كم مي باشد. طبق گزارش هاي منتشر شده از شيرابه آنغوزه بيش از 600 نوع دارو و 60 نوع علف كش به دست مي آيد. با كاشت گياه آنغوزه مي توان درآمدي معادل يك دوم درآمد حاصل از نفت را بدست آورد و هر كيلوگرم از اين گياه در بازار كشورهاي عربي حاشيه خليج فارس به قيمت 12 دلار به فروش مي رسد. اين گياه با ارزش رونق اقتصادي خوبي داشته بطوري كه هر كيلوي آن تا 100 تا 120 هزار ريال توسط بهره برداران به فروش مي رسد تجار ايراني گياه آنغوزه را به كشورهاي حاشيه خليج فارس و آلمان صادر و كيلويي افزون بر 300 هزار ريال به فروش مي رسانند. بر طبق نامه مورخ 28/12/1384 دفتر صادرات گمرك جمهوري اسلامي مبني بر قيمت گذاري كالاهاي صادرات بقيمت انواع آنغوزه بدين شرح است: - قيمت پايه صادراتي آنغوزه ي تلخ از قرار هر كيلوگرم 9 دلار - قيمت پايه صادراتي انغوزه ي شيرين از قرار هر كيلوگرم 12 دلار ميزان توليد در كشور

تاریخ اظهارنامه: 1386/06/27
تاریخ ثبت: 1386/08/06
مخترع/مخترعان: حسن عسكري -
خلاصه اختراع:

تا قبل از اجراي اين طرح قارچ ورتيسيليوم تنها در داخل فرمانتور و روي محيط مايع توليد مي شد. با اجراي اين تحقيق ما براي اولين بار موفق به توليد قارچ لكانيسيليوم روي محيط جامد شديم كه از نظر هزينه هاي توليد و همچنين ساده شدن مراحل توليد آن براي توليدكنندگان بسيار مهم است. - تنظيم شرايط بهينه محيطي براي توليد قارچ و افزايش راندمان توليد در واحد زمان. - دستيابي به روشهاي ساده براي توليد قارچ بعنوان حشره كشهاي ميكروبي. بطوريكه در شرايط ساده و ارزان بدون نياز به دستگاههاي گران نظير فرمانتور مي توان قارچ را روي گندم، آرد و يا عصاره سيب زميني توليد كرد. - براي قارچ فورمولاسيوني را تهيه كرديم كه مي توان از آنها براحتي در گلخانه و يا در محيطهاي طبيعي براي آفات مهم نظير شته سيب زميني، شته جاليز و لارو پروانه دم قهوه اي بلوط و غيره استفاده كرد.

تاریخ اظهارنامه: 1385/12/09
تاریخ ثبت: 1386/01/21
مخترع/مخترعان: زهرا باهر نيك
خلاصه اختراع:

استخراج كائوچو طبيعي از گياه وايول parthenium argentatum كشت شده در ايران

تاریخ اظهارنامه: 1385/12/15
تاریخ ثبت: 1386/01/21
خلاصه اختراع:

تهيه كانكريت اسبولوت (عصاره مطلق ) از گل محمدي با استفاده از حلال هاي هگزان و پترو ليوم

موارد یافت شده: 7