لیست اختراعات با مالکیت موسسه تحقيقات علوم شيلاتي كشور
5 عدد


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 5
تاریخ ثبت: 1393/02/07
خلاصه اختراع:

زمينه فني اين اختراع شيلات و ويروس شناسي است. هدف از اين اختراع دستيابي به دانش فني ساخت واكسن ويروس لكه سفيد ميگو مي باشد. ويروس لكه سفيد بعنوان جدي ترين عامل بيماريزاي ميگو در خهان شناخته شده و خسارات فراواني به صنعت آبزي پروري دنيا و ايران وارد نموده انتشار اين بيماري در مزارع ميگو باعث 100 درصد مرگ و مير در عرض 10 روز مي شود... ادامه مطلب در فايل پيوست مي باشد

تاریخ اظهارنامه: 1395/06/02
تاریخ ثبت: 1395/06/02
خلاصه اختراع:

ماهي سيچلايد ايراني يكي از ماهياني است كه منحصر به ايران بوده و در هيچ كجاي دنيا يافت نمي شود. به منظور حفظ گونه مذكور و جلوگيري از انقراض آن، پروژه حاضر در تكميل اختراع قبلي با عنوان فرآيند تكثير و پرورش ماهي سيچلايد ايراني، تعدادي مولد از محل زيست طبيعي آنان واقع در استان هرمزگان صيد و به آكواريوم منتقل شدند. ماهيان پس از سازگاري با شرايط جديد، با استفاده از شوك دمايي كاهشي، شوك غذايي (كاهش غذادهي)، شوك افزايش دمايي، شوك شوري و شوك نوري تكثير كرده و از طريق طبيعي موفق به القاي اوولاسيون و حفظ اين گونه گرديديم.

تاریخ اظهارنامه: 1395/05/06
تاریخ ثبت: 1395/05/06
خلاصه اختراع:

گياه دريايي قهوه اي كه به وفور در سواحل جنوب كشور به عنوان يك دوريز از دريا و همچنين در مقادير بسيار بيشتر با قابليت برداشت از دريا در مناطق جذر و مدي وجود دارد طي فرآيند استاندارد شستشو و خشك و پودر گرديده به جاي بايندر هاي تجاري شيميايي و همچنين پرميكس هاي ويتامينه و مواد معدني قابليت بالايي در جيره غذايي ميگوي پاسفيد غربي نشان داد بهره گيري از اين گياه علاوه بر حفظ محيط زيست مناطق جنوبي كشور كه در اثر تجمع اين گياه و عفوني شدن آن مشكل ساز مي گردد، به كاهش هزينه هاي توليد جيره و در نتيجه كاهش هزينه هاي توليد محصول ميگو انجاميده ، استفاده از تركيبات شيميايي – تجاري گران قيمت غير دوستدار محيط زيست را كاهش خواهد داد. مدعيان حاضر ضمن انجام تحقيق درخصوص جايگزيني سطوح مختلف اين ماده ارزشمند در جيره غذايي ميگو پا سفيد، بعد از موفقيت در فرآيند ثبت اقدام به بسته بندي تجاري اين محصول براي اولين بار در كشور خواهند نمود.

تاریخ اظهارنامه: 1394/11/28
تاریخ ثبت: 1394/11/28
مخترع/مخترعان: فرهاد رجبي پور
خلاصه اختراع:

محدوديت ذخاير آب در ايران، كشورمان را به يكي از ده كشور منطقه بحران آب تبديل كرده است. ازسوي ديگر يكي از مهمترين نيازهاي توسعه كشاورزي وجود اراضي و خاك مناسب است كه در ايران بويژه در مناطق خشك و نيمه خشك يكي از عوامل محدودكننده توسعه كشاورزي محسوب مي شود. بعلاوه توسعه كشاورزي ارگانيك به منظور حفظ خاك و افزايش امنيت عذايي، در دستور كار برنامه هاي جهاني توسعه كشاورزي قرار دارد. تيلاپيا ماهي تجارتي باارزشي است كه توسعه پرورش آن باتوجه به رشد سريع، مقاومت دربرابر شرايط مختلف محيط زيستي و بيماري ها، قابليت پرورش در سيستم هاي مختلف، تراكم پذيري، هزينه هاي كم توليد و بازار پسندي طي سال‌هاي اخير در جهان قابل توجه بوده است. سيستم آكواپونيك عبارت از ادغام سيستم هيدروپونيك با آبزي پروري در يك سيستم بازگردش است. در سيستم آكواپونيك آب در مجموعه آبزي پروري/توليد گياه گردش مي كند. آب واجد نوترينت ها حاصل از محيط پرورش ماهي به مصرف گياهان رسيده و آب تصفيه شده توسط گياهان به مجموعه آبزي پروري باز مي گردد. اين اختراع شامل طراحي و ساخت مجموعه توليد توأم ماهي تيلاپيا/ محصولات گياهي در سيستم آكواپونيك است كه در مقياس خانگي/تجاري كاربرد دارد.

تاریخ اظهارنامه: 1392/04/04
تاریخ ثبت: 1392/10/04
خلاصه اختراع:

در حال حاضر يكي از بهترين راه كارها براي احياي اكوسيستم هاي مرجاني انتقال و جابجايي آن ها از يك زيستگاه نامناسب به زيستگاهي ديگر با شرايط زيستي مناسب مي باشد. بر اساس اطلاعات ما، براي انتقال كلوني هاي مرجاني هيچ نوع حمل كننده اختصاصي كه با شرايط زيستي مرجان ها متناسب باشد وجود ندارد. به منظور حل اين فقدان، يك دستگاه حمل كننده زير سطحي ويژه انتقال مرجان هاي دريايي با قابليت تنطيم اندازه دستگاه، عمق شناوري و نيز قابل استفاده براي ساير موجودات دريايي توسط ما طراحي و ساخته شد. اين دستگاه تحت عنوان كرال باكس (Coral Box) از يك سبد بارگيري مشبك آهني كه مي تواند در ابعاد مختلفي ساخته شود و 4 مخزن تنطيم كننده شناوري كه در چهار گوشه آن تثبيت شده اند تشكيل شده است. 4 مخزن تنظيم كننده شناوري اين امكان را فراهم مي كند تا حمل كننده در هر عمق دلخواه و به صورت زير سطحي مرجان ها را منتقل كند. همچنين امكان تغيير ابعاد سبد بارگيري آن امكان انتقال كلوني هاي مرجاني را در تعداد بالا فراهم مي كند. مزاياي استفاده از كرال باكس عبارتند از: - كرال باكس مجهز به 4 مخزن تنطيم كننده شناوري است كه عمق شناوري آن را تنظيم مي كند. در حقيقت با اين حمل كننده ويژه ، هركلوني مرجاني مي تواند بدون تماس مستقيم با نور خورشيد و ديگر عوامل محيطي كه در سطح آب وجود دارد به صورت زير سطحي منتقل شوند. 2- با توجه به اينكه قابليت تنطيم شناوري كرال باكس در هر عمقي امكان پذير است، بنابراين اين حمل كننده مي تواند در محل مرجان ها در بستر دريا قرار گيرد و كلوني ها مرجاني در همان محل در سبد بارگيري آن بارگيري شوند. اين باعث مي شود كه عمليات انتقال مرجان ها با سرعت خيلي بيشتر، تلاش غواصي بسيار كمتر و در مدت زمان بسيار كوتاهتري انجام شود زيرا ديگر نيازي نيست كه هركلوني مرجان جدا شده از بستر به وسيله غواص به سطح آب حمل شود. در كل اين خاصيت باعث مي شود كه هزينه انتقال مرجان ها بسيار كاهش يابد. 3- از آنجايي كه سبد بارگيري كرال باكس مي تواند در ابعاد مختلف استفاده شود، بنابراين كلوني هاي مرجاني مي توانند با تعداد بالا بارگيري شوند. در روش قديمي يعني استفاده از سبد هاي سطحي تعداد سبد هاي سطحي تابع اندازه شناور حمل كننده آنها بوده در حالي كه سبد بارگيري كرال باكس مي تواند در ابعاد مختلف ساخته شود و توسط هر نوع شناور حمل كننده يدك شود. 4- با استفاده از كرال باكس، اين امكان فراهم مي شود كه كلوني هاي مرجاني به صورت زير سطحي و بدون استرس هايي نظير: صدمه و شكستگي و برخورد امواج و جريان هاي قوي دريايي منتقل شوند.

موارد یافت شده: 5